Omat juoksu- ja treenikenkäni esittelyssä

Tickle Your Fancy

Kasasin kaikki juoksu- ja treenikenkiäni olkkarin lattialle ja listasin mallit sekä käyttökokemukseni tähän postaukseen :) Etsin kunkin kengän alle nettikauppojen valikoimista mahdollisimman edullisia, samoja malleja eri värivaihtoehtoineen.

Kenkien koosta sen verran, että oma kengännumeroni on 37 ja kaikissa alla olevissa treenikengissä se on 37,5. Eli perinteinen sääntö Niken ja Reebokin malleissa: ota 0,5 numeroa isompi :) Tilaa pitää jäädä aavistuksen jalan etuosaan!

Mulla on paljon Free-kenkiä, rakastan tätä kevyttä mallia aivan sairaasti. Juokseminen tuntuu kevyemmältä ja kenkää suositellaan sinne 5-15km lenkeille, mutta ite oon kyllä juossu pitempiäkin! Kun nuorempana harrastin yleisurheilua, juoksin treeneissä usein paljain varpain. Tää kenkä on siis kuin tehty mulle. Mun mielestä jokainen tarvii myös kevyemmät juoksukengät, vaihtelu tekee hyvää jaloille.

Mulla, niinkuin varmaan kaikilla muillakin, oli lukiossa Niken Shox -salikengät! Oli kunnon iskunvaimennukset ja löytyi jämäkkää muotoilua viimisen päälle! Sovitin noita kenkiä vanhempieni luona yks päivä ja mitä ihmettä :D Ihankun olis korkokengissä seisonut. Niin jäykät ja epämukavat, että ihan hirvittää ajatus siitä että oon pomppinu niissä jossain aerobicissa! Nilkat onneksi ehjinä vielä.

Treenikengät ovat menneet kevyempään suuntaan ja hyvä niin. Juoksussa jotkut saattavat tarvita tietynlaista jalalle sopivaa tukea, mutta salitreenissä sitä ei niinkään tarvita. Luonnollinen asento ja kepeys ovat ehdottomasti vakiinnuttaneet paikkansa tämän päivän treenikengissä!

Tässä tulevat nyt mun juoksu- ja treenikengät!

 

Nike Free run 3

Kenkä löytyy täältätäältätäältä ja täältä

Nämä lenkkarit on ihan uudet! En oo juossu vielä yhtään lenkkiä ulkona, mutta juoksumatolla kyllä. Varsi on hieman korkeampi, kuin toisissa free-kengissäni. Kenkä on keskitukeva ja superpehmeä! Perinteisen kevyt free-kenkä. Suosittelen!

 

Nike Lunarglide 3 iD

täältätäältätäältä ja täältä

Näillä tossuilla on ikää kaksi vuotta ja nämä jalassa juoksin ensimmäisen maratonini viime elokuussa. Nike iD, on palvelu, jossa saa suunnitella kengän itse eli värit, tekstit, pohjan kaltevuudet jne. Linkkien malli on sama, mutta pohja 4, eli ihan aavistuksen tätä mun omaa tukevampi. Tukevin malli, jonka omistan, mutta silti kevyt kenkä. Käytän erityisesti pitemmillä juoksulenkeillä! Hyvin palvelleet ja näillä taidetaan mennä kuukauden päästä Tukholman maratonillakin :)

Näissä Niken toissa kesäisissä kuvauksissa mulla on jalassa nämä Lunarglidet!

 

Free Run 2 iD

täältätäältä ja täältä

Näillä lenkkareilla oon juossu ihan selvästi eniten! Kaksi vuotta vanhat, todella kevyt ja oma värittämäni free-malli. Varsi on matala ja näillä kengillä juostessa askel vaan lentää! Fiilis on kun juoksisi ilman kenkiä. Kaikille nämä kevyimmät eivät varmasti sovellu, mutta mä oon todella tykästynyt. Jalka on luonnollisessa asennossa ilman sen kummempaa tukea. 

