Leit kaulaan?

Tickle Your Fancy

Mä haluan nyt puhua aiheesta, jolla ei ole mitään tekemistä tämän päivän asukuvien kanssa (milloin olisi?). Huom. kuvat otettiin muuten tilanteessa 1) kaatosade 2) muistikortti täynnä, eli ei muuta kun resoluutiot niin pieneksi kun mahdollista ja laatuhan on sen mukaista. Mutta siihen aiheeseen, tai oikeastaan ilmiöön.

Kysymys kuuluu: miksi helkkarissa festareilla käytetään leitä??

Nään niin pahasti punaista kun törmään tähän ilmiöön!! Ehkä se johtuu siitä etten vaan yksinkertaisesti ymmärrä miten lei liittyy millään lailla festareihin (ellei kaikki ole sattumoisin tulossa havajietkoilta?)?! Ihan sama kun kaikilla riippuisi jotkut maastojuoksumitalit kaulassa. Ainoa vaan, että maastojuoksumitali olisi 356 x enemmän jees.

Perjantaina matkalla Espoosta Vallilaan vastaan tuli noin 64 leikaulaista tyyppiä. Kyseessä ei ollutkaan havajibileet (niin kuin aluksi luulin) vaan Weekend festarit?? Haluaako joku avata, että liittyivätkö ne jotenkin tapahtumaan vai johtuiko tämä vaan festariyleisön poikkeuksellisen nuoresta keski-iästä?

Kun seuraavan kerran pohditte porukalla jotain hauskaa pukeutumiskoodia festareille, here's a tip: älkää valitko leitä yhdistäväksi teemaksi. Kiitos.

 

T. Lein maineesta huolestunut

Kommentit

veera (Ei varmistettu)

Hah, olin itte Weekendissä ja siis en kanskaan ymmärtänyt tuota "lei -ilmiötä". Tuntu, että olin mun ikäsistä siinä 2%joukossa jolla EI ollut leitä kaulassa :D.

saratickle
Tickle Your Fancy

haha lei-ilmiö on kyllä huikee :D Mun veli sanoi joskus, että ihmiset voi jakaa raa'asti kahteen osaan. Niihin jotka sanoo poliiseista "kytät" ja niihin jotka ei. Tää on vähän sama :D

fama (Ei varmistettu)

Eikä siinä kaulassakaan mitään pahaa mutta tänä kesänä festareita kiertäessä oon törmänny ilmiöön että se on päässä jotenkin hiuksiin kiedottuna.... tavalliset kukkaseppeleet ymmärrän mutta se lei on vähän jo liikaa :-D
Ps. Ihana hame!!

saratickle
Tickle Your Fancy

Mulle henkilökohtaisesti se kaula, se on vaan pahempi! :D

Henriikka (Ei varmistettu)

Hahah joo niin ärsyttävää! Ja typerän näköstä :-D

saratickle
Tickle Your Fancy

Tää on vaan yks kysymysmerkki mun elämässä :D Tärkeitä juttuja kertakaikkiaan

Laura (Ei varmistettu)

Oon lukenu sun blogia hamoista suosikin alkuajoista asti ja en ois kyllä uskonu että tää on se aihe joka on ensimmäinen joka on vaan niiin osuva ettei voi ku kommentoida, miten osasitkaan pukee tän sanoiks noin hyvin!! Mun viha on kehittyny tässä aiheessa jo ihan omalle levelille ja kaikki kaveritki tietää että lei kaulassa ei kannata ilmestyy näkökenttään. :D hyvänä kakkosena tulee kaikki maholliset sisun tai muun tuotemerkin iholeimat ja töherrykset jotka "koristaa" joka festariteinin hipiää :DD

saratickle
Tickle Your Fancy

Haha en kestä!! Ihanaa kun kommentointikynnys ylittyi! Sisumerkit aaaaaaahhh. Soulmate :D

Mimi (Ei varmistettu)

