LIFTAAMASSA?!

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Novelle

”Elämää kannattaa nauttia ahnain kulauksin, eikä jättää muuten vain kulumaan. Joka päivä näyttää vähän erilaiselta, kun siihen oikein asennoituu. Juuri tästä asenteesta on kyse Novellen Elämän Janoon -haasteessa. Se vie monenlaisiin paikkoihin ja yllättää uudenlaisilla sisällöillä – kuten vaikkapa tällä.”

Novelle tosiaan haastoi minut kokeilemaan uusia asioita. Sellaisia asioita, jota en vaan normaalisti tekisi. Voin kertoa, näitä ei todellakaan ollut helppo keksiä. Asioita pohtiessani mietin kaikkea aina laskuvarjohypystä jenkkifutisharkkoihin ja sukelluskurssista telttailuun. Totuushan on, että voisin toteuttaa edellä mainituista kaikki. Jotain muuta... 

Olipa kerran elokuun ensimmäinen tiistai. Tiistai, jolloin oli määrä tapahtua jotain kreisiä. Se jokin oli myös tunkeutunut useampana yönä uniini, piinaten mökillä vietettyä loppulomaani. Hitto soikoon, tänään on se päivä. Tänään liftataan! APUA, APUA ja APUA!

Aamupuuron jälkeen aloin askartelemaan. Kunnon liftarilla on määränpääkyltti, tietysti on! Tosin tätä kuvaa nyt katsoessani voin vain todeta, ettei kyltin sanoma ole tietä ajaville autoilijoille kyllä mitenkään voinut välittyä. Note to self: jatkossa isompaa fonttia. Kyltissä lukee siis "Kotka (olen vaaraton)". Säälipisteitä ajatellen piirsin mukaan vielä yksinäisen näköisen hymiön.

Sitten ei muuta kun matkalaukun kanssa mökkitien varteen. Kädet täristen kyltti esiin, peukku pystyyn (tämä oli se haastavin kohta) ja mahdollisimman ystävällinen virne kasvoille.

Nöyryytyksen multihuipentuma: ohi ajavat ja pitkään tuijottavat autoilijat. Kamalaa! :D Ottakaa minut kyytiin! Uskottelin itselleni, etteivät he ole varmaankaan matkalla Kotkaan. Toisaalta, en minäkään ole koskaan ottanut liftaria kyytiin. Päätin, että seuraavalla kerralla muuten aivan varmasti otan. Ihan sama mihin suuntaan hän olisi menossa. Ajan vaikka Mikkeliin jos on tarvis.

Siinä peukku pystyssä seisoessani aloin pohtimaan, että mikähän olisi pahinta mitä voisi käydä. Olin kyllä kelannut tämän läpi mielessäni jo 200 kertaa ennen tätä päivää, mutta tässä tienposkessa seisoessani se vasta realisoitui. Pahinta olisi tietysti joutua murhaajan kyytiin, ja sehän olisi siis erittäin todennäköistä tällä haminalaisella mökkitiellä, tiistaipäivänä kello 12. Seuraavaksi pahinta olisi jos ohi ajaisi joku tuttu tai puolituttu! Joku lukiokaveri tai vanha luokanopettaja, jauzaa, empä tullut ajatelleeksi! Entä jos kuski onkin joku kaahailija, vihaan kaahailijoita!! Tai mitä jos viereen pysähtyykin juuri kortin saanut teinipoika, joka yrittää iskeä? Tai entä jos päädyn autoon, jossa on kuskattu likaisia ja märkiä koiria. Mieleeni muistui vaarin vanhan metsästyskoirien kuskausauto, se haisi aina ihan järkyltä.

Kesken koira-automuisteluita henkilöauto lähenee hiljaa mutkan takaa ja lopulta pysähtyy eteeni. Sydän hakkaa. Kuski kurottuu avaamaan etupenkin oven ja huikkaa: "hyppää kyytiin". Kuski varmaankin näkee jättimäisen matkalaukkuni ja nousee autosta. Hän tervehtii minua ja avaa takaluukun. Taksifiilis. Nopea pikatsekkaus takakonttiin murhavälineiden varalta. Ei puukkoja eikä jätesäkkiä. Sen sijaan marjanpoimija ja kalastusvälineitä, niillä tuskin kovin pahaa jälkeä saa. Seuraava paniikki, istunko eteen vai taksimaisesti taakse? Päätöksiä!?! Päätän mennä tuttavallisesti eteen.

