Paras rikossarja x 8

Tickle Your Fancy

 

Rakastan dekkareita ja rikossarjoja. Luen ja katson niitä mielummin kuin mitään muuta, etenkin näin pimenevinä syysiltoina!

Vietettiin eilen pitkästä aikaa kunnon himasunnuntaita, noutoruokineen ja saunoineen. Saatuamme tarpeeksi tietovisailuista (kahoot, best!), päätettiin kokeilla uutta rikossarjaa. Pienten googlettelujen jälkeen päädyttiin aloittamaan sarja nimeltä How To Get Away With Murded.

Kuten arvata saattaa, vei sarja mukanaan. Vei itseasiassa niin pahasti, että inspiroiduin kirjoittamaan postauksen rikossarjasuosikeistani, johon uusi tulokas pääsi mukaan. Tässä tulee siis kahdeksan suosikkiani.

 

 

HOW TO GET AWAY WITH MURDER

Menestyvä puolustusasianajaja Annalise Keating vetää Middletonin yliopistolla rikosoikeuden perusteiden kurssia ja ottaa viisi menestyneintä opiskelijaa töihin yritykseensä. Opiskelijat – Wes, Connor, Michaela, Asher ja Laurel – avustavat häntä etsimään todisteita yrityksensä asiakkaiden syyttömyydestä. Todellinen soppa syntyy, kun yliopistokampukselta löytyy kadonneen opiskelijatytön Lila Stangardin ruumis. Mielenkiintoisesti kuvattu jenkkisarja yllätti todella!

THE KILLING

Rikosdraamasarjan The Killingin (Jälkiä Jättämättä) tapahtumat sijoittuvat tunnelmalliseen Seattleen. Päähenkilöinä toimivat poliisikaksikko Sarah Linden ja Stephen Holder, joita molempia piinaa synkkä menneisyys. Nuoren Rousie Larsenin murhatutkimuksen tapahtumat tuntuvat ajoittan todella aidoilta ja ahdistavilta. Jos joku, niin tämä sarja on ennalta-arvaamaton. Tarinaa kerrotaan aina yhtä aikaa kolmesta vastakkaisesta näkökulmasta, jotka kaikki ovat kytköksissä murhaan. Yksi parhaista rikossarjoista!

SILTA

Koukuttava, jo legendaksi muodostunut pohjoismaalainen rikossarja alkaa kun Juutinrauman sillalta löytyy ruumis, joka on aseteltu Ruotsin ja Tanskan rajalle millimetrin tarkasti. Käynnistyy sarja murhia, joiden taustalla näyttää olevan yhteiskunnallisia vaikuttimia. Rikoksia tutkivat Aspergerin oireyhtymästästä kärsivä ruotsalainen lääninrikospoliisi Saga Norén ja tanskalainen rikospoliisi Martin Rohde. Sarja on menestyshitti, eikä syyttä!

ARNE DAHL

Ruotsalainen rikossarja, jonka keskiössä toimii seitsemästä rikostutkijasta koostettu A-ryhmä. Kuten arvata saattaa, A-ryhmä saa tutkittavakseen ne kaikista haastavimmat tapaukset. Mukaansatempaavat keissit ja kiinnostavat henkilöhahmot (myös suomalaiset on edustettuina!) saavat sinut ahmimaan jaksoja kaksinkäsin. Yksi tarina koostuu aina kahdesta 1,5 h:n jaksosta.

TWIN PEAKS

David Lynchin ja Mark Frostin kulttisarja on juuri niin outo kuin olit kuvitellutkin. Outo, mutta nerokas. Tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Twin Peaksin kaupunkiin, jossa FBI-agentti Dale Cooperin yrittää selvittää nuoren Laura Palmerin raakaa murhaa. Sarjassa päästään seuraamaan pikkukaupungin asukkaiden elämää ja kaupunkiin liittyviä yliluonnollisia tapahtumia.

NOUSUVESI

Poliisikorkeakoulussa opiskeleva nuori Olivia Rönning kiinnostuu 25 vuotta vanhasta ja julmasta murhamysteeristä, jossa raskaana olevan naisen ruumis löytyi Ruotsin länsirannikolta. Tapaus jäi taannoin ratkaisematta useista silminnäkijähavainnoista huolimatta. Pian Olivia tajuaa, että murhan tutkintaa ei aikoinaan hoidettu kunnolla, ja jotkut yhä haluavat pitää tapauksen selvittämättömänä. Kymmenenosainen sarja on kerännyt Rutsissa mmiljoonayleisön ja sitä verrattu jopa Siltaan.