Haha, toi on kyl ihan täyttä asiaa toi lei-huomio! Mua naurattaa entistä enemmän koska oon 28 ja yhä kuljen festareilla välillä lei kaulassa :D Siis miksi? Syytä en tiedä itsekään. Oon varmaan ollu aina liian juhlatunnelmissa (lue: humalassa) miettiäkseni sitä että leihän on ihan sairaan mauton! Vai onks se sitten niin mauton jo että se on jo cool - no tuskin sentään vielä ainakaan muutamaan vuoteen :) t. Nimim. Ei enää leitä kaulaan ensi kesänä ;)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana! :D joo lei jää nyt kotiin!!

Suvi (Ei varmistettu)

RMJ:ssä ainakin vuosia sitten näkyi hauskoja "palmuja" festarialueella, joten tähän maisemaan nämä Leit sopivat mielestäni mainiosti (en tosin itse käyttänyt). Jospa ne ovat sieltä levinneet muille(kin) festareille? :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Okeei elikkä on RMJ nyt kaiken pahan alku ja juuri!! :D

Nadja (Ei varmistettu) http://nadjahertzberg.blogspot.com

Siis häh, mitä ihmettä :DD Onneksi en ole tähän ilmiöön törmännyt, mutta kuullostaa kyllä erittäin hölmölle :DDD

saratickle
Tickle Your Fancy

Asia on nopeasti korjattu: ei muuta kun instagramista selailemaan weekendfestival tagilla :D

Nadja (Ei varmistettu) http://nadjahertzberg.blogspot.com

Apua sieltähän niitä löytyikin :D

Laura (Ei varmistettu)

Oon miettinyt ihan samaa! Juurikin viime viikonloppuna, kun itse olin kyseisillä festareilla. :D En vaa käsitä mikä idea niissä on.. Tai siis joo, tuovathan ne sulle huikeeta festarifiilistä.. or not? Näiden mietintöjen jälkeen oonkin yleensä päätynyt siihen, että ihmiset ovat vain vailla mielikuvitusta kun tunkevat sellaiset kaulaan.

saratickle
Tickle Your Fancy

Ehkä muakin vaan ärsyttääkin tässä just se, miten mielikuvituksetonta on heittää se lei kaulalle! :D

Heinis (Ei varmistettu)

Miulle ainakin ekana niistä tulee vaan mieleen kesäfiilis :)) Enkä oo muuten ikinä huomannu, et ne ärsyttäs ;D Haha, tästä positiivisesta kommentista huolimatta en silti ite oo niitä käyttäny :---D

saratickle
Tickle Your Fancy

Mielipiteitä on monia!

Heli (Ei varmistettu)

No voi jestas:D antaa nuorten pukeutua miten haluavat :D vaikken itse festareilla ookkaan käyttäny, niin mun mielestä ne on ihan hauskoja, vaikka aika lailla alaikästen juttuhan tuo varmaan eniten on. Ei itteä kuitenkaan haittaa lainkaan!

saratickle
Tickle Your Fancy

Varmasti on alaikäisten juttuja, ja mun mielestä ne voitaisiin erittäin mielellään myös jättää sinne kasikaluokalle!

Saara (Ei varmistettu)

Leit pois kaulasta, hassut hatut roskikseen ja vahva "ei" hennatatuoinneille. Voi herranjestas. Live and let live. Jos jonkun festarifiilis syntyy siitä leistä, niin miksei sitä sais käyttää?

saratickle
Tickle Your Fancy

Mikäli joku haluaa käyttää leitä, senkun käyttää. Mä kerroin tässä just mun oman henkilökohtaisen mielipiteen festarileistä ja kummastelin mikä on yhteys lein ja festarin välillä.

ninnnnnnu (Ei varmistettu)

ihana toi hame, mistä se on :) ?