Ensivaikutelmalta mies ei ole murhaaja eikä kaahari. Autossa ei myöskään haise märältä koiralta."Vai oot siä Kotkaan matkalla", hän kysyy kun taittelen Kotka-kylttiä käsilaukkuuni. Sen sijaan, että kertoisin tekeväni liftaamisesta juttua blogiini, ja joutuisin pahimmassa tapauksessa selittämään mikä blogi ylipäätään on, päätän ottaa huomattavasti viileämmän linjan ja kerron olevani vain kyytiä ja kokemusta vailla. Mukavan oloinen mies hymähtää ja kertoo liftanneensa myös nuorempana. Se oli kuulemma yleistä silloin. Juteltii niitä näitä viileästä kesästä ja marjojen poimimisesta. Paikallisradion soittaessa Ronan Keatingia onnistutaan löytämään yhteisiä tuttaviakin (ei varsinainen yllätys kun kotkalaisista sukujuurista puhutaan), joskin hyvin kaukaisia sellaisia.

Mies lupautuu jättämään minut Prismalle, josta pääsen matkalaukkuineni kätevästi Helsinkiin. Se kuulostaa erittäin hyvältä. Matka sujuu hyvin leppoisasti, mutta kun Prisman pysäkki häämöttää edessä, tulee hassu olo. Tästäkö minä vaan lähden, että kiitos ja morjesta. Tekisi mieli antaa miehelle kiitokseksi jotain, mutta matkalaukussani ei kerta kaikkiaan ole mitään muuta kuin likaisia vaatteita kahden viikon ajalta. Kerron tämän miehelle, ja hän hymähtää. Sanoo, että ilo on hänen puolellaan. Niin paljon tulee kuulemma ajettua yksinään, että mukava kun on välillä matkaseuraa. Aww!

Kiitän tuhannesti ja mietin hetken pitäisikö nostaa käsi high fiven merkiksi, mutta perun ideani viime hetkillä (thank god). Noukin matkalaukkuni takaluukusta ja vilkutan vielä viimeisen kerran. Tuntuu haikealta ajatella, etten varmaankaan koskaan tule näkemään miestä enää. Tuntuu myös hassulta ajatella, että bussipysäkillä seisovat ihmiset varmasti kuvittelevat jonkun perheenjäsenen heittäneen minut juuri pysäkille. Hihii, eipäs ollutkaan perheenjäsen! Tekisi mieli kertoa heille, että liftasin tähän, mutta kuinkas urpolta se taas kuulostaisi :D Möläyttelyn sijaan jään fiilistelemään äsken tapahtunutta. Nyt voin sanoa, että olen liftannut, ja se on aika siistiä se. Kiitos mukava mies kun otit minut kyytiin!

Kampanja jatkuu, käy tsekkaamassa Novellen sivuilta mitä aion tehdä seuraavaksi! Stay tuned! 

xx Sara

 

Kommentit

Lina-Maria (Ei varmistettu)

Eikä! Ihana! :D

Liftaaminen on kyllä jännää. Olen itsekin käyttänyt kyseisestä matkustustapaa pari kertaa, mutta en kyllä tiedä liftaisinko enää. :D Ehkä taas joku villipäivä.
Itsellä tuli vaan jotenkin sellanen (tavanomainen suomalainen?) fiilis, että häiritsen autoilijoita ja yritän vaan väkisin tunkea jonkun autoon, jonkun henkilökohtaiseen tilaan. Haha! Mutta tosiaan, ne autoilijat, joita se häiritsee, eivät ota sua edes kyytiin, joten hassua ajatella tollasta!

Mutta tosi siisti haaste Novellelta! Oliko tää vaan kerta haaste, vai aiotko tehdä vielä lisää? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe, mulla oli niin toi sama tavanomainen fiilis! :D Tosin oot ihan oikeassa, eiköhän he ohi aja, jos ei kiinnosta!

Voi kuule, haasteita on tulossa vielä lisää.... :D

P (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Just tän takii sun blogi on yks parhaista, kun tää on niin monipuolinen ja erilainen kuin muut Suomen huippublogit <3 :D

saratickle
Tickle Your Fancy

kääk, voi kiitos <3

ss (Ei varmistettu)

Ottiko se mies tuon kuvan vai kuka :D?

saratickle
Tickle Your Fancy

haha ei! Kuvan otti heti operaation alussa poikaystäväni, joka palasi mökille odottamaan viestiäni, että milloin saa lähteä autolla perään :D

Karolinnas

Haha ihan paras tarina!! Ilmeisesti täytyy testata itsekin...:)

saratickle
Tickle Your Fancy

Suosittelen!! :)

Iinapiinaaa (Ei varmistettu)

Hahhahahah jäätävä laukku sulla ainakin oli !:D ihan parhaita tommoset, naurattaa kun kirjotat niin hauskasti :D

saratickle
Tickle Your Fancy

heh joo 2,5 viikkoa poissa kotoa vaati kunnon varusteet :D 

Iipaa (Ei varmistettu)

