Meksikosta moi

Tickle Your Fancy

*Pr-reissun tarjoaa TUI

 

TUI kyseli alkusyksystä josko meitä kiinnostaisi Jannin kanssa lähteä tutkimaan Meksikoa marraskuun lopulla. Yksimielinen vastauksemme kuului ehdottomasti kyllä.

Täällä sitä nyt ollaan ja ihmetellään. Ja yritään parhaamme mukaan sisäistää Karibian kiireettömyyttä ja letkeää elämäntyyliä. 

Reissuporukastamme löytyy tyyppejä mm. Norjasta, Belgiasta, Hollannista, Briteistä, Kanadasta ja Tanskasta. Huikeita tapauksia ihan jokainen!

Pitkän matkanteon jälkeen saavuttiin tänään Holboxin symppikselle saarelle. Valkoista hiekkaa, värikkäitä taloja, golfautoja, taco-kojuja ja polkupyöriä. Paikka muistuttaa minua kovasti Belizen Caye Caulkerista, jossa reissattiin alkuvuodesta. Eipä kyseinen saari kovin kaukana täältä olekaan!

Silmäluomet painuvat väkisin kiinni, vaikkei kello paljon kahdeksaa enempää olekaan. Seitsemän tunnin aikaero painaa pahemman kerran. Ristin sormeni, että edes yksi kuva latautuisi tähän postaukseen ja pääsisin yöunille, heh. 

Kivaa uutta päivää Suomeen!

 

 

xx Sara

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Sinun viimeisimmistä postauksista paistaa läpi että et todellakaan haluaisi olla nyt Meksikossa. Et arvosta tätä matkaa yhtään siitäkään huolimatta että sinulle maksetaan siitä palkkaa. Ökyelämä on tainnut mennä vähän yli kun et osaa nauttia siitä enää.

saratickle
Tickle Your Fancy

Hmm. Jos olet ymmärtänyt, etten haluaisi olla Meksikossa juuri nyt, olet täysin väärässä. Meksiko on mielestäni yksi kiehtovammista maista, joita halusin ihan ehdottomasti päästä kiertämään.

Arvostan todellakin mahdollisuutta päästä tänne, ihan julmetun paljon! Ja vielä kun pääsin matkaan yhden parhaimman ystäväni kanssa, koko reissu nousi vielä uusiin svääreihin. 

Ps. minulle ei makseta tästä reissusta palkkaa. Ja mikäli tekisin kaupallisia sisältöjä täältä, merkitsisin ne selkeästi kyllä julkaisuihini :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Selventäisitkö vielä onko tämä kaupallinen yhteistyö vai ei? Toisaalla puhut että TUI pyysi matkalle, toisaalla sanot että merkitsisit kyllä julkaisuihin jos tekisit kaupallisia sisältöjä. Tiedän että et ole juristi etkä tosiaan ehkä koulutuksesi takia pysty ymmärtämään mitä kaikkea kaupallinen yhteistyö voi juridisessa mielessä tarkoittaa, mutta pressireissu on myös kaupallinen yhteistyö, josta pitää mainita selkeästi jokaisessa julkaisussa. Sillä ei ole väliä saatko sinä siitä varsinaista palkkaa vai saatko muita etuja. Esimerkiksi ilmaiset lennot.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sara Tickel goes ilmastotalkoot.

Koottuja vastauksia odotellen
"Kieltäydyin tosi monista yhteistöistä jotka vaativat lentoa"
"Minä vaan tarvitsen aurinkoa marraskuun pimeyteen"
"Vaadin aina että lentojen päästökorvaukset maksetaan"

Hienoa työtä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Kyllä, edelleenkin kieltäydyn 75% reissuista, jotka vaativat lentämistä. Tartun mielenkiintoisimpiin ja niihin joista uskon saavani eniten irti.

Kyllä, edelleen myös maksan lentojen päästökorvaukset, jos ei asiakas, niin sitten minä itse :)

Ja kyllä, käytän kesälomani marraskuussa.

Tsemppiä sinne!

 

Vierailija (Ei varmistettu)

koska kesän reissuja (Slovenia, Sveitsi, Tukholma, Lappi...) ei lasketa kesälomaksi...?