 

Reebok Easytone Plus Vive

täältä

Jokainen nainen tunnistaa nämä peppukengät! Vuoden vanhat lenkkarit, joita oon käyttäny etenkin kävelylenkeillä, joskus myös juossut. Pohja on epätasainen/pyöreä ja muotoiltu niin, että pepun lihakset ovat näillä liikkuesa töissä. Näillä seisominen vaatii vähän jo tasapainoa, mutta ihan hauskat, epänormaalit ja tehokkaat tossut! Nyt super tarjuksessa vielä! :)

 

Nike Am S2S Mid

täältä

Uusi tulokas! Kevyt, varrellinen treenikenkä, jossa sisällä nilkan kohdalla taas "kumpparisukka" (mä en oikeesti tiedä mikä se on nimeltään :D), joka pitää jalan paikallaan. Treenikengäksi tosiaan tarkoitettu, mutta itse en osaisi ehkä salilla käyttää. Meikä valjasti nämä kävelykengiksi ulkokäyttöön! Toimii!

 

Nike Free TR 3

täältä ja täältä

Todella kovassa käytössä salilla olleet vuoden vanhat treenikengät. Sileä, hengittävä pinta ja super kevyt. Ihan loistava toiminnalliseen treeniin, jossa tulee hyppyjä tms! Oon juossu näiden kanssa juoksumatollaki paljon.

 

Nike Lunarbase TR

 

täältä

Upouusi treenikenkä on ollu mulla vasta noin viisi kertaa käytössä salilla. Sisäkenkien ehdoton uusi lemppari! Tosi mukava malli! Kevyt jalassa ja hengittävä materiaali. Sisään muotoiltu "sukka" pitää jalan tukevasti paikoillaan. Oon juossu juoksumatolla ja hyppinyt ja vaikka mitä. Soveltuu monipuoliseen sisätreeniin. Suosittelen!

 

Nike Free TR Fit 2

täältä, ja täältä (Nike free TR 3)

Käytännössä sama kenkä kun koko pinkki (kaksi ylempänä) Free TR 3, pohja aavistuksen ohuempi. En ole juuri eroa huomannut näiden mallien välillä! Todella kovassa käytössä salilla olleet vuoden vanhat treenikengät. Super kevyt ja hengittävä tossu. Aivan täydellinen toiminnalliseen treeniin, jossa tulee hyppyjä tms! Myös näiden kanssa oon juossut juoksumatolla paljon. Linkeissä siis malli TR 3, eli pohja aavistuksen paksumpi, mutta lähes sama. Näitä TR Fit 2 en löytänyt!

 

Reebok Realflex Optimal

täältä

Kevyt ja joustava treenikenkä. Vuoden vanhat. Verrattavissa edelliseen Niken teenikenkään, ehkä ihan aavistuksen raskaampi ja tukevampi. Oon käyttänyt kyllä, mutta jos näistä pitää valita, niin pidän enemmän tosta Niken mallista! :)

 

Nike Free XT Everyday

täältä

Reilu pari vuotta vanha treenikenkä, vanhin Free-malleista! Muita jämäkämpi pohja, mutta kevyt kyllä. Mulle turhan raskas treenikenkä, mutta siskoni taas on käyttänyt näitä tosi paljon salilla!

sis. mainoslinkkejä

 

Toivottavasti tästä oli apua teille, jotka ootte pohtineet treenikenkien ostoa. Kysymyksiä saa esittää! Mielelläni vastailen niihin :)

 

T.Sara

Kommentit

veerra (Ei varmistettu)

siis mitääääh?? oonko vähän kateellinen tosta kokoelmasta!!! Mulla on vaan yhdet urheilukengät, neki käytettynä ostetut ja ministi liian pienet :) Unelmissa olis tollaset niken kevyet kengät jos joskus olis rahaa..

veerra (Ei varmistettu)

siis mitääääh?? oonko vähän kateellinen tosta kokoelmasta!!! Mulla on vaan yhdet urheilukengät, neki käytettynä ostetut ja ministi liian pienet :) Unelmissa olis tollaset niken kevyet kengät jos joskus olis rahaa..

