Minustako joogaharrastaja?

Tickle Your Fancy

Olen kokeillut ohjattua joogaa elämäni aikana ehkä kuudesti. Osaan on liittynyt katosta roikkuva silkkikangas ja osaan taas trooppinen ilmasto. Mikäli air-joogaa tai hot-joogaa ei lasketa, on "tavallisia" joogatunteja takana yhteensä neljä (tai no, nyt kuusi...)

Olen kehno rauhoittuja ja tiedän, että aktiivisesta joogasta olisi minulle varmasti hyötyä. Vielä en ole lajista kuitenkaan innostunut.

Aloitettiin reissussa pari aamua joogalla. Viihtyisä ulkokatos, trooppinen ilmasto ja lempeä aamutuuli loivat täydelliset puitteet rentoutumiseen, mutta ei. Hetkinä, jolloin istuttiin ja keskityttiin hengittämiseen, pyöri päässä lähinnä vastaamattomia meilejä ja edessä häämöttävä puhelinpalaveri. Vasta lopputunnista keskittyminen alkoi pikkuhiljaa siirtyä itse tuntiin.

Tulin siihen tulokseen, että kroppa ja mieli kaipaavat vähän fyysisempää joogaa, ainakin alkuun. Tähän mennessä olen ollut ehkä turhan hidastempoisilla tunneilla. Huomaan, että kun tunnilla tehdään muutakin kuin yksinkertaisia asentoja ja hengitysharjoituksia, on hetkeen keskittyminen minulle itseasiassa huomattavasti helpompaa. Ehkä jos lajin fyysiseen puoleen pääsisi ensin jotenkin sisään, olisi mahdollisesti helpompi siirtyä mentaaliharjoitteluun? Vai mitä olette mieltä?

Tiedän, että sieltä löytyy asiantuntijoita, joten kyselenkin apua teiltä. Eli miten ja mistä kannattaa lähteä liikkeelle? Millainen jooga sopii aloittelijalle, joka kaipaa rauhoittumisen lisäksi myös fyysisempiä harjoitteita?! Vai onko tämä mahdoton yhdistelmä?

Uudenvuodenlupaukseni on jo selvillä ja se liittyy juurikin tähän lajiin. Haluan aloittaa säännöllisen joogan! Oli se sitten ohjattuja tunteja tai applikaation kautta olkkarin lattialla tehtäviä harjoituksia, tulee joogasta vuonna 2016 osa elämääni, promise!

top Adidas / pants Nike

 

My resolution for New Year's is to start yoga! We've started few days with yoga here in Austrailia, and it's been quite nice. The conditions are the best possible: quiet garden and tropical weather with warm wind. The only problem is that I'm bad at concentraiting, I really have to work on it. Usually when I'm doing yoga and concentraiting on my breathing, I start to think something else like emails that I haven't answeard etc. But yeah, next year will be my yoga year, I'll promise!

 

Pictures: Emilie Tommerberg

xx Sara

Kommentit

Itse aloitin levottomana ihmisenä astangasta ja se kyllä toimi. Tunti on niin fyysinen ja rankka, että keskittyminen meni 100% siihen mitä on tekemässä. Siitä olen siirtynyt asteittain kevyempiin joogiin ja nykyään voin maata vain lattialla ja hengitellä. Muuten astangaa ei varmaan ammattilaiset yleensä suosittele aloittelijoille (?) mutta minulle se oli ainoa oikea tie aloittaa jooga. Kävin joskus aiemmin jossain hathassa muutamia kertoja ja kokemukseni oli tismalleen sama kuin sinulla. Toinen astangaan verrattavissa voisi olla joku fyysisempi hot yoga. Ne on myös suosikkejani.

Ines (Ei varmistettu) http://myruwayoflife.blogspot.com

Itse oon aloittanut pari kuukautta sitten säännöllisesti käymään joogasssa, mikä on tehnyt kyllä älyttömän hyvää - niin mielellisesti kuin fyysisestikin! Meidän joogakoululla on ainakin todella paljon eri tuntivaihtoehtoja ja mukaan mahtuu niitä fyysisiäkin tunteja, itsekin tykkään käydä eniten juuri niissä. Tai oikeastaan pelkästään niissä... :-D

Monesti joogakouluilla tarjotaan erilaisia pilates-tunteja, ootko käynyt niissä? :) Niissä yhdistyy rauhallisuus ja fyysisyys. Ne nyt ei tietty ole ihan puhdasta joogaa.. Mutta sitten itse käyn Hot jooga tunneilla (Om Flow), jotka on todella fyysisiä usemmiten ja tehdään hauskoja "temppuja"! :-D (Vieläkin keskiviikkoillasta paikat ihan kipeenä....)

