MM-kisat: uhka vai mahdollisuus?

Tickle Your Fancy

Futiksen seuraaminen telkkarista, näin perusjutuista (huom paitsio on hallussa) sen enempää tietämättä on suoraan sanottuna jopa puuduttavaa. Ei äkkiseltään tule mieleen yhtäkään futispeliä, johon en olisi jossain kohtaa torkahtanut. Tiedättekö, se yleisön kuoromainen matala kannatushuuto yhdistettynä silloin tällöin kuultavaan selostukseen, jossa haikumaisesti heitetään ilmoille pelaajien nimiä tyyliin "ja Silva" , "laitaan Alvesille" = tuutulaulua korville. Asiaa ei auta yhteen se fakta, että pelit alkavat yleensä aina kymmenen jälkeen.

MM-kisahuumaa sen sijaan peukutan. Ja juuri tässä mielestäni urheilutapahtumissa hyvin pitkälti onkin kyse - ihmisten yhdistämisestä. Käynnissä olevia kisoja seuraa kuulemma puolet maapallon väestöstä ja se on paljon. Tuntui, että eilisessä kaatosateessa jokaisen (ainakin jokaisen miehen) hymy oli herkessä. Klo 20.00 K-marketin miespainotteisissa kassajonoissa ei ollut epäilystäkään ketkä olivat menossa katsomaan kisoja: kaikki.

Jos siellä ruudun toisella puolella on naisia, jotka olette pelänneet tätä hetkeä ja sitä mitä parisuhteellenne tapahtuu seuraavan kuukauden aikana kun mies on etukäteen ilmoittanut katsovansa 1-3 peliä päivässä, älkää vielä heittäkö hanskoja tiskiin (tämä koskee myös sinua äiti). Suosittelen tutustumaan joukkueisiin ja pelaajiin, jolloin pelien seuraamisesta tulee heti paljon mielenkiintoisempaa. Ja mikäli pelihistoria ei kiinnosta niin tutustuminen = ulkonäköön keskittyminen. Esimerkiksi pelaajien instagram tilien seuraaminen saattaa auttaa asiaa… (aloittakaa tästä brassilupauksesta @neymarjr).

Jalkapallosanasto kannattaa myös opetella, jotta tajuaa pelistä jotain. Mikäli laji on täysin vieras, suosittelen jonain hiljaisena päivänä mennä potkimaan palloa ja tottakai överieläytyä siihen kuten minä ja Janni teimme täällä ja täällä :D

Seuraava esimerkki on kokemuksesta opittua, itseasiassa puhutaan ehkä viidestä kokemuskerrasta. Mikäli peli päättyy 0-0, ei kannata sanoa "noniin, elämäni turhimmat 90 minuuttia, ei tapahtunut mitään". Tämä nimittäin saa jalkapallokansan kiehumaan ja kommentoimaan vastaukseksi: "sä et kyllä tiedä tästä lajista yhtään mitään!!!".

Peliin pitää aina muistaa varautua eväillä, muuten ei jaksa. Fetasalaatti ja tonnikala-chili leivät toimivat hyvin ainakin eilisessä avausottelussa. Mikäli 90 minuuttia tuntuu liian puuduttavalta, kannattaa ottaa pienet tirsat, kuten minäkin eilen. 20 minuuttia unta tokalla puoliajalla teki pelkästään hyvää. Tällä aikavälillä poikaystäväni oli kuulemma yrittänyt vaikuttaa alitajuntaani ja suputellut korvaani lausetta "jalkapallo on ihanaa". Se, toimiko tuo laini minuun, jää nähtäväksi. Kyllä sillä ehkä jotain vaikutusta oli, ainakin väänsin juuri positiivissävytteisen postauksen aiheesta.

