Nolohko Facebook-kriisi

Tickle Your Fancy

jacket Lindex* / t-shirt Urban Outfitters / sportbra Nike / jeans Gina Tricot* / sweatshirt H&M / sandals Zara / rings Bik Bok (*=gifted)

photos: Janni/Just My Imagination

Arki-iltaisin aina silloin tällöin meillä on tapana kerääntyä tutun tyttöporukan voimin meille. Ei mahduta kaikki edes saman pöydän ääreen, osa hörppii teetään ikkunalaudalla. Kuulumisten vaihtelun jälkeen siirrytään usein jonkun elämässä ajankohtaiseen pattitilanne-aiheeseen kuten mm. eilen siihen miten pitäisi toimia jos on poistanut kaverin Facebookista, mutta päätyykin monen vuoden jälkeen uudelleen tekemisiin. Näin on käynyt varmasti jokaiselle, aina yhtä noloa. Ilman minkäänlaista toivonhippua, olet tylysti siirtänyt teidän kaverisuhteen roskakoriin, kirjaimellisesti. Toinen tietysti ajattelee teidän olevan FB-kavereita ja saattaa pahimmillaan heittää "no mä laitan sulle vaik facessa viestiä vielä!". Et tietenkään halua paljastua. Jotain on pakko syyttää, mutta ketä?

1) Järjestelmän syyttäminen. Vaihtoehto sekin, mutta meidän vakuuttavan raadin mielestä tämä perinteinen on kerrassaan surkea idea: "Siis tää mun facebook poistelee ilmeisesti näitä itekseen. Tälleen kävi siis yhen toisenki kaverin kanssa!". LÄPINÄKYVÄÄ! Tää on vähän sama kun aikoinaan syytettiin Facebookkia yksityisviestien julkaisemisesta aikajanalla, vaikka oikeastihan syy niihin 2007 aikajanaviesteihin oli yksinkertaisesti meidän pihalla olevien uusien käyttäjien mokailu. Emme erottaneet yksityisviestiä ja aikajanaviestiä toisistaan. Plus tietysti täällä toimittiin samalla tavalla kuin vanhassa kunnon IRC-galleriassakin: aikajanallesi kirjoitettuun viestiin ei tietenkään vastattu siihen alle, vaan mentiin toisen profiiliin vastaamaan :D Joten don't blame the system!!

2) Järjestelmän syyttäminen vol 2. Ensimmäistä parempana tulee tämä: "hei voikohan tää liittyä siihen kun mä yhdessä vaiheessa poistin facebooktilini". Luonnollisestikkin voi, ainakin niin on toisen hyvä uskoa! Hän tuskin on poistanut facebook-profiiliaan (kuten et sinäkään), joten mistä hän voisi tietää miten systeemi toimii kun sinne palaa tauolta. Ovelaa!

3) Oma mokailu. Inhimillinen virhe. Vahingossa puhelimella varmaan hipassu. Täysin ymmärrettävää. Tämä on toimiva vaihtoehto, sillä näitähän tapahtuu. Mutta raati tarttui kuitenkin fiksuun huomioon. Vahingossa poistaminen on teknisesti ihan mahdollista, mutta ihan rehellisesti siihen vaaditaan aika monta epäonnistunutta sormennäpäytystä. Sen sijaan uusien randomtyyppien lisääminen on arkipäivää. Välillä havahdun siihen, ettei siis mitään käryä kuka tämä seinäjokilainen 15-vuotias mimmi on, mutta tässä mä luen hänen koira-aiheista tilapäivitystään.

4) Toisen syyttäminen. Huomio pois itsestään ja syytetään viatonta osapuolta. Raati on yksimielinen: erittäin toimiva. Ehkä hän onkin tässä se, joka on soveltanut vaihtoehtoa 3. Rohkeimmat voivat vielä heittää vettä myllyyn seuraavin kommentein: "koska siis mä kävinki tossa kesän aikana sun profiilissa, eikä me oltu sillon enää kavereita!". Tämähän voi kaikenlisäksi olla vielä ihan totta, mikäli olet siis poistanut tyypin ennen kesää.

5) Yhteissyytös. Kuka oikeasti muistaa kaikkia facebook kavereitaan? Mitä jos jotain tyyppiä ei vaan ikinä ole lisännytkään kaverikseen, vaikka tuttuja on oltukin. Tähän yhteissyytös on hyvä ratkaisu: "hä, eikö me olla ikinä ees oltu kavereita FB:ssä?!". Mikäli tämä ei mene läpi, kannattaa suosiolla palata kohtiin 1-4.

