Muistivihko-haaste: huomioita päivästä

Tickle Your Fancy

 

Löysin eilen kameran laturia etsiessäni muutama joulu sitten lahjaksi saamani muistikirjan. Muistikirjat ovat ehkä maailman suloisin juttu. Ajatus siitä, että kaivaa yhtäkkiä muistivihkon ja kynän esiin rustaillakseen mietteitään ylös, on minusta ihana.

Miksen minä rustaa ylös mitään juttuja? Tai no, rustaanhan minä. Tosin puhelimeni muistioon, ja pelkästään tylsiä "muista lähettää se ja se meili" tai "osta juustoa" -tyyppisiä muistiinpanoja. 

Päätin, että minusta tulee muistivihkotyyppi, ainakin päiväksi, ja pakkasin vanhan (ja edelleen tyhjän) vihkoni reppuun kun lähdin aamulla kotoa. Ehkäpä osaisin arvostaa tilanteita ja hetkiä paremmin kun kirjoitan niitä ylös? Ehkäpä alan silloin tällöin epäsäännööllisen säännöllisesti kirjoittamaan vihkooni ja voin joku kaunis päivä tehdä analyysin tästä kaikesta? 

Päivä vaikutti jo heti alkuun siltä, ettei vihkon sivuille taltioituisi yhtäkään järkevää ajatusta. Päätin etten ala säästämään sivuja, vaan pidän riman matalana. Kirjoitan ylös turhimpiakin havaintoja päivästä. Ehkä joku päivä sisältö voi olla fiksumpaa. Tänään ei tarvitse olla se päivä. Tänään havainnoidaan.

Alkukohmeilun jälkeen homma alkoi rullaamaan...

 

 

Havaintoja päivästä 24.5.2017

 

Tänään on se päivä kun tyypillisen 4 minuutin meikkirutiinini toteuttaminen tuntuu ylitsepääsemätömän vaikealta. Skippaan meikin, laitan vain aurinkorasvaa poskille.

Klo 8.15. Ajastin on ehtinyt sammuttamaan kahvinkeittimen. Poikaystävä on lähtenyt töihin puolituntia aikaisemmin. Kahvi on kylmää ja sitä on aika paljon. En raaski kaataa sitä viemäristä, lämmitän sen mikrossa. Maistuu pohjaanpalaneelta.

Alepapyörät ovat loppu meidän kodin kolmesta (!!) lähimmästä pisteestä. Universumi haluaa minun ottavan bussin.

Kävelin juuri Lidlin isojen ikkunoiden ohi ja näin heijastukseni. Raitapaita, momjeansit, punainen kolmiohuivi kaulassa, ponnari, lenkkarit, nahkareppu ja se meikittömyys saivat meikäläisen kieltämättä näyttämään 11-vuotiaalta partiopojalta.

Taivas on täynnä pilviä ja päälleni tippuu juuri muutama pisara vettä. Tunnen itseni hölmöksi, kun laitoin aurinkorasvaa. 

Nainen tulee Rautatieasemalla pyytämään minulta kolikkoja ja sanoo, että hänellä on nälkä. Vastasin, ettei minulla ole kolikkoja, koska ei minulla koskaan ole. Jälkikäteen tajuan, että lompakkonihan jäi Lissabonista pullolleen kolikkoja. Jäi harmittamaan. Onkohan sillä naisella vieläkin nälkä? Aikoikohan se edes ostaa ruokaa?

Viisumihakemus 5/5. Passikuvani oli kuulemma väärän kokoinen ja vakuutustodistuksenikin väärä. Putkeen meni. Onneksi virkailija oli kiltti, ja saan toimittaa nämä meilitse jälkikäteen.

 

 

Kolme turistia odottaa metroa. Ne seisovat aivan reunalla ja leikkimielisesti tönivät toisiaan. Lopettakaa jo. Tulee mieleen House of Cardsin eräs jakso... Hyi olkoon. En voi katsoa.

Miksi 10 take away sushia maksaa 11,50 ja 12 eurolla saa syödä paikan päällä niin paljon kun napa vetää?

Nyt 10 take-away sushia syöneenä voin muuten sanoa, että on itse asiassa aika täydellinen määrä. Ei tullut ähky, eikä jäänyt nälkä. 

Jano, mutten jaksa hakea vettä

Lyijykynästä katkesi lyijy. Pitää vaihtaa kuulakärkikynään.

Juon kahvia ja seuraan työhuoneen ikkunasta ohikulkijoita. Tunnen itseni ihan tirkistelijäksi. Kaksi vesimelonikypärää bongattu.

