LIGHT

Tickle Your Fancy

Kirjoittelinkin jo täällä Indiedaysin ja Olympuksen kamppiksesta, jonka tiimoilta tunnettu valokuvaaja Federico Cabrera veti meille workshoppia ja jakoi kallisarvoisia valokuvausvinkkejään.

Puhuimme workshopissa paljon siitä, miten hyvä valokuva syntyy köykäisissäkin olosuhteissa. Tarvitaan vaan mielikuvitusta ja hyvä valo. Todiste siitä seisoi meidän edessämme: Federico kertoi kuvanneensa uransa alkuaikoina upeita otoksia kotonaan ja Ikean halpaa lamppua apunaan käyttäen. Workshopissa nousikin heti esiin nuo Federicon painottamat valokuvan kaksi tärkeintä tekijää: Valo ja Persoona.

Bloggaajan ikuinen ongelma: kerrankin kun olisi sitä aikaa, kuvaaja puuttuu. Täältä poikaystäväni kämpästähän ei löydy kameranjalkaa eikä kauko-ohjaisinta, mutta parvekkeen valo näytti lupaavalta. Valosta inspiroituneena päätin kuvata tämän päivän asun kotona, yksin.

Olympuksen OM-D E-M10 kamerastani löytyy wifi, jonka avulla kameran pystyy yhdistämään appsilla älypuhelimeen. Appsilla saa mm. puhelimeen kamerasta suoraan valokuvia ja sen takaa löytyy myös kameran kauko-ohjaus. Voit huoletta viedä kameran kauas ja hoitaa tarkennuksen puhelimesta, johon tulee suora näkymä kameran näytöstä.

Pistin kameraan 25mm objektiivin ja asensin siihen itselaukaisimen, joka ottaa kahdeksan kuvaa peräkkäin. Viritin kameran parveketuolin päällä olevan lehtipinon päälle (vakaa meininki) ja lopuksi tarkensin + laukaisin kuvat iPhonestani. Kätevää!

Ysäri oli tänään läsnä. Päällä oli uudet kultaiset alepöksyt Weekdaystä, Berliinistä ostettu päivänkakkara hiusdonitsi, vanha printticollege ja Zaran täydellisesti jalkaani sopivat sandaalit, jotka juurikin edellä mainitusta syystä löytyvät multa sekä mustina että valkoisina.

college Cubus* / pants Weekday / scrunchie Urban Outfitters / sandals Zara (* = gifted)

Näinkin yksinkertaisilla puitteilla lopputuloksesta tuli mun mielestä kiva! Mukavan erilainen ja valoisa! Taidan pistää kotistudion pystyyn toistekin :D

Mitäs te tuumaatte näistä vähän erilaisista asukuvista? 

 

Ps. TÄÄLTÄ pääset tsekkaamaan tunnelmia meidän workshopista ja kurkkaamaan miltä näyttivät meidän lopulliset mallikuvat :)

 

T. Sara

Kommentit

Hetu (Ei varmistettu) http://useless-panda.blogspot.com

Mulla on just samanlainen donitsi! Aivan ihana! c:

saratickle
Tickle Your Fancy

Tää on huippu!

tutti (Ei varmistettu)

Mihin se uus huippuhyvä Lumia katosi? :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Sain sen yli puoli vuotta sitten, että ei varmaan ihan uudesta puhelimesta voida puhua :)

Ekan kuukauden käyttökokemus oli oikein hyvä, sillon puhelimesta arviot kirjoitinkin. Mutta siitä lähti alamäki. Puolen vuoden aikana puhelin meni kolme kertaa huoltoon ja kokoajan hajosi jotain, vaikka kohtelin sitä kuin kukkaa kämmenellä. Luuri alkoi käymään jo kalliiksi. Vanha iPhoneni oli mulla yli 2v ilman huollon huoltoa. Eli tähän palasin ja tässä aion pysyä :)

Laura (Ei varmistettu)

nää on kyllä tosi kivoja kuvia!! vau :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitti :) Mäki tykkään kun on vähän erinäköstä!

OJ (Ei varmistettu)

Vautsiii! Tosi upeita kuvia. Toi tunnelma tossa on bueno :p

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitti!! :)

hanna (Ei varmistettu)

tosi kivat kuvat sait otettua, ihanan raikas ja kesänen fiilis, kiitos valon :D

merenhelmi (Ei varmistettu) http://merenhelmi.indiedays.com

Kauniita kuvia! :)

Iisa (Ei varmistettu)

Onpas ihan erinäkösiä kuvia kun kikkailee vähän valon kanssa! Heräsipä kysymys että millä appsilla moinen mahtaa onnistua? Ois kiva päästä kokeilemaan! :)

Kommentoi