Lapsenmielisyydestä, joka ei (toivottavasti) koskaan tule poistumaan

Tickle Your Fancy

 

Muistan vahvasti erään vauva.fi-keskustelun (näitä löytyy itseasiassa aiheesta useampiakin...), jonka otsikossa kummasteltii lapsenmielisyyttäni. Tai lapsellisuuttani, kuten ketjun perustaja asian ilmaisi.

"Ikää on reippaasti yli 25 ja silti se rakentelee majoja, riehaantuu Linnanmäellä ja käyttäytyy kuin kuka tahansa 10-vuotias. Eikä sillä ole edes omia lapsia."

Hämmennyin. Lapsenmielisyys ja asioista innostuminen kun ovat mielestäni nimenomaan niitä vahvuuksiani.

Koen, että lapsenmielisyys tekee kaikesta himpun verran hauskempaa. Elämä ei tunnu niin vakavalta kun laiturilta hyppää mahaplätsin tai spagettiannokselle tekee ketsupista naaman.

On ihan ok rakentaa pihalle lumiukko ilman 5-vuotiasta apuria. Majojen rakentamisesta puhumattakaan.

Tällä reissulla ollaan päästetty sisäiset lapsemme ihan irti. Niin irti, että keskusteluketjun perustaja saisi varmaan slaagin :D 

 

 

 

Vinkkini kaikille: älkää ikinä kadottako lapsenmielisyyttänne. Sen sijaan vaalikaa sitä, se on valtava voimavara.

 

xx Sara

Kommentit

Lauraaahietala (Ei varmistettu)

Sun asenne on niin loistava! Tällä meiningillä eteenpäin. Suomessa kaivattais muutenkin enemmän positiivisuutta ja hulluttelua - kaiken sen kateudun ja negatiivisuuden joukkoon.

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana kuulla, iso kiitos kommentista <3

Minä kö
Minä(kö?)

Täysin samaa mieltä! :D Ruokkii mielestäni myös luovuutta! :)

Mukavaa reissun jatkoa :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Sepä vielä, amen! <3

souf (Ei varmistettu)

Ahahahah mitä, nyt on kyllä kummat harmistuksen aiheet keskustelupalstoilla! Täällä kans ikää yli 25v ja silti hepulit, kutituskohtaukset, lumileikit ja uimhyppykisat on parasta ja samaan malliin aattelin jatkaa 100-vuotiaaksi asti ja ylikin! Kivaa ja lapsellisuuskohtausten täyteistä reissun jatkoa sinne :)

Larppa (Ei varmistettu)

Melkoista matkakuumetta aiheuttaa taas nää sun postaukset. Aivan ihania kuvia!
Millainen hintataso oli Belizessä? Entäpä nyt Tulumissa? Onko mahdollisuuksia budjettimatkailuun, kun vaikuttaa melkoisen trendikkäiltä ja noususuosiossa olevilta kohteilta? :-)

saratickle
Tickle Your Fancy

heh kiva kuulla! :) Hintataso on suoraan sanottuna aika korkea, ihan yllätyin itseasiassa. Totta kai halvallakin pääsee safkaamaan ja elämään, mutta jos nämä "trendimestat" ei ole ollenkaan esim Balin hintatasoa. Illallinen Tulumin raflassa maksoi iisisti 150e kahdelta jne. Ja päivällä syötiin keskustan tacokärryistä 70senttiä/taco :D

aino asiala

Täällä myös yksi majanrakentaja! :D ihan parasta tommonen pieni hulluttelu, tekee arjesta ja tietysti lomailustakin paljon hauskempaa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana kuulla! :) <3

Erica K (Ei varmistettu) https://nouw.com/ericakarppinen

Lienevät unohtaneen millaista on olla lapsen lailla innoissaan.

Meillä on ihan perus (pariskunta 25 v.) että talviset kauppareissut venähtävät kun pysähdytään tekemään lumiukko, ja luistelemaan mennessä leikitään lopuksi hippaa. Kesällä saaristossa pyöräillessä kiivetään välillä puihin. Kyllä sitä nyt aina ennen pihkaisissa vaatteissa kotiin saapunut hyvän kiipeilypuun tunnistaa. :D Kauppakeskuksissa ryömin ensimmäisenä lattialle lapsille pystytettyihin leikkimajoihin.