Joultsa (Ei varmistettu)

Miksi Sara ei saisi lomailla vaikka koko ajan. Ei kenenkään tarvitse vahtiä milloin hän kesälomansa käyttää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jep aika paksulta kuulostaa tällä hetkellä sun puheet lentämisen vähentämisestä ja karsimisesta vain niihin välttämättömiin. Aikaisemmin kerroit kuinka tarkkaan mietit mitkä yhteistyöt otat vastaan, mutta tuo vastaus "ehdottomasti kyllä" Meksikolle taitaa olla lähempänä totuutta...
Jos ilmastoasiat eivät ole lähellä sydäntäsi fine, ärsyttävää vain että pauhaat aiheesta blogissa tuottavan postauksen nimissä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Kuten tuolla ylhäällä mainitsinkin, niin kyllä edelleenkin karsin reissuja ihan julmetun paljon.

Edelleenkin mietin tarkkaan minkä yhteistyön otan vastaan, mutta Meksikon kiertämiselle yhdessä parhaan ystävän kanssa kun aikataulut saatiin kerrankin natsaamaan kuului vastauksemme "ehdottomasti kyllä" :)

Ja onneksi kuului. Ihan mielettömän antoisa reissu ollut jo tähän mennessä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi Sara!

Nyt mun on ihan pakko yhtyä ylläoleviin kommentteihin. Oon sun pitkäaikainen lukija ja tykkäsin sun blogista varsinkin ennen ihan huimasti. Teet edelleenkin superlaadukasta sisältöä, mut tää matkailuasia ja ns. "tyhjät puheet" on alkanu nyppimään myös mua viimeaikoina. Kaks kaukolentoa kuukauden sisään?! Anteeks, mutta for real. Jos tää yhteistyö oli "pakko" ottaa, niin olisitko sä voinut esim. miettiä vuosittaisen Balin surffimatkan skippausta tältä syksyltä? Tästä sun postauksesta myös huokui, että oot tympääntynyt olemaan taas reissussa ja se on ihan ymmärrettävää. Käy varmaan pidemmän päälle voimille, vaikka älyttömältä kuulostaakin. Tää sun Meksikon reissukin kun on varmasti 90% suomalaisista vaan reissu, josta voi tyyliin unelmoida, tai siihen säästetään useempi vuosi. Tänkin takia oli super ikävä lukea tätä sun postausta, mistä oikein huokuu, että ei vois vähempää kiinnostaa. Mulla olis vaan yks pieni kaino pyyntö: jos ja mikäli sua ei nää ilmastoasiat pahemmin paina, älä pliis kirjoita niistä huolestuneena tänne blogiinkaan. Tekopyhyys ja pisteiden kalastelu on vähän inhottavaa. Oo reilusti sitä mitä olet, aina tulee joka tapauksessa jostain suunnasta kuraa niskaan ja koskaan ei voi miellyttää kaikkia.

Ace (Ei varmistettu)

Tosi kauniita kuvia. Varasin just talviloman ja kun mietin kohteita sain ihan superpaljon inspistä sun blogin matkapostauksista. Kiitos siis niistä. <3

Ja voin myös samaistua tohon jetlagiin, oon aina ihan hajalla kun aikaero on noin päin, en jaksais yhtääb valvoa. Toivottavasti helpottaa pian!

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitos ja ihan mahtava kuulla! Ei takuulla mennyt pieleen, Meksiko on aivan ihana! Mä pistän reissun jälkeen vielä vinkit kasaan, nappaa sieltä talteen :)

Ps.Alku on aina pahin, nyt on jo kivasti tasaantunut :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Yhdyn edellisiin eli tän matkan lentopäästöt ovat erityisen turhia koska sä et tunnu nauttivan lainkaan olostasi Meksikossa. Ja tosiaan lopeta ne tekopyhät ilmastopostaukset jos kuitenkin lentelet ympäri maailmaa ja vieläpä niin että se on sulle pakkopullaa.

saratickle
Tickle Your Fancy

Siis mistä ihmeestä te vedätte tällaisia johtopäätöksiä etten muka nauttisi reissusta? Hitto, että pistää vihaksi tällainen :D Meikäläinen nauttii täällä kyllä täysin rinnoin, ei huolta! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Tui kyseli reissuun, mutta maksoiko Tui tämän reissun? Mietityttää vaan kun ei ole mitään yhteistyömerkintää..

saratickle
Tickle Your Fancy

Jes, kyseessä pressireissu! :)

matkakuume (Ei varmistettu)

heippa! Mun puolesta Sara voit matkustaa niin paljon kuin sielu sietää jos saat siitä paljon irti ja itse luen mielelläni matkapostauksiasi.
Totta on kuitenkin, että kannattaa jättää ne lentopäästöistä puhumiset siihen hetkeen kun pystyt oikeasti kieltäytymään reissuista ympäristön vuoksi, ja pystyt laittamaan omat mieliteot sivuun vaikka kuinka olisi kiva tarjous ja ihan vielä parhaan kaverin kanssa...

