Muutokset kropassa

Tickle Your Fancy

Mä ihan oikeasti järkytyin vähän kun tänään aamulla löysin vanhoja blogikuvia. Olenhan aina harrastanut liikuntaa, joten mikä on saanut aikaan tän muutoksen?

Vuosi sitten mulla ei ollut elämässä mitään säännöllistä ruokailurytmiä, enkä syönyt edes kunnon ruokaa. Skippailin aterioita, ahmin nälässä… Jotenkin sitä kuvittelee ettei mulle oo tapahtunut vuodessa mitään, mutta nyt sen todella huomaan. Etenkin kasvoista.

Olenko se vain minä, vai huomaatteko tekin muutoksia?

Musta tuntuu, että tohon aikaan yritin aivan liikaa, se elämäntilanne jotenkin välittyy mulle vahvasti näistä kuvista. Alitajunnassa kamala piilostressi kaikesta ruokaan ja liikuntaan liittyvästä, vaikken halunnut enkä sitä suoraan edes itselleni myöntänytkään. En halunnut syödä pastaa, koska aattelin että se sisältää liikaa hiilareita. Sen sijaan join paljon light-limua ja käytin muutenkin light tuotteita. Pyrin syömään terveellisesti, mutta mun ajatus terveellisestä oli vähän kaloreita. Näissä varmasti osasyitä ennen-kuvissa näkyvään turvotukseen.

Nyt valmislihapullat ovat vaihtuneet itsetehtyihin, en voisi enää kuvitellakkaan ostavani mitään valmista! Olen innostunut ruoanlaitosta ja oppinut mitä mahtavampia reseptejä. Olen rakastunut thaimaalaiseen ruokaan ja mulle uusiin vihanneksiin ja mausteisiin. Suhtaudun vakavasti ruokailurytmiin ja suunnittelen ruokailut etukäteen (!). Treenaan niitä juttuja mitä haluan ja kuuntelen kroppaani. En lähde salille nälkäisenä tai jätä syömättä treenin jälkeen.

Kerroinkin tästä meidän helmikuisesta päähänpistosta TÄÄLLÄ. En oo koskaan aikaisemmin ollut missään kunnon herkkulakossa. Tosin tää meidän meneillään oleva ei kyllä ole mikään superdieetti, mutta jonkunlainen sokerilakko kylläkin. Karkit, limut, light-tuotteet yms herkut ovat kiellettyjä, eikä leipää saa syödä viikolla. Viikonloppuisin harkitusti, tyyliin pari palaa. Alkoholi on sallittua, mutta sitä oon vähentänyt reilusti. Tää edellisviikonloppu oli poikkeus ja onkin tän 2kk aikana ainoa kerta kun oon ollut juhlimassa. Lakossamme oli kuitenkin se yksi ehto. Ketään ei saanut loukata, eli ei mitään totaalikieltäytymistä ja numeron tekemistä mummolassaa jne.

Lakko loppuu siis tänään ja jääkaappiin on kerääntynyt muualta saatuja suklaita ja limuja jne. Mä oon nyt kuitenkin tullut toisiin ajatuksiin ja päättänyt jatkaa lakkoa pääsiäisen jälkeen! Otan rennommin pääsiäisen, mutta jatkan sitten taas astetta terveellisempää elämää.

Oon ennen ajatellut etten oo mikään lakkoihminen. Ärsyttää vaan kun kielletään joku asia. Anteeksi vaan kyllä mä pystyn hillitsemään itseni ja herkuttelemaan kohtuullisesti aina silloin tällöin!! Nyt kahden kuukauden aikana oon kuitenkin huomannut kuinka monesti näitä herkuttelumahdollisuus-tilanteita oikeesti tuleekin eteen! Ihan jatkuvasti. Tapahtumat, kyläilyt, kahvilat, koulu… Se ajatus että viikonloppuna voi ottaa rennommin, on todella fine. Mutta jos kolmena päivänä seitsemästä syö mitä sattuu ollaan melkein 50/50 tilanteessa.

