Mikä ihmeen Ecolodge?

Tickle Your Fancy

Käsite on kyllä tullut joskus vastaan, mutten ihan rehellisesti tiennyt mitä tällä asumismuodolla hotellimaailmassa oikein tarkoitetaan. Kun bongattiin ecolodge Ometepen saarelta, ja etenkin kun selvisi, että kyseinen majoitus sijaitsee tulivuorella ja on samalla saaren korkeimmalla sijaitseva hotelli, varattiin yksimielisesti neljän hengen bungalow.

Miten ecolodge sitten eroaa tavallisesta hostellista/hotellista? - Kaikki valinnat on tehty ympäristöystävällisesti. Vastuullisuus on käsite, joka näkyy ihan joka paikassa. Esimerkiksi täällä Totoco ecolodgessa, ruoka kasvatetaan viereisellä farmilla, vesi tulee tulivuoren lähteestä, vessat ovat huusseja, suihkuvesi suodatetaan ekologisesti ja käytetään hyväksi. 

Parin päivän visiitin aikana päästiin nuuskimaan ympäristöä ja kuulemaan alueen historiasta. Tehtiin päiväretki viidakkoon ja käytiin tutkimassa kahviplantaaseja sekä alkuperäisasukkaiden tekemiä petroglyfejä! Öinen tähtitaivas ja viidakon mölyapinat jäivät vahvasti mieleen!

Törmättiin yhtenä iltapäivänä Totoco ecolodgen perustajaan, joka paljastui sympaattiseksi hollantilaismieheksi. Päädyttiin juttelemaan pidemmäksikin aikaa. Hänen tarinaansa ja intohimoaan koko paikan perustamiseen kuunnellessani tuli melkein tippa linssiin. Tavoitteena on ollut työllistää ja kouluttaa saaren asukkaita, ja toimia edelläkävijänä nicaragualaiselle, ja miksei muunkin maalaiselle hotellikulttuurille. Totocon yhdeksän vuoden taipaleen aikana sen rinnalle on perustettu säätiö, joka on saanut saaren yhteisössä paljon hyvää aikaan.

Oli ihan mahtava päästä kokemaan tällainen majoitus! Eikä tämä varmasti jää viimeiseksi visiitiksi ecolodgessa!

 

Two nights in a ecolodge in Ometepe island were amazing! The Totoco ecolodge sure is one of the most beautiful places I've been, especially when I heard the story behind it. So inspiring! The hotel is located in a volcano so you can imagine the view from up there. Will miss those sunsets so bad!!

 

xx Sara

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiva että teit tästä vielä erillisen postauksen! Mun mielestä kaikkien yritysten pitäisi mennä enemmän tähän suuntaan ihan sama mikä niiden liiketoiminta-ala onkaan, sillä meillä ei kohta enää riitä luonnonvarat muunlaiseen! Itse olen kanssa ollut Amazonilla ecolodgessa ja se oli tosi ihana paikka. Meillä tosin ei ollut edes sähköjä, teillä kuitenkin ne?
Jos suuntaan joskus Nicaraguaan niin ehdottomasti laitan korvan taakse tän. Ihanaa että löytyy yhteiskuntavastuullista yritystoimintaa. Etenkin tykkään tosta että halutaan auttaa niitä paikallisia eikä vaan riistää niitä halvan työvoiman nojalla.
Mua kiinnostais Sara hirveesti lukee enempi sun ajatuksia kestävän kehityksen arvoista. Etenkin mitä mieltä oot muotibloggaajana vaateyritysten yhteiskuntavastuullisuudesta? Ite oon pikkuhiljaa alkanut heräileen niiden karuun todellisuuteen. Mutta mistäs sitten Suomessa ostat vaattees kun ei niiden alkuperästä ihan helposti voi olla varma?
Kivoja kuvia, hauskaa loppureissua!

saratickle
Tickle Your Fancy

Oi kuulostaa upealta! Täällä sähköt tuli aurinkopaneeleista, ja samalla tavalla lämmitettiin myös vesi :)

Omia kulutustottumuksia olen alkanut kelailemaan viimeaikoina enemmän, voipi olla, että näistä kirjoittelen vielä jatkossa! :)

Kiitti paljon!

Sanph
Sanph

Kuulostaa hienolta! Täytyykin muistaa tällaiset vaihtoehdot reissatessa. Kiitos vinkistä!

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtavaa! :)

emzi (Ei varmistettu) http://emmelemzi.com

Näyttää ihanalta paikalta :D

saratickle
Tickle Your Fancy

No eikö!!!

O_Tempora_O_Mores (Ei varmistettu)

Ekologinen ajattelu ja matkailu on hieno asia, siitä tulee niin hyvä mieli kun mussuttaa orgaanista ruokaa ja kakkii ulkohuussissa.

Tämä ekologisuus siis porukan pähyytettyä ilmakehään 5,82 tonnia hiilidioksidia päästäkseen nauttimaan tästä luonnonmukaisuudesta.

Entäpä kohtaamiset sikäläisen elämän todellisuuden kanssa? Pikaisesti laskien Nigaraguan reissulta on postattu 122 kuva, joista viidessä (5) vilahtaa paikallinen asukki.

Miettiköön kukin itse tykönään tällaisen elämän kestävyyttä ja malliksi kelpaamista.

saratickle
Tickle Your Fancy

En ole missään vaiheessa väittänyt, että matkailu olisi erityisen ekologista (tosin senkin päästöt ovat viime vuosina vähentyneet). Ekologisuutta on kuitenkin monenlaista, ja uudet vastuullisemmat vaihtoehdot ovat mielestäni aina plussaa.