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä oon ostanu kirpparilta, mutta Vilan merkkiä taitaa olla :)

karita (Ei varmistettu)

En vois olla enempää samaa mieltä! Meijän about 20vuotiaassa 7 hengen porukassa oli pe iltana weekendiin mennessä vaan yks lei, sotahan siitä syttyi! Onneks toisena iltana festarialueelta löytyi kaks lisää näille tyylitajuttomille tumpeloille, ilta pelastettu. Festarialueella näin tasan kaks kuppaista muovista sateenruntelemaa palmua... Ehkä tää selittää ne (kuppaiset ja sateen runtelemat) leitkin??
Terveisin- toivon muuttuvani väri(-tai ehkä lei)sokeaksi ennen seuraavia festareita

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi eiii!! Mä en oikeesti tiedä mistä tää mun leiviha oikeen kumpuaa, mutta tää on vaan viimevuosina noussu ihan uusiin ulottuvuuksiin :D

Emilia (Ei varmistettu)

Mun mielestä ne leit just kuuluu festareihin :-D ne tuo sellasta tiettyä kesäfiilistä ja festareihin kuuluu kaikki värikäs! En osaa perustella paremmin mutta ite ainakin tykkään niistä vaikken oo koskaan käyttänytkään.

saratickle
Tickle Your Fancy

Mun täytyy kyllä sanoa, että oon eri mieltä

Iina (Ei varmistettu)

Hehee itselläni oli noin 10 kukkaleitä (Kiitos wappulounaat ja hawaii-bileet) mutta jätin ne kaikki mökille. Mummo ne sieltä oli napannut ja vienyt omiin juhannusjuhliinsa! Oon aivan satavarma että leit sopii paremmin 80 vuotiaiden juhannusjuhliin kuin festareille! :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Huikeeta! :D Just huikee mummo!!

Sanaton (Ei varmistettu)

Menee kyl maku bloggaajast joka jaksaa vääntää aihetta niinki tyhjäst ku ettei pidä lein käytöstä... :) Keskittyisit niihin hyvii juttuihi ihmisis eikä huonoihi :) Saattaisit huomata ihmisis eri puolii ja nähä eri taval :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Musta on kiva saada blogiin monipuolisia aiheita ja hei muistakaa toki tämmösissä aiheissa suhtautua näihin sopivasti huumorilla, niin kuin yleensäkin mun tämmösiin huumorisävytteisiin postausaiheisiin! :)

Kaikki ei pidä aina kaikesta ja se on todella fine. Jos joku haukkuu sandaalit ja sukat yhdistelmän, se on mulle erittäin okei, sillä vaikka itse pidän niistä, en oleta kaikkien pitävän. Oletan, että leinkantajat toimivat samalla tavalla.

Mä todella keskityn ihmisissä hyviin juttuihin, mutta välillä on kiva nostaa tämmösiä ajankohtaisia ilmiöitä esille ja vähän kyseenalaistaa niitä. Se on mun tapa ollut aina ja tulee varmasti aina olemaankin.

xod (Ei varmistettu)

Joo oon huomannut saman jokasilla festareille joilla oon tänä kesänä käyny (3) ja ihmetelly kavereiden kanssa... Mutta ne käyttäjät taitaakin olla tosiaan vähän nuorempia, teinejä? Ite 24 ja ei tulis mieleenkään laittaa kaulaan tai tukkaankaan :D Kerran pidin kun meillä oli biitsi-bileet keskellä talvea! :D
Ja noita leitähän myydään aina kaikilla festareilla, ihan niinku jotain typeriä lippiksiä ja jack daniels-paitoja joten kai teinit ajattelee että jee ostetaan tiimileit festareiden kunniaks :D

Ellli (Ei varmistettu)

Itse olin weekendissä ja tuli sitä taas hommattua pinkki lei samalla tavalla kuin viime vuonnakin. Ehkä se tuli ostettua, kun kaikki muutkin kaveriporukasta sellaiset hommasivat ja sää oli kamala ja sateinen. Ne muovikukkaset ovat kyllä oikeasti tosi mauttomia, mutta ehkä voin sitten säästää sen ensi talven hawain reissuun :)

S (Ei varmistettu)
tiif (Ei varmistettu)

Itse olen täysi-ikäinen, enkä kylläkään kyseisillä festareilla tänä vuonna ollut, mutta en näe leissä(taipuuko se noin..) mitään pahaa. :) Niitä myydään ainakin noilla festareilla paljon joten varmaan monelle sieltä se tarttuu!

