Paljonko painat?

Tickle Your Fancy

*sis mainoslinkin

Paljonko painat? Tätä kysytään minulta lähes viikottain. Vastaukseni kysymykseen kuuluu: "joku luku 50-65 väliltä, uskoisin." 

En ole käynyt vaa'alla vuosiin. Ei yksinkertaisesti kiinnosta. Tavallaan voisin käydä ja näin saada tiedon kuinka montaa kiloa kannan päivittäin, mutta mitä minä sillä tiedolla?

Nuorempana se oli päivittäistä. Jopa pakkomielteistä. Aamupaino oli saatava, muutoin epätietoisuus vaani koko päivän. Mikäli lukema oli normaalia suurempi, masennuin ja mikäli se oli taas normaalia alempi suu vääntyi väkisinkin hymyyn. Ei sillä, että olisin jollain erillisellä laihdutuskuurilla ollut tai mitään muutakaan. Paino nyt vaan sattui heittelemään, kuten naisilla tapana on. Näin jälkeenpäin mietittynä koko ajatus tuntuu aivan sairaalta. Vaa'an osoittama kilomäärä saattoi masentaa minut kokonaiseksi päiväksi tai parhaimmillaan jopa viikoksi. Ja nyt puhutaa normaalipainoisesta ihmisestä. Aivan sairasta!

Jossain vaiheessa vaaka jäi, en halunnut astua siihen. Vaaka on minulle nykyäänkin ahdistava kapistus. Vaikka tällä hetkellä minulle on aivan se ja sama montako kiloa painan, edustaa vaaka kaikkea sitä, mistä haluan pysyä kaukana. Vartaloni on minulle niin paljon enemmän kuin kilomäärä. 

top here* // sneakers here* (on sale!!!) // tights here*

 

Vastaukseni kuuluu yhä, että en tiedä paljonko. En omista vaakaa, enkä ole kiinnostunut sellaista hankkimaan. Mittaan mielummin 100m:n aikaani kuin painoani ja lasken mielummin päivän aikaisia hymyjä kuin kehoni kiloja.

 

My readers keep asking my how much I weight. The answear is, I have absolutely no idea. Probably something between 50-65kg. The thing is I have no interest to find out how many kilos I carrie around. I mean I totally could, but what would I do with that information? I used to took my weight every morning. I was sad if the number was bigger than my average weight and happy if it was smaller. How crazy was that. I was totally normal weight and not on a diet or anything. To me the scale represent everything that I don't appreciate. For me my body is so much more than just a number. I rather measure how many push ups I can do in 60 seconds than keep counting the kilos of my body.

 

Pictures: Annika Ollila

xx Sara

Kommentit

Lumos

Vaakaa ei tästäkään taloudesta löydy ja juurikin samoista syistä. Minua ei kiinnosta paljonko painan, vaan se miltä minusta tuntuu ja olenko itse tyytyväinen peilikuvaani.

saratickle
Tickle Your Fancy

Aivan sama täällä!

mystery
Vision One

Minäkään en enää vaakaa katsele, kun painoindeksin mukaan olen "lievästi lihava" vaikka olen täysin normaali ja sopusuhtainen. Ehkä yksi vatsamakkara tulee istuessa, voi apua :D jos painaisin sen 15 kg vähemmän mitä kaikkien taulukoiden mukaan pitäisi, musta ei olis enään mitään jäljellä. Luvut ei kerro mitään!

saratickle
Tickle Your Fancy

No juuri näin. Ja mun mielestä vaaka on ylipäätään todella huono mittari kuvaamaan ihmisen "terveydentilaa". Eihän tossa ole mitään järkeä. 

Suvi K.
Sisunainen

Mäkin mietin pitäisikö vaan lopettaa kokonaan vaalla käynti. Mulla se on enemmän terveydentilan ja ruokavalion sopivuuden mittari - mutta kuten sanoit, paino voi vaihdella ihan satunnaisestikin ja siksi vaaka ei ole kovin luotettava kertomaan yhtään mitään, vaan todennäkösemmin aiheuttaa vaan turhaa stressiä. 

saratickle
Tickle Your Fancy

Nämä ovat juurikin ne syyt miksi olen itse siitä luopunut!