Tästä puhutaan meillä tosi usein, että miten kivaa kun on toinen yhtä lapsenmielinen kenen kanssa seikkailla. &lt;3 Toivottavasti tämä mielentila ei häviä IKINÄ.

saratickle
Tickle Your Fancy

Eiii vitsi mä tulin niin hyvälle tuulelle tästä kommentista. IHANAT TE!!! <3 Kiitos kun jaoit tämän meidän kanssa <3

annepa (Ei varmistettu)

Mun mielestä lapsellisuus on sitä, että ei ota vastuuta itsestään ja omista teoistaan, ei huomioi toisia esimerkiksi käyttäytymisessä, ei kestä minkäänlaisia vastoinkäymisiä ja niitä kohdatessaan heittäytyy tekemättömäksi eikä ymmärrä syy-seuraussuhteita. Lapset on tommosia, koska niiden kokemus ei ole karttunut ja niiden aivojen kehitys on kesken. Ne ei esim. ymmärtäisi maksaa laskuja ja näkisi siitä tulevia seurauksia ja ne saattaa alkaa parkumaan kun pikkuhousut meni väärinpäin päälle.

En ole huomannut sinussa postausten perusteella mitään lapsellisuutta. Lapsenmielisyyttä ja leikkisyyttä kyllä, mutta niissä ei minusta ole mitään vikaa iästä riippumatta.

saratickle
Tickle Your Fancy

Jep, kaksi täysin eri asiaa, jotka ihan liian usein sekoitetaan keskenään!

P (Ei varmistettu)

Oot ihana Sara!!

saratickle
Tickle Your Fancy

ja sä myös P <3

MarikaJohannaP
Hey girl

Mäkin toivon että se säilyy sulla aina <3 :)! Lapsenmielisyys ja kyky innostua elämästä on piirteitä joita toivoisin useammallekin ihmisille. Ja toivon että saan ne säilymään itsessänikin aina.

saratickle
Tickle Your Fancy

Samaa toivon minä <3 Mahtavia piirteitä! :)

sin (Ei varmistettu)

Kylläpä oli nyt mielensäpahoittanut!

Ei ollut varmaan kuullut sanontaa ettei katkeruus kaunista.

saratickle
Tickle Your Fancy

Mennyt ohi varmaankin tämä sanonta juu :D

HeidiKK (Ei varmistettu) https://heidikinnunen.com

Siis mitä :D Leikkisyys ja hulluttelu on just parasta ja tekee elämästä mielenkiintoisempaa! Kuten joku tuolla edellä jo sanoikin, on täysin eri asia olla lapsellinen kuin lapsenmielinen. Keep up the goofiness &amp; humour :)

saratickle
Tickle Your Fancy

<3 <3 Sitä samaa! Pidetään tätä yllä!

Hannaje (Ei varmistettu)

Tämä oli ihana kirjoitus!

Mielestäni lapsenmielisyys ja lapsellisuus ovat aivan eri asioita. Lapsenmielisyys on luovuutta, heittäytymistä ja höpöttelyä eikä se katso ikää. Lapsellinen voi olla, vaikka käyttäytyisi kuinka korrektisti ja "aikuismaisesti". Lapsellisuus nousee esiin esim, kun ei oteta vastuuta tekemisistään, osoitetaan mieltään ilman, että osataan ajatella tai ymmärtää asioita eri kantilta, ei ymmärretä mitä seurauksia omalla tekemisillä voi olla ym.
En ymmärrä miksi lapsenmielisyys (tai kuten useimmat ajattelevat sen lapsellisuutena) mielletään enemmän negatiivisena asiana kuin positiivisena. Itse olen tehnyt aikoinaan päätöksen ettei minusta koskaan tule tylsää ja vakavaa aikuista, haluan säilyttää lapsenmielisyyteni koko ikäni!

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana päätös <3

Tämä on tosi jännä juttu. Mä veikkaan, että se negatiivisuus liittyy nimenomaan siihen, kun nämä kaksi eri asiaa sekoitetaan keskenään!

Mä haluan myös pitää tämän koko elämäni! Leikkiä piilosta mummonakin! Eihän koskaan ruveta tylsiksi aikuisiksi ja menetetä lapsenmielisyyttämme, eihän? :)

jonnaaaaaaaaa (Ei varmistettu)

täällä kanssa toinen, mä oon ollut yläasteella koulukiusattu ja myöhemmin työpaikkakiusattukin saman asian vuoksi. sääli että se on mun kohdalla koettu niin huonona luonteenpiirteenä :(

Kommentoi