Kirjoittelen omaan blogiinikin aina silloin tällöin joogasta asiaa! :) Toivottavasti löydät itsellesi jonkun hyvän tavan ja lajin iskostuttaa jooga rutiineihin! :)

HennaK (Ei varmistettu)

Astangasta on hyvä aloittaa, niin itsekin aikanaan tein. Minunkin on vaikea keskittyä vain hetkeen ja hengitykseen, joten suosin paljon flow tyyppisiä tunteja. Kyllä se mieli (ja keho) kiittää vähän rankemmankin tunnin jälkeen :)

Riika. (Ei varmistettu)

Astanga. Joo. Ei muuta :)

Kaisuli (Ei varmistettu)

Moikka! Käy testaamassa Rööperin aamujoogaa! Aivan ihana paikka, super mukavan pariskunta, joka hommaa pyörittää. Sopii ihan kaikentasoisille, koska joogaharjotus tehdään periaatteessa yksin omaa hengitystä kuunnellen ja sun pitää itse yrittää muistella liikkeiden järjestystä. Ensin tietenkin sulle ohjataan liikkeitä, että pääsee alkuun ja siitä sitten lähdetään kokoamaan sitä omaa harjoitusta. Ekallakin viikolla (tai kerralla) pääsee kokeilemaan siltoja ja päälläseisontaa. Mä olin joogannut kyllä aiemminkin ja tykkään kovasti, mutta kun kokeilen tätä niin mun joogamaailmankuva muuttui täysin :D Heillä pyörii sellainen tarjous, että viikon aamujoogat ja aamupalat yhteensä 25e, eli sairaan hyvä tsäänssi kokeilla, eikä mitään sitoutumispakkoa. Ja tohon aamupalaan vielä: ihan törkeen hyvä ja yksinkeratinen vege aamupala!!!!! siis voisin käydä tuolla vaan ton aamupalan takia <33 facebookista ainakin löytyy infoa (rööperin aamujooga) :))

LiisaK (Ei varmistettu) http://www.trainingdrama.fitfashion.fi

Oh I feel you! Muistan kun itse alotin joogan hieman yli vuosi sitten, ja sitä ennen kokemukseni joogasta oli juurikin joku kuusi joogatuntia, joista en vain ymmärtänyt mitään. Sitten kuitenkin päätin yhdessä vaiheessa, että "aloitan joogan". Päätin, että aloitan sen, vaikka en siitä ennen ollut saanut mitään irti. Meninkin sitten heti seuraavana päivänä joogatunnille sillä asenteella, että "tästä tulee mun uusi juttu". Ja onneksi menin, koska joogasta todellakin tuli mulle se "uusi juttu" - siitä tuli mulle elämäntapa :)

Tykkään itse tosi paljon Flow joogasta ja bikram-joogasta (molemmat fyysisesti rankkoja!). Astangaa en ole vielä kokeillut itse, mutta se olisi seuraavaksi suunnitelmissa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

one word: astanga! alkeiskurssi on hyvä tapa aloittaa, mutta siitä kannattaa siirtyä mahdollisimman nopeasti oman hengityksen tahtiin tehtävään mysore-harjoitteluun, jolloin harjoitusta myös pidennetään ja liikkeiden "tekniikkaa" aletaan hioa. olet sen verran hyvässä kunnossa ja varmasti myös notkea, että alkeistunnit saattavat tuntua sinulle melko helpoilta, mutta haastatetta tulee kyllä heti kun liikkeitä tulee mukaan lisää. se kannattaa kuitenkin muistaa, että joogaopettaja "antaa" sinulle liikkeet siinä vaiheessa kun arvioi että olet valmis siirtymään eteenpäin, etkä pääse heti tekemään koko sarjaa.

itse harrastan astangajoogaa ennen kaikkea siksi, että se kehittää niin voimaa, tasapainoa kuin notkeutta. mutta mitä pidemmälle harjoitus etenee, sitä enemmän huomaan että siinä on myös meditatiivinen puoli, kun toistaa monta kertaa viikossa samaa liikesarjaa.

Ellaelers (Ei varmistettu) http://ellaelers.indiedays.com

Hei hanipöö, mullakin olis tähän sana sanottavana! Mä oon ihan varma että tykkäisit hotflowjoogasta (tai muista rankemmista flowtunneista) ja todennäköisesti astangasta, ne on just niitä joissa hiki virtaa, liike on tosi dynaamista ja homma käy kovasta treenistä. Mä tiijän ihanan paikan hotjoogailuun, mennäänkö yhessä kun oot takasin himassa?