HannaK. (Ei varmistettu)

Moikka Sara!

Harmillista, että tämä sun lentäminen aiheutti näin paljon negatiivista keskustelua täällä kommenttikentässä ja itskein voin kyllä yhtyä niihin, nyt on niin monta reissua lähekkäin, että vaikka 75% on jäänyt tekemättä, olisi nämä 75% oletettavasti jääneet tekemättä myös aikataulullisten mahdottomuuksien vuoksi, eikä pelkästään lentopäästöjen.

Ymmärrän, että blogisi on visuaalisesti kaunis eikä kenenkään arkielämä näytä samalta kuin blogisi, mutta aika vähän täältä nykyään saa inspiraatiota yhtään mihinkään. Toki mexicoon olisi kiva mennä ja luis vuittonin kengät makeat, mutta alle 2000€ kuukausipalkalla ei sellaisia voi saada.

Toivottavasti nautit loppureissustakin, etkä tule surulliseksi näistä kommenteista! Moni kuitenkin tuntuu toivovan blogiisi muutakin sisältöä, sellaista kun se vielä pari vuotta sitten oli :)

Bloggaaja itsekin (Ei varmistettu)

Olikos se WTD:n Nata kun kirjotti, että nyt alkaa bloggaajien jakautuminen. Osa palaa entiseen aidompaan tyyliin vaikka kuvat jne. edelleen pysyy korkealla tasolla. Ja osa ryhtyy enemmän mainostajaksi. Sara selkeästi kuuluu jälkimmäiseen.

Sara osaa kirjoittaa. Kuvat on kauniita. Aitous vaan kärsii. Vaikka varmaan mielipiteet on aitoja niin ei tätä jatkuvaa mainostamista jaksa. Sen huomaa Saran instassakin. Joka toinen kuva on mainos. Maksettu yhteistyö. Milloin Lumenen, milloin Tuin tai muun kanssa. Saa nähdä koska seuraajat katoaa. Ainakin ne joille pelkät kauniit kuvat ei riitä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa miettinyt että esimerkiksi Annika Ollila on palannut maanpinnalle ja aitoihin samaistuttaviin ja insipistä antaviin postauksiin, kun taas Saran blogi joka ennen oli suosikkini on nykyään käsittämätöntä highlifestyleä kuvaileva mainontaa...

Pienituloinen (Ei varmistettu)

Heih, tähän vastalauseena - alle 2 000 euron kuukausipalkalla VOI tehdä juurikin noita asioita. t. Sitäkin pienituloisempi ja matkustelen maailmalla, mutta toki teen valintoja ja tingin vastaavasti jostain muusta. Kaikkea ei voi saada, mutta kadehtimisen sijaan voi yrittää inspiroitua muiden ihmisten touhuista positiivisesti ja keskittyä tekemään elämässään omissa puitteissaan niin paljon kaikkea ihanaa kuin suinkin voi.

hassan shakir (Ei varmistettu)

Lovely pictures.
Regards.
<a href="https://www.coopanz.com" rel="nofollow">Coopanz.com</a>
<a href="https://www.codeswodes.com" rel="nofollow">Codeswodes.com</a>

SuviHH (Ei varmistettu)

