Mihin matka?

Tickle Your Fancy

On se ihana aika vuodesta kun tyhjennetään lehtihyllyt matkustuslehdistä, selataan matkablogeja ja saadaan suupielet ujoon hymyyn kun katsellaan kuvia turkoosista vedestä, valkoisesta hiekasta ja rehevästä luonnosta. Talven matkakohde alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan. Painosanalla pikkuhiljaa.

Miten tässä osaa muka päättää yhtään mitään. Jos olen nopea päätöksen tekijä, niin reissujen suhteen olen kunnon jahkailija (yleensä). "No katsotaan vielä" "odotetaan vielä hetki" "no okei tänä viikonloppuna oikeasti varataan" (arvaa varattiinko). Niin paljon vaihtoehtoja ja niin paljon nähtävää!

Reissukohteen on oltava monipuolinen. Kaunis luonto, aktiviteetteja, patikointimahdollisuuksia ja paljon kivaa tekemistä. Vahvimmiksi kohteiksi alkavat nousemaan Nicaragua ja Vietnam. Luulen, että se tulee nyt olemaan jompi kumpi näistä.... ehkä.

Vinkkejä ja suosituksia otetaan lämmöllä vastaan! :)

 

It's that time of the year when we're trying to decide where to go on winter vacay! I love to read travel magazines and watch these amazing pictures of turquoise sea, white sand and beautiful nature. These three make me smile like a little kid! But the question is where should we go?! There are soooo many places I want to see... If you have any recommendations or anything to say we're happy to hear! :) Vacaaay, can't wait!

 

xx Sara

Kommentit

ninac (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Nicaragua. Kokemuksia molemmista ja näistä kahdesta Nicaraguasta jäänyt mieleenpainuvampia kokemuksia. Jos päädytte Nicaraguaan nämä kannattaa kokea: Ometepe-saari, jossa kaksi tulivuorta. Tehtiin mm. lähes 8 tunnin vaellus ei-aktiivisen tulivuoren laelle muodostuneelle kraaterijärvelle. Rankka reissu, mutta niin siisti! Kaupungeista tykättiin eniten Granadasta ja Leonista. Granadassa todella hienoja vanhoja rakennuksia ja ihana tunnelma. Leonissa paras oli kipuaminen aktiiviselle Cerro Negro tulivuorelle ja sieltä "pulkalla" alas laskeminen.

saratickle
Tickle Your Fancy

Iso kiitos! Kuulostaa niin täydelliseltä patikointikohteelta! Paikkaa on ylistetty juurikin luonnon kauneudesta, eli haiskahtaa siltä, että meitsi on kipuamassa varmaan jokaiselle noista tulivuorista :D

norppu (Ei varmistettu)

Nicaraguasta itsekin haaveilen, eli jos sinne matkaatte niin kaikki vinkit kuulen mielellään! Häämatkasuunnitelmat on ensi syksyksi reppureissu Väli-Amerikassa :) Vietnamista ei voi sanoa kuin hyvää; ruoka maailman parasta, edullista, hyvä palvelu, sairaan paljon nähtävää, upeaa historiaa ja luontoa. Menkää ehdottomasti Hoi Aniin ja syökää itsenne ähkyyn Saigonissa. Pohjoisen vuorille kannattaa tosin suunnata vasta kesäaikaan.

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtavaa! Saa nähdä miten tässä käy! :D Ps. reppureissu Väli-Amerikkaan kuulostaa täydelliseltä!

Elämää liikunnalla (Ei varmistettu) http://elamaaliikunnalla.blogspot.fi

Mun poikaystävä on Nicaraguan Granadasta kotoisin ja oon nyt itse lähdössä sinne ensimmäistä kertaa ensi vuoden helmikuussa! Odotan reissua ihan innolla ja tietenkin poikaystävän kautta oon kuullut paljon hyviä juttuja sieltä. San Juan Del Sur käydään ainakin tsekkaamassa ja mahdollisesti myös Leon. Granadassa aiotaan viettää eniten aikaa ja kaikkien kuulemani ja näkemäni perusteella se on yksi kauneimmista Nicaraguan kaupungeista :))!