justdoit! (Ei varmistettu)

Outoa! Musta taas tuntuu, että Niken kengissä pitää ottaa jopa normaalia pienempi, tai siis kun mulla on Asics Sky Speed ja DS Trainer lenkkarit yleensä 39, Adidaksen Adizero Adiokset jopa 39 1/3 mutta Nike Lunarflyt ja Lunarglidet 38! :-) Noi Niken omasuunnittelemat freet on kyllä aika herkkuja, tekis mieli kokeilla... Mulla on ollu Adidaksen chill -tossut, jotka ilmeisesti vähän vastaavat. Hah, juoksija on urheilukaupan kenkäosastolla kun lapsi karkkikaupassa!:-D

Jenskjuu (Ei varmistettu)

Aivan ihania!! Tollanen kokoelma
mullekkin tulee joskus kun mulla on rahaa :D! Sitä vaan jäin miettii et miten sä osaat aamulla valita mitkä noista laitat ?! Millä perusteella niinku teet päätöksen, vai onks vaa sillee et "tost noi, sopii väreihin" :D muuten ihanaa ku postailet nykyää näin usein ja postausten sisältö on tosi mielenkiintosta ja laadukasta aina kaikinpuolin! Sun blogissa on kaikkea oikeessa suhteessa, ehdoton lemppari nykyään!

annapiu (Ei varmistettu)

Eikös nuo pinkki-keltaiset oo Nike Free Tr Fit Winter-mallia? :0
Myös tämä linkki sanoisi samaa: http://reviews.nike.com/9191/469767/nike-free-tr-fit-winter-womens-training-shoe-reviews/reviews.htm
Nuo on siis noita pinkkimustia edeltävät, oli saatavilla myös niitä sinisiä juuri tuota Winter-mallia! :)

Jeen (Ei varmistettu)

Moi!
Koska Free- kengissä ei juurikaan mitään tukea ole, niin onko jaloissasi mitään virheasentoja tai kipeytyykö jalkapohjasi näistä kengistä? Kuinka usein ostat uusia treenikamoja? Saatko paljon blogin kautta ilmaiseksi?
Kiitos parhaasta blogista! :)

sartsaaaaaaa (Ei varmistettu)

kiitos kiiitooos :))) ! ihana postaus, tästä oli hyötyä :)

Terhiii (Ei varmistettu)

Heei tää ei nyt hirveesti liity näihin kenkiin, mut mitä palkkaria käytät? Ois uus palkkari hakuses ja hyviä vinkkejä otetaan vastaan! :D

Andddd (Ei varmistettu)

Heippa! Oon käynyt läpi monet urheiluvammat ja nyt on päällä lievä plantaari faskiitti, joten jalat on tosi arat. Nyt varsinkin asfaltin tullessa esiin jalat menee ihan sököksi. Mikä sun mielestä on noista sisäkengistä kaikkein hellävaraisin, tukevin ja joustavin tälläiselle rammalle stepin ymsyms. tyylisiin? :)

tiiiinuu (Ei varmistettu)

Sara, mä haluaisin kehittää näkyvää lihaasta, mutta en saa tuloksia, vaikka kuinka yritän. Miten saisin lisättyä ruokavalioon proteiineja ja mistä ruuista sitä saa paljon? Pitäisikö mun alkaa juomaan jotain proteiinijuomia? Kiitos, jos viitsit vastata! :)

b5 (Ei varmistettu)

Mihin joku oikeesti tarvii noin paljon kenkiä?eikö kahdet vaikkapa riittäisi?Siis sisä ja ulkoliikuntaan esim?