Vierailija (Ei varmistettu)

Couldn't agree more! Hyvin sanottu!:) Se kilomäärä ei kerro juuri mitään terveydentilasta, saati sisäisestä hyvinvoinnista. Itse oon jättänyt vaa'alla käynnit terveystarkastukseen, koska ei voisi vähempää kiinnostaa. Turvaudun peiliin jos jotain tilannepäivitystä kaipaan:D

saratickle
Tickle Your Fancy

Kuulostaa erittäin terveeltä! :)

emzi (Ei varmistettu) http://emmelemzi.com

Vaaka on kyllä semmonen ahdistuksen kapistus että huhu!

saratickle
Tickle Your Fancy

En kuulu juu minäkään faneihin

Msssss (Ei varmistettu)

Siis voi herran jestas, kun meinasi mennä hermo terveystarkastuksessa. Sanoin hoitajalle etten halua nähdä omaa painoani, kun tuli punnituksen aika. Yleensä se on ollut ok sairaanhoitajille, mutta tämä virkaintoinen yksilö kuulusteli minua 15 minuutin ajan siitä miksen halua nähdä painoani. Jouduin sitten siinä painostuksessa myöntämään kärsineenä aikaisemmin syömishäiriöstä,joka johti silloin aikoja sitten siihen, että kyttäsin päivittäin painoani vaa'alla ja masennuin jos painoni oli vähänkään noussut. Lopulta hoitaja suostui vänkäämisen jälkeen siihen etten katso painoani. Ajattelen nykyään siis samoin kuin sinä. Ei painolla ole niin merkitystä. Tärkeintä on voida hyvin sisäisesti ja ulkoisesti ilman mitään pakkomielteistä painon kyttäämistä.

saratickle
Tickle Your Fancy

huh! ihme meininkiä! 

sanniiii (Ei varmistettu)

Mä käyn vaa´lla ehkä kerran vuodessa. Muistan vieläkin nuoruudesta kuinka hirveältä tuntui kun oli terkkarintarkastus ja kaikki punnittiin yksitellen, terkkari katsoi vaakaa ja huomautti minulle että painan aika paljon. Oon harrastanut liikuntaa 7-vuotiaasta asti, ja kilpailin 16-vuotiaaksi asti. Uskallan väittää olevani paremmassa kunnossa kuin suurin osa ikäisistäni sillä juoksen ja pyöräilen päivittäin. Kun kaverini kuulevat, että painan lähemmäksi 70 kiloa minun väitetään a) valehtelevan b) sanovan että painan liikaa. On se ihme, että painoa edes tänä päivänä kytätään enää :D Tiedän kyllä itse että voin aika hiton hyvin, ja jos mun 70 kiloinen kroppa pystyy vetämään kunnon lenkkejä niin onko sillä painolla yhtään mitään väliä? Alan aina paasaamaan vaan ihmisille tästä, varsinkin nuorille tytöille että älkää oikeasti pliis katsoko niitä kiloja vaan sitä minkä laatuista ruokaa laitatte kroppaan, että liikutte ja että voitte hyvin niin fyysisesti kuin henkisesti. Jos noi kolme on kunnossa niin painossa ei takuulla ole mitään vikaa.

saratickle
Tickle Your Fancy

Tää tarina on taas hyvä todiste siitä, että vaaka on aivan onneton mittari kertomaan ihmisen elämäntavoista yhtään mitään. Tunnen myös ihmisiä, jotka yksinkertaisesti painavat enemmän, vaikka ovat täysin sopusuhtaisia ja normaalipainoisen näköisiä. Ja arvatkaa vaan paljonko he ovat asiasta nuorempana stressanneet. 

Mä taidan ruveta sun kanssa myös paasaajaksi! :D

Plaaplaa (Ei varmistettu)

Mä menin just vastikään ostamaan vaa'an. Ei ois kannattanu. Masennuin vaan, kun huomasin painavani enemmän kuin pari vuotta sitten. Tiedän kyllä, että painohan ei oikeastaan kerro todellisuudessa mitään mutta silti en pääse eroon ajatuksesta etteikö tästä voisi muutamaa kiloa karsia. Jospa vaikka edes vähän kiinteytyisi vatsasta ja vyötäröltä.

