Nyt se aika sitten koitti: Lukulasit (vieläpä kahdet)

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Specsavers

 

Päivä alkaa olla pulkassa. Ryhdyn pakkaamaan läppäriä ja kalenteria laukkuuni. Vilkaisen vielä pikaisesti peilistä, ennen kuin sammutan valot ja lähden toimistolta ystävieni luokse viettämään pitsailtaa. Peilikuva ei miellytä. Silmät ovat punaiset ja kuivat. Niillä skannaaminen tuntuu raskaalta. Tilannetta ei pelasta edes valokynä ja uusi ripsivärikerros.

Pitäisi käydä näöntarkastuksessa -ajatus on roikkunut takaraivossa vuosia, mutta toimiin en ole vieläkään ryhtynyt (hitto Sara!!). Tämä on niitä asioita, joiden hoitaminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta. Samaan sarjaan hammaslääkäriajan- ja kirppispöydän varaamisen kanssa.

Huonontuneen lähinäön kanssa elämiseen oli alkanut jo tottua. Siitä oli tullut minulle normaalia. Olin sopeutunut päivän päätteeksi väsyneisiin ja punertaviin silmiin, en oikein tiennyt paremmasta.

Näöntutkimus tuli alkukeväällä puheeksi yhteistyökumppanini Specsaversin kanssa. Kyselivät milloin olen viimeksi käynyt tsekkauttamassa näköäni. Hävetti myöntää, etten ikinä. Myönsin kuitenkin.

Tämä oli viimeinen pisara. Tällä kertaa tartuin toimiin ja varasin ajan Forumin Specsaversille.

 

 

Itse näöntutkimus ei ollut varttia pidempi toimenpide (kehysten valintaan kuluikin sitten tupla-aika, hah!). Esitutkimuksessa tarkistettiin ensin silmieni sisäinen paine. Laite puhalsi silmiin kevyen puhalluksen ja se oli siinä. Tämän jälkeen silmieni verkkokalvoista otettiin kuvat digitaalisella silmänpohjakameralla. Kuvissa ilmeni jotain häikkää ja optikko halusi käyttää ne vielä silmälääkärin kautta. Muutaman päivän jälkeen sain kuitenkin kuulla kaiken olevan ok.

Esitutkimuksen jälkeen vaihdettiin toiseen huoneeseen, jossa optikko tiedusteli taustojani. Kerroin punertavista ja kuivista slmistäni. Ja siitä kuinka päivän päätteeksi on vaikea nähdä bussien numeroita.

Kun kaikki oli kirjattu ylös, oli aika itse tutkimuksen. Luettelin ja arvioin testitaulukon kirjaimia ja -kuvia eri vahvuisilla linsseillä. Lopuksi käytiin testitulokset yhdessä läpi.

Omasta mielestäni testi meni ihan nappiin, mutta todellisuudessa selvisi, että lasit minä tarvitsisin.

Seuraavaksi mentiin valitsemaan laseja. Forumin Specsaversilla oli niin monta kivaa kehysmallia, etten mitenkään osannut valita ainoastaan yksiä. Päädyinkin kaksiin vähän eri henkisiin trendikehyksiin! Toiset SCANDiMANialta, toiset Tiger of Swedeniltä! Ensimmäiset hopeana, jälkimmäiset kultaisina.

Uudet silmälasit tilattiin siltä istumalta ja niiden toimituksessa menisi viikko. Samalla mukava optikkoni passitti minut apteekkiin ostamaan silmätippoja. Kuivat silmäni huusivat niitä.

 

1. SCANDiMANiA

 

Ihastuin SCANDiMANian 70-lukua henkivään malliin, joka on minulle tuttu jo aurinkolaseista. Tämä kehys oli optikkojen ja ystävieni suosikki. Täytyy myöntää, että tämä erikoisempi malli sopii yllättävän hyvin kasvoilleni, vaikka poikaystävä asiasta eri mieltä edelleen onkin :D Plussaa kehysten suuresta koosta, näillä on helppo työskennellä ja lukea!

 

 

Miten hyvin elämä on lukulasien kanssa rullaillut?

Kun ensimmäisen kerran kokeilin myymälässä optikon kanssa juuri saapuneita uunituoreita lasejani, koin sellaisen ahaa-elämyksen, että oksat pois. Näinkö sitä pitäisi pystyä näkemään lähelle?! Vaikka vahvuudet alkuun tuntuvatkin hieman haastavilta, näyttää kaikki isommalta ja selkeämmältä!

Laseja on välillä vaikea muistaa käyttää. Niitä kun en ole koskaan aikaisemmin omistanut. Alkuun silmät väsyivät helposti lasien kanssa ja pidinkin taukoa niistä aina silloin tällöin. Nyt parin viikon käytön jälkeen silmät alkavat tottua vahvuuksiin ja pystyn pitämään lukulaseja jo kokonaisen työpäivän. 

 

 

2. TIGER OF SWEDEN

 

Tiger of Swedenin söpöt kehykset valloittivat sydämeni jo alkuvuodesta. Näissä on jotain taiteellista ja romanttista. Kuvittelen itseni aina 1800-luvun Pariisiin kun luen kirjaa nämä silmillä. Kehysten kultainen sävy on aivan ihana!

 

Pictures: Janni Ehari // edit by me

 

Jos siellä nyt joku on samassa tilanteessa kanssani (= näöntarkastuksesta on kulunut vuosia. Tai 28 vuotta...), niin nyt on aika toimia! Tämä postaus oli kohtalosi! Olipa laseille tarvetta tai ei, suosittelen käymään. Voit yllättyä!

Ajan pääset varaamaan täältä.

 

xx Sara

Kommentit

Milla (Ei varmistettu)

Molemmat lasit on kyllä hienot! Täytyy myöntää, että pitkitin optikolla käyntiä lähes yhtä pitkään kuin sinä.. Viime joulukuussa viimein kävin ja näyttöpäätelasit tarvitsisin.. Niiden hommaaminen on vain jäänyt

Kukkanaikko (Ei varmistettu)

Käääk miten ihana mekko! Mistä se on??! Must have!!

Kommentoi