LONTOO: MUST SEE & SHOPPAILU

Tickle Your Fancy

 *Yhteistyössä Indiedays & Tjareborg

Luvassa perinteisiä reissun jälkeisiä tipsejä Lontooseen meikäläisen näkökulmasta! :) Me jaettiin vinkit Jannin kanssa puoliksi, eli täältä löytyy puolet vinkeistä.

 

NÄHTÄVYYDET

Lontoossa riittää nähtävää ja koettavaa. En itse henkilökohtaisesti ole mikään nähtävyys-fani. En välttämättä jonota toista tuntia päästäkseni seisomaan tornissa tai maksa itseäni kipeäksi maailmanpyöräajelusta. Parasta on vaan kävellä kaduilla ja puistoissa, käydä eri alueilla, pysähtyä kahville, bongata kivoja ravintoloita ja hyviä kirppareita. Näin saan uudesta kaupungista eniten irti!

TOWER BRIDGE

Klassikko! Näytti livenä auringonpaisteessa juuri niin upealta kuin olin kuvitellutkin. Parhaat näkymät ja vähiten ihmismassaa löytyy sillan kupeesta

 

BRICK LANE

Alueelle tullessamme nousi samantien berliinivibat! Inspiroiva, värikäs sekä täynnä ihania kahviloita, gallerioita, ruokamarketteja, kirpputoreja ja vintage-liikkeitä! Brick Laneen pääsee kätevästi metrolla (pysäkit: Liverpool street, Aldgate, Shorditch).

 

GREEN PARK

Iso puisto keskellä Lontoon keskustaa kätkee sisäänsä kivoja kahvilakioskeja, lampia ja alla näkyvät aurinkotuolit! :D Green Parkin kautta pääsee kätevästi Buckingham Palaceen ja vaikkapa Big Benille.

 

PICCADILLY CIRCUS

Valotaulustaan ja vilkkaista likenneväylistään tunnettu Piccadilly Circus sijaitsee Lontoon West Endissa City of Westminsterissä (risteyksessä Regent Street risteää Piccadillyn kanssa). Piccadilly Circuksestaon tullut nähtävyys itsessään, paikallisille alue sen sijaan toimii kohtauspaikkana.

 

NOTTING HILL

Leffan nähneet tietävät mistä puhutaan. Voiko näin ihanaa seutua olla olemassakaan? Notting Hill ihanine kahvioineen ja sielukkaine rakennuksineen = parasta

MUSIKAALI

Suosittelitte meille kovasti musikaaleja, ja niinpä me mentiin ostamaan lippuja viimeisenä päivänä. Valitettavasti Leijonakuningas, jonka kovina faneina olisimme törkeän pahasti halunneet nähdä, oli loppuunmyyty viikon eteenpäin. Päädyimme vähän vanhemmalle maulle sopivaan Onceen. Leffa on tuttu ja musiikki iskee kovaa, joten tiesin pitäväni siitä. Pieni lava ja lahjakkaita näyttelijöitä. Musikaali oli hauska ja sopivan riisuttu ilman sen kummempia lavasteita. Pidin siitä todella, mutta Leijonakuningas huikeine lavashowneen jäi silti kaivelemaan! Ehkä ensi kerralla! Huom. lippujen ostossa kannattaa olla skarppina. Näissä vedetään myös välistä!

SHOPPAILU

Mitä kauppatarjontaan tulee, on Lontoo Shoppailijan paratiisi. Ole kuitenkin kärppänä, espanjalaiset vaateketjut kuten Bershka ja Pull&Bear voivat olla jopa 30% kalliimpia kuin euromaissa. Keskity siis etenkin paikallisiin kauppoihin, kuten Primarkiin, Topshopiin ja River Islandiin.

 

SECONDHAND STORES @BRICK LANE

Yläpuolella esittelinkin jo Brick Lanen. Katujen ja rakennuksien lisäksi paikka on erinomainen 2hand shoppailuun! Yksi suosikeistani on Beyond Retro niminen ketjuliike, josta löytyy jättiläismäisesti niin Leviksiä kuin pitkiä villakangastakkejakin. Löysin itselleni tuolta juuri täydelliset mustat levikset!