Hani (Ei varmistettu)

Eeeehhh. Kävin aamulla vaa'alla ja olin omg puoli kiloa painavampi kun viimeviikolla ja tästähän minä mieleni pahoitin. Lähdin niin kärttysenä töihinkin :D Tää postaus tuli ehkä parhaaseen saumaan ikinä ja taidan hylätä sen vaa'anperkeleen sängyn alle ja keskittyä vaan voimaan hyvin :)

saratickle
Tickle Your Fancy

nyt heivaa se vaaka!! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa muistaa, että paino voi heittää parikin kiloa yhdessä päivässä! Kehossa oleva neste vaikuttaa paljon. :)

Amppis (Ei varmistettu)

Samaa mieltä tästä aiheesta. Itse oon ollut viimeaikoina satunnainen vaa'alla vierailija kun en itse omista vaakaa. Taisin just päättää etten enää astu vaa'alle - tuntuu et stressitasot laski heti päätöksen myötä. Kiitos <3

senna (Ei varmistettu)

Käyn vaa'alla vain, kun lähen matkoille ja pitää punnita matkalaukku, se kun ei mahdu yksin mittarille. Enpä silti muista, paljon painan, kunhan laukku on kohtuumitoissa!

saratickle
Tickle Your Fancy

kuulostaa hyvältä! (Y)

Delle (Ei varmistettu)

Miksihän lihaksikkailta kysellään heidän painoaan? Eihän lihavilta kysytä, senhän kaikki tietää olevan epäkohtelista.
Punnitsen itseni kerran viikossa ja painoa voi tulla viikossa kolme kiloa ja kolmen viikon kuluttua se on lähtenyt, tullakseen viikon päästä takaisin!

saratickle
Tickle Your Fancy

ihan hyvä kysymys! 

Kohta mummuikäinen (Ei varmistettu)

Minulla on vaaka, se näyttää 97 kiloa, olen 174 cm pitkä ja suuriluinen romilus, kengät ovat kokoa 42, nuorena sain jalat sullottua 39 kenkiin mutten enää vaan käytän mukavia kenkiä mieluiten kuin korkokenkiä, olen siis aivan perusnainen, kasvot ovat kauniit, silmät ovat suuret ja tummat, hiukset melkein mustat luonnostaan, rinnat ovat täyteläisen pyöreät, suuret nännit, rumaa minussa on varpaat, ne ovat pitkät kuin sormet ja ukkovarpaat kuin miehellä. Olisin halunnut olla pieni, kaunis ja vaalea nainen mutta olenkin aivan päinvastainen, silti rakastan itseäni vaikken sitä kauheasti hehkutakaan koska ihminen joka rakastaa itseään niin rakastaa myös toisia eläviä. Rakastan eläimiä ja lapsia kauheasti ja minuun sattuu jos näen otsikoita joissa nämä ihanat ovat joutuneet pahojen kynsiin.

mari.saisa

Mä en edes omista vaakaa. Tiedän, että silloin kyttäisin sitä. Peili ja mittanauha ovat minun apuvälineeni. Besides mitä se kuuluu muille, mitä mä painan (sanoo hän, joka ilmoittaa blogissaan painonsa). Ehkä lääkärille kuuluu, mut entä muille?

Vierailija (Ei varmistettu)

Hah. Kävin just vaa'alla pitkästä aikaa tänä aamuna. Oon ollut flunssassa, syönyt epäterveellisesti ja en tietenkään oo käynyt salilla. Oon huomannut, että kun liikun ja syön terveellisesti, niin mua ei koskaan kiinnosta vaaka. Vasta silloin kun alan lipsuilee. Mutta tässäkin parempi mittari olisi se, että tiukat farkut mahtuu edelleen jalkaan. Mitään hälyttävää ei ole siis tapahtunut! :)

Aditu
MILF journal

Itse osasin lopettaa painon kyttäämisen vasta raskauden jälkeen, en oikein tiedä miksi juuri silloin, mutta hyvä niin! Myös omalla kohdalla se vahtaaminen oli välillä pakkomielteistä, tosin niin päin että jos paino laski, olin heti ihan paniikissa että mikä nyt ja eikö treeni tuota tulosta jne. Varsinkin kun paino heittelee paljonkin, olen niin iloinen että olen ymmärtänyt tämän "näkeehän sen peilistä" asenteen.