 

T.Sara

Kommentit

Noora (Ei varmistettu)

Mä oon kohta seurustellut 6,5 vuotta tyypin kanssa, joka itki pienenä, kun lempparijoukkue Saksa hävisi. Sillon kun minä alotan aamuni selaamalla instagrammia, makaa vieressä tyyppi selaamalla uusimmat futisuutiset. Eli kyseinen laji on täällä arjessa mukana 24/7 ja oon huomannut itelle kaikista helpoimmaks seurata mukana ja kannustaa :) ei sillä, että mä mitään kyseisestä lajista tajuaisin, mutta ajatus tärkein.

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana asenne! Harrastushan tai pikemminkin elämäntapahan se futiskin on. Jos toinen tykkää, parempi vaan olla mukana katsomassa ja tukemassa, ainakin välillä.

Janna (Ei varmistettu)

Minun poikaystävä itki kaks vuotta sitten kun joku saksalainen joukkue hävisi jossain peleissä:D Eikä asiaa varmaan helpottanut kun minä nauroin vieressä..:D

Elina (Ei varmistettu) http://elinanstyle.blogspot.com

MM-kisat on niin mahtavia. Kun ne vielä tulee vain neljän vuoden välein, niin kyse on uskomattomasta spektaakkelista. Itse seuraan kisoja erittäin mielelläni, harmillisesti yksin, kun ei miestä löydy ja jalkapallosta innostuneet kaverit asuu eri kaupungissa, mutta tänäänkin suuntaan varmasti yhteen baariin katsomaan illan Espanja-peliä. Ehkä löydän sieltä samanmielisiä ihmisiä. Kun sitähän nämä kisat tekevät - yhdistävät ihmisiä :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Tää nejä välivuotta tekee koko hommasta kyllä ainutlaatuista. Aivan ihana meininki sulla, varmasti löytyy samanmielisiä ihmisiä! :)

plöö (Ei varmistettu)

Haha hyvä postaus :D Oot kyllä niin hyvä kirjottaan ja en tajuu miten keksit aina tämmösiä postauksia! Näistä sun postauksista huomaa, että et joudu väkisin keksiin jotain postattavaa niinku joistaki blogeista huomaa!
Ja asukin on tosi kiva vaikkakin tosta lipasta tulee mieleen mun pappa :-)

Keep on going!

saratickle
Tickle Your Fancy

haha voi kiitti kovasti :) Arvostan isosti!

Maria (Ei varmistettu)

Huikee meininki, Sara!! Ihmettelen itekin vuodesta toiseen, miten voi olla mahdollista, että kun futis itsessään toimii usein unilääkkeenä, niin kuitenkin em-kisat, mm-kisat ja mestareiden liigan ratkasupelit on ihan must-see :D nytkin oon koko viikon tuulettanut, että vihdoin telkkarista tulee jotain katsottavaa. Iso peukku siis kisoille!:)

saratickle
Tickle Your Fancy

Samoilla linjoilla, samoilla linjoilla :D

saija (Ei varmistettu)

futis on maailman kaunein peli @__________@ en pysy housuissani!!! onneks koko kuukausi edessä.

Sonja (Ei varmistettu)

Sara sä oot ihan huigee tyyppi! Ekaks se fitness buumi postaus ja nyt tää, ihan superii! Susta on tullu tässä vuosien aikana ehdottomasti se kirkkain tähti blogi taivaalla! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

äää kiitooos!! :)<3

Svante (Ei varmistettu) http://onrepeatagain.blogspot.fi/

Miks mä kuulin ton otsikon Lillyn äänellä lausuttuna?

MM-kisoista sen verran, et kuulun siihen äärivähemmistöön, eli miehiin joita ei kiinnosta potkupallo. Silti uskon et mun kesästä tulee ihan ok.

saratickle
Tickle Your Fancy

haha nyt kun sanoit!

Svante se on erittäin fine kuulua siihen. Tälleen sadepäivinä joo kyllä kiinnostaa, mutta sitten kun mittari näyttää 25 ja aurinko paistaa, jää telkkari hyvin äkkiä kakkoseksi.

