Porkkana-kvinoasalaatti

Tickle Your Fancy

 

Sain viime viikon voimatreeneissä salituttavaltani Lindalta hänen uuden inspiroivan kirjansa Vegeä, liikkujan kasvisruokaa. Olin kuullut tästä herkullisia ja helppoja kasvisreseptejä sisältävästä kirjasta jo aikaisemmin, ja innoissani selasinkin sitä jo matkalla treeneistä kotiin. Kirjasta löytyi niin aamupaloja, välipaloja, pääruokia kuin terveellisiä jälkkäreitäkin.

Linda on itse kotitalouden opettaja, ravintovalmentaja, liikunnanohjaaja ja pitkän linjan vegetaristi. Omien kokemuksiensa kautta hän oivalsi ravinnon merkityksen treenaamisessa ja innostuikin tekemään reseptikirjan kasvisruokaa suosiville aktiiviliikkujille. Reseptit on kasattu niin, että niissä on runsaasti energiaa ja monipuolisesti eri ravintoaineita. Jokaisen reseptin perästä löytyy myös annoksien ravintoarvot.

Kirjassa on oma osio, jossa käydään läpi aterioiden suunnittelua ja eri ruoka-aineiden ravintoarvoja. Osiosta löytyy mm. vinkkejä ruokapäiväkirjoihin ja aterioiden koostamiseen. Siinä käsitellään myös miten kasvattaa lihasta kasvisruokavaliolla ja miten taas koostaa kasvisruokavalio kiinteytyjälle.

Ehkä yksi kirjaan parhaista jutuista on se, että tarvikkeet lähes kaikkiin resepteihin on saatavilla lähi-alepasta. Raaka-aineita ei siis tarvitse lähteä metsästämään spessuliikkeistä. Kaikki on tosi simppeleitä!

 

PORKKANA-KVINOASALAATTI

 

2,5 dl kvinoaa

4 dl vettä

1/2 tl suolaa

1 tl kuminaa

1 tl korianteria jauheena

1 tl kardemummaa

1 tl kanelia

1/2 tl chilirouhetta

5 porkkanaa

3 rkl oliiviöljyä

1 appelsiinin mehu

1/2 rkl hunajaa

2 rkl rusinoita

100 g kalamata-oliiveja

2 keitettyä kananmunaa

kourallinen lehtipersiljaa

kourallinen tuoretta korianteria

 

Tee porkkanoista suikaleita kuorimaveitsen avulla. Laita suikaleet kulhoon ja marinoi ne appelsiinin mehulla, hunajalla ja oliiviöljyllä. Anna vetäytyä jääkaapissa n. 2h. Psst. parhaan marinadin saat, kun annat niiden tekeytyä jääkaapissa yön yli!

Huuhtele kvinoa, ja laita mausteiden kanssa kattilaan. Keitä n. 15 min ja anna vetäytyä tämän jälkeen vielä kannen alla 5 min. Jäähdytä.

Sekoita astiassa kvinoa, porkkanasuikaleet, oliivit, rusinat, tuoreet yrtit ja puolitetut kananmunat.

 

 

Jättikiitos Lindalle tätä kirjasta! <3

 

xx Sara

Kommentit

Mari Galson (Ei varmistettu) http://sunsetandfridays.com

Oooh tää tuli just täydelliseen saumaan t.kvinoat just keitetty ja jääkaapissa yksi porkkana :D

saratickle
Tickle Your Fancy

JES! :D

Kisulaine (Ei varmistettu)

Moikka! Onko kirjassa huomioitu muita liikunnan suuntauksia, esim. kestävyysurheilijoita?

saratickle
Tickle Your Fancy

Moi! Löytyy vinkkejä kestävyysliikkujallekin :)

Linda Kovanen (Ei varmistettu) http://vegetreenari.fitfashion.fi

Hei! Kiitos Sara kauniista sanoista ja kattavasta kirja-arvioistasi. Lukijoille tiedoksi, että kirjan alkuperäinen resepti ei sisällä oliiveja eikä kananmunaa, vaan ne ovat Saran omia lisäyksiä ohjeeseen (: Lisäproteiinia annokseen saa esimerkiksi tarjoamalla sen seurana paistettua tofua tai tempeä.

Kommentoi