Normaalin nolo selfie

Tickle Your Fancy

Niitä on instagram ja facebook täynnä ja sehän on ihan normaalia. Selfieitä bussipysäkillä, kaupassa, kadulla, salilla, lenkillä, kirjastossa… Instagramia selatessani vastaan tulee kymmenenkunta selfietä. En nää näissä mitään outoa, nämä kuvathan ovat arkipäivää.

Homman nimi on seuraava: selfiet ovat normaaleita, mutta niiden ottaminen ei. Miksi?? Välillä olen joidenkin kuvien kohdalla pysähtynyt ihan miettimään, että tosi kaunis kasvokuva, mutta hetkinen, kuva on otettu kaupungilla. Tarkoittaa siis, että kuva on otettu pitkällä kädellä, ihmisten huvittuneiden ilmeiden keskellä ja onnistuessaan todennäköisesti vielä useamman kerran.

Onko nolompaa kuin jäädä kiinni poseeratessasi omalle puhelimellesi bussipysäkillä tai bongata peilin kautta tuijottava silmäpari kun joku katsoo sinua kummastuneena yrittäessäsi ottaa edustavaa saliotosta? Kerran sosiaalinen media on täynnä julkisilla paikoilla otettuja selfieitä, miksei se vaan ole luonnollista bongata joku ottamassa kuvaa itsestään? Katsojilta unohtuu usein se selfien takana oleva nolohko työ. Sama homma on TV:n realitysarjoissa: pariskunnan riidellessä tai sokkotreffeillä samaan pieneen huoneeseen ahdettu kuvausryhmä unohtuu nopeasti.

Onko kukaan muu pohtinut samoja asioita, vai olenko minä ainoa jonka mielestä selfien ottaminen yksin julkisella paikalla on jokseenkin noloa? :D

takki Monki / lasit Vero Moda / t-paita Gina Tricot* / hame Lefties / kengät Vans* (* = saatu blogin kautta) 

 

T.Sara

Kommentit

Sini (Ei varmistettu)

On se kyllä! :D Mutta yhtä noloa musta on jotenkin poseerata kameralle keskellä kaupunkia kymmenien silmäparien seuratessa kun siinä yrität poseerata fiksusti!

saratickle
Tickle Your Fancy

Joo ei sekään mitään herkkua vieläkään ole, vaikka bloggaajana sitä joutuu välillä uhrautumaankin, mutta on siinä ero siihen, että ottaisit kuvan samassa paikassa itse itsestäsi! :D

Essi (Ei varmistettu)

Uhrautumaan? Luin kulmat korkealla tätä tekstiä, ja mietinkin juuri samaa asiaa kuin aiemmin kommentoinut. Ihan yhtä noloa se kameralle poseraaminen julkisilla paikoilla on, oli sitä kuvaa ottamassa myö itte tai joku muu. Mulle, ja tod. näk. myös niille sivusta seuraajille. Kuulosti jopa hiukan ylimieliseltä nauraa muiden insta-selfieille kun oma blogisi tosiaan on täynnä kuvia itsestäsi. Ilmeisesti on jotenkin "luvallisempaa" tai vähemmän noloa kun kuvat on ottanut joku muu ja nimenomaan blogia varten? Älä käsitä väärin, luen ja tykkään sun blogista, enkä itse edes harrasta liiemmin selfieitä, mutta joka tapauksessa tää teksti vähän kummaksutti. Kaikki me ei olla blogia pitäviä nettijulkkiksia mutta lienee silti ok jos halutaan kokea samaa "hyväksyntää" tai mitä lie jakamalla kuvia somessa.

Tnja (Ei varmistettu)

Kyllä mä uskaltaisin/kehtaisin olla mielummin jonkun muun kuvattavana keskeisellä paikalla keskustassa kuin ottaa selfien! :D

Että Sara olen kanssasi samaa mieltä.