Arkiherkuttelut on mun elämässä pysyny minimissä sillä verukkeella, että nyt kun jaksaa niin viikonloppuna saa löysätä ja karkkipäivänä voi sitten syödä herkkuja! Suurin ongelma lakon aikana onkin ollut se, etten saa sitä mun nollauskarkkipäivää. Ihan kun mun kroppa jotenkin tarvitsisi sen karkkipäivän. Koko homma on niin psyykkistä, ettei mitään järkeä.

Kropaltani on sadellut kiitoskortteja leivättömyydestä. En kärsi keliakiasta, mutta vatsa turpoilee leivästä todella usein. Tämä pari kuukautta kestänyt jatkuva hyvä olo on todellakin ollut leivättömyyden arvoista!

Mun vinkkinä kaikille on seuraava: säännöllisyys, kohtuullisuus sekä oikea ruoka, aidoista raaka-aineista elämään. Jos huonosti nukutun yön jälkeen ei tee mieli lähteä salille, mene mielummin vaahtokylpyyn. Jos viime ruokailusta on pitkä aika, älä mene heti salille, vaan syö välissä jotain.

Aurinkoista ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille. Meinaan ottaa lomasta kaiken irti, herkutella just niin paljon kun huvittaa ja palata fiksuun arkeen sitten pääsiäisen jälkeen :)

 

T.Sara

Kommentit

eltsu (Ei varmistettu)

Kyllä ero näkyy tännekin asti :) Ja wow mitkä upeat upeat jalat sulla tossa reissukuvassa, ja muutenkin kyllä niin upea kroppa! Sopusuhtainen ja naisellinen, mutta silti niin urheilullinen. Mun silmääni siis täydellinen :)

Miriam (Ei varmistettu) http://sixpack6pack.blogspot.fi/

Hyvältä näyttää :)

Tosiaan, mitä vähemmän syö, sitä energisempi olo. Edellyttää tietysti oikeata safkaa!

http://sixpack6pack.blogspot.fi/

epu (Ei varmistettu)

Voitko sixpack tyyppi lopettaa jokaisen suositun blogin ensimmäisen kommentin perään kommentoinnin :D Ketään ei kiinnosta sun blogin mainostus

saratickle
Tickle Your Fancy

No ei se nyt ihan näin mennyt että vähemmän ruokaa energisempi olo :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Vau kiitos tästä!! :)

Jenni (Ei varmistettu)

Täällä on kohta 5 kuukautta karkkilakkoa täynnä!!

Kh (Ei varmistettu)

8 vuotta.. tosin siitä noin 4 vuotta sain syödä suklaata silloin tällöin, mutta ei enään sitäkään!

Anneli (Ei varmistettu)

Voi kyllä! Hyvältä näyttää ja kuulosta ja oikeessa oot että muutosta on tapahtunut niin kropassa kuin vissiin henkisestikin, taidanpa itsekin inspiroitua, vaikka karkit onkin jo suurimmaksi osaksi pois ruokavaliosta :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtavaa kuulla! :) Oli kyllä aika fiilis syödä tänään vähän irtokarkkia ja suklaata! Maistuu hyvältä pitkästä aikaa

Terhi (Ei varmistettu) http://www.terhisuanto.blogspot.com

Tosi hyvä ja ajatuksia herättävä postaus! Varsinkin tuossa ekassa kuvassa huomaa todella selkeän eron. : )

saratickle
Tickle Your Fancy

Mukava kuulla, kiitos!! :)

Alexa (Ei varmistettu) http://mycosmo.fi/news/author/alexadagmar

Todella mielenkiintoinen postaus Sara! Ihanaa pääsiäistä <3

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitti Alexa! <3 Ihanaa pääsiäistä sinnekin, nähdään pian! :)

Laura (Ei varmistettu)

Hienoa Sara!! Näyttää siltä, että olet löytänyt sen mystisen "kultaisen keskitien". Ruoka on niin monipuolinen asia: sillä voi palkita itsensä, lohduttaa itseään tai sitten olla vaan vilpittömästi kiinnostunut ruoasta. Ruoalla saa leikkiä ja kokeilla kaikkea uutta! Ainakin itse huomaan, että mussa on joku vikana/stressaa/en ole "tasapainossa" jos en nauti ruoan tekemisestä. Olet ehdottomasti ihailtava esimerkki ihan vaan _puhtaasti_ syövästä ihmisestä (ilman mitään kommervenkkejä), joka voi hyvin. Ei muuta kuin VAU :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtava kommentti, kiteytit mun ajatukset ja suhtautumisen ruokaan. Toi on niin totta! Iso kiitos tästä ja kiitos kauniista sanoista :)

