OLETKO AAMUTREENAAJA?

Tickle Your Fancy

jacket Nike* / pants Gina Tricot* / shoes Nike* (*=gifted)

Olis siistiä sanoa, että jokainen päiväni alkaa aamulenkillä, ja treenaan salilla mieluiten seitsemältä aamulla, mutta näin ei vaan ole. Olen aamuisin maailman jäykin, ja vain harvoin saan treenistä mitään irti. Rehellisesti olen katkera kaikille tehokkaille aamutreenaajille!

Aamutreenin ongelmia: energiat nollissa. Tyhjällä vatsalla treenaaminen ei todellakaan ole minun juttuni. Kevyeenkin aamutreeniin tarvitsen pohjalle vähintään ravinteikkaan smoothien ja välillä sekään ei riitä!

Tämmösinä -1 c:n aamuina aamulenkit tuntuvat aina yhtä kankeilta, varsinkin jos innostuu auringonpaisteesta ja haukkaa liian ison palan lähtemällä yli 10 km:n lenkkireitille, kuten me tänä aamuna. Jälkikäteen voi sanoa, että hyvä kun lähdettiin, mutta siitä lenkin jälkeisestä kohmeesta toipuminen vei kuitenkin yli tunnin.

Ehkä tässä aamutreenaamisessa voi kehittyä tai ehkäpä on vaan hyväksyttävä se, että meikäläinen on lepakkotreenaaja. Kun päivän on syönyt säännöllisesti, tuntuu illalla treenaaminen erittäin hyvältä ja tehoja lähtee kropasta huomattavasti enemmän. Mitenhän saisin siirrettyä sen illan treenienergian aamuun?

Miten on teillä, treenaatteko aamuisin? Vai löytyykö puhtia enemmän iltatreeneissä?

 

Energistä viikonloppua! :)

T. Sara

Kommentit

Terhi (Ei varmistettu) http://www.terhisuanto.blogspot.com

Mä taas olen ehdottomasti aamutreenaaja. Jos en treenaa aamulla kun siihen on mahollisuus niin opittua on etten treenaa silloin koko päivänä. Päivä vaan lähtee paremmin käyntiin ja saan enemmän aikaiseksi. Tänäänkin aamulenkki selätetty joten päicä voi jakua letkeästi : ) koulupäivinä on pakko treenata ennen kuutta illalla muuten menee unirytmi sekasin : D oon varmaan mummoutumassa..

hipsula (Ei varmistettu)

Mulla on ihan sama homma;D t. Mummo kakkonen

Ansku (Ei varmistettu) http://shoelover-lover.blogspot.fi/

Kuulun aamutreenaajiin. Mulla on energiat niin nollissa iltapäivisin töiden jälkeen, tai illalla, ettei tule mitään. Kun säntään juoksemaan tai salille aamulla, tai päivällä, homma hoituu hyvin ja innolla :)

Olipa hauska muuten törmätä viime viikolla M&S:llä. En meinannut ensin tunnistaa, olet livenä pidempi kuin blogi antaa ymmärtää. Hassua :D

Karkki (Ei varmistettu)

Mä olen ihan ehdottomasti aamutreenaaja, aikana ennen lapsia lähdin usein ennen kuuttakin juoksemaan..no tänäpäivänä on ne lapset joita ei voi yksin jättää nukkumaan ja vielä työ joka alkaa 6.30, hyvästi treenaaminen! En vaan kertakaikkiaan kykene treenaamaan enää siihen aikaan kun se nykyään olisi mahdollista eli iltamyöhään..nykyään treenaankin ehjä kerran tai korkeintaan kaksi viikossa..joskus sitten taas koittaa aamulenkkien aika ;)

Juulia (Ei varmistettu)