Saila (Ei varmistettu)

Haha, tää vaan niin osu! En kestä/siedä niitä leikaulaisia ihmisiä, tulee vaan niin halpa ja mauton rellestysolo niistä, ei mitään mielikuvitusta. Onko se niin että se festarifiilis tulee juuri siitä leistä kaulassa, ehkä tietyntyyppisillä ihmisillä tai hyvin nuorilla sellaisilla.. Ne vois kyllä mun puolesta kieltää lailla :)

AmandaP (Ei varmistettu)

Samat ajatukset pörräsivät mielessäni viikko sitten, kun kaveri heitti oman vanhan leinsä kouraani ja totesi "laita tää Weekendiin". Hölmistyneenä vastaanotin muovisen Tyynenmeren tuliaisen ja aloin miettimään asukokonaisuuttani viikonlopulle. Lei oli ehdoton nounou, ajattelin vain, että onhan tanssimusafestareilla oltava jotain väriä päällä! No, väriä päälle- päätös osoittautui tyhjäksi, kun tuijotin vaatekaapin valkoisia ja harmaita kangasriepuja. Sitten välähti. No se kirkkaankeltainen lei! Ainoa syy käyttää jotain niin idioottimaista, ja tälläkin kertaa lei päätyi koristamaan rannetta varsin elegantisti ranteenlämmitintä imitoiden.

Asia mitä en todellakaan ymmärtänyt, oli leiden suuri määrä Blockfesteilla?! Suomen urbaaneimpiin festareihin lukeutuva hiphop-tapahtuma ja lei? Härregyyd.

T. "älä tee niinkuin minä teen, tee niinkuin minä sanon" - tyyppinen lukijasi

PS. (Weekend-festival myi kojuissaan kyseisiä Hawaji-tuotteita, sieltä niitä sikiää..)

Iina-Maria (Ei varmistettu) http://northernfoxblog.blogspot.fi

Itse käytin leitä varhaisteininä Meripäivillä vuonna lihapulla. Onneks ei enää sen jälkeen. :D

Ehkä pitää tehdä valitus festarikojumyyjille, koska niitä leitä myydään joka festareilla joka vuosi!
Sama juttu muovisten Kanye West -tyylisten "säleikkö aurinkolasien" kanssa (MIKSI?) tai ihanat sateenkaaren väriset tetsonit (NIIN MIKSI?).

No, hauskaahan se vaan on niiden mielestä, jotka niitä käyttää. :)

Mipe (Ei varmistettu)

Ainakin weekendissä niitä myytiin lähes joka kojussa joten siksi varmasti olivat tosi yleisiä (maksoivat pari euroa) :) Suurin osa oli mun mielestä oikeasti siistin näköisiä ku ne oli neonvärisiä ja siellä oli kuitenkin huikeat valoshowt ja neonvärit korostuu silloin! Ja toki monet varmasti ostivatkin niitä läpällä (esim teinipojat) :D Ja mitä vikaa on "hawaiji-fiiliksessä"? :D

Tää on aiemmin ollu mun lemppariblogi mut nyt jäi jotenkin kakka maku suuhun kun arvostelet noin! Vaikka toki kaikilla on omat mielipiteet mutta aika ilkeää sanoa julkisesti blogissa noin, sillä varmasti monet nuoremmat lukijat saattavat ottaa nokkiinsa ja ajatella että olivat nyt tosi noloja kun laittoivat festareilla leit kaulaan ja tuntea tavallaan morkkista siitä :/