J (Ei varmistettu)

Mielestäni tässä tekstissä ruodittiin enemmänkin selfien ottamistilanteita, jotka nolostuttaa, jos joku huomaa. Ei Sara tietääkseni nauranut muiden omille. "Instagramia selatessani vastaan tulee kymmenenkunta selfietä. En nää näissä mitään outoa, nämä kuvathan ovat arkipäivää."
Minä monesti piilottelen selfien ottamista jopa kavereideni seurassa :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Eeeeh sulta meni nyt koko homman pointti ohi, vaikka sen monta kertaa selvästi kirjotin. En missään vaiheessa nauranut muiden selfiekuville. Otan niitä itsekin ja niin ottavat kaikki muutkin, kas tässä "En nää näissä mitään outoa, nämä kuvathan ovat arkipäivää." "Homman nimi on seuraava: selfiet ovat normaaleita, mutta niiden ottaminen ei. Miksi??"

V (Ei varmistettu)

Olen ihan samaa mieltä; ihan sama kuka sen kuvan ottaa. Kylpytakki päällä kadulla keikistellen vai toista vaivaamatta kuva itsestä kömpelöllä kädellä? Lopputulema sama: kuva (rakkaasta) itsestä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Sanoitsä just mun uutta jakkua kylpytakiks, haha huikeeta

Emmi L. (Ei varmistettu)

Mä yritän ottaa aina sillee just vaivihkaa ettei kukaan vaan huomaa, että otan kuvaa itsetäni yksinäni :D Oon miettinyt tätä samaa asiaa kyl usein, että ottaako jengi oikeesti niitä kuvia niin että kaikki tuijottaa!

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

saratickle
Tickle Your Fancy

Tuttua puuhaa :D

Laurahooo (Ei varmistettu) http://themomentsoflaura.blogspot.com

oon miettiny tota ihan samaa !! :D ps. ihanan fresh asu !

saratickle
Tickle Your Fancy

Haha jes! :D kiitti laura <3

Minttu (Ei varmistettu)

Haha. Pakko myöntää, että oon joskus pohtinut samaa, mutta sitten vaan todennut että mitä väliä - selfiet on nykyää niin arkipäivää, ja eipä mulla kyllä muutenkaan oo tapana jäädä pohtimaan, että mitäköhän ne muut ihmiset nyt musta aattelee kun teen jotakin.

Eikä musta itsestäni ainakaan oo noloa, jos joku ottaa selfietä julkisella paikalla :) Niin se maailma vaan muuttuu.

saratickle
Tickle Your Fancy

Oikea asenne! Ehkä mäkin alan tästä muuttumaan vielä :)

Vilma (Ei varmistettu)

Ite en todellakaan ota selfieitä julkisellapaikalla ja kummastuttaa ihmiset jotka sitä tekee! Tiedän porukkaa jotka saattaa ottaa selfieitä koulussa, vaikka tunti ois kesken ja ärsyttää, kun joku ottaa selfieitä kesken keskustelun eikä osallistu sen takia keskusteluun ollenkaan.

Ite opiskelen valokuvausta, joten kaiken kuvaaminen on mulle kyllä ihan normaalia, mutta ujostelen kameralle poseeraamista julkisellapaikalla. Tosin sitä en ymmärrä, että poikaystävää hävettää välillä kaupungilla kun pysähtelen kuvaileen :-D

saratickle
Tickle Your Fancy

Ääh no toi on jo tosi harmillista. Ps niin munkin poikaystävää, tosin paremminkin vaan ärsyttää se hidastelu :D

merenhelmi (Ei varmistettu) http://merenhelmi.indiedays.com

Heh! Oon miettinyt ihan samaa! :D Ennen olin tosi vaivaantunut jos otettiin kuvia esimerkiksi kaupungilla, mutta nykyään en jotenkin enää osaa välittää niin paljoa kuin aiemmin. Siihen on jotenkin "tottunut" jos niin voi sanoa. Vaikka onhan se vieläkin vähän sellaista hankalaa poseerata vaikka keskellä katua jossa kulkee muita ihmisiä ohitse :) Pitäisi olla vaan ajattelematta:)

L (Ei varmistettu)

