Perinteinen joululahjapaniikki

Tickle Your Fancy

Mä oon eläny siinä ajatusmaailmassa, että mitään joululahjoja vielä tarvi hommata, onhan siihen nyt aikaa vielä vaikka kuinka. Huom elänyt tähän päivään asti. Tarkalleen siihen hetkeen asti kun ystäväni Kaisa kertoo paketoineensa jo kaikki kekseliäät ja täydelliset lahjansa ja hommanneensa tyyliin jotain varalahjoja, joita muut voi antaa, mikäli heillä ei ole lahjoja ostettuna?! C'moon?!? Lahjaostoksille heti!

Rakastan lahjaostoksilla sitä fiilistä kun rima tippuu koko ajan samalla kun budjetti vaan moninkertaistuu (en rakasta) :D Huomaan useesti heiluvani jossain Stockalla toivottomana vailla päämäärää, ja miettiväni jonkun tavaran kohdalla että no 450 euroa, ei oo paha. Kunnes noin kahden sekunnin päästä herään todellisuuteen, hetkinen, ja heivaan koko jutun hyvin äkkiä.

Epätoivoinen, "ei mitään ideaa" -haahuilu joululahjaostoksilla, tähän vuosittain yleensä päädytään. Mä oon maailman surkein rivien välistä lukija, eikä mulla oo tapana hamstrata joululahjoja ympäri vuoden niinkuin äidilläni...(eikä btw myöskään hukuttaa niitä kekseliäisiin piilopaikkoihin, kuten samalla henkilöllä). Tätä lahjapaniikkia ei edesauta yhtään se jokajouluinen "en mä oikeen tiedä, jotain kivaa" -vastaus kun kyselee joululahjatoiveiden perään lähiympäristöltä. Eli syyttäkää itseänne kun saatte surkeita lahjoja multa! :D

No nyt tilanne näyttää selkeesti paremmalta. Vaikken koskaan lahjojani tuu saamaan yhtä upeisiin paketteihin kuin Kaisa (todennäköisesti annan jossain muovipussissa, ellen satu löytämään jotain urheiluseuran kolikoilla toimivaa paketointipalvelua), oon tyytyväinen. Kiitos kun patistit!

Milläs mallilla on teidän lahjat?

huivi H&M, lakki 2hand, takki ONLY, paita Sheinside*, housut Vila, nilkkurit Din Sko, reppu Indiska*

T.Sara

Kommentit

Zammm (Ei varmistettu)

Tossa ois joulukorttikasa pöydällä, nimet, osoitteet ja postimerkit niihin on jo väännetty. Pitäis keksiä mitä kirjottais. Vai riittääkö että heittää nimmarin? Niissähän useimmissa lukee jo ne joulun toivotukset. Mut eiks ensviikko oo vielä ihan hyvää aikaa ostella lahjoja, vai? ;)

Ps. Mä voisin toivoo sulta lahjaksi ensvuoden personal reino -ohjaukset ja "vielä jaksaa, jaksaa jaksaa" huudot. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Joo mullakin vielä pari uupuu, huomenna viimeistään pitää lähettää!

Tai sitten et kirjoita mitään, onhan niissä ne toivotukset niinkuin sanoit. Meille tuli yksi semmonen kortti, missä ei lukenut mitään, osoite vaan. Edelleen mysteeri kuka oli lähettäjä :D

Ensviikolla kerkeää vielä. Haha mä en tiedä onko musta personal reinoksi

Jasmiina (Ei varmistettu) http://www.jasmiinan.blogspot.com

Huonolla mallilla on :D Mitään en oo vielä ehtiny ostamaan, oon niin huono keksimään lahjaideoita..

saratickle
Tickle Your Fancy

Kuulostaa just hyvältä :D Oikeesti, viikko aikaa, hyvin ehtii! No panic!

