Mitä päälle lenkille?

Tickle Your Fancy

Talvi vaikeuttaa lenkkeilyä. Lumen ja liukastelun lisäksi ongelmaksi nousee pukeutumiskysymys. Välillä lämpötilat vaihtelevat niinkin paljon, että kerran hyväksi todettu setti osoittautuu liian lämpimäksi tai sen sijaan ohueksi. Juoksijan on pakko olla perillä lämpöasteista. Talven lenkkiasu vaatii myös kerroksia, tosin viime aikoina niitä ei ole hirveästi tarvittu (jes!)

Lenkkivarustuksesta on kyselty blogissa paljon. Oonkin löytäny sopivat setin, jolla oon tän kuun juossu 10-15 km lenkkejä. 10-11 km/h vauhtia. Tältä näyttää mun juoksuvarustus!

  • Käytän yleensä "talvitrikoita", joissa on sisällä fleecevuori (esim nämä)
  • Urheilutoppi
  • Pitkähihainen, korkeakauluksinen, hieman paksumpi juoksupaita (esim tämä).
  • Juoksutakki
  • Kevyet sormikkaat
  • Pipo/panta tai kuulokkeet, jotka suojaavat korvia. Välillä molemmat!

 

 takki Nike, housut Nike, kengät Nike Free 5.0 (saatu), kuulokkeet Sony

 

T.Sara

Kommentit

anee (Ei varmistettu)

Vitsi tuli fiilis lähteä lenkille kun pelkästään kattoo näitä kuvia!! Jos nyt flunssa päättäis hellittää kun aurinkokin päätti sitten vihdoin tulla esiin...Ootko muuten huomannut nauttivasi enemmän juosta kaupunki- vai metsämaisemissa vai onko maisemalla niinkään väliä? :) Jotenkin itellä houkuttelis paljon enemmän päästä juoksemaan kaupunkimaisemissa kun sama vanha lenkkipolku tossa metsässä on jo tallottu miljoona kertaa. Ehkä vielä joku päivä. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Hehe kiva jos tuli tollanen fiilis :) Täytyy sano, että tykkään juosta mielummin siellä missä on ihmisiä. Eli tommoset Helsingin rantaviivalla juokseminen, töölönlahti, arabian rannat ja kaupunkikuva jollain tavalla antaa enemmän potkua. Tietty metsään kaipaa aina välillä ja tällöin suuntaankin keskuspuistoon tai viikkiin juoksentelemaan :)

Katya (Ei varmistettu) http://www.kkatyas.blogspot.com

Thanks for the info, mulla on ens tiistaina luvassa juoksutreenit mun pt:n kanssa ja oon panikoinu, että mitä ihmettä mä oikein laitan päälleni :D tommoset fleece-vuoriset juoksupökät pitäis kyllä ehkä vielä hankkia ja samoin joku panta korvien suojaks! Mut niitä mä tarviin muutenki, että en mä niitä vaan ton yhden treenin takia aio ostaa :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Suosittelen, tosi käteviä tämmösille keleille :) Ei liian hiostavia tai raskaita!

Taija (Ei varmistettu)

Apua miten hyvältä voi lenkille lähtevä ihminen näyttää?!? Itsestä tuntuu aina että toivottavasti ei vaan tuu ketään lenkillä vastaan. :D Talvijuoksuhousut on kyllä todella hyvät ja suosittelen kaikille niiden hankkimista jos vaan talvella juoksu innostaa! Ainoa minkä oon kokenut ongelmaksi niiden kanssa että pitkät kalsarit ei tunnu kovin hyvältä siellä alla ja kuitenkin ihan fiksu lisäys sillon jos menee pari - muutamaa astetta pakkasen puolelle. Tohon sun settiin lisäisin kyllä vielä buffin/kaulurin jota ilman en vois kuvitella lähteväni vielä näillä keleillä!