En ymmärrä miten tämä valokuvaaminen liittyy aiheeseen? Enkä myöskään käsitä miten tämä kortti heitetään joka yhteydessä. Valokuvat eivät kerro koko todellisuutta, ne eivät ole koskaan kertoneet. En ota kuvaa jokaisesta paikallisesta, jonka täällä kohtaan.

Norppu (Ei varmistettu)

Itseasiassa paikallisten kuvaaminen ja objektifioiminen ei ole mitenkään eettistä välttämättä myöskään, ja siksi kommentoijan ajatus on todella epäjohdonmukainen. Se, että kuvaa paikallisia asukkaita (ja heidän "eksoottisuuttaan") on myös jonkinlainen muoto uuskolonialismista, tai ainakin alleviivaa meidän asemaamme suhteessa heihin. Vaikka matkailu ei koskaan ole täysin hiilineutraalia, ei se tarkoita, etteikö sitä voisi tehdä tai tehtäisi joka tapauksessa. Siksi on hyvä, että näitä kestäviä vaihtoehtoja tuodaan esiin. Omasta mielestäni yksittäiset aurinkopanelit tai kierrätyspaperiset kuitit joissain Thaimaan luksushotelleissa ovat lähinnä viherpesua, mutta näissä kokonaisvaltaisissa pienissä hotelleissa on erittäin paljon hyvää. Itse yövyimme Panamassa viime vuonna samantapaisessa :-) jo se, että matkailun vaikutukset paikallisyhteisöln huomioidaan ja hyödynnetään on iso harppaus eteenpäin (vrt. all inclusivet vaikkapa Gambiassa). Musta on myös äärimmäisen hyvä, että Sara tuot omia ajatuksiasi esiin ja kerrot positiiviseen sävyyn tällaisistä sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävistä liiketoimista, sillä näyttää siltä etteivät ne ole kaikille kovin tuttuja. Myös ajatukset laajemminkin omista kulutustottumuksista ja eettisestä ja ekologisesta kuluttamisesta ovat paikallaan. Usein tuntuu että muotiblogit laahaavat näissä asioissa hieman muuta maailmaa jäljessä, valitettavasti.

OTOM (Ei varmistettu)

Se, että kuvissa ei edes vilahda mitään sellaista joka kertoisi kohtaamisista paikallisten kanssa on omiaan vahvistaamaan sitä kuvaa, että näillä matkoilla on kysymys pelkästä hedonismista ja egologiasta, kaikkein vähiten ekologiasta. Siksi ekologian tuominen esille särähtää korvaan melko ikävästi.

Kuten joku viisaampi on sanonut tällaisesta matkailusta: "Näkee kaiken tajuamatta mitään". Ehkä Sara sisimmässään on hyvinkin herkkä ja vaikutteita imevä ihminen, mutta ei se kyllä näissä matkapostauksissa mitenkään tule esille. Samaa prosyyrihöttöä kaikki.

Norppu (Ei varmistettu)

Minkä ihmeen takia kaikkea matkallaan pitäisi edes dokumentoida? Eikö olisi outoa, jos jokaisesta keskustelusta ja kohtaamisesta paikallisen kanssa pitäisi saada jonkinlainen todiste? Se vasta naurettavaa ja epäaitoa olisikin. Itse en sitä paitsi ikimaailmassa julkaisisi kuvia paikallisista näinkin keskeisessä ja isossa blogissa. Jo pelkkä vieraiden ihmisten kuvaaminen omaksi iloksi on mielestäni kyseenalaista, sillä paikalliset ihmiset eivät ole mikään matkamuisto tai nähtävyys. Tottakai uima-altaat ja alati vaihtuvat bikinikuvat antavat osviittaa hedonismista, mutta se lienee osa tämän blogin tarkoitusta alunperinkin. Itse luen erittäin suurella mielenkiinnolla juttuja, kun valtavirtabloggaajat matkustavat omatoimisesti ja hieman kestävämmällä tavalla. Suurin osa kuitenkin ramppaa edelleen mitäänsanomattomissa resorteissa. Siksi olen edelleen sitä mieltä, että tapa dokumentoida tätä matkaa on erittäin hyvä, ja luen itse mielelläni jokaisen postauksen. Saran kirjoituksissa on myös alkanut kehittyä ajatuksia kestävämpien valintojen tekemiseen (omatoimimatkailu, kasvisruoansuosio, paikallisten olosuhteiden huomioiminen), mikä on todella tervetullutta. Tietysti muodin kuluttaminen on vielä erilaisella tasolla, mutta sillekin on selvä syy.

Vastuu (Ei varmistettu)

Tiedätkö mikä ei myöskään oo kauheen kestävää? Johtopäätöksien vetäminen ja toisen arvosteleminen pelkkien kuvien perusteella ja vielä anonyymisti. Boom!

Nora / Dreamer Achiever (Ei varmistettu) http://dreamerachiever.com

Wow! Upeita kuvia ja mahtava idea. Tällaisia lukiessa tulee aina hyvä fiilis - matkailua kun ajoittain vastustetaan sen epäekologisuuden takia niin harvoin tulee mieleen, että itseasiassa se voi olla kestävästi toteutettua ja paikallista yhteisöä tukevaa toimintaa. Teitte hienon hotellivalinnan ja kiitos, kun jaoit kokemuksesi. :)

Kommentoi