Parasta just nyt: äänikirjat

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

 

Isoäitini tapasi kuunnella äänikirjoja. Kun tulin kylään, kuului usein keittiön ikivanhasta mankasta naisääni, joka luki lempeällä äänellä satua (eli jotain ihan tavallista romaania varmaankin) samalla kun isoäiti leipoi tapansa mukaan mustikkapiirakkaa. Aikuisten satusetä. Tässä oli pikku-Saran mielestä jotain todella kiehtovaa.

Viimeisen vuoden sisällä olen löytänyt podcastit: Jari Sarasvuo on tyypillistä seuraa yksinäisinä matkustuspäivinä. Äänikirjoihin sen sijaan en ole törmännyt vuosiin, kunnes viime kuussa sain mielenkiintoisen yhteydenoton BookBeatilta. Kuultuani ensimmäistä kertaa tästä ääni- ja e-kirjoja tarjoavasta applikaatiosta olin myyty.

Tällaiselle lukihäiriöiselle ihmiselle, joka ei pysty lukemaan yhdessäkään kulkuneuvossa, ilman välitöntä huonoa oloa, on audiokirjat pelastus. Altaalla makoilu on miellyttävämpää kun silmiä ei tarvitse siristellä kirjan sivuja kääntäessä. Ja kävely-/juoksulenkit äänikirjojen kanssa ovat uutta suosikkipuuhaani. Välillä sänkyyn mentyäni sammutan valot ja pistän iltasadun korville.

Applikaatiosta löytyy valtava kattaus kirjoja, aina uunituoreista julkaisuista vanhoihin klassikoihin. BookBeat on jakanut kirjat erilaisiin teemoihin, joiden avulla kirjoja on helppo löytää (vrt. Netflix). Tällä hetkellä on meikäläisellä on menossa Minä Zlatan Ibrahimovic, ja mikä parasta, Kari Ketosen lukemana.

Mikäli tekin innostuitte, pääsette suoraan tästä linkistä (promokoodi: tickleyourfancy) kokeilemaan palvelua 1kk:n ajan maksutta. Kuukauden kokeilun jälkeen kuukausimaksu on 16,90e/kk, mutta mikäli et halua jatkaa, on tilaus helppo irtisanoa. Huom! Koodi voimassa kesän ajan, eli rekisteröidy ennen 31.8, niin saat ilmaisen kuukauden!

Pictures: Annika Ollila

xx Sara

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei tosi mukava kuulla tällaisesta! Lähtee mahdollisesti kokeiluun, tällaista on tullut kaivattua perinteisen lukemisen ohelle :) Onko sulla muuten oikeasti dysleksia?

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtavaa! :) Jep, keskivaikea lukihäiriö todettu lukiossa. Rivit pomppii, lukeminen on semi hidasta ja kirjaimia jää uupumaan sanoista, sillä vaikka luen tekstin uudelleen on tiettyjä kirjaimia vaikea hahmottaa lukiessa. Työtä on kuitenkin tehty paljon, eikä häiriö todellakaan ole enää sitä mitä se on joskus ollut :)

minimalist (Ei varmistettu) https://mminimalisticss.com/

Ihan parasta! Yritin joskus vuosi sitten etsiä äänikirjoja iphonelle mutta löysin vain yksittäisiä kirjoja noin 30e kappalehintaan - eli törkeen kalliita. Myös meillä on mummut - ja myös oma äitini - kuunnellut äänikirjoja paljon niin siinä on jotain tuttua ja turvallista. :) Luulen että pitkät juoksulenkit sujuu huomaamatta kun ei malta lopettaa kuuntelua kesken!

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi miten kiva, että tästä oli apua! :) Mä oon myös ihmetellyt äänikirjojen kallista hintaa, tai no, totta kai ymmärrän sen joo, mutta tuntuu se silti suolaiselta. Ps. niissä juoksulenkeissä käy JUST NIIN!

EricaK
EricaK

Kuuntelin pienenä Disneyn satuja äänikirjoina, muistoja <3 Ehkä innostun jossain vaiheessa uudelleen!

saratickle
Tickle Your Fancy

Jooo <3 "tämän äänen jälkeen (tididididiiiinggg) voit kääntää sivua"

Selina / Leijonaa mä metsästän (Ei varmistettu) http://leijonaa.fi

Vau, hatun nosto. Sun blogia lukiessa ei oo mitenkään näkynyt lukihäiriö! Useilla tutuilla lukihäiriö on saanut aikaan inhon kirjoittamista kohtaan. Onko lukihäiriö sellainen asia, mitä voi treenata hallitsemaan? Eli oliko vaikkapa blogin alkuaikoina haastavampaa kuin myöhemmin? Kauhea kysymystulva :D Pahoittelut! Ignoraa, jos on liian tungettelevaa.

