PAREMPAA MATKAA

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Norwegian & Finavia

 

Lentokenttiin liittyy paljon tunteita ja muistoja. Erityisesti tähän Helsingin päässä olevaan sellaiseen.

Ensivisiittini Helsinki-Vantaalla tapahtui vuonna 1994. Olin neljä vuotta ja täynnä pelonsekaista intoa. Edessä oli kaksi viikkoa Kyproksella, vaarin ja isoäidin (iskarin) kanssa kolmestaan, ilman isiä ja äitiä. Kameralle on ikuistettu hetkiä aina turvatarkastuksesta lentokoneen penkkiin asti. Ilmeeni on vakio jokaisessa kuvassa. Jos se olisi emoji, se olisi se järkyttynyt, jolla on isot silmät, mutta viivasuun sijasta sillä olisi pieni hymy.

Lentokenttä ei näytä enää samalta kuin -94. Se ei itseasiassa näytä enää samalta kuin vuonna 2014. Googlettelin eilisen lentokenttävisiittini jälkeen huvikseni kuvia Helsinki-Vantaalta, enkä meinannut tunnistaa paikkoja. Kahvila- ja ravintolatarjonta on kokenut viimeisen parin vuoden aikana sellaisen muutoksen, että hellurei. Suosikkini näistä listasin muuten postauksen loppuun!

Helsinki market

Johan & Nyström

 

Vaikka toivoton myöhästelijä olenkin ja laukkuni pakkaan useamman mielestä turhan viime metreillä, saavun lentokentälle aina ajoissa. Jopa aikaisina aamulentoina olen kärppänä paikalla. Oli kyseessä sitten työ tai huvi, on lentokentällä fiilistely parasta mitä tiedän. Ihmiset ovat odottavaisella mielellä ja poikkeuksetta hyvällä tuulella. Minusta on ihana suunnata viihtyisään kahvilaan, tilata erikoiskahvia, granolaa ja croisantti, ja alkaa tarkastelemaan ohikulkevia. Mihinköhän he ovat matkalla tai mistä tulossa?

Aina yhtä iloiset aaasialaiset, kaulassa roikkuvine kameroineen, ovat vallanneet Muumishopin. Ohikulkeva vyölaukkuihin somistautunut vanha pariskunta rutistaa matkustusasiakirjojaan, jopa huvittavan voimakkaasti. Vastapuolen pubissa istuu jalkapallosta puhuva äijäporukka, josta yksikään ei pidättele intoa täynnä olevaa hymyään. Pukuihin ja kotelomekkoihin varustautunut porukka odottaa Brysselin lentoa, ja viereisellä portilla perheen nuorimmilla on omat Frozen-vetolaukut. Hyvin ruskettunut pariskunta jonottaa flip flopeissaan ja matkustustyynyissään kahvia. Molempien naamat ovat täynnä pisamia. 

 

Wine & View

Pier Zero 2 krs & lohikeitto

 

Norwegian operoi tällä hetkellä Helsinki-Vantaalta lähes 40 reittiä Eurooppaan ja Dubaihin. Se aloitti vuonna 1993 pienenä kotimaan lentoja lentävänä lentoyhtiönä Norjassa. Nykyisin se on maailman kuudenneksi suurin halpalentoyhtiö, jolla on 450 reittiä 138 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Karibialla ja Yhdysvalloissa. Helsinki-Vantaalle Norwegian perusti tukikohdan vuonna 2011 ja eilen se rikkoi 10 miljoonan matkustajan rajan kotikentällämme! Tätä juhlistettiin Helsinki-Vantaalla ilmapallojen, kakkukahvien ja tuon onnekkaan 10 miljoonannen matkustajan voimin! 

Käytän itse Norwegiania todella paljon. Edulliset hinnat, viihtyvyys ja pettämätön aikataulu ovat tärkeimmät kriteerini, jotka täyttyvät kaikki tämän lentoyhtiön kohdalla. Erityismaininta lennoilta löytyvästä wifistä ja ystävällisestä, inhimillisestä asiakaspalvelusta. Olen saanut jopa kaksi halausta (toinen oli ehkä puolikas sellainen) lentoyhtiön jäseniltä. Toinen kun purskahdin itkuun Arlandan kentällä siinä vaiheessa, kun kolme lentoani oli peruttu ja paluumatka Australiasta oli kestänyt 2,5 vuorokautta. Ja toinen, kun pyörryin Tukhoman maratonilla ja seuraavana päivänä sairaalasta herättyäni lensin puolikuntoisena Norwegianilla takaisin Helsinkiin, mukanani ainoastaan päällä olevat (haisevat) juoksukamat, ajokortti ja pankkikortti. Muistan nämä tilanteet ikuisesti, kiitos kun välititte <3

 

Ulappa

 

HELSINKI-VANTAAN SUOSIKKINI

 

Johan & Nyström - T1

Kahvihifisteliän paratiisi. Kahvila on yksi maailman parhaista, ja niin on muuten lentokentän baristakin! Juon täällä yleensä cappuccinoa tai matcha lattea! Leivät ovat myös tör-ke-än hyviä.

Helsinki Market - T1

Uusi suosikkini. Paikka on erityisen kuuluisa hamppareistaan ja kattavan laajasta kokoelmastaan raikkaita välipaloja, kuten postauksen toisessa kuvassa näkyykin! Sisustuksesta ropisee myös lisäpisteitä.