Miia (Ei varmistettu) http://bemorethanfit.blogspot.fi/

Vautsi, kyllä todellakin huomaa muutosta! Vaikket ennen mitenkään isokokoinen ollutkaan, eron huomaa juurikin siinä, että olet nyt paljon elinvoimaisemman ja terveemmän näköinen :) taas yksi elävä todiste siitä, että paljon kaloreita tärkeämpää on ruoan oikea koostumus ja puhtaus. Ja mitä pääsiäiseen tulee: välillä on kyllä psyykkeen kannalta niin hyvä ottaakin rennommin. Jaksaa sitten taas arjessa! :) Kivaa pääsiäistä sinullekin!

saratickle
Tickle Your Fancy

Noi adjektiivit ovat ne miten mäkin koen oloni tällä hetkellä, energisempi ja elinvoimaisempi! Jotenkin hyvä olo vaan :) Välillä on tosi tärkeetä osata ottaa rennomminkin, totaalikieltäytyjät ovat vaan nihkeitä. Mulle vaan toi viikonloppuisin taitaa olla turhan usein, tämmönen juhlapyhäherkuttelu on erittäin jees! :) Ihanaa pääsiäistä!

Marjutt (Ei varmistettu) http://elamaaliikunnalla.fitfashion.fi

Oot niin mahtava roolimalli nuoremmillekin tytöille! Et turhaa stressaa syömisestä (ainkin siten se välittyy mulle) tai kanna kanapurnukoita mukanasi, vaan nautit elämästä ja terveellisistä elämäntavoista. Kroppakin muuttuu siinä mukana ihan ilman jatkuvaa tarkkailua. Oot niin innostava Sara! ♥

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitos kiitos tästä! <3 :')

Aino (Ei varmistettu)

Siis aivan mahtava postaus jälleen kerran!! Huomaan sussa selvän muutoksen kun vertaa noita kuvia keskenään, oot kokonaisuudessaan paaaljon freesimmän ja terveemmän näkönen!:) Ylistyskommentin päätteksi jatkan vielä samalla teemalla eli ootko tehny nyt hiuksilles jotain lähiaikoina koska ne näyttää jotenkin tosi kiiltäviltä ja hyväkuntosilta? :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Iso kiitos! :) Mä otin pidennykset pois loppukesästä, teki ihmeitä :D Nyt oon värjäilly Cutrinilla kylmemmäksi ja astetta luonnollisemmaksi :)

emmma (Ei varmistettu)

Hmmm oon aika mielenkiinnolla seurannut sun kropan muuttumista..Itsellä on nimittäin takana nyt aika samanlainen tausta:ensin kunnon laihdutus, tosin minun kohdallani meni vakavaan anoreksiaan, sen jälkeen äkillinen "turpoaminen" ja nyt paluu johonkin puoliväliin. Mahaongelmia on ollut anoreksiasta asti, mutta pysyvät juuri leivättömyydellä/sokerittomuudella edes jotenkin kurissa.

Erotuksena minulla on vain se, etten koe missään kohtaa jättäneeni kontrollia ja säännöllisyyttä, mutten myöskään sano syömiseni olleen rentoa, vaivatonta ja tervettä. Ristiriitaisinta on, että vaikka kuinka paljon lihominen pelotti normaalin ruoan aloittamisen jälkeen, syöminen oli (toisinaan on vieläkin) suorittamista ja ylitarpeen mättämistä. Ei määrissä, mutta henkisesti se tunne.