Iidaaaa (Ei varmistettu)

Moi! Sellanen kysymys, että millaisella salilla sä käyt treenaamassa? Itsellä olisi muuton yhteydessä hakusessa sali, mutta kaipasin vinkkiä :)

-R (Ei varmistettu)

Älä juokse jos sulla on PF. lepoa lepoa ja vielä kerran lepoa. Mene suoraan jalkoihin erikoistuneelle fysioterapeutille. Jokaisen jalat on erillaiset joten fysioterapeutti osaa neuvoa sua ostamaan oikeanlaiset kengät :)

jautsijau (Ei varmistettu)

Meneekö sulla muuten kauheesti hiekkaa tai kiviä noihin väleihin pohjassa jos juokset hiekkateillä? Itsekin harkitsin joskus Nike freetä mutta myyjä sanoi että ne ei oikeen sovellu hiekkateille, niin jätin ne ostamatta :/ Tykkään tosi paljo juosta paljain jaloin niin olis kiva kokeilla noita kenkiä :)

tyf_reader (Ei varmistettu)

jee kiitos tästä postauksesta ü tää auttaa mua uusien lenkkarien ostossa!

///Laura (Ei varmistettu)

Hei kiva postaus, kiitos. Mulla on juoksukenkien osto edessä ja haluaisin ostaa noi niken freet. Mut osaatko yhtään sanoa, et onkohan ne fiksuvalinta mulle kun mä astun vähän "linttaan" eli kävellessä ja kyykistyessä mun jalan sisäsyrjä kääntyy sisäänpäin. Ja toinen kysymys, Nike Lunarglide 3 iD:n kengistä sanoit, että voi valita itse pohjan kaltevuuden, niin miten sä ite osasit valita oikein? Mulla ei oo hajuakaan mitä toi tarkoittaa, mut ois kiva kyllä suunnitella omat kengät.. :)
Kiitos paljon jos jaksat vastata!! :)

Suz (Ei varmistettu)

Ai että kun tahtoisin tuollaiset Niken Free-kengät! Mulla on itellä käytössä (juoksemisessa) Adidaksen CC Chillit (https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRTWFds9-bkQpTXwJoq5PjLJ21VN8Ol5j2DbvzdOyykw2MwnqjgVhd3BLjY8Q) ja tykkään niistä tosi paljon. :-) Ennen juoksin vain joillain surkeilla lenkkareilla, jotka ei siis olleet juoksukenkiä nähneetkään...! Sit kun juoksin ekan kerran noilla Chilleillä, niin ihmettelin aivan ääneen, että: "Jaa eikö jalkateriin kuulukaan sattua lenkin jälkeen?" :---D

PetraK (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta tätä odotin!! Haluan ehdottomasti värikkäät Niken Freet! Juoksuaiheiset postaukset tervetulleita, vaatteista yms!!

Aivan ihana blogi sinulla, inspiraatiota juoksuun olen sinulta saanut!!

Ja vielä sellainen kysymys, käykö noi Freet aloittelijalle? (minulla on ihan neutraali askellus)
Juoksen n. 3-5 km lenkkejä.

jokusenkilsanjuossut (Ei varmistettu)

Muistakaa hyvät ihmiset, että freet ei voi olla ainoat juoksukengät, jos olet koko elämäsi juossut tuetuilla kengillä, aluksi tarviit totutteluun vanhat lenkkaris, 1-2krt/vk (riippuen lenkkien määrästä) barefoot pohjilla ja sitte muut normilenkkareilla. Pikkuhiljaa jalat tottuu nii lisäät barefoot lenkkejä ja vähennät tuettuja. Muistakaa, että kaikille ei sovi sama kenkä, urheilukaupassa kannattaa hyödyntää asiantuntija-päiviä ja ostaa oikeasti omalle jalalle ja kilometreille sopivat kengät, eikä niitä mitkä on vaa hienoimman väriset (vaikka tärkeä ominaisuus sekin ;)

mi8r (Ei varmistettu)

Moi sara! Käykö noi Niken Free TR Fit tossut niin ihan jouksulenkeille vai pelkästään salille?