 

T.Sara

Kommentit

saratickle
Tickle Your Fancy

Okei kuka käyttäytyy FB:ssä noin :D Ehkä tässä tilanteessa on ihan fiksua sanoa joo suoraan!

saratickle
Tickle Your Fancy

huikeeta jos uppos! :D

Emilia (Ei varmistettu)

Itsellekkin käyny monta kertaa tolleen, yleensä oon häpeissäni nauraen vaan kertonu että taisin poistaa sut kavereista ku luulin että ei varmaa enää olla tekemisissä :D joskus kuitenki käy niin että mut poistetaan kavereista ja sillonhan käynnistyy kauheat pohtimiset että miten se kehtas :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihmiset kokee FB:n niin eri tavalla. Mäkään sinne harvoin mitään kirjottelen, joten ihmismäärä ei oikestaan "pelota". Ehkä blogin pitäminen on myös vaikuttanu siihen, mun jutut elämästäni on vapaasti luettavissa ilman minkäänlaisia kaveripyyntöjä

saratickle
Tickle Your Fancy

Joo totuuden kertominenhan on yksi vaihtoehto myös :D

Ja hei niimpä, miten se onkin toisin päin niin paljon karumpaa :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Ei missään nimessä opiskelukamuja! :D Mä saatan poistaa fb-kaverin jos totean hänen tilapäivityksen vaikka rasistiseksi (mustabarbaari kohun aikana lähti joku 10). En yhtään ihmettele kun joudun vähän väliä näihin noloihin eikö olla enää fb-kamuja -tilanteisiin...

saratickle
Tickle Your Fancy

Okei sä olet mestari tässä! Voisit kirjottaa tästä jonku jatkopostauksen maisteriksi pyrkiville!! :D

mjai (Ei varmistettu)

Woot eihän tossa ole mitään noloa? :D Eikö se ole tarpeeksi hyvä syy, että ei halua pitää listallaan ihmisiä, joiden kanssa ei ole missään tekemisissä. Jos kohtaa uudelleen, lisää vaan uudelleen kaveriksi.

saratickle
Tickle Your Fancy

haha KYLLÄ! Raati<3

saratickle
Tickle Your Fancy

Tähän postaukseen kannattaa suhtautua huumorisävytteisesti :)

littleB (Ei varmistettu) http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/

Hihih :)

idaelisa (Ei varmistettu) http://elisse-cheers2that.blogspot.fi

Voi luoja siis mä vihaan sitä jos aletaan keksimään tekosyitä miks ei ookkaan enää kavereita fb:s!! :D Mulle nimittäin kävi näin ihan muutamankin kerran tässä tänä keväänä ja kesällä.. Tosin mä olin se poistettu!

Yhdes vaihees keväällä ihmettelin ku mun poikaystävän veljeltä tuli pari kertaa uus kaveripyyntö, vaikka olin hyväksynyt sen jo aiemminkin. Noh, syylliseksi selvisi poikaystävän veljen tyttöystävä, joka oli munkin kaveri! :D Se oli sit päättänyt ettei meidän tarvi olla fb:s kavereita. kuinka lapsellista..

No sitten tää edellämainittu itse tyttöystävä (on nykyään jo kylläkin ex, en ihmettele..) ihmeellisesti ei enää ollutkaan mun fb-kaveri. Oli poistanut ja jäi kiinni, kun oli mun luona kylässä ja alkoi kertomaan jotain töissä sattunutta stooria ja ihmetteli enkö muka ollut nähnyt sen fb-päivitystä aiheesta. :D Yritti selittää sillä, että olis vahingossa poistanut tai puhelin sekoillut. Kuittasin sille suoraan, että juu aika vaikee kyllä vahingossa poistaa, ku siihen tarvii sen pari valintaa ennenku poisto on tehty.

Sit myöhemmin kun se oli taas poistanut mut, se sanoi taas että oli vahingos poistanu ku oli poistellut muitakin "horoja". Oikeesti sitä oli vaan ärsyttänyt kun oltiin mökillä ja se ei "jaksanut katella mitään mökkikuvia". Olin laittanut kaks kuvaa sieltä mökiltä. :D Tän jälkeen se poisti mut vielä pariin kertaan ja lopulta ihmetteli miksen enää hyväksy sen kaveripyyntöjä.. Tuolla ne odottaa edelleen mun fb:ssä. :D

Eli tarinan opetus, sano suoraan miks oot poistanut tai jos meinaat poistaa jonkun ja epäilet, että voittekin joskus ehkä olla vielä tekemisissä; älä poista! :D