Meikä on ehdottomasti ilta/yötreenaaja. Aina välillä tulee lähdettyä lenkkipolulle tai kuntosalille aamulla (eli siis ennen yhdeksää) ja voi huhhuh, kyllä pitää vähintään juoda kahvi ja tehojuoma ennen treeniä, muuten siitä ei tulisi yhtään mitään. Jotenkin aamuisin on vielä puoleksi unessa. Voisi kuitenki luulla, että illalla/yöllä energiat ois nollissa opiskelujen/töiden jälkeen, mut jotenki jaksan mun päivän kunnialla loppuun asti, ku tiedän, että illalla pääsen purkamaan stressin sinne kuntosalille :)

drre (Ei varmistettu)

Aamutreenistä ei ole ikinä tullut omalla kohdallani yhtään mitään, korkeintaan alkanut vaan koko treenattava laji ärsyttää. Ja tyhjällä mahalla ei varsinkaan tule mistään mitään. Itse taas olen töiden jälkeen klo 16 pirteä ja salitreeni kulkee. Onnistuu kyllä hyvin treenit myöhään illastakin esim. 21 jälkeen, mutta arkiviikolla yritän välttää ettei unirytmi kärsi liikaa. Olen aina ollut iltaihminen ja herääminen on minulle hyvin vaikeaa vaikka olisinkin nukkunut riittävästi. Ajatuskin juoksulenkistä siinä koomatilassa tuntuu kamalalle :D

mermeri (Ei varmistettu)

Iltareenaaja ilmoittautuu! Tehoja irtoo puolet paremmin verrattuna aamuun.. Toinen syy on se, että jos tiedossa on iltatreeni,sitä voi fiilistellä koko päivän ja miettiä että se on vielä edessä, toisin ku aamutreeni :D tosin niinä kertoina kun oon aamulla urheilemaan intoutunut niin sen jälkeinen fiilis on aina ollu todella hyvä!

Hanna (Ei varmistettu)

Riippuu mikä lasketaan aamutreenaajaksi :D Ite tykkään lähtee lomilla siinä 10-11 aikaan lenkille/salille/tehä kotitreenin, koska illasta ei koskaan tiedä mitä sillon duunailee. Arkena treenaaminen on kivempaa illalla, buustia löytyy enemmän ja reenin jälkeen on ihana käydä suihkussa ja kuukahtaa sohvalle tai sänkyyn. Myös se kyllä vaikuttaa mihin aikaan illasta treenaan. Harrastan tanssia ja joskus harkat loppvat vasta ysiltä, mikä on itselle se maximi. Mieluiten kuitenkin hoidan treenit hyvissäajoin ennen kasia, koska energiat ei ole parhaimmillaan enää sen jälkeen. Iltapäivä on itelleni varmaan se otollisin aika, huono juttu koulun takia mutta lomilla aika luksusta ja kätevää :D

Pekka (Ei varmistettu)

Treenaan aamuisin, koska sen jälkeen on helppo keskittyä muihin hommiin. Ei tarvitse enää miettiä treeniä vaan voi keskittyä tankkaamiseen ja töihin. En syö aamupalaa, joten tyhjähköllä vatsalla vedetään treenit, mutta siihen tottuu helposti. Treenatessa tyhjää vatsaa ei edes huomaa, ja palautusjuoma tai ateria treenin jälkeen maistuu taivaalliselta.

ana (Ei varmistettu)

täällä treenataan aamuisin! lenkit menee ilman aamupalaa, mutta salitreeni vaatii ehdottomasti kunnon aamiaisen pohjalle :)

Aino (Ei varmistettu)

Hmm. Mulla kulkee aikalailla yhtä kivuttomasti/tuskaisesti riippumatta vuorokauden ajasta. Lähinnä päivillä on eroja! Joskus ei vaan lähde. Tosin nyt pistin salikortin jäähylle ja siirryin kotijumppailuun. Ei maistunu enää.