///Laura (Ei varmistettu)

Ei tietenkään ole! Ja totta kai mulla on vanhat tuetummat kengät vielä käytössä. Paitsi, että luotin niiden ostossa Stockan urheiluosaston myyjään ja pieleen meni. Myyjä tarkisti jalan virheasennot tunnustelemalla kädellä mun jalkapohjaa kun seisoin suorassa. Asento oli täydellinen eli ei virhe askellusta. Nyt kävin pari kuukautta sitten jalkaterapeutin luona ja hän aloitti jalkojen tarkastuksen samalla tavalla ja hyvältähän se näytti kunnes hän pyysi mua kävelemään ja myöhemmin kyykistymään. Jalkojen virheet näkyivät vasta silloin. Ja kävellessä virhe näkyi toisessa jalassa ja kyykistyessä toisessa jalassa. Eli ei niihin myyjiinkään voi aina täysin luottaa.

Mutta mua kiinnostaa myös jalkojen pienten tukilihasten treenaaminen ja sen takia haluaisin vähitellen siirtyä ei tuettuihin kenkiin niin joudun käyttämään niitä lihaksia jotka tukevat jalkaani. tavoitteena on saada askellusvirheet korjattua.

Jokusenmetrinjuossut (Ei varmistettu)

Jep. Nimenomaa kannattaa käyttää ammattilaisia, kuten sanoin. Myyjät kouluttaa maahantuoja esittelemään tuotetta, fyssarit ym on paljon luotettavampia :) kannattaa niitä asiantuntijapäiviä hyödyntää.
Jalkojen pieniä lihaksia pystyt treenaamaan myös istueltasi erilaisilla jalkapöytäjumpilla. Näitäkin se fyssari opettaa :) paljasjalkakengät tukee sit tätä treeniä, hyväthä ne on, itselläni vahvistanut löysiä nivelsiteitä nilkoista ku oon jumpannu ja lisäksi juossu lenkkei barefooteil :)
Sun kannattaa keskustella ammattilaisen (fyssari ym) kanssa, mitä kenkiä hän suosittelee ja sitte vasta suunnata sinne kenkäkaupoille. Ei mitkää kengät itsestään paranna virheasentoja :( nimimerkki kokemusta on. Tsemppii!

///Laura (Ei varmistettu)

Joo, totta, ei mikään kenkä ihmeitä tee. Mulla onkin ne istualteen tehtävät jalkajumppaohjeet saatu jo sieltä jalkaterapeutilta ja oon treenaillut ja just tätä tukemaan niitä kenkiä etsin. Pitääkin olla hereillä noista asiantuntijapäivistä. :)

helmika (Ei varmistettu)

Hih, mä just eilen kävin intersportista ostamassa uudet juoksukengät! mulla ei oikeestaan edes ole ollut kunnon kenkiä vaan oon murskannut jalkojani, no suoraansanottuna en edes kehtaa sanoa minkälaisilla kengillä. Onneksi viisastuin tossa yks päivä ja onneksi en oo paljon ennen juoksennellutkaan että perus lenkkeilyä ja n. kilometrin mittasia juoksuja. Nyt ku oon ihan eritavalla kiinnostunut juoksemisesta ja on kunnon kamppeet siihen (uudet treenivaatteet aina innostaa!) nii tästä se lähtee ja ehkä mäkin vielä jokupäivä juoksen useamman kilometrin lenkkejä!
oot ehdoton tsemppari munkin juoksuharrastukseen ku sulla on niin hyvä asenne! kiitti ´hyödyllisestä postauksesta :)

karos (Ei varmistettu)

Millä salilla käyt? :)

Iidaaaa (Ei varmistettu)

Ja siis tosiaan, Helsinkiin olen muuttamassa se pääsi lauseesta unohtumaan.