Ja siis itse aiheeseen liittyen. Pakko ainakin kokeilla, koska mökillä oon kaivannut pihalla kuunneltavaksi äänikirjoja. Samoin automatkalle ne olisi kivoja, koska lukemisesta tulee heti huono olo autossa.

Tuun itse perheestä, jossa enemmistöllä taitaa olla lukihäiriö ja mun käsittääkseni juuri lukemalla ja kirjoittamalla se pysyy parhaiten kurissa. Varsinkin nuoruus iällä sen vaikutus taitaa olla suurimmillaan ja sen ansioista uskon, että olen itsekkin välttynyt pahimmalta lukihäiriöltä. (Voi kyllä olla, että olen ihan väärässäkin. En ole asiaa tämän enempää tutkinut, kuunnellut vain äidin neuvoja. Heh!)

Kirjastosta saa mun käsittääkseni muuten lukihäiriötä kärsivät (suullisella lausunnolla) jostain kautta ilmaiseksi äänikirjoja. Itselleni ei äänikirjat oikein nappaa, mutta ainakin äiti ja veli on tainnut niitä kuunnella sitä kautta ja olen mäkin alkanut nyt pohtimaan, josko noille pitäisi antaa vielä uusi mahdollisuus.

saratickle
Tickle Your Fancy

Joo samoja juttuja oon minäkin kuullut :) Okeei, en tiennytkään. Heeei sun on annettava näille vielä uusi mahdollisuus. Pelastaa pidemmän bussimatkan takuuvarmasti! :)

Kirjastotäti (Ei varmistettu)

Kirjastostaa saa ihan kuka tahansa maksutta äänikirjoja! Niitä on pääosin cd-muodossa, mutta myös e-kirjoina löytyy!

saratickle
Tickle Your Fancy

Heh, kiitti! Kyllä mulle on toitotettu joka suunnalta, että kun tekee vaan ja puskee tarmolla eteenpäin niin häiriö hälvenee. Blogin alkuaikoina oli huomattavasti haastavampaa. Ja muistan kuinka pahoitin mieleni kaikista kommenteista, jotka liittyivät aiheeseen. Nykyään niitä on oppinut suodattamaan. Ei meistä kukaan ole täydellinen. Ja jos mulla nyt silloin tällöin uupuu sanoja tai kirjaimia nii mitä väliä. Tää on osa mua ja se on ihan ookoo.

Jess, ei muuta kun appia lataamaan. Oon varma, että tykästyt :)

ellahannele (Ei varmistettu)

Hei,

pakko kommentoida kun kirjastonhoitajana työskentelen, eli kirjaston kautta saa kyllä Celian tuottamia äänikirjoja juurikin esimerkiksi lukihäiriöiset!

Esimerkiksi täältä pystyy tutkimaan vähän enemmän ja virallisempaa tietoa asiasta: https://www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/

Aika monissa kirjastoissa on tämä palvelu saatavilla eli siellä tehdään tunnukset joilla pystyy kirjautumaan celianetiin ja lataamaan äänikirjoja vaikka älypuhelimelle (tarvii ladata joku erillinen sovellus kyllä mutta se on ilmainen). Ja kun tunnuksia menee kirjastoon tekemään, ei tarvi olla mitään todistuksia lukemisesteestä mukana vaan suullinen ilmoitus asiasta riittää. Kyselkäähän omista kirjastoistanne jos joku kiinnostuu asiasta! :)

Vierailija (Ei varmistettu) https://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Ei vitsi, ihan pakko kokeilla! Voi Kari Ketonen, heh! Ei voi olla huono.

Mahtavaa päivää!

saratickle
Tickle Your Fancy

Jee! Kari on IHANA!!! 

Sinne myööös :) 

Innostunut (Ei varmistettu)

Mistä kuuntelet podcasteja? Niitä kiinnostaisi kuunnella itsekin! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Yle Areenasta löytyy ainakin!

