Omistettu kuorsaajille

Tickle Your Fancy

Kuorsaaminen. Eeeh. Okei tiedän, ettei kukaan sitä tahallaan tee, mutta perhana, että vihaan kuorsaamista. Meteli auki olevasta ikkunasta yöllä - ei mitään, telkkari päällä - ei mitään, tasainen kuorsaaminen, jota rytmittävät äänettömät tauot - ei silmäystäkään unta koko yönä. Välillä jopa aavistuksen normaalia raskaampi hengityskin vie yöuneni. Mikä siinä onkin!!

kuva napattu meidän mökiltä kesän alussa

Vaihe 1. Kyllästyn nukahtamisyrityksiin. Nappaan puhelimen yöpöydältä ja alan pelaamaan 2048 peliä. Seitsemän kierroksen jälkeen totean, että olen ihan paska tässä pelissä. Yritän päivittää Bloglovinia viidettä kertaa, yllättäen kukaan ei ole postannut keskellä yötä?? Puhelin takaisin pöydälle.

Vaihe 2. Päätän äänittää kuorsausta. Saan hyvää materiaalia n. 30 sekunnin ajan. Tämän jälkeen pistän pätkän pyörimään poikaystäväni korvaan. Minusta täysin hyväksyttävää, samaa meteliähän minäkin parhaillani kuuntelen! Molemmat emme ilmeisesti kuitenkaan ole samaa mieltä, vastaukseksi saan nimittäin vihaisia tuhahduksia mm. aiheesta kuinka lapsellinen olen enkä ymmärrä, että toiset joutuvat menemään aamuksi töihin jne.

Vaihe 3. Nousen sängystä dramaattisesti (valitettavasti kukaan ei ole näkemässä) ja kävelen peitto kainalossa sohvalle. Jos kuorsaus ei kuuluisi sinne? Ikävä kyllä joudun pettymään. Yksiön mahtavia puolia: kuorsaus todellakin kantautuu tähän muutaman metrin päähän. Tönimisen sijaan joudun siirtymään kakkosvaihtoehtoon: sokkona tyynyillä pommittamiseen pimeässä huoneessa. Ne tuskin osuvat, meteli ei ainakaan lopu.

Vaihee 4. Kokeilen musiikin kuuntelua. Sen sijaan, että nukahtaisin rauhalliseen musiikkiin, alan jammailemaan ja laulamaan biisejä mielessäni.

Vaihe 5. Nostan koneen syliini ja kirjoitan postauksen aiheesta.

 

Kulta, rakastan sinua, mutta pliiiiis, hiljene. Kello on 02.04. Eiköhän yritetä taas. Hyvää yötä.

 

 

T. Väsynyt, muttei unessa

Kommentit

äliss (Ei varmistettu)

I feel you.. meillä tosin ei kuorsaa mies vaan KOIRA. Ja voi jumalautsi miten hän öisin vetelee moottorisahamaisia sulosointuja. Yritän hautautua peiton alle, tyynyn alle, laitan korvatulpat, tilkin oven ja karmin välit.. STILL! Kroohh kroohh

saratickle
Tickle Your Fancy

Eikä!! :D oh god voin kuvitella!!!

sanna (Ei varmistettu)

suosittelen kokeilemaan korvatulppia:) itse käyttänyt joka yö kymmenisen vuotta omien hermojen säästämiseksi

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä en vaan jotenkin osaa nukkua noillä, pitäis kyllä opetella. Mutta miten te heräätte herätyskelloon??

mikaela (Ei varmistettu)

Korvatulpat ei oikeen auta jos vieressä on joku kuorsaaja, auttaa vähän kyllä. Parhaat yöunet nukun korvatulpat korvissa mmmm syväuni ^_^ Herätyskelloon kyllä herää jos laittaa äänen kovimmalle, ei laita tulppia aivoihin kiinni ja ottaa toista tulppaa vähän ulommas.

sanna (Ei varmistettu)

mulla ainakin ne tulpat vaimentaa vaan ääniä, hyvin herään herätyskelloon.. olen hommannu sellasen kellon makkariin mistä ei kuulu "tikitysääni" kun sekin häiritsee:)

saratickle
Tickle Your Fancy

okei, eli pitää testata vielä!