Joten kaiken tämän oman päätelmäni mukaan on täytynyt johtua pahasta olosta sisällä! Toki juuri ruoanlaittaminen, sokerittomuus ja rasvojen totaali lisäys on ollut merkittävässä roolissa, alkuvuodesta saanut tosin lievää pakkomielteistä otetta, mutta eniten on muuttunut se ote ruokaan. Syöminen on nyt rauhallista, tyyntä hah jos niin voi sanoa ja syön aina sitä, mitä haluan! Elämä on epävarmaa, syö jälkiruoka ensin - ja hups vahingossa saatatkin huomaamatta syödä vähemmän, kuin ennen:D

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtava kuulla tarinasi, hyvään suuntaan olet matkalla! Pystyn samastumaan tähän tarinaan, ainakin moneen osaan. Pakkomielteinen terveys ei ole mitään hyvinvointia! Hyvinvoinniksi se muuttuu kun siitä tulee osa normaalia arkea, ilman että mietit asiaa 24/7 mielelssäsi ja podet huonoa omaatuntoa kun syöt jälkkäripullan!

minea (Ei varmistettu)

Tä oli tosi hyvä postaus, huomaa kyl selkeesti eron! Mul on vähän sama juttu leivän kans ja vaaleen leivän syönnin oonki jättäny melkeen kokonaan pois, ruisleipää tulee edelleen ostettuu. Tiedostan ja huomaan kyl epäsäännöllisen syömisrytmin haitat, mut tän hetkises elämäntilantees on sitä aika hankala lähtee muuttamaan, teen opiskelujen ohella niin paljon kaikkee muuta, et kotona ei kauheesti kerkee aikaa viettämään. Loppujen lopuks tä on kyllä tosi uuvuttavaa, mut esimerkiks aterioiden tekemisessä jääkaappiin ei oo paljon järkeä, kun ei osaa etukäteen sanoa, ehtiikö sinä päivänä kotiin syömään. Vähän oon kuitenkin tsempannut, ja tehnyt hyviä ruokia pakkaseen, se on ainakin vähentänyt valmisaterioiden syöntiä huimasti!:D

saratickle
Tickle Your Fancy

Epäsäännöllinen arki kyllä vaikeuttaa tota säännöllistä ruokailua paljon, kokemusta on! Jos mulla on pitkiä päiviä, niin nappaan palkkarijauhon messiin ja teen just ison kasan ruokaa, josta voi nopeesti syödä kotiin päästyä :) Pakkanen on myös kova!

Nea (Ei varmistettu)

Hieno postaus! Pakko sanoa että huomasin kyllä tuohon aikaan tuon sun itsekin mainitseman turvotuksen ja olen pistänyt jo aikaisemmin merkille ettei sitä enään ole. Olet upea Sara! Olen nähnyt sut usein livenäkin ja olet koko blogi historiasi ajan ollut mulle yksi ainoista bloggareista ketä oikeasti arvostan ja ihailen suuresti, ja se on täysin sun huipun asenteen ja huumori meiningin ansiota, ne tekee susta erityisen.

Ihanaa pääsiäistä sulle!

Laura (Ei varmistettu)

Voin täysin samaistua sun kommenttiin! Sara tosiaan on AINOA bloggaaja, jota oikeasti, 100% arvostan. Mietin tätä asiaa just pari päivää sitten, että jos multa kysyttäis ketä on mun esikuva niin sanoisin heti oman äidin jälkeen Saran.

saratickle
Tickle Your Fancy

APUA, ootte IHANIA!! Tippa linssiin <3 haleja

mermeri (Ei varmistettu)

Ihana ja mielenkiintoinen postaus! Se, miltä sä nyt näytät, kiteyty yhteen sanaan: FRESH. ♥

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitos :')

keijo (Ei varmistettu)

oot nii mahtava tyyppi että oksat pois!! susta paistaa elämänilo ja elämästä nauttiminen! itse kukin vois ottaa mallia ja olla stressaamatta ruuasta ja laihduttamisesta.. ja kuvissa kyllä huomaa selvän eron, jälkimmäisissä näytät jotenki niin reippaalta ja terveeltä :) ihana sara<3

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtava kuulla, ihanaa että se näkyy ulospäin! Kiiitos :)

Henna (Ei varmistettu)