Joo, mäkään en selfieitä harrasta, mutta pakko puolustaa. Miten itsensä kuvaaminen on noloa, siis miksi? Miten se eroaa siitä, että kuvaat itseäsi melkein päivittäin? Ois kiva jos vähän valottaisit syitä. Yhtä itsekästä. Oon lukenut Sara sun blogia vuosia, mutta yhtäkkiä täällä on kauheesti ristiriitaisia mielipidepostauksia. :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä puhun postauksessa selfieiden ottamisesta yleensä. En tiedä sinusta, mutta ainakin kun aiheesta on puhuttu, jengi kokee "kiinni jäämisen" nolona, tai ylipäätään itsensä yksin kuvaamisen puhelimella jokseenkin nolona, mutta lopullisessa kuvassa taas ei ole mitään noloa. Tätä ristiriitaa yritin tuoda postauksessa esiin. Harmi jos ei avautunut

Mona (Ei varmistettu)

Haha joo, noi selfiet on vähän semmosia että ite ainakin yritän naamioida ne ihan vaan yleiseks puhelimen näpräämiseksi tai esim. kameran kautta peilaamiseks! Ehkä ainoo ihminen joka kehtaa ottaa selfieitä julkisilla paikoilla ja jopa suorassa TV-lähetyksessä on uusi pääministerimme hra. Alexander Stubb. :D Lienee jo osa miehen imagoa..

saratickle
Tickle Your Fancy

Haha sama täällä!! Ja totta, eiköhän oteta stubbista mallia :D

Majayna (Ei varmistettu)

Justiin eilen mietin samaa. Olin tulosa salilta, ja pukuhuoneesa vaihtamasa vaatteita. Siihen tuli sitte kohta sellasten isompien peilien eteen joku tyttö, joka oli myös ollu hetki sitten vielä salin puolella, niin ottamaan itestään kuvia kännykällä peilin kautta. Ihan kaikesa rauhasa otti niitä perinteisiä (?) pyllyposeerauskuvia... ja hauispullistelukuvia. Vaikkei sillä nyt sitä hauista ihan hillittömästi näkynykään. Tyttöä ei tuntunu häiritsevän esim. muitten ihmisten läsnäolo (tai ei siinä muita näköetäisyydellä ollu paitsi minä), mutta ite kyllä mietin että en kehtais tehä vastaavaa. Kauan se siinä otti niitä kuvia, ja arvatenkin sitte parhaat pisti Instagramiin... Eli joo, mun mielestä se kyllä on vähä noloa :P

saratickle
Tickle Your Fancy

Mutta siinä kuvassa instagramissa ei kuitenkaan ole mitään ihmeellistä, eikö! Ymmärrätkö mitä tarkoitan :D ihmeellinen ristiriita!

anna (Ei varmistettu)

Joo, mun mielestä yksin julkisilla paikoilla selfien ottaminen on noloa, aina jos nään jonku pitkällä kädellä kuvaavan pärstäänsä vaikka pysäkillä tai keskellä ruuhkasta katua, tekee aina mieli mennä siihen taakse irvistään/näyttään persettä tms :D En myöskään ikinä kehtais ottaa kuvaa edes ravintolassa annoksestani, saatika salilla ja mitä näitä nyt on... no, meitä on moneen junaan :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Haha! Sun pitää joskus kokeilla! Kunnon photobombia vaan

miee (Ei varmistettu)

Tänään bongasin yhden tytön hiljaisella kadulla ottamassa selfiee. Hän luuli varmaankin ettei kukaan nää, mutta oli se vaan huvittavan näköistä, kun tyttö vaihteli asentoa etukenosta sivuposeen, vaikka ottikin naama selfiee. Olen itsekkin huomannut vääntäväni kroppani mitä ihmeellisimmille mutkille naamakuvaa ottaessa, mutta teen sen sentään kotona katseilta suojassa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Oh no! Voisin kuvitella jonkun just bongaavan mut ikkunasta, kun vääntelehdin kotona ikkunan edessä selfietä ottamassa :D Esim noita uuden postauksen kuvia, haha

S (Ei varmistettu)

Mä oon miettinyt kanssa tota ihan samaa tai oikeestaan tätä koko selfie-juttua. Miten niin nopeasti on tullut yleiseksi ja normaaliksi ottaa itsestä kuvia ja poseerata itsekseen puhelimella? Mulle tulee väkisinkin itserakas vaikutelma ihmisestä, jonka instagram on täynnä selfieitä. Ja tietysti ymmärrän että sulla on täällä blogissa paljon kuvia itsestäsi, sehän on muotiblogin idea ja siihen tämä suurelta osin perustuu!

saratickle
Tickle Your Fancy

Sanos muuta! Kieltämättä selfieitä täynnä oleva instagramtili kertoo mullekin tota samaa. Etenkin jos kuva näyttää tyyliin samalta joka päivä. Selfieitä on tietysti moneksi, riippuu vähän mikä sen kuvan idea on. Meikki, asu, hiukset jne.