Lotta (Ei varmistettu) http://notallthosewho.blogspot.com

Haha, oot niin hassu! :D Tykkään hirveesti sinun tyylistä kirjottaa, siinä on niin paljon persoonaa :) Mutta anyways, ongelma on tuttu, ja inhottava. Ei sillon vaan voi nukkua, kun toinen röhisee vieressä kun sika.

saratickle
Tickle Your Fancy

heh kiitti! :D Joo tiedän kyllä! Ei tää ehkä ihan sika ole

Nina (Ei varmistettu)

Kaikista pahinta oli ku ollaan kavereiden kanssa reissussa ja ilmeisesti täällä hotellissa
on paperiseinät, koska edellisen yön jouduin kuuntelemaan jonkun vieraan ihmisen kuorsausta viereisestä huoneesta! Argh, eihän sille voinut tehdä mitään.

saratickle
Tickle Your Fancy

:D auts!!

hiinanna (Ei varmistettu)

Aahhahahaha mä niin nään itteni tossa tilanteessa kun hirveellä ragella yrittää saada unta ja "vähän" ehkä lipsuu draaman linjalle.. Mulla niin nykynen kun entisetkin miehekkeet on vaan satunnaisia kuorsaajia, ja oon omaksunut vienon "tap on the chin" eleen kuorsaamisen kitkemiseksi. [ >>:D ] Mun mielestä tosi hellä ele, koska aggrelevelit siinä kohtaa on kuitenkin jo aika korkeella. Vähän kun vienosti muuttaa leuan asentoa nii hiljenee! Ja korkeintaan pieniä murahteluja saa takas. Ikävä kyllä en usko että onnistus vakavammissa kuorsauskeisseissä.

Ootko Sarppa huomannu että jos kuorsaajalle mainitsee kuinka sen kuorsaaminen valvottaa, ne vetää hirveet niitit ja lopulta huomaat itse olevas se anteeksipyytelijä? Alotat uhrina ja päädyt pahikseks?

Fridde (Ei varmistettu)

Haha ihan sikahyvä! Pitää kokeilla tätä :D

saratickle
Tickle Your Fancy

hahaha testaukseen menee!!

Ja kyllä olen huomannu saman! Sanot toiselle, että sä kuorsaat. Vastaukseksi ei koskaan tule että oikeesti, anteeks. Vaan "no enkä kuorsaa" "no varmaan mä tahallani kuorsaan" jne:D

Tiia (Ei varmistettu)

Voi ei tiedän niiin tunteen ! Mun miesystävä kuorsaa ja melkein joka yö joudun siirtyy sohvalle onneks asutaan kolmiossa ni se ei kuulu olohuoneesee :D korvatulppia käytin monta vuotta mut sit yks kaks ne alko sattumaan korvakäytäviin. Nijoutunu sit nukkuu sohval :) !!

saratickle
Tickle Your Fancy

ääh tosi kurjaa! Sun pitää ehdottaa sille semmosia kiskoja! Oon kuullu että ne toimii jos oikeesti kuorsaa kovaa ja joka yö!

Fridde (Ei varmistettu)

Siis apua, tää on kun suoraan meiltä! Mies kuorsaa, mä nauhoitan, tönin, huokaisen (kovaan ääneen, kunnes mies herää ja käskee olla hiljaa), kävelen ympäri kämppää, yritän kuunnella musiikkia mut jään aina laulamaan niitä mielessäni, meen sohvalle (mihin kuorsaus myös kuuluu vaikka makkarin ovi on kiinni), meen takas sänkyyn tönimään ja puhisemaan. Lopulta nukahdan, just ennen kuin pitäisi herätä aamuvuoroon.

saratickle
Tickle Your Fancy

:DD story of my life! Haha! No onneks meillä näitä kuorsausbileitä ei vietetä joka yö. Ilmeisesti vaan jos on tosi väsynyt.

Chatte (Ei varmistettu)

Ahah hyvä postaus, mutta paskamainen ongelma kyllä... :( Korvatulppia mäkin ehdottaisin, niihin kyllä tottuu ajan mittaan (käytin paljon kun luin pääsykokeisiin). Meillä mies ei onneksi kuorsaa, ongelmana onkin välillä se, että joudun tarkistelemaan onko tyyppi edes hengissä! :D Kun itse ei saa unta ja toinen ei osoita mitään elonmerkkejä, huolestuu hämmentävän helposti.. :D

saratickle
Tickle Your Fancy

:D ihana! Joo pitää testata ne tulpat kyllä vielä uusiks!