Anna (Ei varmistettu)

Mä olen sitä mieltä, että koska me täällä hukutaan tavaraan jo valmiiksi ja kaikilla on varaa ostaa itselleen sen, mitä oikeasti tarvitsee, ei joululahjoja tarvitse ostaa, ainakaan väkisin. Mielummin olen itsekin saamatta ylimääräistä krääsää. Lapset on asia erikseen. Mä hankin lahjoja läheisilleni, jos mulla oikeasti on joku idea tai rivien välistä luettu toive. Mielummin teen jotain pientä, kuten herkkuja rai kynttilöitä. Viime jouluna tein mysliä ja laitoin sitä kauniisiin, koristeltuihin lasipurkkeihin. Olin myös jo syksyllä tehnyt purkki kaupalla hilloa vähän eri kokoonpanoilla (kuten vaniljainen raparperi-mansikka tai joulumaustettu omenahillo) ja valmiiksi koristellut purkit jouluisesti. Leivoin myös taatelikakkuja vähän vanhemmille läheisille, kuten miehen perheelle ja isovanhemmille. Ne muuten tykkäs kovasti. :)

Täksi jouluksi olen hommannut muutaman lahjan, lapsille nekin, ja vaatteita, koska niistä pienituloisilla lapsiperheillä on oikeasti iloa (toisin kun ylimääräisesta lelukrääsästä). Siihen se sitten jääkin. Kahden opiskelijan taloudessa ei ole paljoa ylimääräistä, eikä vähän vapaa-ajan kuluttaminen kaupoissa kierrellen innosta. Jos aikaa jää ennen joulua, leivon jotain pientä tuliaisiksi omille ja miehen vanhemmille ja kumpienkin sisaruksille. Niin ja miehen perheen luo mentäessä teen mukaan ison hyvän raikkaan salaatin, siitä anoppi pitää aina! :b

Muuten teille jotka vielä mietitte joululahjoja, miten olis hyväntekeväisyys-joululahja, vaikkapa ateriat köyhille jossain päin maailmaa, vuohi johonkin perheeseen, moskiittoverkkoja, polio-rokotteita ja mitä niitä nyt on? Niistä olisi ihan oikeasti enemmän kuin hyötyä jossain päin maailmaa ihmisille, joilla ei ihan oikeasti ole mitään, ei siis yhtään mitään. Ei edes puhdasta vettä ja ruokaa, leluista ja vaatteista puhumattakaan...

saratickle
Tickle Your Fancy

Mun mielestä jouluna on kiva antaa jotain toiselle, muistaa läheisiä ja se on tärkeintä. Mun lahjakammo tulee nimenomaan siitä, etten halua antaa mitään mikä jää kaapinpohjalle pyörimään, vaan jotain mistä on hyötyä, jotain mistä toinen pitää. Jotain mikä menee käyttöön oikeesti. Siksi tää kriiseily.

Hillon tekeminen lahjaksi ei tule multa luonnostaan, se ei vaan sovi mulle. Mutta esim jonkun kakun voisin hyvin kuvitella tekeväni!

Nuo sun lahjat kuulostavat tosi kivoilta. Ja niistä on varmasti iloa :)

Yhtenä jouluna otettiin perheellemme kummilapsi ja rahoitettiin joululahjana hänen opintonsa.

Yhtenä jouluna hommattiin hyväntekeväisyyslahjoja ja se oli tosi kiva, siitä tuli hyvä mieli. Tosin vielä parempi mieli tulisi kun itse konkreettisesti olisi läsnä siinä antamistilanteessa :)

Anna (Ei varmistettu)

Heh, en mä tarkoittanut, että sun tai kenenkään muunkaan tarvitsis tehdä mitään mikä ei luonnistu tai inspaa.:) Kunhan esittelin omia lahjojani. Tykkään leipoa, laittaa ruokaa ja näperrellä tuollaista pientä kivaa. Ja edelleenkin, meillä on tosi vähän varaa ostaa mitään suurta, koska kummatkin opiskellaan täyspäiväisesti, eikä meidän opintojen ohella ole hirveästi aikaa töille. Siksi yritän keksiä jotain, minkä voisi tehdä itse pienellä kustannuksella. Ja juurikin se ajatus on siinä tärkeintä, että mä oon muistanut toista ja nähnyt vaivaa hänen eteensä.