Laurarosilla (Ei varmistettu) http://shakeitoff-laura.blogspot.com

Hot flow tunnit, power yoga ja astanga -jooga ovat sellaisia, mitkä ovat enemmän fyysisiä ja voimaan keskittyneitä. Itse oon tykännyt käydä paljon näissä ja pääosin joogaharrastukseni onkin koostunut vaan fyysisistä tunneista. Oon kokeillut myös air joogaa ja yin joogaa, jotka ovat tosiaan niitä tosi rauhallistempoisia tunteja - tosin kivoja nekin, kun on päässyt homman jujuun sisään ja oppinut sulkemaan kaikki turhat ajatukset pois. Mutta suosittelisin alottamaan juurikin astangasta tai hot flow tunneista:) Jooga on ihanaa<3

Katrielli (Ei varmistettu)

Flow jooga voisi sopia sulle. Siinä asanat tehdään nopealla tahdilla ja hiki virtaa. :) Kokeile vaikka Yoogaian tallenteita.

Suvi K.
Sisunainen

Mä tykkään ite vinyasa- ja flowjoogasta (joskus myös nimellä vinyasa flow, mutta ne on kaikki samantapasia).Luulen että voisinsopia sullekin, koska liikkeet vaatii aika paljon keskittymistä haastavuutensa vuoksia ja ne tehdään jatkuvina sarjoitna ts. yleensä ei pysähdytä yhteen asanaan kovin pitkäksi aikaa. Keskittyminen taas on harjoiteltava taito siinä missä vaikka päälläseisominen, ja imo mitä huonommin se onnistuu, sitä enemmän sitä on syytä harjoitella. ;)

Heidutska (Ei varmistettu)

KIITOS täsät postauksesta! Olen viimeisen viikon miettinyt, että haluaisin aloittaa joogan ja viimeksi eilen pohdin, että minkä aloittaisin kun en tiedä niistä juuri mitään. Itselläni on juuri samanlainen kokoemus joogasta ja hieman fyysisempi olisi haussa.

Joogaope (Ei varmistettu)

Kuten muutkin täällä, suosittelen joko ashtangaa tai vinyasa flow -joogaa. Ashtangan alkeiskurssi voisi olla hyvä tapa aloittaa, jotta opit aurinkotervehdykset ja perusasanoiden linjaukset. Sen jälkeen voit sitten joko jatkaa ashtangalla - mikäli tykkäät tehdä aina saman sarjan samassa järjestyksessä - tai vaihtaa vinyasa flow -joogaan, jossa tehdään pitkälti samoja asanoita, mutta koreografisemmin ja vapaammin yhdisteltynä ja yleensä musiikin kanssa. Koska olet tosi timmissä kunnossa ja kehonhallintasi on huippuluokkaa, niin uskoisin että pääset vinyasa-tunneilla aika pian käsitasapainojen ja erilaisten inversioiden maailmaan :) Ashtangasarjassa ne tulevat vasta myöhemmin, loppuliikkeiden päälläseisontaa ja hartiaseisontaa lukuunottamatta. Ashtangan ensimmäinen sarja keskittyy paljon eteentaivutuksiin ja lonkanavauksiin. Jos niissä ei pääse vartalon mittasuhteiden ja muiden rajoitteiden (esim. lonkan rajoittunut ulkokierto) vuoksi etenemään, niin homma saattaa jäädä vähän junnaamaan paikalleen. Itse hurahdin muutaman vuoden ashtangahinkkauksen jälkeen vinyasa flowhun, jossa aukesi aivan uusi asanamaailma <3

P.S. Tsekkaa www.yogaglo.com, siellä on mielettömästi hyviä tunteja!

souf (Ei varmistettu)

Astanga! Vaikkei ehkä yleensä aloittelijoille suositella, en näe syytä miksei jo ennestään urheilullinen ihminen voisi siitä aloittaa, niin tein itsekin :). Tsekkaa esim. tää mesta! http://joogatila.weebly.com/

RO (Ei varmistettu)

Kuten monet muutkin, suosittelen astanga joogaa! Itse kävin muistaakseni Helsingin astanga joogakoulun aloittelijakurssin, joka ainakin silloin aikoinaan oli viikonlopun mittainen (eli la ja su n. 3h). Siinä sai hyvin perusteet kuntoon ja käydään läpi hengitys, lihaslukot, eri asanat jne. Suosittelen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelisin Yoga23 tunteja, ne on todella fyysisiä ja hiki virtaa varmasti. Itse oli muutamat joogatunnit vain takana ku kyseiselle tunnille menin, kuitenkin nopeasti pääsee mukaan asanoihin. Mielestäni olla vähän pihalla ja saada kunnon fyysinen rasitus kuin tuskastua liian helpolla tunnilla. Kyseisiä joogatunteja löytyy ainakin täältä (kaikki kyseisin koulun ja Annan pitämät tunnit fyysisiä)
http://www.jooga-lakshmi.fi/fi/

Vierailija (Ei varmistettu)

Astangasta oppiii perusliikkeet, mutta Vinyasa on ehdottomasti hauskempaa!!

Kommentoi