Päivä 1,5-vuotiaan kanssa

Tickle Your Fancy

 

Matkustettiin siskon kanssa alkuviikosta veljeni ja hänen vaimonsa luokse Lappeenrantaan viettämään laatuaikaa kummityttömme (ja hänen vanhempiensa!) kanssa. Meillä oli niin hurjan hauska päivä, että päätin kirjoittaa tästä tavallisesta poikkeavasta tiistaista ihan oman blogipostauksen.

 

 

6:45 - Makuuhuoneesta kantautuu ensimmäisiä ääniä. Mini kömpii pian vanhempiensa sänkyyn. Siellä jutellaan edessä olevasta jännittävästä päivästä, jota ei vietetäkkään tällä kertaa hoidossa, vaan kotona tätien kanssa.

7:10 - "Muutii". Jokainen aamu alkaa itse tehdyllä mustikkasmoothiella, jonka pikkuneiti juo tuttuun tapaan itse. Tämän annoksen valmisti tytön äiti. Minä ja sisko vielä yritettiin epätoivoisesti nukkua :D Vahva alku lapsenhoitajilta!

7:20 - Pikkuinen tulee patjalle viereen pötköttämään. On aamusadun aika. Satumaa kirjasta valitaan tarina kolmesta possusta ja pahasta sudesta. Se on yllättävän pitkä, haha.

7:50 - Noustaan siskoni kanssa vihdoin ja viimein. Tehdään oma vihersmoothie, josta kummityttömme haluaa myös oman mukillisen. Hyvin näyttää uppoavan.

8:10 - Hampaiden pesun aika. Sekä tätien, että pikkuneidin. Homma toimii yllättävän mutkattomasti.

 

 

8:30 - Isi ja äiti lähtevät töihin. Pepi (välillä myös Pepe?) pysyy vahvassa otteessa kainalossa. Ei itkua, ylimääräisiä haleja ainoastaan. Jes!!

8:35 - Aletaan kasaamaan junarataa lastenhuoneeseen.

8:40 - Äiti palaa takaisin, koska unohti eväänsä :D Uudesta hyvästelystä selvitään myös vaivattomasti, kiitos junaradan.

9:00 - Ulkona tihuttaa vettä, mutta päätetään silti lähteä puistoon leikkimään. Meillä ei ole siskon kanssa tietenkään mitään keliin soveltuvaa varustusta, mutta pikkuinen puetaan haalariin ja kurahousuihin (onko nämä tarkoitus laittaa haalareiden päälle? En tiedä, me laitettiin :D)

 

 

9:30 - Vesisade yltyy yltymistään, mutta meikäläiset leikkii puistossa muiden lasten kanssa. Pepi on messissä ja kauttaaltaan märkä. Keinu, liukumäki ja metsässä olevat mustikat kiinnostaa.

9:50 - Vettä tulee jo niin kovaa, että nyt riittää. Sullotaan skidi vaunuihin ja juostaan täysiä kotiin. Matka on ylämäkeä ja meikäläisen käsivarret maitohapoilla.

10:05 - On aika kuivata puistossa kastunut Pepi. Tähän meneekin tovi.

10:15 - Istahdetaan olkkarin sohvalle ja ehdotetaan satukirjaa. Pöllö ja uusi muna on pikkutyypin valinta.

 

 

10:30 - Päätetään tehdä Pepille lounasta lastenhuoneen mielettömän coolissa keittiössä. Juustokampelaa, pastaa ja makkaroita. Ja hodari. Pepi ei mitä ilmeisemmin kasviksista välitä.

10:45 - Pepi venailee tiskipöydällä. Kohta saa ruokaa.

11:00 - Taas on lounaan vuoro. Tällä kertaa pikkuneidin. Makaronia ja bolognese-kastiketta. Tyyppi istuu pöydän ääressä melkein tunnin ja syö ehkä 500g makaronia :D

11:50 - Pestään kädet, annetaan Herra Hakkarais-pastilli ja pistetään tyttö päiväunille.

12:00 - Jäädään lastenhuoneen ulkopuolelle kuuntelemaan miten hän nukahtaa. Siellä luetellaan asioita: "Sala, tossu (jossu), kenkä, nalle, sala, nalle, äiti, iskä, tossu". Pian tulee ihan hiljaista.

 

 

12:05 - Avaan läppärin ja vastaan päivän aikana tulleisiin meileihin. Sisko nukahtaa sohvalle.

