Pidetään yhteyttä

Tickle Your Fancy

Kello on kaksi iltapäivällä kun makaan sängyssä kera läppärin ja nenäliinavuoren. Skrollaan Netflixiä edes takaisin, vaikka tiedän, että mikä tahansa ohjelmavalintani tuleekaan olemaan, tulen kuumehöyryissäni todennäköisesti kuitenkin nukahtamaan siihen.

Muistan, että Arman ja Pohjantähden alla -sarjasta on ilmestynyt eilen uusi jakso. Jakso esitetään itse asiassa vasta viikon päästä tv:ssä, mutta koska minulta löytyy kaikki mahdolliset lisäkanavat (just in case) nään sen jo nyt läppäriltäni. Ehdin katsoa vanhustenhoitoa käsittelevää ohjelmaa noin 15 sekuntia kun pysäytän sen ja nappaan puhelimen käteeni ikkunalaudalta.

Ruudulle ilmestyneet tilastot ikääntyneiden yksinäisyydestä toivat oman mummini mieleen. Huono omatunto valtasi koko kehon. Milloin olen viimeksi soittanut mummille? Viimeiseen pariin viikkoon en reissuiltani ainakaan. Entä sitä ennen... apua, en edes muista.

Mummi ei ole somessa, mutta se ei riitä syyksi. Kiireelläkään tätä on turha perustella, lyhyetkin puhelut riittäisivät. Vaikka sitten se hetki kun olen tulossa toimistolta kotiin, tai kun kävelen ruokakauppaan. Nyt jos koskaan kannattaisi soitella, joku päivä se on jo liian myöhäistä. Mutta jostain syystä pääkoppa on viime aikoina ollut täynnä kaikkea muuta. Kaikkea paljon merkityksettömämpää.

Asutaan eri kaupungeissa, joten näkeminen ei ikävä kyllä ole niin säännöllistä. Vetreällä mummillani on kuitenkin onneksi monta välittävää sukulaista ympärillään ja kourallinen ystäviä, joiden kanssa hän käy seurakunnan tapahtumissa. Kaikki sen sijaan eivät ole yhtä onnekkaassa tilanteessa.

Olen jo pitkään miettinyt haluavani kantaa oman korteni kekoon vanhustenhoitoon liittyvän työvoimapulan suhteen, ja nyt minä sen vihdoin tein. Googletteluiden jälkeen päädyin HelsinkiMission sivuille, jossa pystyi ilmoittautumaan vapaaehtoistoimintaan. Vaihtoehtoja oli paljon: työtä voi tehdä mm seniorien, lapsiperheiden ja syrjäytyneiden nuorten kanssa. Työtä voi tehdä säännöllisesti tai keikkaluontoisesti. Vapaa-aikani on tällä hetkellä melko rajallista, mutta esimerkiksi ulkoiluun viikon tai kahden välein löytyy ihan varmasti aikaa. Olkoon se ulkoiluaika vaikka päivän treenini sitten :)

Puhuttiin mummin kanssa läpi niin politiikka kuin viimeisen kuukauden arkitapahtumatkin. Uusimmat urheilu-uutiset päivitettiin myös, tietysti. Sain kuulla seitsemän kertaa kuinka C-vitamiinia pitää syödä kunnolla ja urheilla saa vasta ihan aikaisintaan ensi viikolla. Minä sen sijaan vinkkasin uusista sarjalöydöistäni ja muistutin taas, että puhelinta pitää kantaa mukana eikä jättää himaan, vaikka kyseessä olisikin nopea kauppareissu.

Soittakaa, lähettäkää viesti, postittakaa postikortti tai käykää kylässä. Näyttäkää, että välitätte, sillä te välitätte. Pidetään yhteyttä!

 

Ps. Kiitos Arman, että välität ja tuotat näin mieletöntä tv-sisältöä. 

Pps. Vapaaehtoistyön mahdollisuuksia ja niitä järjestäviä tahoja on varmasti paljon, mutta mikäli joku innostui juuri tuosta edellä mainitusta, niin täältä voi lukea lisää. 

 

xx Sara

Kommentit

Tasaraita

Ihan mahtavaa, että olet lähtenyt mukaan vapaaehtoistoimintaan! Itsekin aiemmin katselin HelsinkiMission sivuja, mutta silloin heillä oli niin hyvä tilanne, ja niin paljon halukkaita, etteivät sillä hetkellä ottaneet lisää ihmisiä koulutukseen. Päädyin sitten tekemään vapaaehtoistyötä seurakunnan parissa. Pitääkin taas katsella, josko HelsinkiMissionkin kautta voisi auttaa.

