Päivän puheenaihe: tyyli

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Stockmann

 

Päädyin eilen selailemaan vanhoja, vuosien takaisia asukuviani. Näitä ei ihan yhdessä illassa muuten läpi käydä. Lähes seitsemän vuoden bloggaamisen ansiosta sivuston uumenista löytyy asuja lähemmäs tuhat. Eilen asupostauksia auki klikatessani ihan jännitti. Yhtään ei osannut aavistaa mitä sieltä seuraavaksi oli luvassa. Ruudulle saattoi avautua talvinen maisema, jossa poseerasin farkkusortseissa, kukkapaidassa ja untuvatakissa tai keväinen katu, jossa jökötin kirpputorilta ostetussa anorakissa, siihen kiinnitetyssä irrallisessa karvakauluksessa ja neonvihreässä pipossa. Yhteen postauksista olin kirjoittanut, kuinka vaatteiden istuvuus oli minulle täysin toisarvoinen juttu. Pääasia, että pidin siitä henkarilla.

Nuori Sara oli kauhean kiinnostunut trendeistä ja halusi kokeilla kaikkea (pahimmillaan kaikkea samaan asuun). Mitä enemmän oli lookissa meneillään, sen parempi. Tyyli vaihteli laidasta laitaan eikä mitään ollut poissuljettu. Niin, paitsi tylsät eli yksinkertaiset asut. Klassinen ja ajaton olivat suorastaan kirosanoja minulle. Istuvat neuleet tai kauluspaidat yhdistettynä tavallisiin mustiin housuihin - en voinut ymmärtää kuka halusi pukeutua näin?!

Vastaus kuuluu, että minä, neljä vuotta myöhemmin. Rakastan toki edelleen kekseliäitä ja trendikkäitä asuja, mutta sopivalla maltilla rakennettuina. En osta enää vaatetta, ellen heti keksi kolmea erilaista tapaa yhdistää sitä. Vaaterekkini ovatkin viimeisen kahden vuoden aikana saaneet täydennystä klassisista ja ajattomista vaatekappaleista.

Räikeät värit eivät ole enää juttuni, sillä en osaa käyttää niitä kahta kertaa enempää. Suosinkin pukeutumisessa mielummin harmonisia, maanläheisiä sävyjä. Kamelitakit, pooloneuleet, väljät villapaidat ja sporttiset vivahteet ovat kiikkuneet trendeissä jo pitkään ja kuuluvat myös omiin lemppareihini. Materiaalit ovat alkaneet kiinnostamaan: suosikkini etenkin näin talvisin on cashmere. 

Kiinnostaisi kuulla miten teidän tyyli on viidessä vuodessa muuttunut? Onko tyyli tismalleen samanlainen kuin muutama vuosi sitten vai onko siinä kenties tapahtunut isojakin muutoksia?

cashmere beanie Balmuir, Stockmann // cashmere knit Repeat, Stockmann

 

xx Sara

Kommentit

annikaisamatilda (Ei varmistettu)

Haha, viisi vuotta sitten olin vasta 17, täyttämässä 18, joten onneksi (toivottavasti) tyyli on muuttunut niistä ajoista. Käytin paljon rohkeammin värejä (mikä sinänsä ei oo huono juttu, niitä vaan olisi voinut yhdistellä vähän paremmin), kun nykyisin lempivärejäni pukeutumisessa on musta, harmaa, tummansininen, valkoinen ja ruskea :D h&m:n alennusmyynnit ja h&m yleensäkin oli kova juttu, ja voi sitä riemua, kun pääsi pieneltä kotipaikkakunnalta isoon Kuopioon shoppailemaan.. Nykyään ostan vaatteita harkitummin, ja haluaisin panostaa enemmän laatuun. Sen kanssa tosin on vielä tekemistä: oon edelleen herkkä heräteostoksille, ja heräteostosten jälkeen ei opiskelijabudjetilla paljon laatua shoppailla. Kenkiin ja urheiluvaatteisiin yleensä panostan.
Vaikka aattelenkin, että oma tyyli on kehittynyt paljonkin viidessä vuodessa, fakta on se, että mun tyyli on edelleen hyvin jojoileva ja häilyvä. Onneksi silmä alkaa pikkuhiljaa bongata omalle kropalle ja omaan vaatekaappiin sopivia vaatteita, joten pahimmilta hutiostoksilta vältytään :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Heiii, kiitos tarinastasi! Kuulostaa aika samalta kuin omakin muutokseni! Siinä missä ennen shoppaileminen tarkoitti viisi muovikassia alekamaa kotiin, on nykyään ostosten tekeminen harkitumpaa. Tyylit ja trendit elää kokoajan, mutta nykyään silti joku tunnistettavuus omassa lookissa säilyy! Ja ehkä yhdistelyssä ja just tossa istuvien vaatteiden valikoinnissa on vähän kehitytty.... 