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

hehe Free kenkiä saa jollai 80e:lla jo nykyään! Suosittelen :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Niken kengissä pienempi kun Asicsissa (omalla kohdalla), mutta silti 0,5 numeroa isompi kuin mitä oma peruskenkä :) No niin on! :D Vitsi mitä karkkivärejä näitä on nykyään, AH

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Hei ihan mahtavaa kuulla! kiitos :) haha Riippuu vähän mitä meen tekemään. Yleensä periaatteella ekat mitkä tulee vastaan :D

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Hei voipi olla! Noita on niin miljoona samantyyppistä mallia että pää sekoaa. Käytännössä kuitenkin sama kuin toi tr 3 :) Oon tietysti viskannu pakkaukset menemään ja kengissä ei lue mitään!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Moikka! Jalka tottuu noihin kenkiin, ja niinku sanoinkin, pitemmillä lenkeillä vähän tukevampaa :) Aluksi jalkapohjissa tuntui, mutta ihan pari ekaa lenkkiä mun kohdalla! Mä saan paljon vaatteita blogin kautta ja koskee myös treenikamoja ja -kenkiä! Tietysti sitten ostelen itsekin jotain :) Kiitos itsellesi!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

oi mahtava kuulla, KIITOS!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Mä oon juonu nyt Hera80 ja minttusuklaata! :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Isompia painoja - vähemmän toistoja. Ite teen 8-10 toistoilla 3 sarjaa kutakin lihasryhmää. Painoa on tarpeeksi kun just just jaksaa vetää sarjat loppuun. Sitten vaihtelen aina niin, että välillä teen kevyemmillä ja välillä haastan itseäni entistä raskaammilla panoilla, jotta lihas ei totu siihen samaan rasitukseen.

Lihasten kasvamisen edellytyksenä on ravinto ja palautuminen. Ei samoja lihasryhmiä peräkkäisinä päivinä, vaan päivä pari taukoa treenattuihin lihaksiin. Eli voit vaikka tehdä jalat ekana päivänä, kädet seuraavana ja keskivartalon kolmantena :)

Proteiinia saa esim lihasta, raejuustosta, rahkasta. Näiden perusjuttujen lisäksi mä syön silloin tällöin kananmunia. Palautusjuomat ovat ehdottomia lihastreenin jälkeen (tulisi juoda 30min kuluessa treenin jälkeen). Palautusjauhetta n 2rkl sekoitettuna maitoon/veteen sheikkerissä. Itse juon Hera80 -palautusjuomaa! :) Lihakset ei kasva, ellei ne saa ravintoa. Oon varma että tuloksia alkaa sullakin syntymään! :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Näillä juostaankin vuosia :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Jonkunverran menee, mutta se ei oo kyllä haitannut! :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

huippua!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Eikä! :D joo samoja juttuja. Kevyillä kengillä on vaan niin parasta juosta. Uskaltaisin väittää, että monet juoksua vihaavat eivät oo vaan juosseet oikeenlaisilla kengillä!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Kuulostaa siltä, ett äFreet ovat sulle just täydelliset kengät! :) Suosittelen todella. Ja kiitos mielettömästi, ihan mahtava kuulla!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

TR kengät on suunniteltu salille kyllä, mutta miksei vois toisaalta ottaa ulkokäyttöön jos tuntuu jalassa ja juostessa hyvältä :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Hei mahtava kuulla! Oikeet kengät antaa kyllä niin paljon lisää juoksemiseen! :) Kiitos sulle ja tsemppiä lenkkipoluille!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

Mä käyn meidän taloyhtiön omalla kuntosalilla aika paljon!

mangom (Ei varmistettu)

Harkitsin itsekin noita Free-kenkiä, mutta ainutkaan kolmesta urheilumyyjästä ei niitä mulle suositellut, sillä ne ovat todella vaativat. Rasittaa polvea kolme kertaa enemmän kuin normilenkkari. Toimivat kuulemma parhaiten, kun on kunnon lihakset jaloissa. Sulla siis varmasti toimii :)
Itse ostin juuri lauantaina kahdet lenkkarit Nikeltä. Toiset perustossut Pegasukset sekä vauhtilenkeille Lunar speedit. Näistä lisää motivaatiota itselle!

iidaaa (Ei varmistettu)

Ootko kuullu mitään tai osasitko sanoo niken free training twist trainers kengistä mitään? Sopisko ne ulkona juoksuun/pitkiin kävelylenkkeihin?:) Kiva jos vastaat:)

Kommentoi