Lukulasit vs Piilolinssit

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Specsavers

 

Arkeni muuttui viime keväänä hieman selkeämmäksi kun huhtikuisen näöntutkimuksen seurauksena sain Specsaversilta elämäni ensimmäiset lukulasit. Oikeastaan kahdet: toiset kotiin, toiset työhuoneelle.

Lukulasit estävät ennen kaikkea silmieni väsymisen. Silmäni eivät rasitu samalla tavalla eikä voimia mene tekstin tarkentamiseen. Koneella työskentely helpottui eivätkä silmät enää punoittaneet toimistopäivän päätteeksi. 

Lukulasien ainoa huono puoli on, etten aina muista/jaksa käyttää niitä. Päiväni ovat aika katkonaisia ja availen läppäriäni useamman kerran päivässä lyhyiksi pätkiksi. En muista tai jaksa kaivaa lasejani esiin joka kerta meilejä lukiessani tai kuvia muokatessani. Puhelimella työskentelystä puhumattakaan.

Vasta tänä syksynä kuulin ensimmäistä kertaa monitehopiilolinsseistä. Jos tarvitset ainoastaan lähinäköä parantavat linssit, voit lukulasien sijasta valita myös piilolinssit. Piilolinssien hyvä puoli on, että ne laitetaan silmiin aamulla eikä niitä tarvitse päivän mittaan erikseen kaivaa esiin.

 

Balmain, Ivana Helsinki, Ivana Helsinki

 

 

LUKULASIT

 

Lukulasit ovat erinomainen valinta koneella työskentelyyn ja lukemiseen. Lasit ovat minulla käytössä päivittäin. Käytän lukulaseja myös matkustaessani, jos teen samanaikaisesti töitä. 

Valitsin Specsaversin hyllyiltä syksyn kolme suosikkikehystäni: kahdet Ivana Helsingiltä, yhdet Balmainilta. Kaikki kolme kehysmallia ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta kaikissa oli jotain mikä vei huomioni. Mikä näistä kolmesta kehysmallista on eniten sinun mieleesi? 

 

1. Ivana Helsinki

Nämä Ivana Helsingin pilottilasit muistuttavat minua tässäkin postauksessa vilahtaneista lukulaseistani. Kuparinväriset kehykset toimivat silmillä yllättävän kivasti ja erottuvat kultaisia huomattavasti selkeämmin. Juuri sopivasti asennetta ja trendikkyyttä!

 

2. Balmain

Balmainin mustat kehykset silmilläni tunnen itseni uskottavaksi, heh. Mustan värityksen lisäksi klassinen malli ja kultaisin yksityiskohdin koristellut sangat tekevät näistä kehyksistä tyylikkäät. Nämä pokat toimisivat varmasti 40 vuoden päästäkin!

 

3. Ivana Helsinki

 

Pyöreissä, punertavissa Ivana Helsingin kehyksissä oli jotain todella retroa. Punavioletti väritys ja pyöreä malli toivat mieleeni päivitetyn version ala-asteen kuvaamataidon opettajastani. Värikkäät kehykset tuovat valoa kasvoille! Persoonalliset, trendikkäät ja pirteät!

 

 

 

PIILOLINSSIT

 

Silmäni ovat herkät ja kuivat. Pelkästään liian vahva hajuvesi, tai liian lähelle silmää laitettu peitevoide voi saada ne pitkäksi aikaa valumaan. En mielelläni koske silmiini tai edes hiero niitä. Rehellisesti sanottuna siis piilolinssien kokeilu jännitti. 

Varasin ajan Forumin Specsaversiin monitehopiilolinssien sovitukseen, jossa yhdessä optikon kanssa valittiin minulle sopiva linssi ja käytiin läpi asennustekniikkaa.

Päädyimme linssiin nimeltä Dailies Total 1 Multifocal. Kyseessä on monitehoinen kertakäyttöinen silikonihydrogeelipiilolinssi, jossa hapen läpäisykyky on huippuluokkaa. Sen vuoksi nämä piilolinssit sopivat myös herkkä- ja kuivasilmäisille. Näitä linssejä on mukava käyttää aamusta iltaan. 

 

 

Sain linssin silmääni heti ensisovituksella. Poistaminen ei sitten onnistunutkaan ihan niin näppärästi, vaan vaati hieman enemmän kärsivällisyyttä.

Alkuun näkökenttä tuntui sumealta. Myös optikko alleviivasi, että piilolinssit vaativat totuttelua, mutta palkitsevat kärsivällisyyden ja harjoittelun jälkeen. Piilolinsseihin totuttelu kannattaa aloittaa varovasti. Alkuun muutaman tunnin käyttökertoja, ja vasta kun silmä on tottunut linsseihin, voi niitä alkaa pitämään kokonaisia päiviä.

Olen kokeillut piilolinssejä nyt viisi kertaa ja homma helpottuu kerta toisensa jälkeen. Kyseinen silikonihydrogeelilinssi on huippulaadukas ja minun silmälleni se ehdottomasti paras mahdollinen valinta. Innolla odotan miten silmäni tottuvat piilolinsseihin loppuvuoden aikana. Sen tiedän, että monitehopiilolinsseistäni on kovaa vauhtia tulossa mainio vaihtoehto lukulasien rinnalle!

 

Muista nämä:

käsittele linssejä ainoastaan puhtailla ja kuivilla käsillä

tarkista aina, että linssi on  varmasti oikein päin (muodoltaan puoliympyrä)

laita piilolinssit ennen meikkausta ja poista ne ennen meikinpoistoa

anna piilolinsseille aikaa, älä tuomitse heti :) käyttö ja linssien asentaminen vaativat kärsivällisyyttä

 

Pictures: Juuso Kukkonen

 

Valitse lukulasit:

Istut kotona tai työhuoneella ja teet päivän töitä koneella

Matkustuspäivinä

 

Valitse monitehopiilolinssit:

Päivälle kertyy paljon paikasta toiseen liikkumista ja katkonaista koneella/puhelimella työskentelyä

 

 

xx Sara

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Mulla taasen on täydellinen lähinäkö, mutta heikentynyt kaukonäkö ja taittovikaa molemmissa silmissä. Lasit mulla on ollu nyt 3 vuotta ja itseasiassa viime viikolla hain uudet lasini. Rrrakastan näitä!

Kaukonäön heikentyminen haittaa eniten ajaessa, mutta taittovika haittaa kaikessa. Kärsin päänsäryistä ja silmäkivusta, mutta ne helppasi nyt uusien lasien myötä. Väsymys on silmille pahin. Silloin hajataitto vaivaa eniten. Mutta nykyiset lasit korjaa sitä paaaljon paremmin kuin vanhat. Lisäksi otin sinivalolta suojaavat linssit, mikä auttaa varmasti mm. migreenini suhteen. :)
On mulla myös lievää piilokarsastusta. Mut sitä voin vaan itse auttaa harjottamalla silmän lihaksia.

Täällä juttua mun optikolla käynnistä ja laseista joihin päädyin:
https://naissanelioissa.wordpress.com/2018/10/17/optikolla-kaynti-kannattaa/

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos kommentista ja omakohtaisista kokemuksista! Mahtavaa, että oot löytäny sopivat linssit, joista on ollu apua! :)

Kommentoi