Ella (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/edgybeauty

Meitsillä on tapana puristaa poikaystävää nenästä (alkaa hengittää suun kautta) jos kuorsausta alkaa kuulumaan. Toimii välillä :D

saratickle
Tickle Your Fancy

:D testiiiiiiin

endorfiinikoukussa (Ei varmistettu) http://endorfiinikoukussa.fitfashion.fi

I feel you. Mun mies kuorsaa myös. Kovaa. Eikä edes auta, että monotan kantapäällä karatepotkuja reiteen tai huudan täyteen ääneen hänen nimeä. Sikeäuninen kuorsaaja on painajainen. :D Ainoa ratkaisu tähän on nukahtaa ennen toista.

saratickle
Tickle Your Fancy

haha ihana Elina :D Joo tiedän, tulee vaan hirveet paineet kun pitää äkkiä nukahtaa ennen toista!

Uhri (Ei varmistettu)

Mä otan aina kuorsaajatoverin nenästä kiinni!!! Toimii ainakin muutaman yrityksen jälkeen. Tai sitten vähän tönin, jotta vaihtais asennon kyljelleen, koska mun kokemuksesta kuorsausta tapahtuu eniten selällään nukkuessa, jolloin pää menee jotenkin huonoon asentoon ja tukkii noita henkiväyliä 8)

saratickle
Tickle Your Fancy

Joo kylkiasento jeesaa kyllä!

Hensku (Ei varmistettu)

Kuorsaamisen lopettamiseen on helppo apu – herättää kuorsaaja ja pyytää kääntymään nukkumaan kyljelleen! Kyljellään nukkuessa kuorsaaminen ei onnistu (no okei, ehkä 1 % ihmisistä kuorsaa myös kyljellään, toivottavasti poikaystäväsi ei kuulu niihin..). Tsemppiä :)

emmainkeri (Ei varmistettu)

Meinasin kans kysyä että nukkuuko Juuso selällään kuorsatessaan! Mun poikaystävä ei onneks kuorsaa oikeastaan koskaan, mutta välillä just selällään heti nukahtamisen jälkeen. Niin että kyljelleen se mies siellä! :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä oon tyyliin joskus ripsihuollossa ollessani havahtunut siihen kun on nukahtamaisillaan kurkusta pääsee kuorsausta muistuttava röhäsy :D Eli tää selällään ja pää taaksa kallistettuna asento on kyllä ihan se pahin :D

Anne (Ei varmistettu) http://justsayinghianne.blogspot.fi/

Tiedän niin tunteen! Mäkään en ikinä saa unta jos toinen kuorsaa vieressä, kun se ääni jäljittelee jotain katuporaa! :D

http://justsayinghianne.blogspot.fi/

saratickle
Tickle Your Fancy

Katupora kuulostaa pahalta :D

Mari (Ei varmistettu) http://maribeibe.blogspot.fi

On kyllä niin täyttä rakkautta mies, joka ei kuorsaa. En osaa tähän edes muuta sanoa, vaikka tarinoita kyllä olisi myös niistä kuorsaavista..

saratickle
Tickle Your Fancy

On tää kuorsaajakin täynnä rakkautta <3 :)

Vra (Ei varmistettu)

Hahaa kirjotat niin mahtavasti! :-D
Kuorsausongelmia tässäkin taloudessa: äiti, isi ja veli kuorsaavat :-D Käytettyjä keinoja: seinän hakkaaminen kuorsaajan herättämiseksi (anteeksi naapurit) ja tyynyn heittäminen kuorsaajan päälle ja nopea juoksu takaisin omaan huoneeseen (melkosta ninjailua ja naurunpidättämistä). Hotellihuoneissa jos nukun kuorsaajan vieressä potkin hlöä hereille ja esitän nukkuvaa, hlö luulee tällöin, että potkin unissani ;-)

saratickle
Tickle Your Fancy

Hahaha huikee ninjatyyppi!! :D Kiitos sulle <3

Linda (Ei varmistettu) http://mysecrets-linda.blogspot.fi

Haha ei vitsi tää oli hyvä!:D Voin niin samaistua suhun, koska en voi sietää korjausta. Siksi ei hirveän usein poikakaverin kanssa nykyään edes yökyläillä toistemme luona jollei mahdollisuutena ole esim siirtyä sohvalle nukkumaan. Mua saattaa joskus häiritä pelkkä tuhistaminenkin. Kännissä tämä ei kuitenkaan haittaa, koska sammun kun lyhtypylväs :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä oo nmyös niin naurettavan herkkäuninen, että herään kaikkeen! Kerran oon heränny myös tikittävään rannekelloon :D

noraa (Ei varmistettu) http://hhanginginmycloset.blogspot.com

Go Sara! :D

Johku (Ei varmistettu)