Ihmettelen tässä vaan että jos ei aamulenkit kulje niin minkä ihmeen takia sun tarviis niitä tehdä? Saati tyhjällä vatsalla? Niinkun nähtiin niin rasvat taitaa olla riittävän alhaalla muutenkin! Eikä tää oo pahalla mutta pistää miettimään et ootko kuitenkaan niin tyytyväinen kroppaasi kun annat ymmärtää?

Niina (Ei varmistettu)

Toi takki on niiin hieno!! Mulla ei oo mitään väliä mikä aika päivästä on kun treenaan. Epäilen että johtuu kolmivuorotyöstä.. Ei mulla oo varaa valita. :D Jos on iltavuoro ja haluun treenata ni se on aamulla mentävä tai sitten ei ollenkaan :D Tällänen sopii mulle ihan kivasti.

memmi (Ei varmistettu)

Haha maailman suurin vitsi, jos väittäsin olevani aamutreenaja :-D Tai mieleltäni oon ja yritän kovasti, mutta kroppa ei oo samaa mieltä. Kyllä sen vaan huomaa, kuinka paljon paremmin treeni kulkee illemmalla. Sanotaanko että siitä kello 13-14 eteen päin alkaa olee jees. Mutta kyllä mä silti usein käyn heittämässä treenin (salin etenkin, lenkkiä en välttämättä niinkään) jo aamulla/aamupäivällä ihan jo aikataulullisistakin syistä ja muutenkin loppu päivä tuntuu kivemmalta, ku tietää että on treenit jo hoidettu niin voi sitte keskittyä muuhun. Kauheen ristiriitasta :D

Annika (Ei varmistettu)

Aamutreenaaja! Oon muutenkin aamuihminen ja meen nukkumaankin jo ysiltä, joten oon monesti jo peiton alla kun poikaystävä tulee omista treeneistään :D
Luin jostain että pitäis kuunnella sitä omaa rytmiään eikä pakottaa aamulenkkejä tyhjällä vatsalla tai sit niitä hiljaisia salivuoroja yömyöhällä, vaikka se jollain muulla toimis. Se aiheuttaa vaan vaikeuksia sit johonkin muuhun kuten palautumiseen tai lepoon ja vie sit hyödyn siltä alkuperäiseltä hyvältä ajatukselta.
Siispä oon hyväksynyt että aikaisten työaamujen päivinä multa jää usein vaan salit ja juoksut välistä :)

anu (Ei varmistettu)

Todellakin iltatreenaaja!
Oon ehkä himppasen kateellinenkin aamutreenajille, sillä antaisin vuorotyöläisenä mitä vain, et voisin käyttää iltavuoroo edeltävän ajan järkevästi. Mut kun ei! Mikään ei oikein kulje ja mikään ei tunnu miltään. Joogailut ja rauhallisemmat toki onnistuu, mutta jos puhutaan kunnollisesta tunnin treenistä niin enemmän siinä tulee ahdistusajatuksia kuin vitsi jes hyvä, kun lähdin :D Illalla voisin vielä töistä päästyä ysin jälkeen lähteä vaikka ja minne. Toki ei enää fiksuinta juoksennella pimeässä metsässä enää silloin, he.

Mut voi, kunpa tietäisin, miten vois treenata myös aamulla!

emmi (Ei varmistettu)

Mä oon taas ehdottomasti aamutreenaaja! Mut tyhjällä vatsalla siitä ei tuu yhtään mitään, varsinkaan salitreenistä :D heräilen usein kuuden-seitsemän aikaan syömään aamupalaa ja juomaan saavillisen kahvia ja parin tunnin kuluttua treenaamaan. Paras aika päivästä! :)

J (Ei varmistettu)

Hei! Seuraava tavoitteeni on puoli maratoni, mutta en tiedä miten treenata siihen. Pystyn juoksemaan suunnilleen 7km lenkkejä, ja juoksen noin kerran viikossa. Sinähän juokset hyvin pitkiä lenkkejä, miten treenasit niihin? Eivätkö ne tunnu raskailta? Halit!

