MAVEBILEET? MITKÄ?

Tickle Your Fancy

Vuoden alusta olen alkanut käymään TFW:llä myös Voima-tunneilla. Eli vauhdikkaamman circuit-treenin rinnalle on tullut 2 x viikossa sitä enemmän salitreeniä muistuttavaa toiminnallista voimaharjoittelua. Ajattelin tämän olevan ihan pala kakkua, mutta eipäs ollutkaan.

Aikaisemmin salilla treenatessani kyykyt olivat kyykkyjä ja maastavedot maastavetoja. Painoja oli aina sen verran, että 3 x 10 sarjat vietiin maaliin. Tekniikoita oli molempiin tasan yhdet ja niillä mentiin useampi vuosi.

Jo heti ensimmäisten voimatuntien jälkeen koin valaistumisia oikeastaan kaikissa liikkeissä. Etukyykky, jonka olen aikaisemmin suosiolla kiertänyt kaukaa, alkoi tekniikan hiomisen jälkeen tuntumaan jo hyvältä. Takakyykkyasento saatiin parempaan jamaan. Pystypunnerrus avautui aivan uudella tavalla. Maastavetoasentona omalla kohdallanikin toimi sen perinteisen kapean sijasta tuhat kertaa paremmin leveä haara, josta en ollut aikaisemmin kuullutkaan….

Toisina päivinä on treenattu lyhyempiä sarjoja, toisina taas vedetty esim 4 x 8 sarjoja. Muutaman viikon voimatunneilla käyneenä, en ole maksimeja vielä kokeillut, mutta pitkästä aikaa olen kuitenkin uskaltanut ladata levyjä tankoon ihan reilustikkin. Tämän on mahdollistanut tasan se, kun tietää, että valmentajat ja kanssatreenaajat ovat kärppänä korjaamassa mahdollisia virheasentoja.

Perjantai-illan perinteinen voimatunti, johon olin aikaisemmin viikolla ilmoittautunut, oli viivattu lukujärjestyksessä yli ja tilalla luki "MAVEBILEET". Siis mitkä? Normaalituntia tuplasti pidemmän iltatreenin aikana vedettäisiin kuulemma maksimeita maastavedossa ja penkkipunnerruksessa. Mitähän tästäkin tulee. Kun koko päivän luennoilla istumisen jälkeen klo 17.00 työnsin avainta kotioven lukkoon, tuntui tunnin päästä alkaviin, maksiminostoja sisältäviin "mavebileisiin" lähteminen aivan ylitsepääsemättömän vaikealta. Ääääh. Enkä minä ollut edes mitään maksimeja koskaan nostellut!

Ei kai sitä ikinä voi edistyäkkään, ellei jostain aloita. Maksimien treenaus alkoi minun tapauksessani perjantaina ja voi tätä motivaation määrää. Sanoja maksipaino ja hauskuus harvemmin yhdessä nähdään, mutta nyt ne olivat todellakin vierekkäin. Tässä tapauksessa ehkä jopa kasvaneet yhteen. Treenien jälkeen opeteltiin vielä muutamat killeri tanssiliikkeet ja saatiin tekonurmelle kunnon disko aikaiseksi. Vitsi miten hauskaa meillä oli, katsokaa nyt tätä porukkaa!! Mä treenaan/joraan tällä salilla vielä eläkkeelläkin, piste! :D

 

T. Sara

Kommentit

Elisa (Ei varmistettu)

Musta on niin kiva kuulla tarkasti tästä sun treenaamisesta :-) ku oma treenaaminen on vaan ihan "perinteistä" salitreenausta ja ryhmäliikuntatunteja haha!

Oot varmaan täällä blogissas joskus maininnut, mutta mitä opiskelet ja missä? :-)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiva kuulla! :) Parastahan tässä on juurikin se, ettei voi tietää mitä on treeneissä tulossa! :D

Opiskelen kulttuurituotantoa AMK:ssa

elviira (Ei varmistettu)

Paljonko sulla on ykkösmaksimit etu- ja takakyykyssä? entäs mavessa? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Niinkuin tossa tekstissä kirjotinkin, niin koskaan en ole kyykyissä vielä maksimeja kokeillut :) Nyt ekaa kertaa mavessa kokeilin ja siinä meni 90kg

Elisabet (Ei varmistettu)

Vitsit toi kuulostaa niin kivalta!! Onko noita saleja missään muualla suomessa??:)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ja sitä se onkin! :) Löytyy kyllä Suomen parista muustakin kaupungista!

Emma (Ei varmistettu)

Kokeilitko maksimia pelkästään sumomavena vai myös normimavena? Itse oon lähes aina mavennut perinteisellä kapeella asennolla mut oon ruvennu viimeaikoina opettelemaan myös sumomavea. Pitäs kuulemma olla helpompi kun ei tarvii nostaa jaloista niin paljon mut mulla toi sumomave on kyllä paljo heikompi verrattuna normaaliin :D.

Kommentoi