Riikka (Ei varmistettu) http://kaksiyhdenhinnalla.com

Meilläkin oli just oikeen syvälliset keskustelut kavereiden kanssa siitä, kenet saa/kannattaa poistaa facebookissa kavereista. Mun mielestä ei kannata poistaa sellasia, kenestä voi hyötyä joskus tulevaisuudessa :D En poista esimerkiksi vanhoja yliopiston aikaisia opiskelukavereita, koska eihän sitä koskaan tiedä jos haenkin vaikka jotain työtä ja tämä tyyppi on siellä töissä/esimiehenä :D Mulla ei onneksi ole käynyt vielä mitään "noloja" tilanteita poistettujen fb-kaverin kanssa, mutta kyllä mun mielestä järjestelmää voi aina syyttää ihan huoletta!

hönö (Ei varmistettu)

hahahha! oliko ees huikeet keskustelut eilen - ja aina :D p.s sytyin tohon raati termiin

nennnii (Ei varmistettu)

Mulle kävi kesällä niin, että törmäsin eräillä festareilla vanhaan lukiotuttuun. Vaihdettiin siinä kuulumisia ja kun aloin tekemään lähtöä, hän sanoi, että jatketaan juttua facebookissa. Totesin, ettei me olla siellä enää kavereita, koska hän on mut poistanut kavereista. Tyyppi näytti jostain syystä vähän nololta eikä ole kaveripyyntöä kuulunut. :D

nnnma (Ei varmistettu)

Hahah ihan loistava postaus! :-DD

Tekniikan ihmelapsi (Ei varmistettu)

Haha! Oon ollut samassa tilanteessa monta kertaa :'D.. Kerran keksin syyttää järjestelmää oikeen urakalla, sanoin että mun kaikki kaverit oli poistunut, ja että en pystynyt lähettämään enää kaveripyyntöjä. Pyysin tätä vastapuolta lähettämään mulle kaveripyynnön, ja jotta valheeni olisi vieläkin (epä)uskottavampi,niin en hyväksynyt pyyntöä vaan sanoin, ettei FB antanut minun hyväksyä sitä :'D, täydestä meni! Luulisin..

cc (Ei varmistettu)

Mä olen poistanut miltei kaikki entiset opiskelukaverit (vaihdoin alaa). Jätin kavereihin vain ne, joita näen muutenkin, eli joista tuli ihan vaan kavereita. Sitten joskus hamassa tulevaisuudessa kun valmistun, poistan taas varmaan valtaosan opiskelukavereita. Mielenkiintoiset saa jäädä. (on muuten hauska, kun jotkut poistetut seuraavat mua kuitenkin IG:ssä ja mä niitä :D)

Mulla oli joskus tavoitteena pitää vaan kaverit ja perhe kavereina, eli siis joku tyyliin max 40 ihmistä, joten poistin varmaan satoja fb-kavereita, mutta eihän se kauaa toiminut, kun uudet tyypit alkoi taas lisätä ja itsekin aloin lisätä muita.

Joitakin olen tuon megakarsinnan jälkeen lisännyt uudestaan kaveriksi, nyt kun olen höllentänyt standardeja :D

Näin jälkikäteen pohdittuna, en edes tiedä, miksi alunperinkään koin, että vain läheiset pitäisi olla siellä kavereina, kun en kuitenkaan siellä juurikaan mitään päivittele.

Mutta kokonaan olen kyllä ajatellut poistua sieltä vielä muutaman vuoden sisällä. Ainakin toivottavasti.

Ja joskus oli kyllä valaiseva kokemus, kun tajusin, että hei, mä voin poistaa nämä tyypit joidenka statuksille aina kiroan. Ihme masokismia seurata ihmisiä, joiden jutuista tulee huonolle tuulelle... Sen jälkeen kyllä keveni olo.

Ihmeen paljon tulee jotakin Facebookkiakin kelattua. Naurettavaa :D

elisa (Ei varmistettu) http://www.karhusportscience.com

En oo koskaan vielä kommentoinu mutta nyt oli pakko! Haha Tää oli paras:) Mä en jotenkin raaski poistaa ihmisiä. Aina katon että ton kanssa en oo jutellu viiteen vuoteen eikä silloinkaan oltu läheisiä mutta sitten mietin että jos sille tulee paha mieli haha. Ootan että ehkä ne älyää poistaa mut joku päivä...

www.karhusportscience.com

rosa (Ei varmistettu)

sairaan hauska postaus !! :DD

Mia (Ei varmistettu)

Entisen poikaystävän poistaminen Facebookista; Poista kavereista->Kyllä OLETKO VARMA-> Fuuuuuuck. En.

Kiitos Facebook.....

Sanna (Ei varmistettu)

"Siis mitä, eiks me muka olla facekavereita??"
Eli epäsuora järjestelmän syyttäminen.
Testattu. Toimii :D

Kommentoi