Aada (Ei varmistettu)

Salitreenit tykkään tehdä ehdottomasti aamulla. 6:00 puurot naamaan ja salille hieman ennen seittemää. Päivän ruokailut ovat omalla kohdallani melko epäsäännöllisiä, joten illalla salitreeni ei enää suju.
Aamuisin lenkki ei kohmeisella kropalla oikein suju, joten sen säästän mieluiten illaksi:)

Tuulia (Ei varmistettu) http://kiiltokuvamaailmani.blogspot.fi/

Mä suunnittelen aina lähtevä aamulla lenkille, mutta yleensä päädyn hakkaamaan torkkua viimeiseen asti ja juoksemaan vasta myöhään illalla (20-21) jolloin uni ei tule ennen puoltayötä ja kierre on taas valmis... Toisaalta oon alkanut hyväksymään tän mun luontaisen rytmin, enkä yritä enää niin usein pakottaa itteäni aamuvirkkujen maailmaan :D

Tosi kiva asu muuten, toi takki on upea <3

Nora (Ei varmistettu)

Sama täällä! Ei musta vaan oo tohon aamutreenihommaan. Kokeilin sitä joskus, koska tavallaan haluisin pystyy treenaamaan ennen luentoja tai ylipäätään mitään päivän juttuja, mutta totesin, ettei musta vaan oo siihen. Varsinkaan talvella! Toisaalta oon kyl huomannut, että saan miljoona kertaa enemmän irti treenistä ilta ysiltä kuin aamu ysiltä (tai aiemmin). Team Lepakkotreenaajat!

Hanna V (Ei varmistettu)

Kommenttini ei nyt liity varsinaiseen aiheeseen, mutta pakko kysyä :D Olen käynyt n. 2kk ajan ahkerasti jumpissa 5-6 kertaa viikossa. Kunnon olen huomannut parantuvan, mutta kropassa en näe muutoksia. Olen normaalipainoinen, syön mielestäni oikein ja toivoisin kiinteytyväni. Kammoksun kuntosaleja, mutta vaatiiko kiinteytyminen juuri sitä? En siis odota näkeväni muutoksia heti, mutta nyt viime aikoina on mieleen herännyt kysymys, että teenkö jotain väärin.. Kaverit kyllä kannustavat, että jaksat jumppailla ja lenkkeillä, niin näät muutoksia. :)

Emilia (Ei varmistettu)

Aamutreenit on ehdottomasti mun juttu! Koulu- tai työpäivän jälkeen ei todellakaan oo enää energiaa treenata kovaa. Muutenkin se on "alta pois" heti ja sit illalla voi rentoutua :)

Jannika (Ei varmistettu) http://worldfullpeople.blogspot.fi/

Kyllä niihin aamutreeneihin tottuu! Itselläni oli lukiossa kolmesti viikkoon klo 8:00 punttitreeniä - kovempaa juoksutreeniä. Aina ei kroppa herännyt, mutta vähitellen se rupesi sujumaan ja ai että treenien jälkeisiä fiiliksiä :) Ja tietysti sitten aina iltaisin uudelleen treenaamaan, jolloin ei välttämättä ollut enää niin paljoa energiaa..

Iina-Maria (Ei varmistettu)

Onpa kivan näköiset treenikuteet! :)

Ite olen myös iltatreenaaja. Monta vuotta oon kateellisena kuunnellut aamutreenaajien hehkutuksia "ihan super tehokkaasta päivän käynnistyksestä!!!!" Olen kokeillut samaa, monta kertaa, mut kun ei oo mun juttu niin ei oo mun juttu. Oon aivan surkea aamuihminen. Aivot ja koko muu kroppa herää kunnolla vasta parin tunnin valveilla olon jälkeen, joten ei näillä kauheesti aamutreenejä vedetä. Jos vedän, olen koko loppupäivän sohvan omana eikä energiaa riitä enää mihinkään.
Minkäs teet! Iltaisin saankin sitte 200x enemmän irti treenistä.