BOND STREET

Laadukkaammista merkkiliikkeistä tunnetulta Bond street risteää Oxford streetistä. Kadulta löytyy luksusmerkkejä kuten mm. Chanel, Burberry, Dolce & Gabbana, DKNY jne.

 

OXFORD STREET

Lontoon pitkältä pääkadulta löytyy tuttuja ja tuntemattomampia kauppoja joka lähtöön. Kadulta löytyvät mm. Topshop, Primark, River Island, Urban Outfitters, Office -kenkäkauppalaadukasta perusvaatetta myyvä Uniqlo, H&M, Bershka, Pull & Bear. Sokerina pohjalla on kadun puolessa välissä sijaitseva, jokaisen treenaajan unelmaliike, neljä kerroksinen Niketown!

 

Lisää mun ja Jannin vinkkejä tosiaan TÄÄLLÄ

Tjareborgin asiakkaiden matkakertomuksia Lontoosta TÄÄLLÄ

Ps. Indiedaysin toimituksessa 200 euron matkalahjakorttiarvonta käynnissä! :)

Kaikki meidän lontoovinkit aina ravintoloista shoppailuihin ja nähtävyyksiin koottu samoille sivuille. Löytyvät TÄÄLTÄ 

T. Sara

Kommentit

Hanna (Ei varmistettu) http://hanna-katriina.blogspot.fi

Aivan ihania kuvia voi vitsi! :) Oon kans käyny pari kertaa Lontoossa ja sitä kaupunkia on vaan pakko rakastaa! <3

saratickle
Tickle Your Fancy

<3 Ihana paikka!

maijuk (Ei varmistettu) http://www.blankmaiju.blogspot.com

Mua ei ole jostain syystä kiinnostanut Lontooseen matkustaminen aikaisemmin sitten yhtään. Mutta nyt teidän molempien matkapostaukset lukeneena, taidan muuttaa mieltäni!

saratickle
Tickle Your Fancy

Mäkin oon kokenu se aiemmin jotenkin harmaana ja koleana ja kalliina. Kallis se kyllä on, mutta tää muutti käsityksen kyllä noista muista! :D

merenhelmi (Ei varmistettu) http://merenhelmi.indiedays.com

Tosi kivoja kuvia! Lontooseen on pakko päästä jossain vaiheessa :)

saratickle
Tickle Your Fancy

ehdottomasti!! :)

katsku (Ei varmistettu) http://www.keepongrowing-kk.blogspot.com

En kestä, Lontoo on niin paras ja pakko kommentoida aina näihin kaikkiin reissupostauksiin haha :-D Tulee niin kova ikävä sinne! Mut käytiin kattoon se Leijonankuningas ja se on kyl must-see, ens kerralla ku oot menossa nii kandee varaa liput hyvissä ajoin etukäteen et saa suht hyvät paikat. Me oltiin jo aika hyvissä ajoin varaa niitä ja saatiin ihan viimeisiä kohtuupaikkoja et nähtiin kaikki jutut hyvin. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

haha ihana kun kommentoit!! :) Tänään illalla tulee vielä raflavinkkejä ;)

Ens kerralla se leijonakuningas, todellakin!!

Emilia (Ei varmistettu)

Mua Lontoo ei oo koskaan kauheesti houkuttanu, MUTTA NYT, toi nelikerroksinen Nike-liike kuulosti liian hyvältä ollakseen totta. VOisin lähtee pelkästään sen takia Lontooseen

saratickle
Tickle Your Fancy

Siiiiis niketown on jo syy miks vois lähteä uudestaan :D

Kaisa Aliisa (Ei varmistettu) http://simpletitle-kaisaaliisa.blogspot.com

Sara, kiitos vinkeistä! Tää tosin pahensi mun pakkopäästälontooseen-kuumetta... Seuraavalla kerralla, kun siellä vierailen otan näistä vinkeitä vaarin! Kiitos :-) Lontoo vain on niin ihana, pelkkää lovee <3

saratickle
Tickle Your Fancy

Olehyvä, mahtavaa jos oli apua näistä :) LOVE <3

Kommentoi