Mitä treenirintamalle?

Tickle Your Fancy

Juoksu on kiinnostanut salia huomattavasti enemmän. En voi perustella tätä "hyvillä ilmoilla", koska 3/4 lenkeistä on satanu niskaan (vettä tai räntää, hehheh), mutta kesäisin tai syksyisin tai mikä tää meneillään oleva vuodenaika nyt ikinä onkaan, lenkkipolut vaan vetävät salia enemmän puoleensa. Sanotaan, että sillon kun mulla on mahdollisuus juosta sortseissa, se käytetään.

Alkuviikosta kävin kuitenkin pitkästä aikaa vetämässä salitreenin. Ei ollut helppoa. Vaikka tässä on koko kesä juostu kovaakin ja vedetty myös intervalleja, tuntuu kyykkääminen rehellisesti aivan kamalalta. Sekä siinä hetkessä, että seuraavana päivänä. Itseasiassa kolme päivää treenin jälkeenkin. Oon ollu niin rikki ettei mitään järkeä. En tiedä onko mulla koskaan ollut alaraajat näin kipeinä salin jälkeen. Yritin käydä palauttavalla löysällä lenkillä, ja ekat 3km tuntui samalta kun maratoonin viimeiset. Loppu oli pakko kävellä, ja sekin sattui :D Eli vinkkinä teille, jotka ette ole kesällä käyneet salilla: älkää edes vaivautuko. Haha.

Oon saanu viimeaikoina aika paljon kommentteja liittyen kroppaani. Kirjoitinkin aiheesta ennen ja jälkeen kuvien kanssa täällä. Vuoden aikana oon laihtunut jonkun verran. Rehellisesti se muutos mitä on tapahtunut on aikaisempaa säännöllisemmät ruokarytmit ja oikea ruoka sen ainaisen salaatin tilalle. Ennen napostelin kokoajan jotain, johtui varmasti säännöllisten ruokarytmien puutteesta. Yhdellä ruoalla sitten hotkaisin kamalan kasan ja vedin itseni miltei ähkyyn. Nykyään sopiva annos pastaa ja kanakastiketta saa minut kylläiseksi ja pitää nälän poissa useamman tunnin. Ennen napostelin illalla kaikennäköistä, nykyään iltasyöminen on jäänyt kokonaan. Koska päivällä on syönyt tarpeeksi, ei iltaisin vaan ole nälkä.

Treenin suhteen oon ottanut rennommin. 3-4 kertaa urheilua viikossa riittää mulle mainiosti. Mikäli tekee mieli liikkua enemmän, liikun, mikäli ei, otan rennommin. En halua, että treeni määrittelee minua ja ottaa johdon elämässäni, minä haluan olla se joka päättää milloin treenataan. Olen kesän alussa pyyhkinyt pois kaikki ennalta määrätyt käsi-selkä-jalkapäivät ja treenaan sitä mikä millinkin hyvältä tuntuu. Pyrin kuuntelemaan itseäni ja nauttimaan aidosti treenistä.

Joku kyseli miksi olen halunnut luopua isommista reisistä ja pepusta, ja päättänyt laihduttaa. Vastaukseni kuuluu näin: En ajattele asiaa näin päin. Olen ehkä joskus ajatellut, mutta en enää. Lihaksikas kroppa ja isommat reidet kertovat siitä, että salitreeni on maistunut, ei toisinpäin. Sporttinen vartalo on mulle erittäin riittävä, lihasten pyöreys tai epäkkäitten koko se ja sama.

Loppuviikko on siis vedetty iisimmin ja lenkkipoluilla vauhtia vähennetty. Torstain treeni oli seuraava:

  • Rento juoksu 7km
  • Rintapunnerrukset 3 x 20
  • tämä vatsalihastreeni kotona (ensimmäisessä ilman palloa, toisessa jalanheitot vaan lattialla ilman tankoa)

top Nike, Intersport / shorts Nike* (* = gifted)

Oon aika innoissani tulevasta syksystä. Aloitetaan nimittäin Jannin kanssa treenaamaan blogiyhteistyönä personal trainer K3:n kanssa. Ollaan pistetty Juhani koville, halutaan nimittäin uusia liikkeitä ja inspiraatiota treeniin. Mä toivoin erityisesti oman kehon painolla ja yksinkertaisilla välineillä toteutettuja, haastaviakin treenejä. Blogiin luvassa juttua meidän treeneistä ja kehittymisestä syksyn aikana!

 

T.Sara

Kommentit

Hanna (Ei varmistettu)

Asutteko jo juuson kanssa yhdessä? :) katselin että tuolla näyttäisi olevan sinunkin kämpän sisustusjuttuja<3

saratickle
Tickle Your Fancy

Tavallaa ja tavallaan ei :D Mä oon raahannu tänne vähän kaikennäköstä!!

Mari (Ei varmistettu) http://maribeibe.blogspot.fi

Kiitti Sara näistä vapaan ajattelun liikuntapostauksista :)

Minä kävin koko kevään salilla tiukan lukujärjestyksen mukaan ja voi luoja kuinka se ahdisti. Päätin nyt lomalla ottaa hieman rennommin ja olin jopa jo valmis lopettamaan koko salitouhut. Nyt kuitenkin on hieman ikävä jo takaisin joten ehkä voin antaa salille vielä syksyllä mahdollisuuden.

Tärkeämpää kuitenkin olisi muistaa vapaus eikä aikatauluttaa kaikkea liikuntaa liian tarkasti.

Ps. kotiruoka kunniaan!

saratickle
Tickle Your Fancy

AMEN! Ei lisättävää, juuri näin :)

Anna (Ei varmistettu)

Vähän samanlaista muutosta on tapahtunut myös täällä. Juokseminen on ihanaa! Ihanaa on myös se, ettei tarvitse eikä kiinnosta murehtia pepun muotoa ja muuta ulkoista. Keho muokkautuu ihan ittestään ihan tarpeeksi kivaksi :-)

saratickle
Tickle Your Fancy

Sanos muuta! Ja mikäli juokseminen ei tunnu tänään hyvältä idealta, on ihan fine olla myös menemättä!

Hansu (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta.
Itsekin kävin talven/kevään aikana monta kertaa viikossa salilla ja nyt kun tämä kesä alkoi, ajattelin ottaa treenaamisen suhteen rennosti. Jos huvittaa lähtee lenkille aamuisin tai salille niin sitten lähden. En kuitenkaan nyt kesällä halua ottaa stressiä treenaamisesta vaan nauttia tästä lyhyestä Suomen kesästä :)

Kommentoi