12:25 - Päätän vetää 30 minuutin joogan ja pistän Power Vinyasan pyörimään Youtubesta.

13:00 - Minulla on puolen tunnin puhelinpalaveri sovittu yhdeksi. Pikkuinen herää päiväuniltaan palaverin vedellessä viimeisiä.

13:10 - "Pala, pala". Päiväunilta välipalan kimppuun. Elämä ei ole ollenkaan hassumpaa vajaa 2-vuotiaan silmin! Minä ja sisko pistetään tällä välin meikkiä naamaan ja vaihdetaan kollarisortsit farkkuihin.

13:45 - Pakataan rattaat, välipalat ja varavaipat autoon, ja lähdetään keskustaan. Mennään moikkaamaan iskää hänen työpaikalleen!

 

 

15:00 - Tajutaan siskon kanssa, ettei olla syöty kunnon lounasta ja poiketaan kauppakeskukseen lohisalaateille.

15:30 - Kierrellään vaatekaupoilla. Päätettiin jättää rattaat autoon, sillä pikkuneiti huutaa koko ajan "käve, käve". Hän myös sinkoilee pitkin kauppoja ja laulaa <3

16:20 - Kohtaus Lindexin lastenosastolla. Löydän täydellisen parkatakin, jota mini sovittaa puoliväkisin ja huutaa nonstoppina "takki, pois, kenkä pois". Kaikki pois.

16:50 - Päätetään lähteä kotiin valmistamaan ruokaa.

17:20 - Luetaan minille satua ja simahdetaan siskon kanssa sohvalle :D 20 minuutin extempore päiväunet, samalla kun tytön äiti valmistelee illallista. Pikkuneiti käy välillä silittelemässä meidän päitä.

 

 

klo 17:50 - Aletaan askartelemaan vietnamilaisia kesärullia

klo 18:30 - Pöytä on koreana ja isäkin on tullut töistä! Myös pikkumimmi maistaa yhtä rullaa, josta tosin syö pelkät riisinuudelit. 

klo 19:20 - Kylpyyn! Amme lastataan kylpyleluilla. Asiaa ja vauhtia tuntuu riittävän, vaikka nukkumaanmenoaika alkaa jo lähestyä :D

klo 19:45 - Vaihdetaan yöpuku päälle ja kammataan hiukset. Samalla kammataan tätienkin hiukset.

klo 19:50 - Yritetään saada minityyppi rauhoittumaan ja kaivetaan jälleen satukirja esiin: Pöllö ja uusi muna lähtee neljättä kertaa tänään. 

 

 

klo 20:10 - Unohdettiin pestä hampaat, joten pestään ne nyt. Sen jälkeen unilaulu ja nukkumaan. 

klo 20.30 - Tyttö nukahtaa vihdoin ja me kaivetaan juustotarjotin esiin <3

 

 

xx Sara

Kommentit

Lisbee (Ei varmistettu)

Pöllö ja uusi muna :DD Olipahan erityisen symppis postaus &lt;3

Mahtavaa Sara <3 :)

Ehdottomasti yks sun suosikki-postauksista :D

https://faijahommia.fi/

saratickle
Tickle Your Fancy

haha suuuper! :D

ElizabethRinne

Ihanan erilainen postaus ja huipulta kuulostaa tuo minityyppikin! :) 

Elisabet | http://www.fashionpoetry.eu

saratickle
Tickle Your Fancy

hihiii kiva kuulla :)

Iina / MouMou (Ei varmistettu) http://moumou.fi

Saako sua vuokrata lastenvahdiks? :D &lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

SAA!! Ja ihan erityisesti teidän nappisilmälle!! <3

Hanna H (Ei varmistettu)

Vitsit mikä sattuma, kun näin tossa toiseksi ylimmässä kuvassa olevan kirjan! En edes muistanut kyseisen kirjan olemassaoloa kun mutsi pari viikkoa sitten oli roudannut jotain vanhoja kirjoja jostain varastosta ja siinä pinossa oli toi sama kirja (jolla ikää varmaan ainakin 20+ vuotta :D ) Samoja satuja luetaan siis mitä ilmeisimmin nykyäänkin &lt;3 :D

saratickle
Tickle Your Fancy

No waaay! <3

Jonnaaaa (Ei varmistettu)

Niiin ihana postaus!! (10 sydänsilmä emojia)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana kuulla <3 :)

Kommentoi