Liftaaminen on kyllä mielenkiintoinen kokemus. Ite liftasin mun saksalaisen kaverin kaa viime joulukuussa Argentiinasta Chileen 600km. Kaikki kyydit saatiin melkeinpä odottamatta ja vaikka oltiin varattu matkaan kaks päivää niin selvittiin perille 10 tunnissa! Ehkä en ihan ekana valkoisena tyttönä lähtis lattareissa kokeileen liftaamista, mutta meillä meni niin hyvin koko reissu että ainakin Tulimaassa voin sitä suositella. Ja paikalliset on tosi mukavia, saatiin viimeinen kyyti ihan hostellin ovelle asti. Ja ekassa autossa pullaa ja teetä matkaevääks.

saratickle
Tickle Your Fancy

WOW! Ihan mieletöntä! Varmasti upeita muistoja! :)

Ines (Ei varmistettu) http://myruwayoflife.blogspot.com

Voi ei miten ihana postaus ja juttu!! :D Tulin itsekin niin hyvälle mielelle tästä!

saratickle
Tickle Your Fancy

hahaa ihana kuulla! :)

Idap (Ei varmistettu)

Huippu hyvän mielen postaus!! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

voi miten kiva kuulla, kiitos! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

hei! oon lukenu sun blogia nyt reilu vuoden, ellen jopa kaks, ja nyt tuli juttu, johon haluun sanoo sanani!
kokkailin tos yks päivä jotain sun reseptiä juurikin sen jälkee, kun olin tullu liftillä turusta ouluun. mietin, et ootkohan sä koskaa liftannu. vaikutat nimittäin just sellaselta, ketä tekee eikä meinaa.
liftaus on suomes ihan tosi helppoo ja se onki mun ystäväpiiris se "ainut ja oikea" tapa liikkua kesäisin ja syksyisin. jengi ottaa ihan tosi hyvin kyytiin ja jos on yhtään pelisilmää, osaa kyl kattoa ennen penkille istumista, onko kuski ihan ok.
muutamia kertoja oon kieltäytyny kyydistä, jos oon nähny esim olutpullon kuskin kädessä, mut seki hoituu helposti, kun vaan toteaa tyypin sanottua määränpäänsä "oon menos pidemmälle! kiitti kuitenki!", thats it!
jengi ihan turhaan pelkää liftausta, sil media ja mielikuvitus nostaa siitä vaan synkimmät puolet esiin.
se on ilmasta, aina löytyy juttukaveri ja jotkut välimatkat taittuu nopeammin liftaamalla kuin julkisilla mm. suomen poikittaisliikenne.
oon siis ite liftannu ympäri suomee vuosia ja siihen jää kyl riippuvaiseks!
on kolme asiaa, mitä liftaajalta vaaditaan: aikataulutonta päivää, hymyä ja hyviä stooreja; kuskit ottaa ennen kaikkea siksi kyytiin, että on juttukaveri ja matka menee rattoisammin.
ite en kylttii aina käytä, sil jos edessä on pitkä suora ja tiedän määränpääni olevan sen toisessa päässä, mitä todennäköisemmin jokainen kuski vie eteenpäin.
tästä nyt tuli aika long long story, mut halusin vaan sanoo, et oon ylpee susta ja pirun siistiä, että lähdit liftailee! toivottavasti ei jääny vikaks kerraks!
sun blogi on viihdyttävimpiä mitä luen! jos ei oo ideoita, voisiks tehä jotai kuulumisvideoo tai kasvisruokareseptejä!
voimia syksyyn!

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei ihan mahtava kommentti! Kiitos tästä! Hyvät vinkit kaikille, jotka haaveilee liftauksesta! :) Ehkäpä me saadaan Suomeen vielä kunnon liftauskulttuuri kehitettyä, heh!

Kiitos hurjasti sinulle! Videoita olis tarkotus kuvailla taas ja reseptejäkin ilmestyy ihan varmasti :) Kiva kuulla, että kiinnostelee!

Mahtavaa syksyä!

Hahah! (Ei varmistettu)

Ihana!! :D Tätä oli niin kiva lukea! Osaat kirjottaa niin värikkäästi ja hauskasti juttuja. Ite en kyllä koskaan uskaltais liftata/ottaa liftaria kyytiin, mutta oonkin vähän tällanen mamis :D..

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe, mä en olis voinut kuvitella mitään tällaista vielä pari vuotta sitten (okei en ehkä pari kuukautta sittenkään :D), mutta kummasti se mieli muuttuu. Etenkin kun lähtee tällaiseen kamppikseen messiin :D

Kiitos kovasti, hurjan kiva kuulla :)

Pihlis (Ei varmistettu) Http://pihlahelena.blogspot.com

Hehe ei vitsi! Tätä lukiessa pakostakin alkoi naurattaa, oikeen hyvän mielen juttu :) ja kuulostaa kyllä hauskalta kampanjalta!

saratickle
Tickle Your Fancy

hehee tosi mukava kuulla! Mäkin innostuin erilaisesta kamppiksesta ihan todella. Välillä pitää vähän haastaa itseään, erittäin tervettä :)

Kommentoi