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi mahtavaa! Samoja mestoja ollaan tässä tutkiskeltu, nuo kolme on kyllä nähtävä :)

VietnamLover (Ei varmistettu)

Hihiiii pakko jakaa vinkkejä sulle kun itse oon lukenut sulta vinkkejä Palawanille! :) Vietnam vei 10 päivän reissulla sydämmeni<3 Ihan mielettömiä paikkoja riittää ja kokemuksia mm Sapan n. 100 ihmisen omavaraisista vuoristokylistä, Halong Bayn risteilystä "munavuorien" ihailusta, Mui Nen jäätävien isojen dyynien ajelemiseen mönkijöillä ja Hanoin & Ho Chi Minh Cityn vilkkaiden kaupunkien ihasteluun. SUOSITTELEN!! :) Vietnamilaiset on myös lutusia ja huomaavaisia ihmisiä. Suosittelen googlaamaan noi kaupunkien/paikkojen nimet ja ihastelemaan kuvia :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos kovasti näistä!! Meillä on tosiaan reissuaikaa 2 viikkoa ja suurin ongelma taitaakin olla se, että riittääkö tämä vietnamiin. Vanhempani viettivät pari vuotta takaperin maassa 2kk ja samoin veljeni. Maasta on kuultu niin paljon hyvää, että tänne olisi kiva mennä ihan pidemmäksi aikaa! Mikä fiilis sulla jäi 10 päivän reissulta? :)

VietnamLover (Ei varmistettu)

Erittäin hyvä fiilis jäi!:) Tuli nähtyä maa tosi kokonaisvaltaisesti enkä kyllä ois pidempää aikaa ees kaivannut! Okei tottakai siellä saa vaikka vuoden kulutettua ja silti varmaan tuntuu ettei ehtinyt nähdä vielä mitään....:D Mut mun mielestä 2 viikkoa riittää vallan mainiosti!!

Oltiin tosi tehokkaita alkuloma Hanoissa pohjoisessa, josta tehtiin pistoretkiä Sapaan yöjunalla molempiin suuntiin ja 1 yön risteilylle Halong Baylle. Itse Hanoi ja Ho Chi Mihn City ei ollu mitenkään kovin viihtyisiä kaupunkeja ja lähinnä käytettiin näitä pysähdyspakkoina. Käytiin kyllä molemmissa muistaakseni Vietnamin sota museoissa, jotka oli kyllä todella hienoja kokemuksia. Kaupunkina Ho Chi Mihn City oli jotenkin viihtyisämpi ehkä koska vähän enemmän länsimaalaisia vaikutteita (löytyi esim oikeita kahviloita!). Hyvää ruokaa ja majoitusta löytyy molemmista, mutta ehkä se ongelma oli se ettei oikeen pystynyt näissä paikoissa kävellen kiertelemään rauhassa kun liikenne on niin vilkasta/sotkuista ja taskuvarkaiden riski melko iso.

Saa kysellä lisääkin vielä jos innostuit, saanut niin paljon vinkkejä sulta että autan enemmän kuin mielelläni! :)

norppu (Ei varmistettu)

Me oltiin itse aikanaan myös 10 päivää ja siinä ajassa ehti nähdä ihan hyvin, tietysti olisin viihtynyt vielä paaaljon pidempään! Jos talvella menee ja kaipaa lämpöä, niin silloin kannattaa ehkä rajata osa pohjoista pois. Siellä voi olla todella kylmä! Me vietettiin aikaa Vinhissä (kommunismikaupungin perikuva jossa Uncle Ho on itse syntynyt. Käytiin snapseilla ja kekseillä paikallisen mafiapomon luona ja ajeltiin saman tyypin mersulla ympäri kaupunkia. Outo päivä), Huessa (Citadel! Historiaa! Manikyyri 1€!), Hoi Anissa (sairaan kaunista ja historiallista), Saigonissa ja yksi päivä Mekongin deltalla. Jos reissaatte ympäriinsä niin huomioikaa vietnamilaisen uuden vuoden ajankohta ja sen vaikutuksen junien ja bussien aikatauluihin, hostellien varaustilanteisiin. Ruokakulttuuria ei voita mikään, aah! :-)

Kommentoi