Tiia wira (Ei varmistettu)

Voisitko suositella jotain hyvää kampaajaa? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Voin lämmöllä suositella mun kampaajaani, Salon Noirin Simoa <3

Sanna (Ei varmistettu)

Ei oo kauaakaan aikaa kun oon itse syyllistynyt siihen että katsoin vähän oudosti bussissa tyttöä joka napsi selfieitä, lisäsi huulikiiltoa ja otti lisää kuvia :D oma reaktio oli lähinnä se etten itse pystyisi samaan koska jostain syystä hävettäisi liian paljon eikä siinä mitään itsevarmaa ja hyvännäköistä selfietä todellakaan saisi taltioitua :D muistan myös ekan kerran kun oon kuvannut lounassalaatin kun olin yksin syömässä, ja huh huh kun sekin tuntui niin nololta vaikka tuskin kukaan siihen sen tarkemmin kiinnitti huomiota..

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä oon myös kelannut tätä. Onkohan tyyliin milleniumin jälkeen syntyneiden ollessa meidän ikäisiä, rohkea selfiekuvailu jo ihan arkipäivää vai liittyykö se vaan siihen ikään?

Sara (Ei varmistettu)

Oon miettinyt aivan samaa! Ja musta just hauska miettiä että joskus oon ottanu selfien ja mennyt vaikka bussiin ja sit nään siellä niitä ihmisiä jotka just tykkäs siitä kuvasta tai pahimmillaan selaa sitä just ja sillon tulee niin kiusallinen olo :D mutta aivan ihana asu sulla näissä kuvissa!

saratickle
Tickle Your Fancy

I know! :D Kiitos kovasti!

Janina (Ei varmistettu)

Oon välillä miettinyt tota samaa, mutta oon ajatellut että ehkä se sitten esim. Helsingissä on yleisempää ottaa selfieitä missä vaan eikä siihen kiinnitetä sen kummempaa huomiota, kun taas täällä maalla voidaan kattoo vähän pitkään jos omaa pärstää innostuu kuvailemaan... Multa se vaatis kyllä tosi paljon uskallusta ottaa selfietä ihan missä vaan muiden ihmisten seurassa :D

Ps. Sait mut innostumaan Berliinistä ja minä sain perheen innostumaan, joten matka heinäkuulle varattu JES!

saratickle
Tickle Your Fancy

En mä usko, että se täällä olis sen yleisempää :D Tai en oo ehkä paras ihminen ottamaan kantaa, tai ainakin itsestäni se tuntuu vaan oudolta!

Oiii jes mahtavaa, pitäkää kivaa Berliinissä!! :)

SS (Ei varmistettu)

Musta tuntuu että osalla lukijoista meni tän postauksen pointti vähän ohi :D Mutta voin kyllä samaistua täysin tähän postaukseen! Itse välttelen selfieiden ottamista julkisilla paikoilla, koska noh, onhan se vähän noloa. Jos otan selfietä julkisella paikalla yritän naamioida tilanteen muka ottamalla kuvaa maisemista ja mieluiten niin, että puhelimesta on äänet pois päältä. Nolointa on kun puhelimesta kuuluukin jäätävä "RÄPS"-ääni ja jäät rysän päältä kiinni ja ympärillä olijat tajuavat ottavasi kuvaa omasta naamasta ;D
En kuitenkaan ajattele, että Instagramissa vilisevät selfiekuvat (myös ne julkisella paikalla otetut) olisivat mitenkään noloja, päinvastoin! Hienoa, että jotkut edes uskaltavat rehellisesti kuvata itseään :D

Anni (Ei varmistettu) http://annieveliinaa.blogspot.fi/

Itseasiassa oon kyllä miettiny samaa :D Onhan se jotenkin vähän kiusallista.. Snapchättipelleilyjä voi ottaa missä vaan ilman nolostumista, mutta ehkä siinä on se, että kun kuva alunperinkin otetaan "vitsillä" niin sitä ottaessakin on helppo naureskella vähän että no heheh otetaanpa tässä nyt nolo kuva :D