Sitten kun ostan jotain, pyrin hankkimaan jotain kotimaista ja lähellä tuotettua. Esim äidilleni hankin jo hyvän aikaa sitten betonisen, täällä lähellä tehdyn puutarha-siilin (hän rakastaa siilejä, ja puutarhaotuksia). Oli muuten kädet maitohapoilla, kun kannoin sen kotiin.;)

Jos meillä olisi enemmän varaa, hankkisin ehkä joitain lahjakortteja läheisille, esim. hierontaan tai kasvohoitoon tutuilta kosmetologeilta. Tai lahjakortin kylpylään. Lapsiperheille voi myös tehdä lastenhoito-lahjakortin, antaa vapaaillan vanhemmille hoitamalla lapsia. Tai vaikka ikkunanpesu-lahjakortin.

Ihanaa, mulla on ihan kohta 6 vuoden opiskelut takana! Sitten on rahallisesti mahdollista päästä toteuttamaan noita kosmetologi-lahjakortteja, tiedän, että siitä läheiset nauttii!!

Anna (Ei varmistettu)

On vielä pakko jatkaa tätä tarinointia, kun tuli muutama lahja mieleen;D Jos tietää, että läheisellä on jokin lempiravintola, voi sinne hankkia lahjakortin (ja vaikka kirjoittaa korttiin, että tulee itse mukaan illalliselle). Sitten joku erikoisherkku on usein tervetullut myös, itse käyn välillä esim. Ruohonjuuressa ostamassa jotain terveellisempää herkkua, mikä ei olisi lahjan saajalle niin arkipäiväistä. Jos taas tietää, että läheinen pitää kukista, voi kukkakaupasta käydä ostamassa jonkun kauniin kukan ruukkuinen, tai jonkun asetelman.

Niin ja niistä itsetehdyistä kakuista tms. herkuista saa kauniimpia ihan yksinkertaisesti kääräisemällä koko komeuden sellofaaniin ja sitomalla sen kauniilla satiininauhalla ja laittamalla siihen vaikka jonkun pikku koristeen (kulkunen, kanelitanko tms.). Alle vaan foliolla päällystetty pahvinpala. Joskus oon myös tehnyt kuppikakkuja (mm. jouluisesti maustettuja porkkanakuppiksia) kauniisiin vuokiin, niitä sellaiselle kiiltävälle kertakäyttölautaselle ja sama sellofaanipaketti. Paperiset vuoat saa pysymään kuosissa, kun ne laittaa teflonisen tai silikonisten vuokien sisään. Leivontakauposta saa kaikkia tosi kauniita paperivuokia. Joskus oon myös tehnyt itse toffee/fudge- karkkeja. Ja tulee muuten itsellekin joulufiilis, kun leipoo jotain ihanan tuoksuista ja kuuntelee joululauluja samalla.:)

Tertsa (Ei varmistettu)

Joululahjafriikki ilmoittautuu ! Ekat lahjat hankin kuukausi tai kaks sitten ja enää yks hankkimatta :D Rakastan mettästää ja suunnitella sopivia lahjoja ja usein kuulostelen kavereita ympäri vuoden että sanoisko ne mitään mistä ois apua lahjajahdissa :D Paketointiinkiin taisin etsiskellä inspiraatiota jo loppukesästä ! Se huono puoli tässä mun lahja-innossa on että meinaan aina vahingossa paljastaa ne ennen aikojaan ja harmistun aina kun paketoinnit on hoidettu enkä saa enää paketoida mitään :DDDD ja tää sama rumba toistuu joka juhlapäivässä missä saa antaa lahjoja.. :D Nimim. kaverin synttärit helmikuus ja lahja jo mietittynä!