Sun kesästä tulee huikee, uskon! Ps millon kuvaat mua?

Svante (Ei varmistettu) http://onrepeatagain.blogspot.fi/

Tällasena sadepäivänä lähetään mökille! Ja helteellä yolotellaan.

Kuule jos olisit tullu puistokaraokeen/suomenlinnaan ni olisin varmaa jo kuvannu! Näit varmaan Julian profiilikuvan? :--)
Mut eiköhän me vielä tulla kesän aikana isolla köörillä Stadiin päin ni ehkäpä silloin.

saratickle
Tickle Your Fancy

No juurikin Julpun ja Annin kuvista "tää ajatus sitten lähtikin" ehheh. Jes! Pidän huolen, että oon ens kerralla messissä!

Leena (Ei varmistettu)

Neiti, joka rakastaa Saksan maajoukkuetta ilmoittautuu täällä! Mahtavaa aikaa sekä mulle että poikaystävälle :D Kuten jo aiemmin Berliini postaukseen kommentoin, heinäkuussa välierien aikaan suunnataan Berliiniin, minun tahdostani :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Vau! No varmasti! Siellä varmaan aika huikee meininki tohon aikaan :)

M (Ei varmistettu)

Juuri hetki sitten vasta löysin sun blogin, mutta oon jääny aivam koukkuun! Ite seuraan jalkapalloa enemmän ku mielelläni, poikaystäväki kommentoinu että on kummallista ku jalkapalloaki seuraan aiva innoissani ja vielä ilman minkäänlaista torkkumista :D eri joukkueita toki kannatetaan, että siinä vaiheessa saattaa vähä mennä sukset ristiin :DD espanjaa onneksi pääsee kannustamaa jo tänää <3

saratickle
Tickle Your Fancy

Huippua, että löysit! :)
Hahaaa mä päätän kannatusjoukkueeni yleensä just ennen peliä + kannatan aina häviöllä olevia :D Paitsi Espanja ja Brasilia ovat ikisuosikkeja.

Zammm (Ei varmistettu)

Ihan huikeeta selfmanipulaatiota, Sara! Coffee tablettei alkuun kourallinen niin ei mee pilkkikisoiksi! Kylmaar neymar on kova jäbä. Mut silti ikävä Zidanee. Sen pallonkäsittely oli silkkaa taidetta.

saratickle
Tickle Your Fancy

Pitäis vissiin ottaa. Kunnon presidentit siihen alkuun vaan!

Terhi (Ei varmistettu) http://www.terhisuanto.blogspot.com

Ihanat nuo valkoset shortsit! Futis ei kyllä kuulu millään tavoin lempparilajeihin mutta fiilis on mahtava : )

www.terhisuanto.blogspot.com

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitti!! Nää oli kyllä löytö!

violaa (Ei varmistettu)

Tää ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään, mutta näin tossa äskeittäin kun lisäsit instaan kuvan, jonka olit ottanut iPhone 5s:llä. Ilmeisesti Juuson puhelin, vai kuinka?:) No kuitenkin, ajattelin että osaisitko yhtään kertoa omia käyttökokemuksiasi kyseisestä puhelimesta? Olen itse ostamassa juuri tuon samaisen mallin, mutta olisi kiva kuulla ensin muiden mielipiteitä. Enhän toki ole kolunnut koko netin kirjoituspalstoja läpi kyseisestä puhelimesta (huomaa sarkasmi:D) mutta silti olisi hienoa jos osaisit sanoa, onko puhelin mielestäsi hyvä ja helppokäyttönen ja toimiva:) Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

saratickle
Tickle Your Fancy

Ei kyllä tää on ihan mun oma puhelin :) paras puhelin mitä mulla on ikinä ollu. Nopea, helppo, kevyt, hyvä kamera. iPhone<3

irkku (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Mä olen ihan pienestä asti ollut ihan rakastunut Espanjan maajoukkueeseen, kun taas talouden mies on aivan fanaattinen Saksan jengiä kohtaan. Aiheuttaa välillä pieniä konflikteja mutta onpahan joku kenen kanssa valvoa aamuyölle matseja tuijottaen! :D