emzi (Ei varmistettu) http://emmelemzi.com

Tämä vuosi on luultavasti se kun yritän miettiä omaa tyyliäni ja käymään läpi vaatekaappini kunnolla. Luulen että sieltä löytyy paljon semmoista mitä en enää oikein osaa käyttää.

saratickle
Tickle Your Fancy

Meikä vois ottaa saman!

emmi / emerentus (Ei varmistettu) http://emerentus.blogspot.fi

Itse vuosi vuodelta mietin enemmän ostanko, ja jos ostan niin vain laadukkaita materiaaleja. Kašmivilla on yksi suosikeistani talvipakkasille koska olen niin äärettömän viluinen :-D Se matsku meinaan oikeasti lämmittää. Akryylineuleita en suostu enää katsomaankaan ihan sama kuinka kivannäköinen sillä muovipaita = ei hyvä.

saratickle
Tickle Your Fancy

sounds gooood! :)

Hanna Maria
Hanna Maria

Heh todellakin on muuttunut.. Tarkemmaksi ja jotenkin on silmää paljon, paljon enemmän kuin ennen. Onneksi :D Paikymppisenä halusin näyttää metsänkeijulta (psykehippi-tyyli :D) ja nyt en voisi enää kuvitellakaan käyttäväni niitä vaatteita!

saratickle
Tickle Your Fancy

haha ihana! :D

marja8486

Tämä on hauska postaus siksi, että mulla on taas muuttunut tyyli osittain päinvastoin kuin sulla. Tosin samojakin ajatuksia löysin. Viisi vuotta sitten pukeuduin yksivärisesti ja simppelisti (klassisesti). Nyt olen taas löytänyt aivan uuden maailman vintage-pukeutumisesta. Olen innostunut väreistä ja erikoisista kuoseista. Laatu on edelleen tärkeää ja pikkuhiljaa olen myöskin luopunut järjettömistä aleostoksista ja turhasta shoppailusta. Ostan vain tarpeeseen ja vintagejuttuja, jos ne ovat erityisiä ja tulevat oikeasti käyttöön. Siinä missä viisi vuotta sitten jalassani oli vapaa-aikana farkut ja töissä suorat housut, päälläni on nyt erilaisia erityisiä mekkoja, niin vapaalla kuin töissä. Ennen en välittänyt materiaaleista, mutta nyt syynään laput tarkasti läpi ja koetan ostaa vain hyvää ja kestävää mahdollisuuksien mukaan. Kaikkea ei tarvitse saada uutena, vaan kierrätys ja kirpparit ovat toinen kotini. Sieltä löytää paljon laatukamaa ja olen tehnyt viime vuoden aikana loistolöytöjä. Tykkään kyllä edelleen klassisesta pukeutumisesta, mutta en jaksa sitä montaa päivää putkeen. Sitten on jo pakko heittää kaulaan vaikka värikäs huivi ja vähän rikkoa palettia. Koen värit nykyään voimaannuttaviksi. Tämä voi johtua myös siitä, että töissä pukukoodiin kuuluu paljon musta klassinen pukeutuminen... :)    

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtavaa! Kuulostaa mielettömältä, you go girl! :)

Ps. Mäkin haluan oppia käyttämään mekkoja arkena (ja töissä)!!

Tasaraita

Itse kun mietin niin tyylini ei ole paljoa muuttunut viidessä vuodessa. Pukeuduin jo silloin lähinnä pillifarkkuihin, väljään t-paitaan ja neuleeseen. Lempiväreinä musta, harmaa, sininen ja valkoinen. Näillä mennään edelleenkin. Omistan itse asiassa aika paljon viiden vuoden takaisia kasmirneuleita, biker-takkeja ja mustia nilkkureita. Toki osa vaatteista on päivittynyt hieman ja esim. Kengät ovat nykyään kapeampikärkisiä, mutta kyllä kaapista löytyy useita vanhoja juttuja. 5 vuotta sitten oli 27 ja ilmeisesti jo löytänyt oman minimalistisen tyylini, koska samalla linjalla on menty. Pyrin jo silloin ostamaan vähän, mutta laadukkaita ja ajattomia vaatteita ja olen tainnut onnistua kun monia neuleita käytän tosiaan edelleen. Yksi lapsi on tässä välissä tullut synnytettyä ja salitreeniä tehtyä sen verran että farkut on menneet uusiksi. Joku vanha pari taitaa vielä mahtua päälle. Tulipas jotenkin hassu olo kun tosiaan tajusin että osa vaatteistani on jo aika kauan kulkenut mukana ja palvellut hyvin. 

saratickle
Tickle Your Fancy

Oh, no tuohoan on ihan täydellinen tilanne! Oma tyyli löytynyt ja homma hallussa :) Nuo monta vuotta vanhat ja edelleen hyvässä kunnossa olevat vaatteet on kyllä harvinaista herkkua, pidä kiinni niistä!

Janniek (Ei varmistettu)

Vielä kun sais tän ulottumaan tohon fake taniin. Love

saratickle
Tickle Your Fancy

:D just

Kommentoi