saratickle
Tickle Your Fancy

Sä et oo tosissas! MITÄ :D Mä ymmärrän tavallaan, että joku nauttii tosta. onhan se kiva kun on mielessä joku super hyvä lahja, mutta entä sillon ku ei oo, ahdistus! Sä oot kyllä ainutlaatuinen! Tekisit ammatin tosta :D

Tertsa (Ei varmistettu)

Kyllä vain !:D Ymmärrän kanssa kyllä ton joululahja-ahdistuksen kun kuuntelee kavereiden tuskailua ja kattelee sitä niien stressiä :D Oon kyllä onnellinen ettei joudu samaa käymään läpi! Vois kyllä alkaa lahja-konsultiks ja perustaa paketointi palvelun !:DD

Ja vinkkinä vois sanoo että kannattaa kaupoissa kierrellä rauhassa ja kattella ympärilleen,sitten saattaa joku tavara osuu silmään ja tuoda jonkun kaverin mieleen, ja voilá ! Usein käy niin että en ees etsi lahjoja mutta sitten jokin osuu silmiin ja muistuttaa kaverista/natsaa sen tyyliin tai persoonaan, tai muistan kaverin maininneen joskus tykkäävänsä kyseisestä kirjailijasta ja se on sitten siinä :D

Antsa (Ei varmistettu)

Mäki oon vähän (joulu)lahjafriikki sillä tavalla, et mun erikoistaito (uskon siis et jokaisella on yks erikoistaito) on hankkia lahjoja. Oon siinä poikkeuksellisen hyvä. Osaan lukea rivien välistä, osaan myös olla lukematta ja keksiä henkilölle jotain mitä se ei osannu toivoakaan. Mun lempipuuhaa on hankkia onnistuneet lahjat! Pari joulua sitten mä ostin poikaystävälle lennot Skotlantiin kun meiän kaveri asustaa siellä - ilme oli mieletön, ei ois osannu arvata (maailman paras tyttöystävä -palkintoja otetaan vastaan ;D). Sitä edellisenä vuonna ostin sille ennakkoon jonkun pelin lisäosan niin, et se kiikutettiin julkaisuyönä sille kotiin, ja meikä siis vihaa pelejä. :D

Älä huoli, kyllä se lahjojen hankinta vielä onnistuu ja luonnistuu!! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

ääh mitä lahjoja! Nyt et masenna mua enempää :D Miksei muakin oo siunattu tommosella lahjojenkeksimis lahjalla haha

Tuulia (Ei varmistettu)

Joululahjat ostettu muutama viikko sitten jo ja ovat kuusen alla odottamassa ;D mut se lahjojen keksiminen on vuodesta toiseen niiin kauheeta!! :D siis kauheen vaikeeta..

saratickle
Tickle Your Fancy

se on aivan kamalaa!! :D Apua mä en koskaan vois elää niin, että lahjat on kaks viikkoa etukäteen kuusen alla, kamala houkutus! haha

helmika (Ei varmistettu)

Mä en viettänyt viime joulua ollenkaan, vaan lähdin ulkomaille karkuun unohtaen koko juhlan, niin tänä vuonna se into on tullut kuusinkertasena takasin ja lahjat on hankittu yhtä lukuunottamatta ja paketointi käynnissä joka ilta :D siis mun suuri joka joulunen murheenkryyni on mun serkku ja hyvä ystävä, jolle on niin pirun vaikea ostaa lahja ja sieltä tulee aina vastaukseksi 'ihan sama, en tarvi mitään' kaikki niin perus lahjat hajuvesistä korviksiin ja lapasiin on koluttu ihan liian tarpeeksi monta kertaa läpi, mut tänä jouluna mä keksin sille niin hyvän lahjan ja vielä sen näkösenki et oon niin onnellinen! :) varmaan toi viime joulun skippaaminen sai ihmeitä aikaan...

