Pieniä hyvän olon valintoja

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Elovena

 

Olen vahvasti sitä mieltä, että omassa hyvinvoinnissa pienet jutut ratkaisevat. Kaikki lähtee yksinkertaisista asioista. Ne jokapäiväiset pienet valinnat ovat isompia kuin osaamme kuvitellakkaan: pienistä valinnoista voi syntyä rutiineita, jotka jatkuvat parhaillaan läpi elämän.

Hymyile vastaantulijoille koulumatkalla, osta kukkia kerran viikossa, valitse jälkkäripullan sijaan ravitseva smoothie, mene kauppaan kävellen, tee kymmenen kehonpainokyykkyä heti herätessäsi, venyttele samalla kun katsot kymmenen uutisia, kuori iho kerran viikossa, syö kasviksia jokaisella aterialla, kuuntele kehoa ennen kuin päätät päivän treenin.

Elovena haastoi bloggaajia kertomaan pienen asian tai muutoksen, jonka on viimeaikoina tehnyt oman hyvinvointinsa puolesta. Haaste tuli hyvään rakoon, sillä olin juuri lisännyt pienen asian päivärutiineihini: veden juonti aamulla. Se ei kuulosta kovin haastavalta jutulta, mutta unohtuu helposti. Tein tietoisen päätöksen ja aloitin juomaan vettä lasillisen tai kaksi jokaisena aamuna. Pienestä päätöksestä syntyi rutiini, jolla on isojakin vaikutuksia omaan ruokavaliooni. Kun aamun aloittaa puolella litralla vettä, muistaa veden juonnin myös helpommin muina aikoina. Ruokaa ei tule syötyä liikaa ja napostelu on vähentynyt, sillä nestetasapaino on kunnossa.

Herääkö teillä ajatuksia tai tuleeko teillä mieleen mitään pientä valintaa, joka olisi tuonut teille hyvää oloa? Vinkit jakoon! :)

Välipalojen tärkeydestä omassa ruokavaliossani sekä Elovenan uusista terveellisistä ja gluteenittomista raakapatukoista (nam!) voitte lukea lisää Riiviö-Saran karkoittajat -postauksesta! :)

 

xx Sara

Kommentit

sanniiiii (Ei varmistettu)

Mulla tämmönen pieni päätös oli kasviksien lisääminen ruokavalioon. Söin ennen aika perusterveellistä ruokaa, mutta vain sillä että päätin lisätä kasviksia entisestään on lihan syönti vähentynyt ihan huimasti. Syön kyllä lihaa ja kanaa edelleen, mutta ehkä kerran viikossa tai kahdessa. Terveys ja kukkaro kiittää! Tässä tärkeintä oli se, että päätin vain lisätä kasviksia enkä kieltää mitään. Mun mielestä pelkkä veden juontikin voi tuntua vaikealta jos ajattelee, että joka aamu on "pakko" juoda se lasillinen, silloin helposti se jää ja kun jää pari kertaa tuntuu että ei tässä oo enää mitään järkeä. Pitää vaan löytää se positiivinen asenne, että "saan" syödä enemmän kasviksia/venytellä enemmän/juoda enemmän vettä, niin kaikki sujuuu huomaamatta.

saratickle
Tickle Your Fancy

Tuo "saa syödä" on muuten loistava! Näin se juuri pitäisikin ajatella :)

Mahtava muutos!

Maiccu (Ei varmistettu) http://.blogspot.fi/

Tuo veden juonti helposti unohtuu, ellei kuljeta pulloa mukana tai ihan ota sitä tavaksi. Mä olen ottanut "hyväksi tavaksi" kehua_lapsia-miestä-ystäviä-työkavereita <3 Pieni ele, mutta ilahduttaa saajaansa aina!

saratickle
Tickle Your Fancy

No ihana ele!!! <3

Lispe (Ei varmistettu)

Tein yhden ainoan uudenvuodenlupauksen: moikkaan kotikylällä kaikkia vastaantulijoita tuntisinpa tai ei. Pieni asia, mutta ai että on ihanaa saada niitä iloisia hymyjä takasin ja tietää, että oma hymyily on voinut antaa toiselle samanlaisen ilon kuin minä heidän hymyilystä saan! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ei vitsit miten kiva!! <3

Suvi K.
Sisunainen

"kuuntele kehoa ennen kuin päätät päivän treenin."