Linda (Ei varmistettu) http://revontulipalo.blogspot.fi

Mä en kato mitenkään oudosti ihmisiä, jotka selfieitä ottaa, mut itteä rupeaa aina nolottamaan jos joku bongaa mut selfietä ottamasta :D En tiedä miks, kun muiden osalta selfieiden ottaminen on musta ihan normaalia. Ehkä mä joskus viel pääsen tästä nolostelusta yli mutt :D

Petra (Ei varmistettu) http://lungelady.fitfashion.fi

On se mustakin vähän noloa, vaikka niitä nappailenkin :D Yleensä otankin silloin, kun kukaan ei katso :D Salillakin vaan, kun oon yksin, vaikka niitähän ottaa kaikki! Hassua :)

ryyni (Ei varmistettu)

Eiks selfiet oo lähteny siitä, että niitä on just otettu yksin kotona ollessa, tai vessassa, siis tilanteessa missä ei ole muita ketä pyytäisi kuvaamaan? Sit ku oot jossai missä on muitakin, mikset pyydä niitä ottamaa itsestäs kuvia? sen takia se tuntuu musta ainaki hassulta... :D en tajuuuuuu

Ninnu (Ei varmistettu)

Siis pakko sanoa että sun näitä juttuja aina jaksaa lukea!!! Oon huomannu että useimmiten skrollaan kaikista postauksista vaan kuvat läpi ja ehkä luen otsikon tms mutta sun tekstejä tulee jatkuvasti luettua, sä vaan aina osaat yllättää ku väänät juttuja oikeesti kiinnostavista arkipäivisistä jutuista muttet kuitenkaan sellastista asioista joista kaikki jankkaavat viikko tolkulla, tai ainakin sulla on aina niissä joku oma twist tai en tiedä siis kirjotat vaan MIELETTÖMÄN hyvin ja oli pakko valaista sua tästä hommasta, peace out :'DD

Ira (Ei varmistettu)

Mä en koskaan kehtaa ottaa selfietä julkisella paikalla, ja siksi mun selfiet onkin lähes aina sisätiloissa otettu, yksin kotona ollessa tietysti :D Jo esim "kesän ekat jätskit"-tyyppiset kuvat saa mut vähän kavahtamaan, nimenomaan ajatellessa että itse pysähtyisin torilla ottamaan kuvaa mun jäätelöstä. Koulussa kesken tunnin näkee ihan hullun usein selfien otto-tilanteita ja pakko myöntää että silloin mä unohdun tuijottamaan sitä tilannetta :D Tosin helpompaa kakkoskameralla, itse joudun kääntämään puhelimen nurin päin ja ottamaan miljoona yritystä ennen kunnollista kuvaa.. :D

Lara (Ei varmistettu) http://www.aaveplaneetta.com

En kai mä ainoa jota ei nolota selfieiden ottaminen julkisilla paikoilla.. :D Eilen kuvailin just junassa itseäni ja lemmikkiäni ihan röyhkeästi ;) . Ehkä se nolottaa enemmän jos sitä yrittää tehdä salavihkaa ;) ?

hiinanna (Ei varmistettu)

Vähänkö luen jälkijunassa nyt postauksia, mitä kummaa, mutta me ollaan mietitty kaverin kanssa et perustetaan semmonen "people taking selfies" Instagram-tili :D Koska onhan se nyt hitto soikoon koomista. Selfienapsijat voi kategorisoida raa'asti kahteen ryhmään: 1) Secret Selfiet, jotka nopeasti nappaavat kuvan ja yrittävät naamioida sen joksikin muuksi aktiviteetiksi (ITSE, ja kommenteista päätellen myös moni muu), sekä 2) Shameless Selfiet, jotka uppoutuvat täysin omaan ja älypuhelimensa väliseen maailmaan ja poseerausta vaihdellen räpsivät sarjan erilaisia ankkaotoksia. Molemmat equally funny, mutta selfieissä itsessään ei tosiaan mitään tuomittavaa.

Kommentoi