STRANGER THINGS

Stranger Things sijoittuu periamerikkalaiseen pikkukaupunkiin vuonna 1983. Sen keskiössä on neljän Dungeons & Dragons -roolipelejä rakastavan 12-vuotiaan pojan kaveriporukka, josta yksi, Will, katoaa ensimmäisessä jaksossa jäljettömiin. Pian alkaa tapahtumaan sarjan nimessäkin luvattuja outoja asioita. Todella outoja asioita. Netflix-sarjan ensimmäinen kausi ilmestyi viime kesänä.

SORJONEN

Perhe, Kari ja Pauliina sekä heidän teini-ikäinen tyttärensä Janina, päättää muuttaa Pauliinan lapsuuden maisemiin Itä-Suomeen, Lappeenrantaan. Sorjonen ottaa vastaan pestin paikallispoliisin Vakavien rikosten erikoisyksikössä, jotta perhe saisi uuden alun, enemmän aikaa yhdessä, ja Kari mukavampia rikoksia ratkaistavakseen. Mutta idyllisen rajaseudun rikokset ovat koskettavampia ja tulevat lähemmäksi kuin mikään aiemmin.

 

 

Ps. en malta odottaa, että pääsen illalla käpertymään sohvannurkkaan uuden jakson kera!!

 

xx Sara

Kommentit

JaninaKK (Ei varmistettu)

Rikossarjojen fanittajana suosittelen ehdottomasti: Bones, Elementary ja meidän uusi lemppari: Person of Interest. Näissä kaikissa on hyvä puoli, että joka jakso rakentuu uudelle tarinalle, joten allekirjoittanut, joka nukahtaa jossain välissä melkein aina, voi katsoa aina uuden jakson eikä varsinaisesti ole skipannut mitään tärkeää. Toki niinkuin jokaisessa sarjassa, taustalla on juoni ja vanhat kuviot, jotka vain kaikki/suurimman osan jaksoista katsonut ymmärtää :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Eiiii! JESSS, kaikki uusia mulle, KIITOS <3

Katarina Kirvesmäki (Ei varmistettu) http://keepongrowing-kk.blogspot.com

Toi How to get away with murder on ihan älyttömän hyvä ja koukuttava! Mä rakastan kans rikossarjoja ja tältä sun listalta löytyi monta omaakin lempparia. Myös pari uutta näytti olevan, eli niitä sitten seuraavaksi katsomaan :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Huippua!! :)

Ässätässä (Ei varmistettu)

Rikossarjat on parhaita!!

Meikä suosittelee Netflixistä ainakin näitä: Broadchurch, Marcella, Luther &amp; The Fall. Oon kattonu sun listalta melkein kaikki, joten luulen, että tykkäät noistakin. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Uusia löytyi, wihiii! Kokeiluuuun! Kiitos :)

Elisabethwe (Ei varmistettu)

Aivan huikeeta! Oon kattonu osan sarjoista sun listalta ja nyt löyty lisää katsottavia!
Erityisesti suosittelen katsomaan Broadchurch, löytyy Netflixistä molemmat tuokkarit jos et oo katsonu!
Sarja, joka on tiedetty siitä että ainoastaan kolme sarjan tekijää tiesi murhaajan ja murhaajan näyttelijä sai itse selville vasta viimeisillä hetkillä! Aivan ennalta-arvaamaton sarja ja hyvin kuvattu! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Nyt oli sellainen mainospuhe, että todellakin katselulistalle!! Kuulostaa ivan liian koukuttavalta jo nyt! :D Jei, kiitos vinkistä!

Toimitus
Toimitus

Pakko huhuilla täältä myös omat suosikit, joita ei ole vielä mainittu: True Detective, The Wire ja Fargo. Varsinkin viimeinen voisi kolahtaa listaamistasi sarjoista pitävälle! -Anne

saratickle
Tickle Your Fancy

Oiiii! The Wirea en ole nähnyt (menee ehdottomasti kokeiluun), mutta nuo kaksi unohtuivat tästä listalta! Fargo ja True Detective, aivan törkeen hyviä molemmat!!

mim (Ei varmistettu)

off topic mutta tosi harmillista kun edelleenkään sun blogi ei päivity kunnolla bloggeriin :/ tai kun uusin postaus päivittyy, häviää edellinen. vain uusin siis aina näkyy ja nytkin oli jäänyt 7 postausta multa välistä lukematta :s

saratickle
Tickle Your Fancy

Heyy, mä tutustuin aiheeseen ja olin yhteydessä help deskiin. En ole itse koskaan käyttänyt bloggeria blogien lukemiseen ja koska blogini ei ole bloggerissa tai minulle ei ole tiliä siellä, en voi itse eikä voi help deskikään tehdä sille mitään.