Tämä on muutenharvinaisen hyvä ohje. Tosin välillä kroppa (pää?) väittää olevansa liian stressiväsy tekemään mitään, mutta hikitreenin jälkeen onkin paljon freesimpi olo. :)

Mulle vedenjuonti tulee aika itsestään nykysin, mutta olen opetellut tekemään aamupalan ennakkoon illalla ja juomaan aamuisin valkoista teetä (sisältää kuulemma paljon vitamiineja), niin alkaa antiaamuihmisenkin päivä edes vähän energisemmin. :D 

saratickle
Tickle Your Fancy

Aamupala ennakkoon, nerokasta!!

Helenaaa (Ei varmistettu)

Heii yritin etsiä, mutta en löytänyt blogistasi vastausta. Kysyisinkin mikä kamera ja objektiivit sulla on käytössä? :-)

saratickle
Tickle Your Fancy

Nikon d610 ja objektiiveja useampia :) Nyt reissulla oon useimmiten kuvannu henkilökuvia 85mm ja muuten oikeastaan kaikkea 20mm laajakulmalla

Mauskis (Ei varmistettu)

Siis tääh teetkö oikeesti aamuisin 10 kehonpainokyykkyä heti herätessäs? :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Nää ei siis ollut mun elämästä, vaan ihan esimerkkejä! :) Joskus on ollut kausia kun oon kyykkäilly tai punnertanut heti aamutuimaan, hyvä herätys!

Ines (Ei varmistettu) http://myruwayoflife.blogspot.com

Allekirjoitan ton veden juonnin täysin! Itse oon rauhallisen aamupalani yhteydessä alkanut ottamaan tavaksi myös, että kumoan litran vettä kroppaan, ennen kuin astun ulko-ovesta pois. Toimii! Tää käy tosi helposti, kun täyttää puolen litran vesipullon pari kertaa aamun aikana. :)

Yksi hyvä, arkea piristävä tapa on hymyillä omalle peilikuvalle heti aamusta. Kroppa vaikuttaa mieleen paljonkin, ja kun itsensä "pakottaa" hymyilemään ihan aamusta muuten vain, ei mieli voi olla tulematta perässä tähän fiilikseen. Toimii siis oikeasti! :D Etenkin niinä aamuina, kun tuntuu ettei vaan huvita. Kuulostaa ehkä jopa vähän hölmöltä, mutta toimii :-D

saratickle
Tickle Your Fancy

Loistavia vinkkejä! Ihan mieletöntä, siis toi hymyily on ihan huikea!!! Mun on ehkä pakko alkaa tekemään samaa :)

mmira (Ei varmistettu)

Tämä nyt ei ehkä koske niinkään fyysistä hyvinvointia, mutta tiskaan tiskit ja laitan tavarat nykyään aina käytön jälkeen paikoilleen. Mikäli en tee tätä heti, tavarat alkaa ahdistaa mua ja niitä alkaa kertyä, jolloin mulle tulee tosi levoton olo. En yhtään pidä siitä että kotona olisi sotkuista :D

saratickle
Tickle Your Fancy

siis asteikolla 1-10 kuinka paljon mä haluaisin toimia samalla tavalla!! :D Ehkä vielä joku päivä....

Tasaraita

Siis mistä noita Elovenan patukoita löytää? Olen nyt kolunnut läpi K-Supermarketin, S-Marketin ja Prisman keksiosastot, lisäravinneosastot, välipala/proteiinipatukkaosastot, kaurapuurohyllyn ja varmaan vielä jotain muutakin mutta mistään en noita ole löytänyt. Lähes joka toinen lukemani blogi tuuttaa tätä yhteistyötä ja näkyvyys on ollut melkoinen joo, mutta jotain on ehkä mennyt pieleen kauppiaiden kanssa tuotteen näkyvyyden ja hyllysijoittelun suhteen kun asiakas ei kovasta etsinnästä huolimatta löydä tuotetta mistään kaupasta. Kertokaa nyt joku mistä noita löytää jos olette omanne jo löytäneet. 

saratickle
Tickle Your Fancy

Hmm, outoa. Mulla näitä on tullut vastaan kyllä ihan jokaisessa kaupassa, jossa itse tulee käytyä!

Jennia (Ei varmistettu)

Turun Prismassa löyty pähkinähyllyltä :D

Tasaraita

Kiitos vinkistä! Se onkin varmaan ainoa hylly josta en ole katsonut. Tänään siis sieltä etsimään.  :)

Kommentoi