Yleensä sun jutut on tosi hauskoja ja saatan nyt itse olla liian tosikko mut mun mielestä tää oli turhan negatiivinen ja kuulostat vaan siltä ettei sulla oo hajuakaan mitä jossain festareilla on trendikästä pitää (sinä et niitä trendejä määrää ;-)).

t. herneen nenäänsä vetänyt lukija

Anni (Ei varmistettu)

Haha!
En ees jaksanu laskea, montako leitä bongasin ilosaarirockissa, mut joka ikisen sellasen näkeminen sai vähän voimaan pahoin. Sit vielä se, et lei yhdistettynä afroperuukkiin (varsinkin kuumana kesäfestaripäivänä) tuo mulle joka kerta vähän oksennusta kurkkuun.
Toivottavasti tää sun postaus saisi ainakin muutaman tyypin ajattelemaan, laittaako lein kaulaan ensi vuonna. Ehkä tää ilmiö saataisiin kitkettyä maasta kokonaan vuosien saatossa. Ketään ei haittais jos noita hirveitä muovihärpäkkeitä ei vaikka yhtäkkiä saiskaan mistään. Kiitti ja kuitti.
ps. Pidän sun tyylistä, oot aina niin hehkee riippumatta siitä ootko urheilemassa vai juhlimassa, hyvää syksyn alkua Sara!

Laurajulia (Ei varmistettu)

Olin itse juuri viikonlopun Helsingissä, joskaan en kyseisillä festareilla. Naureskeltiin kavereiden kanssa että on kyllä niin helppo bongata keskustassakin pörräävistä henkilöistä ne ketkä on menossa Weekendeille :D mm. leit....

S (Ei varmistettu)

Kommenteista kyllä huomaa ketkä käyttävät niitä leitä :D ! En ymmärrä miten joku on ymmärtänyt tämän postauksenkin niin negatiivisella tavalla, että siitä pitää ihan itseensä ottaa… Jos puhuu positiivisesti aina niin on ärsyttävä ja jos sattuu joskus huumorilla kirjoittamaan negatiivisen postauksen niin on niin kamala ihminen :D !

Lotta (Ei varmistettu)

Kun jakkutyttö pukeutuu ruisrockissa vapauttavasti hippikuteisiin ja kukkapantaan ja flow-festareilla tämä sama kyseinen jakkutyttö rikkoo rajojaan laittamalla päähänsä vaikka pyöreät lasit ja ison lierihatun, voi hän samoin näillä reivausfestareilla näyttää villimmän puolensa laittamalla lein kaulaansa. Näen tälle ilmiölle "tieteellisen" (:D) selityksen; festareilla ihminen haluaa rikkoa rajojaan pukeutumisessa, tuntea emansipaatiota, sekä myös yhteenkuuluvuutta muun festarikansan kanssa. Leit ja hippikukkapannat tuovat mieleeni samoja konnotaatioita.
Ehkä jotkut ihmiset tarvitsevat näitä "välineitä" siihen, että saavat festarifiiliksen päälle ja voivat tuntea pystyvänsä vaihtaa vaihteen vapaalle. Koska eihän nyt kukaan voi reivata ilman leitä ja valkoisia aurinkolaseja, myös neonväriset topit on top, eikä myöskään kuunnella Mos Defiä ilman asiaankuuluvaa varustusta.

Ylex sivuilla Teri Niitti neuvoi miten Flow-festareille pitää _oikeaoppisesti_ pukeutua, ehkäpä seuraavana vuonna samanlainen artikkeli voitaisiin kirjoittaa Weekend-festareista.

Loppukevennykseksi,

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/82/40/5b/82405bac770b31ba9df52a22783bc45e.jpg

ainiin ja unohtui mainita kaiken tämän pohdinnan keskellä, että sun blogis on suomen parhaimpia ja tyylisi kadehdittava!