Vesimeloni vai vesimelooni?

Jes! Sovittiin lenkkitreffit poikaystäväni kanssa työpäivän päätteeksi. Ihana päästä juoksemaan! En ole urheillut hetkeen. Viikkoon. Väsyttänyt pohjelihakseni Lissabonin mäkisiä katuja kävellen kylläkin.

Tajusin juuri, että joudun matkustamaan Tukholmaan ilman passia ensi viikolla. Ei kai sitä tarvitse olla mukana? Eipä kai.

 

 

Aika siistiä :D En edes muista milloin olisin ylipäätään kirjoittanut vihkoon. Tämä pitää joskus ottaa uusiksi!

Haastan kaikki muutkin ottamaan muistivihot päiväksi käyttöön ja kirjoittamaan mitä ikinä mieleen tulee. Aika siistiä!

 

xx Sara

Kommentit

R00sa (Ei varmistettu)

Kiva idea kyllä. :) Itse olen pitänyt kiitollisuuspäiväkirjan tyyppistä kirjaa viime kuukausina. Päivän päätteeksi ennen nukkumaan menoa kirjaan ylös ne asiat, jotka saivat minut päivän aikana hymyilemään, mistä asioista olen kiitollinen ja näin päivästä jää jollain tapaa positiivinen maku.

Tuohon passi asiaan, niin kyllä ne monesti lähtöportilla tarkistaa passin ja boarding passin tiedot että varmasti täsmäävät. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ruotsiin saa suomalaiset matkustaa ajokortilla

saratickle
Tickle Your Fancy

Nonni! (Y)

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei kiitollisuuspäiväkirja, vitsi miten ihana idea. Mä aina kelailen niitä päivän kiitollisuutta aihauttaneita asioita mielessäni, mutten ole vielä koskaan kirjoittanut ylös. Kiitos vaan ideasta ;)

Ruotsiin matkustaessani en oo kyllä vielä koskaan tarvinnut passia, ja pari kertaa matkustanut ilmankin (ajokortilla) just viisumisäätöjen takia, mutta näissä kun ei voi aina olla ihan varma. No nyt ei ole paljon vaihtoehtoja :D

laura.k.a

Tosi hauskaa luettavaa, toi ehdottomasti hymyn huulille! Ja itse siis olen viimeisen kolmen vuoden aikana matkustanut useamman kerran (vähintään 20 edestakaista lentoa) Helsinki-Tukholma-väliä ja jos vain käsimatkatavaroilla on liikenteessä niin kukaan ei ainakaan multa ole passia kysellyt. Ja kuvallinen henkilökortti käy tietty aina ja pelkällä ajokortillakin varmaan tarpeen vaatiessa päästetään matkustamaan :) 

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitti kovasti Laura :) Jes, hyvä tietää. Helpotus!

Vierailija (Ei varmistettu)

Näitä lisää:)

saratickle
Tickle Your Fancy

jihu, kiva kuulla :) <3

Miia Matala-aho (Ei varmistettu) http://miiamata.blogspot.fi/

Ihana postaus, tällaisia "arkisia" juttujakin on niin kiva lukea! :-)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mukava kuulla :) Pistetään tämä palaute mieleen! <3

Sinko (Ei varmistettu)

Just noi arkipäivän hetket ja havainnot on mielenkiintosia. Samoin kuin kuvat arkipäivän hetkistä. Tosin vaativaa siinä mielessä, että mielen pitää olla läsnä. Se ei saa sinkoilla jo seuraavissa asioissa ja hetkissä.... :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Eikö! Pitää alkaa tekemään tällaisia enemmän. Arkisilla kuvilla ;)

unepetitelife
une petite life

Kiva postaus! Muistikirja on paras! Ite pidän sellasta "tabula rasa" tyyppistä vihkoa, eli kirjoitan siihen ihan mitä mieleen juolahtaa: joskus runoja, joskus tajunnanvirtaa, joskus piirrän, tein myös omat sivut kiitolliisuus, unelma yms. jutuille :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei kuulostaa ihan mielettömältä <3 Mun pitää ostaa isompi muistivihko!

zahra (Ei varmistettu)

Such a beautiful view, would you mind telling where in lisbon is the photos taken? Would love to visit that place.

Hilmaiida
Hilmaiida

Ihan loistava idea, siksipä itsekin päädyin ähän. 

http://www.lily.fi/blogit/hilmaiida/muistivihko-haaste-huomioita-paivasta 

 

Kiitos ^^

Kommentoi