Me ihmiset vaan ollaan erilaisia. :) Aamutreenistä vaan hypetetään enemmän ja se on omaksuttu jotenkin sellaseksi hyper aktiivisen ja energisen elämäntyylin peruspilariksi. Mun mielestä meijän iltatreenaajien pitäis myös hypettää enemmän iltatreenien perään eikä mitenkään häpeillä sitä tai olla kateellisia! :D Jokanen omalla tyylillään.

Juuli (Ei varmistettu) http://juulikoo.blogspot.fi

Minusta tuli aamutreenaaja ihan vahingossa viime syksynä. En ollut töissä tai koulussa pariin kuukauteen, joten aamut oli hauska käyttää omiin puuhiin, kuten saliin ja lenkkeilyyn, ja illat sitten kavereiden kanssa. Aluksi se oli tahkeaa, mutta aika nopsaan siihen tottui. Nykyäänkin käyn mieluummin aamulla salilla, koska silloin vain mahtuu paremmin. Päivä lähtee tosi hyvin käyntiin, kun tekee jonkun treenin, eikä illalla ole enää "pakko" lähteä minnekään. Syön hyvin ennen salitreeniä: useimmiten munakkaan kalkkunalla ja kasviksilla + kylkeen avokado. Juoksulenkille tankkaan vähän vähemmän, ettei tarvitse venailla lähtöä niin kauan. Kyllä se siitä! :)

Ines (Ei varmistettu) http://myrunwayoflife.blogspot.com

Mä OLIN.... Ja haluan ottaa sen tavan takaisin, tuli aina niin hyvä olo! Saatoin vapaapäivinäkin herätä 5:30 (!!!!!!!!??!??!) ja lähteä salille. Siis what the hheeelllll

Piia (Ei varmistettu)

Mulla on tällainen vänkä yhdistelmä, että aamulla menen salille klo 6-8 välissä, riippuen päivän ohjelmasta, ja mikäli juoksemaan haluan mennä, menen mieluummin illalla. Salitreenin haluan aamulla tehdä pois alta, kun silloin salilla ei ole ruuhkaa, ja saa tehdä ohjelman aivan omassa rauhassa. Syön kolmen tunnin välein pieniä annoksia, ja minulle ei ainakaan vielä ole ongelma vetää rankkaa salitreeniä tyhjällä vatsalla, tietysti syön heti sen jälkeen :) Iltaisin sitten taas on kiva rentoutua käymällä lenkillä, saa päivän murheet ja stressit poistettua, ja voi yrittää rauhoittua kunnon yöuniin :) Olen kyllä siinä samaa mieltä, että aamutreeneihin pitää tottua, aluksi kammotti ajatus herätä viiden jälkeen salille! Mutta kun sen tekee toistuvasti, siihen tottuu, kuten ihmiskeho aika moneen asiaan muutenkin :)

mmiraaa (Ei varmistettu)

Haha, meikä on just vastakohta - jos treeniä erehtyy venyttään kovin myöhään iltapäivään saati iltaan, on se auttamatta huono treeni kun ei saa millään yhtään mitään itestään irti! :D Aamulla kunhan saa vaan ittensä kammettua sängystä ylös, niin energiaa kyllä piisaa. Mutta en siis todellakaan oo mikään AAMUtreenaaja joka heräis vartavasten viideltä salille, vaan ihan aikaisintaan seiskalta :D

Heidi (Ei varmistettu) http://ruokavillitykset.blogspot.fi

Olin ennen melkoinen aamutreenaaja. Klo 7 bodypumpiin eli klo 5 ylös (koska on pakko lukea Hesari no matter what) ei ollut mikään ongelma. Nykyään onneksi kaikki treenit on iltaisin eli ei edes tartte käydä aamuisin salilla. :D

Kommentoi