Name-dropping, YES!

Tickle Your Fancy

Aikakaudemme ehdottomasti coolein väestöryhmä: name-droppailijat. Olen tullut siihen tulokseen, että tämä kirjava joukko koostuu todella erityyppisistä ihmisistä. On nuoria, vanhempia, työssä käyviä, himassa lorvijoita... you name it (name-droppailija varmaan nimeäisi jonkun). Yhdistävät tekijät ovat itsestään puhuminen, nimillä loistaminen, totisuus ja huono tilannetaju.

Jos termi ei auennut niin valaistaampas hieman. Name-droppailijat ylpeilevät arkikielessään runsaalloisesti julkisuuden henkilöillä, joita he "tuntevat" ovat tavanneet tai olleet samassa tilassa jne. Tähänhän syyllistyy varmaan kaikki, mutta nyt puhutaan niistä, joilla nimiä tipahtelee huomaamatta melkein joka lauseessa ja omaa itsetuntoa pönkitetään menestyneiden ihmisten tai julkisuudessa esiintyneiden ihmisten kautta. Sen sijaan, että hommaan suhtauduttaisiin huumorimielessä: "hei arvaa kuka oli samassa junassa!!", name-droppailija ilmaisee asian tosissaan: "no kyllä mä sen tiedän, mehän nyt ollaan oltu samassa junassaki jne".

Mun sanastossa name-dropping -kohteen ei oo pakko olla edes julkisuuden henkilö, voi myös "ylpeillä" sukulaisillaan/tuttavillaan. Perinteistä on kääntää keskustelu itseensä tyylillä "Ai missä sä olit lomalla? Ai olit, joo mun isän enon vaimokin on käyny just siel New Yorkissa".

Mä pidän ihmisistä ja musta on aivan mahtavaa tutustua uusiin tyyppeihin, mutta tää. Ai jumankekka kun nään punaista joka kerta. Kulttuurialalla opiskelu on välillä yhtä tuskaa näiden tapausten takia :D Stereotypisen kultturellit hienostoihmiset ylpeilevät tärkeinä valkoisissa housupuvuissaan kaikenmaailman taidesäätiöiden hallitusten jäsenten nimillä (huom arvonimi pitää aina muistaa myös ilmoittaa etuliitteenä, mielellään sivulauseessa vielä droppauskohteen graduaihe yms) ja taiteilijoilla, joita kukaan muu ei suunnilleen tiedä. Cool!

Klassikkojahan ovat nää "ollaan oltu bilettämässä sen ja sen puolijulkkiksen viereisessä pöydässä". En kiellä, tämmösen mäkin varmasti kertoisin eteenpäin: Arvaa kuka istui viereisessä pöydässä!! Aito droppailija vaan osaisi kääntää sen taas arkipäiväisen cooliksi ja totiseksi: "no ketäs meitä nyt oli..." Hetihän se on siistimpää kun facebookkiin ilmestyy kuva missä kemutetaan julkkiksen kanssa sen sijaan, että siinä oliskin vaan naapurin Esko, vaikka Epi oliskin kuinka hyvä tyyppi tahansa! Täähän on ihan itsestäänselvä juttu, mutta mistä se johtuu? 

Tuleeko susta parempi ihminen jos sedän koiran mies on vilahtanut telkkarissa? Voihan julkisuus. Mitä mieltä te yleensä ootte tästä tänpäivän julkisuushavittelusta, ja tästä "pakko päästä eroon tavisleimasta ja lähdempäs turhaan tosi-tv -ohjelmaan, jotta musta tulee tunnettu" -meiningistä? Julkisuus on tosi hyvä asia monella alalla. Esim artisti menestyy, näyttelijä saa lisää näkyvyyttä ja pääsee etenemään suurempiin juttuihin, bloggaaja saa isommalla yleisöllä suurempia mainos- ja yhteistyödiilejä ja pääsee näin toteuttamaan niitä omia intressejään. Näissä kaikissa on kokoajan taustalla se intohimo omaan tekemiseen eli itse työhön. Julkisuus on siis loistava väylä monissa ammateissa, mutta uskallan väittää, etteivät monet julkisuushaluiset ensimmäisenä ajattele sitä. Nimenomaan tämä "väkisin julkisuuteen (jossei muuten niin alasti) ilman päämäärää, kunhan naamani tunnetaan" -meininki on mietityttänyt itseäni aina.

Miten teillä? Heittäkää ajatuksia!