Amanda (Ei varmistettu)

Mahtavaa Sara! Tää postaus ansaitsee jonkun palkinnon, en nyt vaan yhtään tiedä minkä. En ole ikinä elämässäni katsonut ainuttakaan jalkapallopeliä saati tiennyt yhtään mitään lajista (mikä paitsio?). Nyt olen kuitenkin tutustunut viehättävään miekkoseen, joka kyseistä lajia intohimoisesti harrastaa ja jostain kumman syystä ko. heppu on vaikuttanut minunkin jalkapallointoon... Köh köh. Harmi vaan, ettei miekkoseen nyt kuukauteen törmää.

Aloitin fanituksen lakkaamalla kynnet Brasilian väreihin ;-)

Enna (Ei varmistettu)

Mieheni pelaa jalkapalloa ja seuraa tietysti kisojakin aivan into pinkeänä. Itse olen tutustunut lajiin hänen kauttaan mutta ainoa mielenkiinto siinä on kuumaakin kuumemmat pelaajat - HOT. Eli katson itsekin siis kisoja mielelläni :DDDDD

Ja vielä, oot Sara ihan mahtavan oloinen tyyppi!!! Ja se Berliini postaus oli todella järkevä. Ajattelin itsekin ehkä ensi vuonna lähteä käymään siellä uudestaan joten taidampa ottaa siulta vähän vinkkejä ;)

Jenniheini (Ei varmistettu)

Oot Sara ihan mahtava!! :) Erittäin hyvä postaus!

Linda (Ei varmistettu) http://mysecrets-linda.blogspot.fi

Emme asu poikaystäväni kanssa yhdessä, mutta kun vietämme yhdessä aikaa pelien tullessa niin meikä tekee blogijuttuja ja poikaystävä kattoo tyytyväisenä peliä ja huikkaa välillä että rakastaa mua haha ihana. Jossain välissä pyllyn puutuessa haen jotain murkinaa molemmille tai menen viekkuun katsomaan peliä (siinä jaksan olla max 10 minuuttia haha) :D

Hallahalla (Ei varmistettu)

Mä ja mun poikaystävä kuulutaan näköjään siihen vähemmistöön jotka ei suhtaudu mihinkään urheilulajiin millään lailla fanaattisesti. Siis sen kannalta että jaksais seurata jokaisen pelin. Jääkiekkoa jaksan seurata nopean pelitemmon ja innokkaiden ystävien ansiosta :D

Silja_ (Ei varmistettu)

"Tiedättekö, se yleisön kuoromainen matala kannatushuuto yhdistettynä silloin tällöin kuultavaan selostukseen, jossa haikumaisesti heitetään ilmoille pelaajien nimiä tyyliin “ja Silva” , “laitaan Alvesille” = tuutulaulua korville."

Ahahaha, niin totta :'D. Muistan kun joskus oisko v. 2012 kun ajattelin että ei hitto miten tylsää kattoa futista, mutta sit pääsin siihen sisään ja katoin ihan kaikki mahdolliset matsit nenä kiinni telkkarissa :). Oon niin henkeen ja vereen kuitenkin penkkiurheilija, että uskon voivani koukuttua melkein lajiin kun lajiin aika nopeasti :). Ja esim. olympialaisten aikaan tulee sellanen fiilis, että en tarvii yhtään mitään muuta elämää sen lisäksi, vaan voin tuijottaa kisoja ihan aamusta iltaan :D. Ja se on mahtava fiilis kun on ihan sisällä siinä hommassa <3. Oi penkkiurheilu.