Kokeileppa päivittää sivustoni URL sinne! :)

mim (Ei varmistettu)

Yritin tätä kyllä heti mutta ei :/

Suvi (Ei varmistettu)

Hyviä sarjoja lista täynnä! Lisäisin vielä yhden: The night of! Löytyy HBO Nordicista, ja on itse asiassa HBO:n oma sarja. Tajuttoman koukuttava ja tooooooooosi hyvä!

saratickle
Tickle Your Fancy

Kuulostaa siis erittäin hyvältä, kiiiitos vinkistä! :)

Kata Lilius (Ei varmistettu)

Twin Peaks!! &lt;333

Iidnnnnnn (Ei varmistettu)

Jos et ole vielä katsonut, suosittelen Dexteriä!

saratickle
Tickle Your Fancy

Dexterit nähty! :D Tosin onko niiltä tullut uusia tuotantokausia? En ole nimittäin pariin vuoteen katsonut!

evepaa

Netflixissä näkyy ainakin koko sarja eli 8tuotantokautta ellen nyt väärin muista :)

Rosar (Ei varmistettu)

HEI! jos tykkäät näistä niin katso ehdottomasti the fall! aivan huikea ja tosi samantyyppinen esim. the killing ja tosi semmonen tiivistunneilmainen. Ite tykkään muuten melkein näistä samoista mutta the fall saattaa melkein jo olla Sillan kanssa jaetulla ykkösijalla.

saratickle
Tickle Your Fancy

oiiih! Tosi moni on nyt kehunut tätä The Fallia! Katseluun, ihan ehdottomasti <3 Kiitti!

Ainosofia (Ei varmistettu)

Hei! Jos et oo vielä sen nimistä sarjaa nähnyt kun Luther, niin suosittelen suuuuuuresti! Edellä mainittu nosti riman sen verran korkealle, että en oo vielä uskaltanut mitään uutta rikossarjaa alkaa katsomaan :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Lutheria katsottu muutama jakso, mutta jotenkin se vain unohtui sen jälkeen. Pitää ehkä ottaa uusintaan! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, hyvä lista! Tykkään erityisesti Twin Peaksista ja Sillasta. Ja tänä syksynä olen katsonut Sorjosen Areenasta ja Nousuvedestä on vielä kaksi jaksoa katsomatta.

Tässä pari suositusta, jos et ole nähnyt: Kuudes aisti (Det Tredje Øyet, norjalainen sarja. 2. kausi tekeillä), Modus (ruotsalainen, kohta tulee 2. kausi tästäkin ulos), Top Of The Lake (australialais-uusiseelantilais-brittiläistuotantoa, 2. kausi ulkona 2017) ja tietty Beck-leffat :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Criminal minds on kyllä ehdoton lemppari!! Muita hyviä motiivi, body of proof ja medium.

Mmarianne (Ei varmistettu)

HBO:n The Night of-minisarja on hyvä :) Jinx myös, jos et oo jo nähny!

NooraUu (Ei varmistettu) https://sincerelynoora.wordpress.com

Netflixistä kannattaa kattoa myös sellaiset kuin White Collar ja The Blacklist. Välillä molemmissa näyttelijät/näyttelemisen taso ärsyttää (:D) mutta siitä huolimatta tulee katottua, niissä on kivasti jännitystä mutta myös komediaa. Myös Bones on hyvä ja sellainen sarja kuin Cold Case (Todistettavasti syyllinen) mitä tuli katsottua joskus teininä telkusta. Siinä ne ratkoo vanhoja rikoksia, niin mielenkiintoista!

Siiruska (Ei varmistettu)

Jee löyty muutama uusi tuttavuus. How to get away with murder:in eka kausi tuli katottuu 2 päiväs!! Ootko nähny sellast sarjaa ku bloodline? Se on aika mielenkiintonen. Suosittelen katsomaan, jos et oo viel katson.

Minnea
Minnean muruja

Kiitti, löysin uusia tuttavuuksia katseluun :)

evepaa

Ei sillä, että erilaiset rikossarjat olis "mun juttu", mutta ehdottaakseni:
Crossing Lines, Elementary, White Collar, River, Wallander, Brooklyn Nine-Nine, (BBC) Sherlock, Bones, Dexter, Graceland, Person of Interest, Lie to me, Jessica Bones, Scorpion, Breakout Kings, Breaking Bad, Peaky Blinders, Lilyhammer, Blacklist

Larzza (Ei varmistettu)

Moni jo suosittelikin The Fallia, mutta pakko yhtyä hehkutukseen. En yleensä edes pahemmin välitä rikossarjoista, mutta The Fall ja lisäksi Making a Murderer -dokkarisarja ovat kyllä aivan superhyviä ja koukuttavia! :D

Kommentoi