saratickle
Tickle Your Fancy

haha eikai nyt noin hyvältä! :D Mulla on itelläni talvitrikoita muutamaakin mallia. hooceimmat on tosi paksut joten niillä vedän kylmimmillä keleillä. Trikoita tonne alle en voi ees kuvitella, ahdistaisi vaan. Buffi toimii myös, mutta toi korkeakauluksinen juoksupaita ja juoksutakin kaulus peittää mulla kyllä tarpeeksi :)

Senja (Ei varmistettu)

Viimeksi tänään mietin lähtiessäni lenkille, että onko mun, tuollaiset samanlaiset mutta roosat, Sonyn kuulokkeet hassunnäköiset juostessa. Tosi hyvät ne kyllä on, mutta aika massiiviset.

saratickle
Tickle Your Fancy

Nää on just kovat! Ja tosiaan lämmittävät samalla korvia ;)

Anna-Mari (Ei varmistettu) http://thinknstyle.blogspot.fi/

Takki on magee! Näkyy varmasti pimeälläkin. :)

Anna-Mari

saratickle
Tickle Your Fancy

Näin on! :)

Hanna (Ei varmistettu)

eilen kävin ite "juoksemassa" purkkarilla kevätsään innoittamana. No, tää meidän puoli harjun purkkarista (joka siis jakautuu kahdella alikulkusillalla ja isolla ajotiellä) oli sula, ihana ja aurinko lämmitti, toinen puoli oli pelkkää luistinrataa jäällä, mutta pikkupolkuja pääsi etenemään oikeen mukavasti. Yksin keskellä metsää lintujen laulaessa ja auringon paistaessa tuli ihan kesä fiilis ja nautin täysin siemauksin. Lenkkeily on ihanaa, nautin siitä, mutta vain keväällä/kesällä/syksyllä. Talveksi tungen juoksukengät varastoon ja kaivan ne sieltä sitten taas talven taituttua :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Oi kuulostaa aivan mahtavalta! Ihana kevätlenkki! :)

Silja_ (Ei varmistettu)

Mulla on suunnilleen sama setti, paitsi trikoot on ihan perustrikoot (vois kyllä ostaa talviversiotkin). Pyrin laittamaan niin vähän vaatetusta kun vaan mahdollista, koska en kestä jos tulee liian kuuma. Lenkin alussa tyypillisesti sipsuttelen kun on apua niin liukasta ja aattelen että ei tästä tuu mitään, mutta sitten kun pääsee vauhtiin niin ei tunnu jäät pientä liukastelua lukuun ottamatta missään :).

saratickle
Tickle Your Fancy

Näin menee mullakin! Jalkoja harvemmin palelee jos juoksee silleen suht vikkelää :)

Jenny (Ei varmistettu)

Ootko juossut koko talven Niken free-lenkkareilla? Itse omistan samat kengät, mutta oon kokenut ne aivan liian liukkaiksi tuonne lumeen tai jäätiköille!

saratickle
Tickle Your Fancy

Näillä oon menny kokoajan! :) Onks sulla 5.0? Näissä on vähän erilainen, paksumpi pohja. Pienemmillä free-tossuilla en kyllä voi juosta. Esim 3.0 on käytännössä mahottomat

R (Ei varmistettu)

Oonko ainut joka ei kestä free runeilla juoksemista? Siis ne on aivan mahtavat jalassa ja käytän niitä talvisin, kun juoksen matolla ja toiset samanmoiset on salikäyttöön, mutta jos erehyn ulos, ni noi kengän pohjan välit täyttyy kaikella moskalla! Joko lumi paakkuuntuu sinne, mikä on todella raivostuttavaa tai sitten lenkin jälkee on ne väliköt täynnä pikkukiviä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Tää riippuu aika paljon mallista! 5.0 menee oikeen helposti, pienempiin numeroihin kerääntyy enemmän kiviä yms! Ainakin näin omat kokemukset!

Kommentoi