Jos et olisi laittanut kuvia vierekkäin, en olisi edes huomannut että vajaassa vuodessa on tullut noin suuri muutos. Mun mielestä sä olet aina ollut UPEA ja kantanut itsesi ihan törkeen hyvin, oli ulkoinen koko mikä tahansa. Toki näytät tosi terveeltä ja freshiltä näissä uusissa kuvissa, mutta sekin varmasti johtuu siitä että tunnet olosi paremmaksi. Halusin siis vaan sanoa että sä olet yksi blogimaailman parhaista esikuvista nuorille tytöille, ja toki meille vähän vahemmillekin lukijoille ;)

saratickle
Tickle Your Fancy

Vau mikä kommentti. Herkistyn täällä! Kiitos tuhannesti kauniista sanoista :')<3

Laura (Ei varmistettu)

Meidän työpaikan valtasi herkkulakkobuumi noin kuukausi sitten. Mua kehotettiin liittymään lakkoilijoihin ja aluksi mietin että ei tule onnistumaan! Lähdin kuitenkin mukaan ja nyt on kulunut yli kolme viikkoa lakon alkamisesta. Ekalla viikolla teki TODELLA paljon mieli herkkuja, mutta kieltäydyin. Huomasin myöskin, että kuinka paljon niitä tilanteita tulee eteen kun joku tarjoaa karkkia, keksejä, sipsejä jne. Etenkin töissä meillä on poikkeuksetta aina taukohuoneen pöydällä jotain herkkuja. Mitä enemmän lakkopäiviä oli kulunut, sitä helpommaksi se kävi. Tajusin, että suklaanhimo menee hetkessä ohi ja että mulla on todella paljon parempi olo ilman herkkuja! Pääsiäinen on edessä ja huomenna mun lakko sitten loppuukin. Mutta olen kanssasi samoilla linjoilla, pääsiäisen jälkeen voisin hyvin jatkaa lakkoilua, ehkä hieman löysennetyillä säännöillä ja pitää KOHTUULLISEN herkkupäivän kerran viikossa. Tää oli mahtava postaus ja kolahti muhun todella, kun itsekin olen samoja asioita mietiskellyt viimeaikoina. PS. Olet upea!

saratickle
Tickle Your Fancy

Aivan mahtavaa kuulla, että selvisit lakkohaasteesta! Oon ihan samoilla linjoilla, mitä kauemmin meni aikaa, sitä helpommaksi kävi. Nyt tästä eteenpäin nimenomaan kohtuullisesti, muttei liian niposti. Järkevä karkkipäivä kerran viikossa, mikäli tekee mieli karkkia :) Kiitos kommentistasi ja tsemppiä!

Riikka (Ei varmistettu)

Loistopostaus, kiitos! Toivottavasti herättää runsaasti ajatuksia muissakin lukijoissa.

Sun kroppa on kyllä muuttunut vuodessa huimasti, uskomatonta miten paljon ruokailurytmi, oikea ruoka ja syöminen ylipäätäään vaikuttaa vartaloon, niin hyvässä kuin pahassa.

Kiitos inspiroivasta blogista muutenkin :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Samaa ihmettelen minäkin! Ruokarytmillä ja oikeasti ruoanlaitolla saa ihmeitä aikaan! Kiitos kovasti itsellesi :)

Marjo (Ei varmistettu) http://marsqn.blogspot.fi

Mieletön kroppa sulla lady! <3

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe kiitti!!

keijo (Ei varmistettu)

oot nii mahtava tyyppi että oksat pois!! susta paistaa elämänilo ja elämästä nauttiminen! itse kukin vois ottaa mallia ja olla stressaamatta ruuasta ja laihduttamisesta.. ja kuvissa kyllä huomaa selvän eron, jälkimmäisissä näytät jotenki niin reippaalta ja terveeltä :) ihana sara<3

saratickle
Tickle Your Fancy

Jättiläismäiset kiitokset :) Ihania sanoja!! <3

Laura (Ei varmistettu)

Kyllä selvästi eron näkee, ainakin kasvoista! Vau. Aina itse tulee haaveiltua tällaisesta muutoksesta, mutta tuloksetta tietenkin. En oikein tiedä mistä lähtisin aloittamaan, mitä muuttaisin jne. Mutta mitä enemmän tällaisia lukee, helpommin saan tietoa asiasta ja motivaatiota! :-) Tästä on hyvä siis jatkaa.