 

Ps. Älkääs ottako tätä niin kauhean vakavasti! :D Vastapainoksi julkkistilityksille tän päivän spurguvivahteinen ja epämenestyvyyttä henkivä asu

pipo Cubus, takki Gina Tricot, housut ja farkkupaita H&M, college Selected Femme, nilkkurit Dinsko, Reppu Cheap Monday

 

 

T.Sara

Kommentit

Pohdiskelija_ (Ei varmistettu)

Näen tuon julkisuushakuisuuden sellaisena oman elämän ja tekojen merkityksen etsimisenä. Kaatuuko puu metsässä, jos kukaan ei ole näkemässä sitä? Syökö bloggaaja salaatteja kahviloissa, jos siitä ei oteta kuvaa ja laiteta muiden kommentoitavaksi? Vähän taviksemmat toteuttavat samaa facebookissa ja instagramissa. Ymmärrän tuon merkityksen kaipuun, mutta sitä ehkä etsitään väärästä paikasta. Toisaalta eihän se aiheuta mitään pahaa kenellekään :)

Pohdiskelija_ (Ei varmistettu)

Näen tuon julkisuushakuisuuden sellaisena oman elämän ja tekojen merkityksen etsimisenä. Kaatuuko puu metsässä, jos kukaan ei ole näkemässä sitä? Syökö bloggaaja salaatteja kahviloissa, jos siitä ei oteta kuvaa ja laiteta muiden kommentoitavaksi? Vähän taviksemmat toteuttavat samaa facebookissa ja instagramissa. Ymmärrän tuon merkityksen kaipuun, mutta sitä ehkä etsitään väärästä paikasta. Toisaalta eihän se aiheuta mitään pahaa kenellekään :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Hieno kommentti ja ajatus tosiaan. Nää instagramit ja facebookit mä ymmärrän ihan täysin (osin yks mitä en ihan tajua on kaksmiljoonaa #beautiful #hot -hashtagia). Tää on musta vaan semmosta lepposaa harrastustoimintaa ja sosiaalista vuorovaikutusta! :)

AinoM (Ei varmistettu)

Hahha oot huippu! :D Mä en voi myöskään sietää tuota, en sitten niin yhtään so I feel your pain.

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

:D jes! joo tää on niitä harvoja asioita jotka saa meikäläisen kiehumaan. pirun tärkeilijät!! :D

Laura Lapsenkengissä (Ei varmistettu)

Mää oisin varmaan just tommonen ärsyttävä name-dropperi jos en asuis Oulussa ja ois totaalisen epä-cool :D Maailman onni! :P

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

höpö höpö :D name-droppailu on jossain määrin ihan hauskaa tyylillä "joo siel oli se ja seki" mutta semmonen ihmisillä tärkeily, jossa pointti ei oo se mitä sen pitäis olla, vaan nimenomaan se, että sä "tunnet" sen ihmisen. Tyylillä "itseasiassa hyvä ystäväni, helsinki design capitalin markkinointia ja hallintoa hoitanut pikkopeikko wallenius..." :D

Laura Lapsenkengissä (Ei varmistettu)

Juu, tiiän kyllä nää tärkeilijät! Mää olin innoissaan ku syksyllä kävin Hesassa ja näin neljä julkkista! Kirjotin siitä heti blogiin. :P Mut oikeesti, sehän noissa kunnon name-droppailijoissa on parasta/pahinta et ne ei osaa yhtään nauraa itelleen ja sille tavalleen. Jos se ois semmosta itseironista hommaa ni sitä vois jopa arvostaa, mut ne on aina niin tosissaan! :D

fghgjhjkl (Ei varmistettu)

Sedän koiran mies :--DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

no sitä rataa :D

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

no just niinku tossa lopussa kirjotit, toi tosikkomeno! Totinen meininki on se mikä erottaa aidot droppailijat meistä väemmän aidoista :D

GI Joe (Ei varmistettu)

Kiva takki! Niitä alkuperäisiä jenkkiarmeijan maiharitakkeja myytiin aikoinaan army-ylijämäkaupoissa, niissä oli pitkät frakkiliepeet ja fleecillä vuoratut taskut. Olin sonnustaunut semmoiseen ja Israelin armeijan reisitaskuhousuihin kun mentiin lunastamaan lippua Empire State Buildingin näköalahissiin (building name dropping?), siilitukka oli kanssa päässä. Lipunmyyjä kysyi josko olen armeijan väkeä (viimeksi käydessäni passintarkastaja kysyi olenko merijalkaväkeä), mutisin parhaalla etelän aksentilla että joo kai, päästi ilmaiseksi...

=:-D

Kointähti (Ei varmistettu)

Joo elikkäs name dropping ja namedroppailu. Ps et sä mitään poikkeusta tee sääntöön.