Arman on ihana. Arvostan suuresti Armanin taitoa ja tapaa tuoda yhteiskunnan ja maailman epäkohtia esille ja kertoa näiden ihmisten tarinoita.

 

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihanko totta! Tavallaan ihan positiivinen uutinen :) SPR:llä taitaa olla myös joku kaveri-järjestelmä, jonka kautta pääsee auttamaan. Ja just eräs ystäväni ilmotti, että hänen kauttaan on mahdollista saada myös. Ilmottelen kun tiedän lisää! :)

Arman on maailman ihanin tyyppi. Just sitä mitä Suomi ja suomalaiset tällä hetkellä tarvitsee <3

Tasaraita

Joo joskus voi asiat olla näköjään noinkin päin. :) Hyvä asiahan se on, että innokkaita auttajia riittää. Voihan toki olla, että se olikin SPR, joka ei voinut ottaa uusia koulutettavia, mutta jokatapauksessa jompi kumpi. HelsinkiMission sekä SPR:n sivuja silloin selailin ja kumpaakaan kautta ei löytynyt sopivaa auttamistapaa. Itse olin nimenomaan kiinnostunut vanhusten, nuorten tai lapsiperheiden parissa tehtävästä työstä.

Täytyy tutustua sivuihin taas uudelleen ja kun oma elämäntilanne ja seuraavan vuoden suunnitelmat selviää niin tiedän pystynkö lohkaisemaan aikaa vapaaehtoistyölle.

saratickle
Tickle Your Fancy

No mutta kuitenkin! :)

Katsotaan mitä vastaavat, pidetään peukkuja :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Sen kummemmin kritisoimatta: tekstin alussa kirjoitat olevasi nolife ja omaavasi kaiken maailman kanavapaketit ja myöhemmin sanot vapaa-aikaa olevan vähän, kun kirjoitat vapaaehtoistyöhön osallistumisesta. Hienoa että osallistut ylipäätään. Tekstissä vain oli mielestäni silmiinpistävä ristiriita.

saratickle
Tickle Your Fancy

Nonniin. Teen tällä hetkellä 10-14 tuntista työ/koulupäivää ja katson sarjoja iltaisin sängyssä :) Ja tietysti matkapäivinä, niitä kertyy kuukaudessa aika paljon. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Aivan ihana postaus ja kauniit kuvat, pitääkin heti laittaa viestiä omalle Mummolle!

EricaK
EricaK

Nyt kävi niin hassu juttu!!! Pääsin tuon viimeisen kappaleen loppuun kun mummini soitti :D juuri kun aloin ikävöidä mummia! Kyläilyä tiedossa ensi viikolla <3

saratickle
Tickle Your Fancy

Eikä!!! Huhhuh!! <3 <3

Annami (Ei varmistettu)

Moi!
Inspiroit mua joka päivä.
Halusin vaan kertoa sulle:-)

saratickle
Tickle Your Fancy

<3 ihana kuulla. Kiitos kun kerroit <3

Ceciliaa (Ei varmistettu)

Sun blogin sisältö on jotain aivan mahtavaa! Kuinka usein oon näitä postauksia lukenut vedet silmissä joko liikutuksesta tai nauramisesta. Liikunta- ja ruoka-aiheiset postaukset ovat myös huippuja. Niin monet kerrat olen tehnyt blogissasi esintyneet treenit ja juuri viikonloppuna tein ohjeellasi coleslaw:ta ja tsazsikia ties kuinka monetta kertaa. Kiitos Sara upeasta ja inspiroivasta blogista :) Blogisi on kyllä parasta mitä Suomen blogiskenellä on tarjota. Ihanaa kevättä sinulle! &lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihan mieletön kommentti, kiitos! Ihana lukea kommentteja siitä, kuinka oma työni vaikuttaa muihin <3

Ihanaa kevättä <3

Ainoooo (Ei varmistettu)

Huippupostaus!! Pakko vielä nostaa hattua tuohon vapaaehtoistyöhön liittymisestä! Oon itse ollut palvelukodeissa töissä ja voin sanoa, niin surullista kuin se onkin, et aika ei aina riitä ulkoiluun ja yhdessäoloon. Ulkopuoliset tyypit on ihan varmasti tervettulleita. Pienikin kävelylenkki tekis jo ihmeitä samalla kun vähän puhelee maailmanmenosta :)
Täytyykin ehkä vaihtaa Netflix hetkeks telkkariin, kun sieltä näemmä on alkanu tuleen järkevääki katsottavaa :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Voin vaan kuvitella sitä kiiren määrää palvelukodeissa! Ehkäpä saankin uuden rakkaan mummoystävän, kuka tietää! :)

hahaa suosittelen tsekkaamaan kyllä nuo Armanin jaksot. Aivan todella avaavia ja koskettavia tarinoita.

sanninen
Sairaan Ihana Sanni

Kiitos! Soitin rakkaalle mummulleni vanhainkotiin 40 minuutin puhelun. Ja Arman on aino julkkis, jota fanitan. 

