Päivän lounas: kasvismunakas

Tickle Your Fancy

Naurettavan helppo, äärimmäisen nopea ja varsin terveellinen lounasidea it is!

Pyöräytin tänään lounaaksi kasvismunakkaan. Munakas on yksi "yksinäisten kotiruokien" suosikeistani. Se toimii niin aamiaisella, lounaalla kuin välipalallakin (ei siis samana päivänä, välttämättä). Iltapalaksikin saatetaan välillä kokkailla omeletit.

Muistan kun pienempänä vanhempamme olivat huolissaan kun ahmittiin siskoni kanssa mummolassa joka kerta kananmunia. Vaari sanoi aina, että saa syödä niin monta kun vaan jaksaa ja sehän tietysti tarkoitti helposti kolmea ellein neljää keitettyä kananmunaa :D Kaikki ne luulot kananmunan epäterveellisyydestä on sittemmin todistettu vääriksi ja nykyään tuo valkoinen pallero lukeutuukin varsinaiseksi terveyspommiksi. Mikäli aihe kiinnostaa, voi lisää lukea mm. täältä.

 

Kasvismunakas

  • 3 kananmunaa
  • maitoa
  • kesäkurpitsaa
  • kevätsipulia
  • paprikaa
  • tomaattia
  • chiliä

Pilko ja paista vihanneksia pannulla hetki. Sekoita kulhossa kananmunat (rakenne rikki), tilkka maitoa, suolaa ja pippuria. Kaada munaseos kasvisten päälle. Varo paistamasta liian kuivaksi! Tarjoile avocadon, kevätsipulin ja lehtikaalin kera.

 

Löytyykö muita munakasfaneja?

 

T. Sara

Kommentit

memmmi (Ei varmistettu)

Oijoi, totaalinen munafani ilmoittautuu :D Mun kananmunien kulutuksen voi oikeestaan luokitella jopa vähän käsistä lähteneeksi, käytän niitä ihan jäätäviä määriä. Mutta ne on niin halpoja, helppoja, ravintorikkaita ja monikäyttöisiä! Valkuaista aamupuuron sekaan, paistettu munakas, keitetyt munat, banaaniletut... Mitähän vielä. Ihmettelen miten en oo vielä kyllästynyt muniin, niitä kun kuluu lähes päivittäin ja helposti monta päivässä haha :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Munafaneja, loistoa! :D Samoilla linjoilla täälläkin! Ja toimii hei muuten erinomaisesti myös smoothiessa! Tuo kivasti kuohkeutta ;)

Miia M (Ei varmistettu)

Oii, kuulostaapa hyvältä! :-) täälläkin yksi munafani! Kananmuna nyt vaan sopii melkein mihin tahansa, helppo ja täyttävä proteiininlähde! Itsekin tulee syötyä melkein päivittäin.

saratickle
Tickle Your Fancy

Jess! :) Päivittäin!

Kommentoi