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

hahaaa eikä! loistavaa :D joo mitä näitä nyt oli, empire state buildingit sun muut.... haha. Pitäsköhän koittaa!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

joooo elikkäs

jjonnna (Ei varmistettu)

Oot mahtava! :D spurgustaili on kans ihana <3

sanna34 (Ei varmistettu)

Hahah, tuli tästä mieleen että _ihan jokainen lahtelainen_ jonka oon tavannut kertoo tuntevansa Cheekin. :D Siis ihan ilman kysymättä pitää tuoda se esiin. Vaikka cheek onkin kuuma niin nostaa hei SUN arvoa, että oot ollut räppärin kanssa samaan aikaan intissä tms.

emeliii (Ei varmistettu)

OOT LOISTAVA!!! :D täällä myös yks joka inhoo tollasta, tai sit sitä että jos heität jotain että: hyi että söin eilen pahaa ruokaa niin heti pitää pistää paremmaks: JOO MÄ OON NYT KAKS PÄIVÄÄ JO JOUTUNU SYÖMÄÄN IHAN HIRVEETÄ RUOKAA.... Aaaaarghh

emjk (Ei varmistettu)

Itse olen onneksi tällaisiin name-droppaajiin vähemmän törmännyt mutta varmasti on ärsyttävää! Ja hei, piti sanomani että blogisi on mennyt viime aikoina paljo eteenpäin, muuttunut jotenkin tosi kiinnostavaksi ja inspiroivaksi vaikka sitä se on toki ennenkin ollut, mutta nyt potenssiin kaksi :) Ja postaustahtisi on myös hyvä, aina jotain uutta luettavaa. Eli keep up the good work!

Suvili (Ei varmistettu)

Heippa Sara!

Kommenttini ei mitenkään liity tähän postaukseen, vaan halusin vain sanoa että tykkään sun blogista! Aiemmin en tätä oikein jaksanut lukea, mutta viime aikoina oot siirtynyt mun luetuimpien blogien listalle :) Tykkään siitä, että et näytä täysin samalta muiden bloggaajien tavoin, vaan uskallat kokeilla omia juttuja!

Lisäksi sun jutut on viime aikoina olleet todella virkistäviä ja mielenkiintoisia. Tuntuu, että oon saanut tästä sun blogista iloa omaankin elämään. Kiitos :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

voi kiitos!! <3

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

:D joo näin se menee!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

hahah :D joo uus ryhmä: aina paremmaksi pistäjät!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Ei vitsi, mahtavaa palautetta! Ihanaa kun tulit sanomaan, merkkaa mulle paljon :) KII-TOS!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Vau kiitos! Upeeta kuulla :) Nyt on ollut ihan eri tavalla aikaa panostaa blogiin ja kiva että se näkyy.

RAIVOPÄÄ (Ei varmistettu)

Ahhahaa, niin tuttua!!! Poikaystäväni harrastaa tätä jokaisessa tilanteessa, johon vain saa jonkun ison kihon nimen tungettua. Hän tuntuu tuntevan lähes jokaisen ja aina nämä isokenkäiset ovat livauttaneet hänelle vielä jotain "susta tulee vielä jotain suurta" -tyylistä. Otsasuoneni uhkaa revetä raivosta jo tätä kirjoittaessani!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

:D eikä! haha apua voin kuvitella! aww

christel (Ei varmistettu)

itseasiassa oon huomannut saman! liityin jopa facessa "seuraamaan blogia" (miten se sanotaan :DD) kun siellä olen vain harvoissa ja valituissa. oon vaan erittäin huono kommentoija kenellekään, mutta tiivistetään tää nyt että HYVÄÄ TYÖTÄ :D

vierailulla (Ei varmistettu)

Eikä! Meil on töis just tälläisiä ihmisiä, puhuvat näistä ihmisistä kuin kaikkien pitäisi ne tuntea (jotain ö-luokan julkkiksia) ja tyhmänä nyökyttelen perässä vain :DDD sit tunnetaan kaikki asiakkaat ja yläfemmaa kaikkien kanssa. voi moro.
Sit on tää toinen luokka, joka pitää itseään parempana kuin muut, aina on suhteita kaikkii rafloihin, baareis tuttui jne. "Joo hei mä hoidan meidät jonon ohi" "sanokaa mun nimi nii saatte pöydän viel viikonlopulle" EI KIINNOSTA :D

Sun blogi on mun suosikki! Tykkään tosi paljon näistä sun mielipiteistä :) tälläisiä tekstejä enemmänkin! Pakko kysyä liikunta-alan ihmisenä, että syöthän sä muutaki kuin vaa esim. hedelmiä aamupalaksi? Tolla treenimäärällä sun kulutus on tosi kova energiansaantiin nähden, varsinkin jos haluat niitä lihaksia saada lisää. Annoskokoja olis hyvä seurailla :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

ääähhh joo voi ei :D joo tää on tätä "mä tunnen nää poket hei jeaah".