Hei! Valitettavasti olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Mielestäni myös selitys "kieltäydyn 75% reissuista, jotka vaativat lentämistä" on hieman outo. Ei ilmasto taida ajatella "onpa hienoa, että hän ei ota kaikkia lentoreissuja vastaan vaan saastuttaa ilmakehää lentämällä vain (joku lukumäärä?) lentoa vuodessa". Joka tapauksessa niitä lentoja taitaa kertyä vuodessa melko huima määrä. Lisäksi tällaisten kaupallisten yhteistöiden tarkoituksenahan on saada lisää ihmisiä lentämään kaukolentoja kohteeseen. Minua on häirinnyt osan bloggaajien tekopyhyys ilmastopuheiden suhteen. Kirjoitetaan siitä, miten ollaan vaikka kasvissyöjiä ja vältetään autoilua. Sitten kuitenkin harva se kuukausi lennellään ympäri maailmaa ja sitä ei välttämättä noteerata mitenkään. Lisäksi lähes joka kuukausi saattaa esim. olla uusi laukku tai kengät. Ja onhan se kiva matkustaa. Niin minunkin mielestäni, mutta vain ehkä kerran tai kaksi vuodessa lentäen. Ymmärrän myös, että on haastavaa reissailua vähentää, jos siitä reissailusta maksetaan. Kannattaisi kuitenkin sitten suosiolla jättää pois ilmastokirjoittelut.

Boring (Ei varmistettu)

Itse käyn enää harvoin lukemassa ja katsomassa, joko olisi muuttunut parempaan suuntaan. Mutta ei, kuvat toistaa itseään postaus postaukselta. Kauniita ja laadukkaita kuvia joo. Mutta kun on yhden sarjan matkakuvia Saralta nähnyt, on nähnyt kaiken. Saman toistoa kerrasta toiseen. En tiedä onko muut huomannut samaa. Ja näiden kaupallisten bloggareiden muka huolestuminen ilmastonmuutoksesta, on lähinnä vitsi. Niinkuin Sara itse totesi, että kun tuli mahdollisuus lähteä kaverin kanssa reissuun, niin pakkohan se on mennä. Voi tehdä samat poseeraukset ja lasin nosto kuvat, maa vaan vaihtuu. Sääli. Sara oli joskus aikoinaan aidon oloinen ja teki hienoa sisältöä. Mutta onneksi lukijat on alkanut viisastumaan ja nämä super kaupalliset kiiltokuva blogit alkaa jäämään aitojen jalkoihin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa!
Toivottavasti Sara et ole pahoittanu mieltäsi näistä kommenteista, mielestäni osa on vähän ikävään sävyyn kirjoitettuja.
Itse kuitenkin ympäristöstä välittävänä ihmisenä pakko yhtyä tuohon että 75% kieltäytyminen matkoista ei varmasti ole täysin ympäristön takia vaan yksinkertaisesti ajan puutteen takia. En itse lue enää matkablogeja juuri tämänkaltaisten postausten takia, jossa lukijoille promotaan jotain kaukomatkakohdetta, sehän vain lisää lentopäästöjä jos lukijat innostuvat myös matkustamaan kohteeseen. Ymmärrän että on vaikea kieltäytyä näin houkuttelevista tarjouksista mutta minusta on sääli että bloggaaja jolla on näin paljon lukijoita ja vaikutusvaltaa ja joka väittää välittävänsä ympäristöstä käyttää tätä valtaa promoomalla ympäristölle haitallisia aktiviteetteja... Ymmärrän että rakastat matkustamista, sama täällä, ja harrastan surffaamista joka on melko vaikeaa toteuttaa Suomessa. Mutta uskon siihen että koska luonto tarjoaa minulle jotain niin mahtavaa kuin puhtaan swellin jossainpäin maailmaa, tulee minun antaa sille jotain takaisin. Suurin osa ystävistäni ei surffaa ja haluavatkin toteuttaa muunlaisia matkoja kanssani, ja vaikka aikaa ja rahaa riittäisi olen päättänyt tehdä valinnan vuosittain näiden matkojen välillä. Kaikkea ei voi saada...
Anyway hyvää reissua ja älä pahoita mieltäsi kommenteista, ihan bhyvä joskus pysähtyä ja pohdiskella syntyjä syvijä!:)

taliya (Ei varmistettu) https://thepolicytimes.com/

Tämä ei ole joulukalenteripostaus :)

https;//thepolicytimes.com

https://youtu.be/kxlUdmBNxj8
https://youtu.be/SUYduT3wZck
Thank you!

Vierailija (Ei varmistettu)

Se että kieltäytyy 75% tarjotuista matkoista, ei tee niistä 25% ympäristöystävällisiä. Jos sinulle tarjotaan vuodessa 100 lentomatkaa, niin ne totetutuneet 25 matkaa on ympäristön kannalta todellakin ihan liikaa,vaikka ovatkin "vain" 25% kaikesta mitä tarjottiin.

norway (Ei varmistettu)

Mistä tuo kaunis vihreä maksimekko on?

Kommentoi