Urban Foodmarket -T1

Kauppahallimainen, trendikäs tunnelma. Täältä löytyy myös paljon hyviä välipaloja ja kahveja!

Freshly Made - T2

Klassikkopaikkani, silloin kun ei ehdi jäädä istuskelemaan. Noukin kioskista useimmiten tuorepuristetun mehun, kauralaten ja croissantin!

Pier Zero -T2

Vakkaripaikkoja terminaali 2:ssa. Täältä saa aamuisin maistuvat granolat ja yläkerran a la cartesta lounas- ja illallisaikaan maailman p a r a s t a lohikeittoa, nam!

Ulappa - Lähtöaula

Lähtöaulasta löytyvä trendikäs Ulappa tarjoaa laajan kattauksen välipaloja ja ruokaisia salaatteja! Aivan terminaali 2:n pääovien läheisyydessä!

Cesar's Little Italy - T2, pohjakerros

mm. pizzaa, kalaa, keittoa ja salaattibaarin tarjoava ravintola löytyy terminaali 2 pohjakerroksesta, turvatarkastuksen ulkopuolelta. Loistava valinta silloin, kun tekee mieli syödä jotain leipää täyttävämpää!

Wine and View - T2

Täältä jos jostain alkaa loma! Shampanjat ja tapakset Wine and View:ssä on klassikko loman aloitus. Tiesittekö muuten, että paikka on valittu maailman parhaaksi lentokenttäviinibaariksi vuonna 2016?! Ja ihan syystäkin!

 

Helsinki market & Ulappa

Pictures of me: Julia Toivola

 

Vinkkinä pari sovellusta, jotka jokaisen lentomatkustajan on hyvä ladata! Norwegian Travel Assistant on näppärä apuväline. Sen kautta on helppo varata matkoja, checkata sisään, hallinnoida matkadokumentteja ja varailla penkkejä valmiiksi. Helsinki Airport -applikaation kautta taas on kätevää varata parkkipaikkoja, seurata check-in jonoja ja saada päivitettyjä lentotietoja!

Iso kiitos vielä mukavasta lentokenttäpäivästä Norwegianin ja Finavian tiimeille. Helsinki-Vantaa on tällä hetkellä heittämällä yksi maailman parhaimmista, viihtyisimmistä ja moderneimmista kentistä, niin kotimaisen matkustajan, kuin välilaskuja kyseisellä kentällä harrastavankin silmissä. Hyvä Suomi!

Ps. Mikäli et ole vielä Norwegianin CashPoint-jäsen, liity ihmeessä mukaan täällä. CashPoint-jäsenenä saat ilmaisetuja ja pisteillä saat tietysti alennuksia ja ilmaisia lentoja!

 

xx Sara

Kommentit

Karoliiiiiiiiiina (Ei varmistettu)

Mielenkiintoinen yhteistyö! Näitä kenttäjuttuja on aina niin hauska lukea. :D
Nimim. Töissä kentällä

saratickle
Tickle Your Fancy

Haaa! Mahtavaa. Mä oon niin fiiliksissä tästä yhteistyöstä!! :)

annamari (Ei varmistettu)

Voin sanoo et se positiivine kuva matkailijoista asiakkaina katoo aika nopee siellä töissä ollessa :D ihmiset on ehkä maailman itsekkäimpiä juurikin (nälkäisinä ja väsyneinä, sekä lentoa stressaavina) matkailijoina, kuin pieniä kiukkuisia vauvoja; oma napa se tärkein. t.myös kentällä työskentelevä :-D

saratickle
Tickle Your Fancy

Nouuuhh! Eikä, en suostu uskomaan tätä! :D Tosin kun kelaa muutaman kuukauden taaksepäin ja muistelee meitsiä Miamin kentällä välilaskulla, kun jonotin kolmanteen turvatarkastukseen sitä kolmatta tuntia niiiiin... Ymmärrän yskän :D

maaaria (Ei varmistettu)

Hei pakko kysyä, kun muistelen sun joskus sanoneen että jännäät vähän lentämistä? Ootko päässyt siitä yli? :) Nimim. Ympäri maailmaa matkustanut eikä silti viihdy lentokoneessa yhtään..

saratickle
Tickle Your Fancy

Hmmm en kyllä muista sanoneeni, tai en oo ainakaan koskaan pahemmin pelännyt :D Korkeita paikkoja kyllä, mutta lentäminen on aina ollut jotenkin eri juttu!

:) (Ei varmistettu)

Juurikin samaa mieltä, että Helsinki-Vantaa on yksi parhaista lentokentistä :) palasin tällä viikolla Tokiosta ja petyin Naritan lentokenttään. Turvatarkastuksen jälkeen valittavana oli vain 3 (!!!!) ravintolaa, jos halusi jotain syödä. Lisäksi tax free-tarjonta oli aika mitäänsanomatonta. Odotin kyllä enemmän kyseiseltä kentältä. Samaten Barcelonan kenttä oli myös pettymys :/

saratickle
Tickle Your Fancy

Jes! Täällä kyllä myös petytty tosi monen suuren kaupungin lentokenttään! 

anuli (Ei varmistettu)

Kuulehan, mistä noi sun pöksyt on hommattu?

Kommentoi