helmisaukko

Itse olen viime aikoina pohtinut painoindeksin oikeellisuutta ja naisen painon normia. Tuntuu, että naisen paino on suuri illuusio, jossa normaali paino sijoittuu sinunkin mainitsemallesi 50-65 kg alueelle, useimmiten mieluummin skaalan alkupäähän. Reilu kolme vuotta sitten kärsiessäni jonkinasteisesta syömishäiriöstä painoin alimmillani n. 48 kg. Jälkikäteen näen olleeni alipainoinen, esimerkiksi kuukautiseni olivat poissa yli vuoden verran, mutta koska olen lyhyt, painoindeksin mukaan olin "vain" normaalipainon alarajoilla. Minun keholleni tuo paino oli kuitenkin selvästi liian vähän. Tervehtymisprosessin (ja ulkomailla asumisen) myötä painoni nousi yli 20 kg, josta jonkin verran olen jo keventynyt. Tällä hetkellä painan vajaa 70 kg, mikä painoindeksin mukaan merkitsee "lievää ylipainoa". En koe olevani "lievästi ylipainoinen", en hyväksy tuota määritelmää. Olen sopusuhtainen, tavallisen kokoinen, aikuinen nainen. Urheilen ja syön terveellisesti. Olen pohtinut vääristääkö esimerkiksi ruumiinrakenteeni (etenkin isot rinnat) painoindeksiäni, mutta sekin tuntuu hassulta. Olen pohtinut, olenko sokea omalle keholleni historiani vuoksi, mutta myös ulkoisten kommenttien mukaan kehoni on nyt sopiva ja kaunis. Kevään ja pyöräilyn myötä kevenen todennäköisesti muutaman kilon ja asetun siten jälleen painoindeksin "normaalin" sisään. Se on sinänsä toissijaista. Kehon kuuluukin vaihdella elämän aktiivisuuden mukaan. Oman ajatus- ja muutosprosessin myötä olen kuitenkin alkanut kyseenalaistaa yleistä käsitystä naisen normaalista painosta. Paljon normaalipainoiset naiset todella painavat?

Pauliinenn (Ei varmistettu)

Vaaka on asia, joka on nyky-yhteiskunnan suuri vitsaus saada ihmiset tuntemaan itsensä huonoiksi ja onnettomiksi. Itse muistan aina peruskoulun terveystarkastuksissa olleeni isopainoinen, vaikka todellisuudessa harrastin liikuntaa aamusta iltaan. Kunto oli huipussaan. Nuoruudessa se iski pahaan väliin ja onnistuin diettien avulla saamaan itseni "samaan muottiin" eli bmi normaaliksi. Kaikki hormonitoiminnat ja kaikki menivät sekaisin. Painoindeksi on yhteiskuntamme pahin rosvo. Pitäisi tutkia yksilöinä eikä massoina. Kukaan meistä ei ole samanlainen. Samoista syistä en ole vaakaa mennyt ostamaan. Sama on vaatekauppojen vaatekoot. Vaikka ei mahtuisi S' koon housuihin, ostaa ne jotka istuvat täydellisesti vaikka olisivat kokoa L. Oma hyvä olo menee kaiken tuollaisen turhanpäiväisen hömpötyksen edelle. Keep it girl!

Vierailija (Ei varmistettu)

Omistan vaakan, mutta unohdan myös käyttää sitä aika ajoin. En kylläkään sen vuoksi käytä sitä, että pelkäisin sen näyttävän kilon enemmän kuin edellisaamuna vaan päinvastoin. Käyn silloin tällöin tarkistuttamassa olenko saanut hankittua yhtään lisää massaa vai onko käynyt kato. Eli hieman päinvastaiset tunnelman kuin yleensä. :D

memmmi (Ei varmistettu)

Huh, mulla on aivan samoja kokemuksia tosta päivittäisestä painon mittaamisesta ja siitä, miten siinä näkyvä lukema määrittele onko fiilis hyvä vai huono. Sen jälkeen kun muutin pois vanhemmilta, niin mulla ei oo onneksi edes ollut vaakaa. Aluksi kävin aina silloin tällöin vanhemmilla vieraillessani vaa'alla, mutta nyttemmin se on jäänyt. Mitäpä sillä tiedolla tosissaan tekee. Kyllä mulle kertoo jo pelkästään esimerkiksi housujen päälle sopivuus tai sopimattomuus sen, onko kropassa tapahtunut jotain muutosta :D Ja se fiilis mikä on omassa kropassa! Se kun ei ole sidonnainen siihen, näkyykö siinä vaa'assa 60 vai 65 kiloa.

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Niin raikkaita kuvia! Tekee mieli itsekin lähteä ulos!- >

Kommentoi