Hannaaaa (Ei varmistettu)

Itse pyrin käymään mummun luona parin viikon välein, vierailuista tullut entistä tärkeempiä meille molemmille kun vaari kuoli kesällä :( onnekseni siis asutaan samalla paikkakunnalla niin helppo tehdä usein parin tunnin visiottejä❤

saratickle
Tickle Your Fancy

Lähempäbä olisi kyllä kiva asua <3

Ihanaa, että teillä on tiiviit välit :)

Riinnaa (Ei varmistettu)

Ihanaa! Olen monesti miettinyt, että jättäisin kommentin sinulle juurikin liittyen vapaaehtoistyöhön iäkkäiden parissa. Iäkkäiden asumispalveluyksikössä työskennellessä monille on hyvin tärkeää muoti ja kauneus. Toivonkin, että vapaaehtoinen esimerkiksi lakkaisi kynnet mummelin kanssa kuka siitä tiettävästi nauttisi. Sinulla olisikin näistä tietoa ja pienellä vaivannäöllä etsisit tietoa lisää esimerkiksi 50-luvun muodista ja näyttäisit niistä kuvia tabletilla yms. Tiedän niin monen oman työpaikkani asukkaan nauttivan tästä.
Ahh olen puhunut. Kiiitoos!!

saratickle
Tickle Your Fancy

Heh katsotaan millaisen kaverin tulen saamaan ja millaisista jutuista hän pitää :) Kiitos kommentista!

Ellaelers (Ei varmistettu) http://ellaelers.indiedays.com

&lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

muru <3

Sirpale (Ei varmistettu) http://paikina.blogspot.com

Omat isovanhempani eivät ole enää elosssa, mutta pidän yhteyttä avopuolison pappaan, joka on lähemmäs 100-vuotias :) Omat vanhempani ovat myös ns. vanhuksia, joten heihin pidän myös päivittäin yhteyttä.

Km (Ei varmistettu)

Tää postaus viilsi nyt niin syvältä sydämestä että sattuu. Mun rakas mummoni kuoli eilen yllättäen. Itse pidin yhteyttä häneen paljon ja olimme todella läheisiä, mutta se fakta, ettei enää koskaan yhtään puhelua tai iltapäiväkahveja hänen kanssaan tule. Ei ikinä. Surun murtamana en voi muuta sanoa kuin että pidä Sara yhteyttä!! Se todellakin on joku kaunis päivä myöhäistä.

saratickle
Tickle Your Fancy

huh, kylmiä väreitä vaan vaeltaa kehossa. Voimia sinne <3

Laurarosilla (Ei varmistettu) http://shakeitoff-laura.blogspot.fi

IHANA SARA:')
Mummit on parhaita ja tää oli hyvä muistutus siihen, ettei koskaan oo oikeesti liian kiire soittaa isovanhemmille tai muistaa niitä jollain tapaa&lt;3 Tsemppiä flunssan karkottamiseen, koita jaksaa levätä ja vedä paljon inkivääriä ja sitruunaa!
Hali&lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

Lauri <3

Ehdottomasti :) Nyt mä parantelen itteni ihan kuosiin! 

Lispe (Ei varmistettu)

Ihana&lt;3 oon miettiny just samaa vanhuksien suhteen. Mulla olis suuri unelma auttaa heitä mut jotenki sitä ei tuu niin hirveesti tehtyä ku haluais. Oma vaarini ja ukkini ovat kuolleet, mutta sekä mummu että mummi on vielä elossa. Päätin talvella, että nyt otan itteäni niskasta kiinni ja meen mummin luokse kesällä kutomaan mattoja. Hän on vielä ihan skarppi vaikka ikää onki melkein yheksänkyt vuotta. Nyt on niin hyvä mieli ku pyysin kesätöistä vapaata ja alkukesästä tietää, että pääsee mummille oikein kunnolla! :)

Kommentoi