Ihana kuulla :) Voi kiitos! Aamupala on mun lemppariruoka, panostan siihen aina täysillä ja istuskelen aamupalapöydässä kaikessa rauhassa! Syön joka aamu ison kasan puuroa/rahkaa ja marjoja ja hedelmiä sitten lisäksi. Muuten en jaksaiskaan :)

Zammm (Ei varmistettu)

Musta ois kiva dropata, että oon ollu illallisella tickle your fancy -bloggarin kanssa...

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

uuh! ja taas kävis niin ettei kukaan tiedä tyyppiä :D

emmainkeri (Ei varmistettu)

Mäkin droppailen sua varmaan jo nyt! Okei en ehkä, tai jos niin ainakin tossa "huumori"mielessä :D

Zammm (Ei varmistettu)

- Kuka?!!

- No se tikl joo vänsin sara, sarppinen, sarastoteles, sielt kotkast.

- Mistä?!!

laurraaa (Ei varmistettu)

Voi vitsi sun blogi on kyl nykyään yks mun lemppareista!! :-) Ihailen sun rentoo elämäntyyliä ja sitä, miten huipusti kirjotat näitä tekstejä! Plussaa vielä sun omanlaisesta tyylistä, voi kumpa mäkin joku päivä osaisin/uskaltaisin pukeutua erilailla ja heittää päälle ne kamat jotka vaan näyttää omaan silmään pirun hyvältä! Jatka samaan malliin ja hyvää kevättä sulle! :-)

Elisa / Start living your best life (Ei varmistettu)

Haa! Täysin samaa mieltä namedroppailijoista!! KIITOS! :D Mua on tosi pitkään ärsyttänyt toi ihmistyyppi. Ja ne on yleensä myös niitä ketkä menee aina kieli ruskeena kaikkien julkisuuden henkilöiden perässä heti kun sattuu johonkin samaan paikkaan. Yök. Mun silmissä kenenkään ei status ei nouse sen perusteella, ketä se sattuu tuntemaan :D
Mutta, tarkotuksena oli myös heittää tällaset virtuaalifemmat sulle. Tykkään blogistasi ja siitä, kun sulla on aina jotain muutakin sanottavaa ku et "täs mä ny oon taas, edestä ja takaa" :D
Keep up the good work! :)

annnnaaaaaa! (Ei varmistettu)

Hei oon miettiny että miten oot aina kuvissa noin ruskee? Muokkaatko kenties kuvien väriä, vai käytkö solkussa tai käytätkö jtn itseruskettavaa? Jos käytät ni mitä merkkiä?

Blogisi on ihana ja tykkään sun pulsutyylistä :D jatka samaan malliin!

Maiski/ Nuotin vierestä (Ei varmistettu)

Hauska teksti! Ite oon opintoni kulttuurialalla jo päättänyt ja nyt oon alan hommissa, enkä juuri ole tähän ilmiöön törmännyt. Paitsi ehkä ihan opiskelujen alussa, jolloin kukaan ei tunne keään ja pieni droppailu voi pönkittää itsetuntoa :) Mutta myöhemmin sen huomaa, että piirit on oikeesti niin pienet, ettei paljon tarvitse edes droppailla, kun aika hyvin tuntee jo koko kentä...

Ehkä tää tämmöinen on enempi viihde- kuin kulttuuripuolen juttu kuitenkin... :)

shopittia (Ei varmistettu)

Kyl toi mun mielestä on oikein menestyksellinen asu, vaikkei nyt ehkä vastaakaan jotain Viidakon tähtösten vaatimustasoo! :)

AAauurr (Ei varmistettu)

Hei nyt kun mainitsit opiskeluista niin olisi mahtavaa saada jotain opiskelupostausta pitkästä aikaan. Kulttuuriala ja varsinkin tuo kulttuurituotanto kiinnostaa´kovasti, mutta hirveesti ei siitä mtn käytännön faktaa löydy mistään..

ND (Ei varmistettu)

Voi juma! Tää on niin totta! Joudun omalta siskoltani kuulemaan asiasta ku asiasta että joku itse julkisuus on ollut tilanteiden tapahtuessa paikalla. Oon tietysti koko ikäni name droppingia kuulleena oppinu suodattamaan sen, miten niitä juttuja pitää tulkita. Että ei tosiaan samassa seurueessa välttämättä olla oltu sen Madonnan kanssa, vaan sen hotellin vieressä, jossa Madonnan tyttären agentin veli on ollu. Voi piru sentään...

Kommentoi