Katya (Ei varmistettu) http://www.kkatyas.blogspot.com

Mulla on lahjat ostettu ja paketissa! Oli itse asiassa 90 % lahjoista valmiina jo ennen joulukuun alkua :D Mä rakastan ostaa, miettiä ja metsästää lahjoja, voisin aina joulun alla perustaa jonku sivubisneksen joululahja-assistenttina ja paketoijana :D

nanette (Ei varmistettu)

Olen hullu jouluihminen ja askartelin joulukortit jo marraskuun alussa ja pistin ne postiin heti kun vaan sai.
Ja joululahjojaki hamstrasin jo syksyn hulluilta päiviltä ja nyt ne on muutamaa pikkujuttua vaille valmiit. Eilen sain ne paketteihin :D
Kotonakin ollut joulukoristeita jo lokakuun vikalta viikolta-marraskuun alusta lähtien.. Joulu on kuitenkin niin nopeasti ohi, että pitää se fiilistely aloittaa hyvissä ajoin, koska sitten on kuitenkin ne tylsät tammi-,helmi,ja maaliskuu ennen kuin kevät alkaa edes vähän tulla esiin tuolta ankeudesta...

Emilie (Ei varmistettu)

Tää teksti sai mut nauramaan yksin ääneen. Oot kyllä älyttömän hauska tyyppi :D toi "450 e, ei paha" on just se mun fiilis kun ostan joululahjoja ja sitten taas muistankin että en vielä voittanut lotossa ja vaikka kuinka haluisin ostaa poikaystävälle pleikkari 4:sen ja äitille 500 euron nahkalaukun niin ei mulla niihin oikeesti oo varaa :D Lahjojen antaminen on musta ihanaa kun on joku jolle osaa ostaa, mulle ne helpot on poikaystävä, (paketoin tänään hänen lahjat ja ei jestas haluun jo antaa ne!!) äiti ja pikkusisko. Isoveli ja iskä on haastellisia... vaativia miehiä, joille oikeesti ois ihan helppo ostaa lahja mutta kun ne on niin saakutin tarkkoja kaikesta:D Ah joulu <3 Ehkä siitä tietää että on vähän edes aikuistunut että nykyään odotan joulussa eniten (joulupöydän lohien ja joulupukin kuumanlinjan lisäksi) lahjojen antamista, enkä niinkään saamista.. (okei ihan vähän saamistakin..)

Laura (Ei varmistettu) http://neverontime1.blogspot.fi

Tasan viikko aattoon. Lahjat on mietittynä (paitsi pikkuveljelleni, mitä hittoa voi ostaa 15v pojalle????) mutta koska päätin kaikille läheisimmille ystävilleni tehdä itse pienen lahjan, alkaa iskeä jo paniikki. Missä välissä?! Eli et ole yksin veneessä nimeltä joululahjapaniikki!

Riikka (Ei varmistettu)

Mä oon kerrankin ajoissa, ja hyvä niin. On meinaan ihan joka päivälle jotain hommaa uuten vuoteen asti, ja vähän ylikin. Joulukortit kirjotin heti kun se punanen kuori tuli postista, lahjat on paketoitu jo kuukaus sitten ja kämppäki on ollu joulusen näkönen jo lokakuun puolelta lähtien.. =D Ainut ongelma on poikaystävä, onneks näkemiseen on 12 päivää niin vielä hetki aikaa miettiä, mutta ei vaan irtoo mitään. Toiveita ei ole, varaa ei ole rajattomasti, ollaan suht tuore pari, hänellä on jo kaikkea, mulla on maailman huonoin mielikuvitus.. Äh, varmaa vien sen jonnekki syömää, ei sitten niin mitään ideoita. :D

Kommentoi