Laurato (Ei varmistettu) http://inspirationbylaura2.blogspot.fi

Kiitti vinkistä! Me ollaan kuunneltu miehen kanssa autossa Martiania(Yksin marsissa) englanniks ja se on ihan sairaan hauska :D Suosittelen! Ei ihan heti ois uskonut, että äänikirjat voi olla niin hyviä :) Pitääkin kokeilla tuota sovellusta ja ettiä sieltä meille uus matkasatu :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Eikä! Tää pitääkin pistää mieleen :)

Hei ehdottomasti, tuolla on vaikka ja mitä! :)

Marianne Sundström (Ei varmistettu)

Hei jes, just eilen selailin äänikirjoja tarjoavia firmoja ja oli aika suolaset hinnat ostajalle, joka ei vielä tiedä uppooko nämä! Menee heti testiin Barcelonan lomalla :)

Mahtava yhteistyö, thanks!

saratickle
Tickle Your Fancy

No waaay, mikä sattuma! Messiin ehdottomasti. Mahtavaa lomaa, nauti! :)

Juttajanette (Ei varmistettu)

Ihanat reenivaatteet, mistä tällaisia saa?:)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitti! :) Nää on ihan suoraan niken nettikaupasta ostettu!

jermia
Itärajapakolainen

Pitkillä yksinäisillä automatkoilla äänikirjat on ihan parhautta <3

saratickle
Tickle Your Fancy

No voin vaan kuvitella!! <3

Odetskaja (Ei varmistettu)

Ihan loistava palvelu, menee ehdottomasti testiin. Yritin tuolta etsiä tietoa äänikirjan pituudesta mutta en löytänyt sitä. Asiaa toki auttaa se, että aina voi jatkaa siitä mihin jäi mutta olisihan se kiva tietää jo etukäteen, onko junamatkan tai viikonlopun aikana toivoakaan saada kirja loppuun.

saratickle
Tickle Your Fancy

Aah toi on muuten totta! Kesto näkyy ainakin silloin kun paiana puhelimelta "kuuntele", mutta tätä ennen ei ilmeisesti? Eiköhän pistetä palautteet eteenpäin!

Lukija (Ei varmistettu)

Moi! Oon pitkään halunnut testata äänikirjoja, joten tää on mahtava juttu! Rekisteröidyin sivulle linkkisi kautta, promokoodi oli jo valmiina kentässä. Sain silti vain 14 päivää ilmaiskokeilua. :(

saratickle
Tickle Your Fancy

Mainiota! Hei kuule, mulle se teki niin, että antoi siinä kohdassa vielä 14 vrk (tämä 14vrk on normaali kokeiluaika kelle tahansa uudelle käyttäjälle) ja kirjautumisen jälkeen se tuplasi tuon. Tsekkasitko tämän? :)

BookBeat (Ei varmistettu)

Hei! Tosi kiva kuulla, miten paljon tämä on kiinnostanut. Ja pakko tulla nyt ihan BookBeatin puolesta kommentoimaan pari juttua. Hyvä pointti tuo äänikirjan kesto: se on ilman muuta tulossa mukaan ihan kirjan tietoihinkin, mutta osasta vielä puuttuu. Joka tapauksessa sen näkee just noin, että valitsee 'kuuntele', niin "soittimesta" se näkyy ihan täsmälleen. Parannetaan!
Ja kokeilukoodeista - siinä ensimmäisellä rekisteröitymissivulla on tosiaan vähän hämäävästi se 14 vrk, mutta tuo blogin koodi on alennuskoodi-kentässä automaattisesti, ja kun siitä jatkaa eteenpäin, niin jo seuraavalla tasolla näkee, että jakso pidentynyt. Oman tilauksen tilanteen näkee koska vain "käyttäjätilini" -kohdasta kun on verkossa sisäänkirjautuneena. Päivämäärä kertoo ilmaisjakson päättymisen ja myöhemmin sen, koska seuraava veloitus on. Ja pian tämä sama tulee suoraan sovellukseenkin. Hyvää lukemista ja kuuntelemista! Ja lähettäkää ihmeessä palautetta - se on tosi hyödyllistä. Kehitämme tätä koko ajan ja valikoimaan on tulossa paljon uusia äänikirjoja. BookBeat-terveisin Sari

saratickle
Tickle Your Fancy

Kerrassaan mahtava palvelu, kiitoksia kommenteista Sari! :)

Mutu (Ei varmistettu)

Tosi houkuttelevan kuuloinen palvelu, kiva kuulla tämmöisestä! Ehdottomasti menee kokeiluun. Mihinköhän asti koodi on voimassa?

saratickle
Tickle Your Fancy

Mahtavaa! Voimassaoloajasta ei olla puhuttu mitään. Eli ihan heti ei ainakaan ole tämä kokeilu katoamassa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Ja tähän tuli nyt täsmennys, eli rekisteröityessäsi ennen 31.8 saat ilmaisen kuukauden käyttöösi!

Kommentoi