Ymmärrän että toi on varmaan tosi inhottavaa jos ei saa unta kuorsauksen takia, mutta olipa muuten hauska postaus :D Ihanan virkistävän erilainen heheh!

saratickle
Tickle Your Fancy

haha kiitos :D

Katriina (Ei varmistettu)

Ei ole todellista ! Tällänen meininki täällä joka yö. Pelottavaa oli lukee tätä samaan aikaan kun oon "retkellä" olkkarissa

saratickle
Tickle Your Fancy

oikeesti! :D<3

Katriina (Ei varmistettu)

Mitähän tapahtui yön hämärillä tunneilla kun puolet minun fiksuista idiksistä jäi matkan varrelle :DD ? elikkäs.. 7 vuoden reenin tulos on että miehen saa parhaiten hiljaseks ottamalla nenästä&leuasta kiinni.. tosin vieläkään en osaa nukahtaa tälläseen kiinnipito otteeseen :'D retkeilyt siis jatkukoon jos en nukahda eka. voimia ! <3

mirdie (Ei varmistettu)

haha, päivän parhaat naurut tuosta kohta 2. ! :D aivan loistava! Kuulostaa niin tutulta, eikä mitkään tönimiset sun muut auta.. mun mies nimittäin kuorsaa ihan sama miten päin nukkuu.. Yks yö mies yritti vaihtaa asentoa sata kertaa, että mäkin saisin nukuttua. Lopuksi alkoi jo naurattaa, kun toinen nukkui mahallaan nenä tyynyä vasten ja silti kuorsaus kaikui tyynyä vasten. :D:D

Sofia (Ei varmistettu)

Oh I feel you! Poikaystäväni ei onneksi kuorsaa, mutta muut äänet ärsyttää mua varsinkin väsyneenä :D Tässä juuri yövuoron jälkeen heränneenä rannekellon tikitys ottaa pannuun ja lausahdukset "voisitko syödä vielä vähän kovaäänisemmin" tai "onko se lauttia tehnyt sulle jotain pahaa vai tahallaanko tömistelet??" -On tuttuja tässä taloudessa.. Todellisuudessahan tuo mies varmaan hiipii varpaillaan ja yrittää imeskellä salaatit, ettei rousku :'D ..mutta joo äänet ärsyttää, varsinkin väsyneenä!

R (Ei varmistettu)

Täällä ilmottautuu kans yks kuorsaajien vihaaja! Ei unta koko yönä joa joku ees hengittää äänekkäästi. Oon jopa niin herkkis, että joskus jopa oma hengityksen ääni ärsyttää. Oikeestaan kaikki äänet nukkuessa häiritsee. Revin muiden luona nukkuessakin seinäkelloista patterit irti, ettei tartte kuunnella tikitystä. Ratkasu: en oo nukkunu melkei 3 vuotee yötäkään ilman korvatulppia!

Jennipenni (Ei varmistettu)

Oma poikaystäväni kuorsaa toisinaan mahallaan maatessaan ja kun kuorsaus alkaa, mä surutta kyllä tönin häntä ja pahimmassa tapauksessa nipistän, jos kuorsaus ei lopu :D Mulla on muutenkin välillä nukahtamisvaikeuksia, joten kuorsaus ei kauheasti tilannetta helpota... Toivottavasti löydät helpotusta ongelmaan!

M (Ei varmistettu)

Aaah kuorsaus... Meillä kuorsaa mies sekä miehen kokonen koira :D Koira aloittaa kunnon jyrinällä. Sitä saa sitten huudella ja töniä. Jos ei auta niin sitten pitää yrittää siirtää parempaan asentoon (tosi kivaa varsinkin väsyneenä). Kun koira on hiljaa aloittaa mies. Sitä saa kans tyrkkiä, mutta sepä onkin mokoma alkanut tyrkkimään takasin.. tosi reilua! Korvatulpat ainoa pelastus :D Tosin "muutama" herätys on mennyt ohi :/ Korvatulppien käytön myötä oon tosin huomannut, että en osaa enää nukkua jos kuuluu vähäisenkin ääntä jostain.

Kommentoi