Andy (Ei varmistettu)

Kannattaa lukea Riku Rantalan kolumni koskien jalkapalloa. Siitä löytää syyn katsomiseen vaikka laji itsessään ei kiinnostaisikaan.

http://www.hs.fi/matka/a1402632061514

Liina (Ei varmistettu)

No täytyy sanoa, että vaikka kuinka rakastaisin jalkapalloa ja näitä kisoja, niin parisuhde tässä menee: ekan pelin puoliajalla halusin vähän antaa hellyyttä poikaystävälleni, niin tämä työntää kylmästi pois ja sanoo, että näiden kisojen aikana on turha tuollaisia tehdä. Eli kuukauden kuiva kausi edessä, saisko tähän niitä vuvuzeloja, kiitos! Vaikka kisat onkin vaan joka neljäs vuosi, niin tuntuu silti todella pahalta tollainen torjuminen. Että näin täällä, kiva kuulla, että muilla menee kisahuuma paremmin!

Pilvi (Ei varmistettu) http://perfectvisionbypilvi.blogspot.fi

Vitsi miten loistava postaus, monet mainitsemasi jutut kovin tuttuja :D Täällä kans yksi "ottelutorkkuja", siihen selostuksen on vaan niin kotoisa nukahtaa, vaikka peli välillä ihan oikeasti kiinnostaakin. Ja tosiaan oma poikaystävä ilmoitti heti kisojen alussa meinaavansa katsoa jokaikisen pelin, joten kai sitä täytyy vaan sopeutua…

Sanni (Ei varmistettu)

Äh. Otsikon luettuani ehdin jo innostua. Luulin nimittäin, että postaus käsittelesi Brasilian MM-kisojen epäeettistä luonnetta. Kurjaa, että jalkapallo-hypetys saa ihmiset niin huumaan, että ihmisten hyvinvointi jää taka-alalle. Brasiliassa rahaa tulisi tuhlata täysin muuhun kun mahtipontisiin futis-juhlallisuuksiin. Ihmiset näkevät nälkää, huumejengit pyörittävät yhteiskuntaa, ja slummien kunnostamiseen sekä terveydenhuoltoon, saatika koulujärjestelmän uusimiseen "ei riitä rahaa." Näiden kohteiden sijaan mahdollistetaan se, että koko maailma pystyy hyvin mielin tuijottelemaan televisiosta kuka se onkaan paras pallonpelaaja ja ylläpidetään harhaa siitä, että isäntämaan arki on pelkkää karnevaalia ja hymyä. Saarnaltahan tämä kommentti kuulostaa, ja jonkin sortin ituhippi-mielenosoittajan viittaa tullaan harteilleni varmasti asettelemaan, mutta olkoon. Ihan hauska kirjoitus muuten.

ELLA (Ei varmistettu)

Futiksen MM-kisat ovat jotain niin eeppistä! Kisojen avausottelussa, Brasilia-Kroatia, oli niin uskomaton tunnelma yleisössä kansallislaulujen aikana, että se välittyi toden teolla! Yleisön mylviminen ja huuto sai kylmät väreet aikaiseksi ja liikutuin!!
Rakastan tätä lajia. Olen peienstä asti seurannut MM-kisoja isäni kanssa ja erityisesti muistan vuoden 2006 kisat, jossa Zinedine Zidane jätti pelikentille hyvästit punaisen kortin saattelemana.
Vuoden 1998 Ranskan kisoissa ärsytti suuresti se, että suosikki joukkueeni Brasilia hävisi kullan Ranskalle. Silloin taisin myös ihastua Englannin Michael Oweniin hänen hienon maalinsa takia ;P

Mestareiden liigaa en tosin seuraa kovinkaan aktiivisesti, että niistä mitään suosikkiseuraa olisi kerennyt syntymään mutta MM-kisojen ja EM-kisojen aikana mua ei saa telkkarin äärestä mihinkään! Olkoot ulkona millainen helle tahansa, pelit on nähtävä :D

wtf (Ei varmistettu)

En ymmärrä miten joku äijä voi seurustella naisen kaa jolle fudis olis niin vastenmielistä :D:D: Ihme hiiiriä

Kommentoi