LÄMMIN MATCHA-JUOMA

Tickle Your Fancy

 

Montahan kuppia on uponnut viikon sisään. Ainakin yksi päivässä. Okei kaksi.

Maistoin ensimmäisen matcha latteni vuosi takaperin Pariisissa. Rakastuin vihreän teen ja maitovaahdon yhdistelmään ensihörppäisyltä. Sittemmin olen alkanut valmistelemaan erilaisia matchajuomia kotosalla. Nykyisin matcha on vähentänyt kahvinjuontiani jopa puolella!

Matcha-juomissa on variaatioita yhtä paljon kuin on makutottumuksiakin. Toiset nauttivat sen makeana, toiset ilman mitään makeutusta. Matchaa juodaan teenä, shottina, smoothiena, lattena ja epämääräisinä sekoituksina edellä mainituista. Itse olen viime aikoina kallistunut tähän viimeisimpään vaihtoehtoon.

Pelkkään kauramaitopohjaan valmistettu matcha latte alkoi maistua liian heviltä, etenkin näin päivittäin nautittuna, joten lähdin jalostamaan. Kuulun myös niihin, jotka eivät kaipaa juomiinsa paljoakaan makeutta (kuinka raivostuttavaa jos tilaamasi 5,5 euron latte maistuu pelkältä sokerilta! :D Huom kaakao on sitten asia erikseen ;)). Nykyisin nautinkin matchani teen ja latten välimuotona, veteen ja kauramaitoon valmistettuna.

Matchan valmistukseen on olemassa jos jonkinlaista välinettä. Omaan keittiööni ei kuitenkaan mahdu enää yhtäkään siivilää tai vispilää, joten olen päättänyt pärjätä näillä olemassa olevilla välineillä aka lusikalla. Maidonvaahdotin minulta sen sijaan löytyy (tämä kaveri).

 

Lämmin matcha-juoma

n. 1 tl matcha-jauhetta (itse käytin tätä)

1 dl kuumaa vettä

2 dl kauramaitoa vaahdotettuna/lämmitettynä

1 tl hunajaa

 

Mittaa matcha-jauhe kuppiin (mikäli löytyy tähän tarkoitettu siivilä, sitä kannattaa käyttää). Lisää pieni loraus kuumaa vettä ja vispaa lusikalla/haarukalla tasaiseksi (bambuvispilällä, mikäli sellainen löytyy). Lisää loput vedestä. Valmista lämmin maitovaahto. Mikäli et omista maidonvaahdotinta, lämmitä mikrossa. Kaada maito joukkoon. Lisää juomaan hunaja. Ripottele pinnalle vielä hieman matcha-jauhetta.

 

Löytyykö sieltä matcha-faneja? Miten te nautitte matchanne? Ps. testasin yhtenä päivänä tätä Hannan minttu matcha-reseptiä. Iso suositus, nam!

 

xx Sara

Kommentit

Miia M (Ei varmistettu) http://the-happiness-theory.blogspot.fi/?m=1

Matcha on parasta! Pitää varmaan itsekin taas kaivaa jauhe kaapin perukoilta, on jotenkin ollut niin kahvifiilis viime aikoina ettei ole muuta tullut juotua :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Kaiva ihmeessä :) <3

annimarian (Ei varmistettu) http://annimarian.com

Matcha on kyllä niin hyvää! Ja terveellistä! :)

www.annimarian.com

saratickle
Tickle Your Fancy

No näin on!!

SAW (Ei varmistettu)

Maistoin ensimmäisen kerran Matchaa vuosia sitten Vietnamissa ja jäi kyllä juomatta, oli kovin eksoottinen kokemus! Nykyään olen koukussa siihen, enkä voi olla ( mielellään) päivääkään ilman. Päivittäinen matcha hetki on muodostunut minulle tärkeäksi, jopa ulkomailla ollessanikin yritän aina etsiä kahvilan mistä saan tätä kyseistä herkkua. Onneksi nykyään sitä saa melkeinpä kohteesta kuin kohteesta.
Vuosia matchaa juoneena väitän että sillä on oikeasti positiivisia vaikutuksia terveyteen ja ainakin aineenvaihduntaan! Oman matchani juon joko sellaisenaan ( pieni määrä ) tai juurikin kuin sinä,vaahdotettuun kauramaitoon ja tilkkaan vettä sekoitettuna mutta ilman hunajaa.
Ihanaa Joulun odotusta sinulle!

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihan varmasti on vaikutusta, innolla odotan, mitä tämä meikäläisen aktiivinen putki tuo tullessaan :) Kiitos kun jaoit tarinasi! 

jennajohannasi
Pirtti

Mää tykkään juoda matchan kanssa just noin, osaks vettä ja osaks kaurajuomaa ( Oatlyn iKaffee). Fiiliksestä riippuen tippa hunajaa. Ihan paras juoma yövuoroon! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Joooh! Hyvältä kuulostaa :) <3

raijairina

Täällä kanssa yksi matchaan hurahtanut ilmoittautuu! :) Mä juon joka aamu laiskanmiehen matchalatten: 1tl matchaa, kupillinen kuumaa vettä + iso loraus Oatlyn iKaffea ja kaikki blenderissä sekaisin :) Joskus oon laittanut mausteeksi aitoa vaniljaa, sekin toimii :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Jes! Hei ihanan helppo resepti, tämä menee testiin jo heti viikonloppuna! :)

nnoora (Ei varmistettu) http://messyhaircoffeevogue.tumblr.com/

Mä oon kans hurahtanut matchaa ja oon kotona tehnyt just samalla tavalla, paitsi ilman hunajaa. Aluksi oli vaikeaa saada matcha-jauhetta tasaisesti sekaisin veteen, mutta sitten tajusin sekottaa sen just ensin pieneen määrään vettä! Tota aikaisemman kommentoijan blenderillä sekaisin-versiota on ehkä pakko testaa, tulee varmaan vielä parempi koostumus. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Joo, tuo pieneen määrään sekoittaminen helpottaa hommaa kummasti! :) Mä testasin, ja oli superjees!!

Ellaaaar (Ei varmistettu)

En oo vielä edes maistanut koko juomaa :D Ehkä olisi aika!

Jonna Musakka (Ei varmistettu) Http://palasiaarjestani.fitfashion.fi

No nyt tiedän mihin käytän laatikossa viruneen matcha-jauheen! Kiitos reseptistä :)

Kommentoi