Ss (Ei varmistettu)

Mahtava postaus näinkin "yhdentekevästä" aiheesta! Itse en ole lei kaulassa hilluvasta festarikansasta koskaan varsinaisesti ärsyyntynyt, mutta nyt kun asiaa oikein miettii, niin kyllä sen lein on alitajuisesti mieltänyt jotenkin juntiksi :D

annuska (Ei varmistettu)

ei perkele, vihdoin joku sanoi sen ääneen. ALLEKIRJOITAN JOKAIKISEN SANASI!
Mutta onneksi nää leit näyttävät olevan villitys enemmänkin 13-17vuotiailla, joten ehkä se ei sen enempää persettäni kutita, on sitä itekkin sorruttu jos jonkinmoisiin "villityksiin" aikoinaan....

Moukku (Ei varmistettu)

AAAAAMEN!! Mä en oo ikinä tajunnu niitä, aivan kamalia! Ja sama homma ne hassuhauskat pinkit/tiikerikuvioiset cowboy hatut! Juu ei oo meikäläisen juttu!

elliina (Ei varmistettu)

Sama hupasa huomio kyl tuli tehtyä ku Weekend porukka tuli vastaan. Ja eka ajatus oli et vähän musta on tullu vanha ku en ymmärrä enää "tiimipukeutumisen" päälle:) Kylmät väreet tulee ku näkee oman ikäisillä (30vee) naisilla snapback-lippiksen päässä. Toki on erikseen lippistytöt joilla tää tyyli on säilyny läpi iän. Mut pahimmat tapaukset on just korkeakoulutetut muuten niin naiselliset ja hienosti pukeutuvat, jotka sitten festareilla haluavat näyttää "rennoilta".

Samantyyppinen ilmiö on kyl hieman myös monet erityisesti bloggaajilla ja muilla pukeutumiseen panostavilla ilmenevät muoti-ilmiöt kuten terveyssandaalit yms. Toki näiden vaatteiden käytännöllisyyden ymmärrän mut oon kyl liian juntti ymmärtämään, että onko terveyssandaalit yhtäkkiä muuttunu hyvännäköisiksi:)

Krisse (Ei varmistettu)

Hahah samaa kommentoi mun kaveri kun oltiin Weekend festeillä ja pakkohan se on myöntää että himskutin monilla niitä kaulassa roikkui. Itsellänikin juurikin silloin 18-vuotiaana roikkui lila-sininen lei kaulassa On the beachissä :'D nykyisin en moista enää kaulaani pistäisi (paitsi hawaiilla tai teemabileissä), mutta mun on pakko puolustaa tätä "trendiä" että ihanaa kun festareilla on väriä! Luultavasti värejä (plus kukkia...) rakastavana mua ei nää haittaa ja mua vaan hymyilyttää kun tulee ihan oma "nuoruus" mieleen :D ja ikäkriisi welcome. Anyway, musta on ihanaa kun yleisesti nuoret joilla on lei-kaulassa ovat niin iloisen oloisia ja innostuneita - luultavasti viettävät ensimmäisiä festareitaan, kaikki on uutta ja jännää ja täysikäisyys saa lähellä. Toki vanhemmillakin noita härpäkkeitä roikkuu, mutta eipä mua suuremmin liikuta mitä muilla on päällä - enhän mä tykkäisi että joku ajattelisi musta että vitsit toi on niiiiin mautonta. Kuka sitäpaitsi on oikeutettu sanomaan mikä on tyylikästä ja mikä ei? Ja niinkuin joku sanoikin jo aiemmin festarit antavat ihmisille mahdollisuuden pukea päälleen mitä eivät arkena ehkä pukisi. Joillekin tää on kukkapanta, toisille lei, mä oon niitä ihmisiä joka käyttää kesällä kukkapantaa ja pantoja muutenkin ympäri vuoden, mutta jättää ne festareilla pois kun niin monella muilla on niitä :DD

Tulipa kunnon avautuminen, loppuun vielä että mielipiteensä kullakin sä oot silti mahtava vaikka ootkin lei-kammoinen! :D keep on rockin'!

Kommentoi