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä sanoisin vaan että oikeesti säännölliset ruoka-ajat, sopivat annosmäärät ja pois kaikki limut ja light-tuotteet. Mä pääsin näillä pitkälle! :) Tsemppiä sulle!

violaa (Ei varmistettu)

Tositosi huima ero! Oon niin kateellinen sun jaloista, ihanan lihaksikkaat ja silti samalla naiselliset! Onko nuo alimman kuvan Niket hyvät jalassa? Sulla vissiin on noita lenkkareita enemmältiki että osaatko sanoa yhtään että minkätuntuset ne Nike Free 5.0 ois jalassa?:)
Ihanaa pääsiäistä ja viikonloppua!<3

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos paljon :) Flykniteistä just julkasin postauksen! Nää on aivan mahtavat. Yhdet 5.0 Freet löytyy, niillä juoksin oikeastaan vuoden enkä käyttänyt juuri mitään muita. Eli molempia tossuja voin suositella :)

anee (Ei varmistettu)

Löysin blogisi vuonna 2011, kun ylipäätään löysin tieni blogien maailmaan! Moni blogi on jäänyt matkan varrelle, mutta Tickle Your Fancy on noista ajoista lähtien ollut mun lempparini ja sitä se on vielä kolme vuotta myöhemminkin! :D Blogin rento ote ja sun suhtautuminen elämään, urheiluun ja itseesi ylipäätään on niin mielettömän ihailtavaa! Se on varmasti yksi syy blogin viehätysvoimaan sen lisäksi, että olen todella kaunis, elämäniloinen ja terve. Sairastuessani itse syömishäiriöön blogisi on ollut suuri motivaation lähde parantumisessa, sillä toivoisin kovasti saavuttavani saman asenteen elämään ja omaan kehooni. Suurin haaste nimenomaan on se "irti päästäminen" eli sekä syömisen että liikkumisen kontrolloinnin lopettaminen ja heittäytyminen tähän päivään ja tähän hetkeen. Ehkä vielä joku päivä elän miettimättä hetkeäkään ruokaa ja liikuntaa sen kummemmin, ja syön ja liikun fiiliksen mukaan potematta huonoa omatuntoa. Motivaatio ainakin on kova! :)

Vielä loppuun enemmän tähän postaukseen liittyen haluan sanoa, että näytät niin uskomattoman onnelliselta ja hyvinvoivalta blogin nykyisissä postauksissa, että hyvä fiilis välittyy tänne ruudun toisellekin puolelle! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Huh mikä kommentti ja mikä tarina! Ensinnäkin oon tällähetkellä älyttömän ylpeä susta että oot tiedostanu ongelmakohdat. Oon aivan tajuttoman otettu siitä, että oot saanu motivaatiota syömishäiriöstä poispääsyyn täältä blogistani. VAU! Mulla on vähän samantyyppinen historia, eli voin kokemuksella sanoa, että sieltä pääsee kyllä ylös. Mua on helpottanu oikeesti se kun on tajunnu miten turhaa tollasia ajatuksia on kylvää ja energiaansa uhrata johonkin hoikkana pysymiseen. Maailmassa on niin paljon tärkeämpiä juttuja. Hommat on lähteneet rullaamaan nyt omalla painollaan ja muutoksia on tapahtunut kun sen kaiken stressaamisen on jättänyt pois ja käyttänyt maalaisjärkeä. Kuinka paljon oon saanu irti ruoanlaitosta ja ruoasta yleensäkin kun ei oo joka annoksen kohdalla miettiny kalorimääriä!

Haluun sanoa, että tsemppiä sulle. Pidän sulle peukkuja ja uskon suhun 100%:sesti. Paljon haleja ja kiitos tästä kommentista <3

Iida (Ei varmistettu)

Hei sara! Oot saanut mut elämään terveellisesti ja haluamaan muutosta kroppaan. Oon samankokoinen kun sinä ennen, joten innostusta siitäkin. Sama homma vaan se että mitään herkkuja ei saa kieltää. Oon kauhea herkkusuu mutta saanut hillittyäni itseni nyt parin kk ajan ettei viikolla mitään. Joskus sorrun leivoksiin mutta karkit jäänyt viikoilta kokonaan pois. Oot upea ja muutos todellakin näkyy!

Pages

Kommentoi