Mäkijuoksutreeni Saran tapaan

Tickle Your Fancy

mäkijuokseminen on parasta hyvässä seurassa!

 

Kehittävää, ihanankamalaa ja nopeasti ohi. Näillä sanoilla kuvailisin tämän päivän aktiviteettia! Vaikka asutaan täydellisen mäkijuokusmäen päällä, tulee mäkijuoksua harrastettua liian harvoin. Silti silloin tällöin kotikatua tulee sprinttailtua edestakaisin. 

Ajattelin jakaa teille mun tyypillisen mäkijuoksutreenini. Tämän voi toteuttaa käytännössä missä vaan. Mäki voi olla jotain pystysuoran ja loivasti kaltenevan välimaastosta, vauhti ratkaisee ja vastuksen asetat sinä! Teen treenin tyypillisesti aikaa vastaan, mutta myös matkaa laskemalla tämän voi toteuttaa: mikäli sekuntikelloa tai puhelinta ei ole mukana,  juokse siis esim mäen päälle tai valitse x-määrä tolppien välejä.

Älä lähde täysiä liikkeelle, mutta pidä tempo kokoajan vauhdikkaana. Vedä ensimmäienn kierros tarpeeksi rauhassa ja katso miltä minuutin juoksu tuntuu. Lisäile tehoja sen mukaan! Juokse koko matka ylös ja kävele rauhassa takaisin aloituspaikkaan. Lähde tämän jälkeen taas uudelle kierrokselle. Vesipullo kannattaa varata mäen alkuun!

 

Alkulämmittelynä 10 min kevyt hölkkä + kevyet venyttelyt

veto 1: 1 min

veto 2: 1 min

veto 3: 1,5 min

veto 4: 1,5 min

veto 5: 1 min

veto 6: 1 min

Loppuhölkkä/kävely 10 min + venyttelyt

 

xx Sara

Kommentoi