Muista nämä super raaka-aineet

Tickle Your Fancy

Törmäsin eilen treeneissä salin pöydille ilmestyneisiin "kauppalappuihin". Asiaa tiedustellessani selvisi, että TFW-konseptin kehittäjä Martin Rooney on yhdessä ravintoammattilaisten kanssa koonnut listan 20:stä kehoa hellivästä super raaka-aineesta, joita jokaisen meidän kannattaisi lisätä ruokavalioomme tai joilla meidän kannattaisi korvata tuttuja raaka-aineita. Sillä minulta kysellään jatkuvasti mitä ruoka-aineita kannattaisi suosia, ajattelin, että teitäkin lista saattaisi kiinnostaa! :)

Listasta löytyi tosi paljon tuttuja, päivittäisessä käytössä olevia raaka-aineita, mutta myös niitä, joita en ole syönyt aikoihin. Bataattia viimeksi keväällä, samoin papuja. Vihreää teetä viimeksi ehkä edellisvuonna? Jamssia ja quinoaa, ööh, en edes muista milloin! Lista elimistön suosikki raaka-aineista on hyvä muistutus itsellenikin. Viime syksyllä nodattaessani viljatonta/vähäviljaista ruokavaliota koko kroppani voi hyvin (seuraa kysymys, miksen jatkanut kokeiluani?!). Siedän sopivia määriä vilja- ja maitotuotteita, mutta jos näitä syö vähääkään liikaa, on elimistö kohta turvonnut ja tukossa. Viljattomasta kokeilustani voit lukea lisää täältä

Meillä on salilla joka kuukauden alussa lose one choose one -haaste. Tarkoituksena on poistaa joku paha tapa ja ottaa tilalle joku uusi hyvä tapa. Paha tapa voi olla esimerkiksi myöhään nukkumaan meneminen, aamupalan skippaus tai suklaan syöminen kun taas tilalle tuleva hyvä tapa voi olla esimerkiksi 10 punnerrusta joka aamu, portaiden kävely tai 2 litraa vettä joka päivä. Nyt kuukausihaasteen voi suunnata tarkemmin ruokavalioon listaa apuna käyttäen: esim korvaa peruna ja pasta viljattomalla bataatilla tai unohda paahtoleipä ja syö parsakaalia neljästi viikossa. 

Meikäläisen syyskuun haaste on nyt kirjattu ylös! Ja seuraavalle kauppareissulle nappaan muuten todellakin tämän lapun messiin. Tervetullutta vaihtelua kauppakorin sisältöön!

 

xx Sara

Kommentit

katskuu (Ei varmistettu) http://keepongrowing-kk.blogspot.com

Nyt voin taputtaa itseäni olalle, mun ruokavaliosta löytyy aika hyvin kaikkea tota! Jamssia en oo kyllä koskaan syönyt, eli sitä siis seuraavaksi kokeiluun :-) Ja appelsiinien parasta satokautta odotellessa, sitten niitä menee monta kiloa lyhyessä ajassa, haha.

saratickle
Tickle Your Fancy

huippua!! :) Oi satokautta venatessa!

Saranda
Tyhjä ajatus

Mun oli pakko tallentaa tää kuva! :) Seuraavaksi voisin tulostaa sen ja laittaa jääkapin oveen. :D Tää oli nimittäin tosi hyvä!

saratickle
Tickle Your Fancy

hahaaa huippua!! 

Jenni/destinationunfamiliar (Ei varmistettu) http://destinationunfamiliar.blogspot.fi

Tuntuu aika kivalta nähdä ruokavalioni ruokia "Eat this stuff" tyyppisessä listassa! Jamssi tosin on ihan uusi tuttavuus. Ja tuo Lose one, choose one -idea kuulostaa huikealta. Voisin itsekkin ottaa tavaksi elämässäni. Ettei ryminällä kaikki tavat uusiksi, vaan että vähitellen miettiä mitä voisi karsia ja mitä lisätä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Great, homma on siis hallussa! Hei ehdottomasti käytäntöön ;)

le minx (Ei varmistettu)

Olipa hyvä lista, kiitos!! :D
Toi bataatti on kyllä terveysruokien kingi. Sen pirun möhkäleen kuoriminen ja pilkkominen on itessään jo niin helvetinmoinen prosessi että pakko kasvaa vähän habakin siinä sivussa

saratickle
Tickle Your Fancy

hahhahah toi on NIIN TOTTA! Just muutama tunti sitten taistelin yhden jättimöhkäleen kanssa ja onnistuin leikkaamaan käteen haavankin. Habakin saattoi kasvaa, ainakin siltä tuntui :D

Kommentoi