READY SET SURF

Tickle Your Fancy

*leiri saatu alennettuun hintaan blogiyhteistyönä

 

Surffikuume nousee: ostettiin eilen lennot Balille! Asenteen surf camp on paras mahdollinen tapa viettää marraskuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Kannatti jälleen kerran siirtää kesälomareissu vuoden pimeimmälle kuulle!

Huomaan, että tässä kun on viime aikoina jättäytynyt ylimääräisistä pressireissuista ja matkustanut muutenkin aikaisempaa huomattavasti vähemmän, tuntuu tämä 1,5kk edessä häämöttävä matka jotenkin entistä spessummalta. Tältähän sen kuuluisikin tuntua, että venaillaan lähtöä jo kuukausia etukäteen.

Harva laji sytyttää niin kovaa kuin surffaus. Se on samaan aikaan leppoisaa, hauskaa, jännittävää, vaikeaa ja rankkaa. Milloin vedestä on noustu lauta kainalossa itkua tihrustaen ja milloin kovaan ääneen tuulettaen. 

Lajissa kiehtoo monipuolisuuden lisäksi se, että sitä pääsee harrastamaan niin harvoin.  Rakastan lillua aamuauringossa lineupissa ja tutustua uusiin tyyppeihin. Toisaalta rakastan myös mennä haastavammalle spotille, jossa joutuu melomaan itsensä ihan rättiväsyneeksi.

 

 

 

 

Sain päähänpiston omasta surffilaudasta viime vuonna. Halusin suunnitella sen itse! Sen lisäksi, että omalla laudalla pystyisi surffaamaan missä ja milloin tahansa, se näyttää myös hyvältä sisustuksessa. Tästä hyvänä esimerkkinä Lisa Olsson ja Annika!

Laudan pitää olla tarpeeksi pieni, jotta se menee läpi lentoyhtiöiden matkatavaravaatimuksista. 

Asenteen pojat lupasivat jeesata minua laudan suunnittelussa. Unelmani olisi saada lautaan vaaleanpunaista, valkoista ja ruskeaa, kuten esimerkkikuvassa. Pohjan haluaisin olevan kokonaan vaaleanpunainen!

Jos kaikki menee hyvin, pääsen surffailemaan ikiomalla laudallani jo Balilla!

 

 

 

Meinaatteko te tehdä tänä talvena reissuja? Ja jos kyllä, niin mihin? :)

 

 

Lue lisää:

Asenne Surf Camp Balilla - Kokemuksia (2016 leiri)

Surffileiri Balilla (2017 leiri)

 

 

xx Sara

Kommentit

P (Ei varmistettu)

Heiii! Ootteko menossa myös jonnekin muualle kuin Indonesiaan? Aiemmin sinä tai Elisa mainitsitte, että saatte miehennekin mukaan ja teidän olisi tarkoitus viettää siellä suunnalla maapalloa surffileirin jälkeenkin aikaa, joko Bali-akselilla tai toisessa maassa, onko tämä jo päätetty?:) Kauhea reissukuume täälläkin, on tuo reissuun lähteminen varsinkin talvella niin ihanaa.. *sydänsilmäemoji* :D

saratickle
Tickle Your Fancy

No niinhän me suunniteltiin, mutta duunit ei tällä kertaa oikein antaneet periksi vaikka kuinka yritettiin kikkailla :/ Kaksi viikkoa tällä erää, pitkä reissu siirtyköön sopivampaan ajankohtaan! 

Talvireissut on kyllä aivan huippuja <3

Frida Ingrid - Ikimatkalla (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

Kuulostaapa huikeelta! :) Mä en oo koskaan kokeillut surffausta, mutta monella reissulla meinannut. Pelkään, että hai puraisee jalasta :D Plus epäilen, että mulla menis hermo kun en kestäis sitä, että olisin varmaan aivan susipaska surffaaja! Mutta noin teoriassa se olis varmasti superkivaa. :D

Virallinen talven reissu meillä on reilun kuukauden mittainen kiertue eteläiseen Afrikkaan joulu- ja tammikuussa! Tällä hetkellä suunnitelmat olisi ajaa Mosambikista Lesothoon, sieltä Etelä-Afrikan itärannikolle ja sieltä vielä rannikkoa pitkin aina Kapkaupunkiin asti. Alkuvuodesta tehtiin Etelä-Afrikassa omatoimisafari ja sellaiselle aateltiin hurauttaa tälläkin kertaa! Kapkaupunki on mun ehdottomin lempparipaikka maailmassa, ja sinne on ollut kauhea ikävä. Puhumattakaan, että pääsee taas näkemään enemmän Etelä-Afrikkaa yleisesti!

http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

saratickle
Tickle Your Fancy

hahaa sun on pakko kokeilla! Sellaisessa mestassa, jossa ei oo haivaaraa :D

Oi hitsi, Afrikka kuulostaa aivan mielettömältä. Mä haluan ihan ehdottomasti päästä kiertämään sinne vielä joku kaunis päivä! Nauttikaa <3

Molla (Ei varmistettu)

Oi vitsit oon kade! Avoimesti kadehdin ihmisiä jotka uskaltaa kokeilla surffausta ja jopa oppii surffaamaan :D Oman tasapainon tuntien viettäisin päivät rantavedessä rähmälläni..

Mun kesäloma on marras-joulukuussa kun lähdetään kuukaudeksi Vietnamiin. Onneksi on ollu aurinkoinen kesä ja syksy, loman odottelu ei ole tuntunut ollenkaan niin pahalta kuin pelkäsin :)

saratickle
Tickle Your Fancy

hehee, ei muuta kun kokeilemaan! :) Psst. Vietnamissakin pystyy surffata ;)

Kuukausi Vietnamissa kuulostaa täydelliseltä. Meinaatteko kulkea maan läpi? Me vietettiin kolme viikkoa Etelä- ja Keski-Vietnamissa, ja maasta tuli ehkäpä yksi suosikkikohteistani. Niin hyvää ruokaa, niin symppiksiä ihmisiä ja upea luonto!

Nauttikaa täysillä <3

Ainoooo (Ei varmistettu)

Kuulostaa superilta! Oon itseasiassa nyt Balilla ja ois ainakin kuukausi tässä aikaa kulutettavana - eli siis, osaatko suositella paikkaa missä ihan vasta-alkaja vois harjotella surffausta? Jotenkin ajatus siitä jännittää, mut kai sitä on kokeiltava kun täällä asti ollaan :D Hitsi kun ei tajuttu tota surffileiriä, ois ollu huippu!

saratickle
Tickle Your Fancy

Oiii nice! Seminyakin päädyssä on ainakin hyviä rantoja aloittelijoille! Meidän äitikin kävi siellä testaamassa! :D Rohkeesti vaan surffipuljulle rantaan ja kokeilemaan!

Enjoy Bali!

Noora T. (Ei varmistettu) http://nooratoivo.fi/

Ai että surffikuume vaan kasvaa! Olin itse viime vuonna Balilla Kimassa kahden viikon surffileirillä ja oli kyl mahtavaa. Se oli harmi kun Asenteen leiri oli sen verran myöhään ettei onnistunut itelle urheilun takia sinne meneen. Nyt kyllä alkaa himo oleen taas sitä luokkaa, että pistän vakvaan harkintaan äkkilähdön nappaamisen leirille :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Ahhh ihanaa! Tiedän tismalleen miltä tuntuu kun surffikärpänen puraisee :D Olitko Canggussa vai jossian muualla?

Tää leiri on joka kerta ollut ihan huikee! En malta odottaa, että pääsee aalloille!

Noora T. (Ei varmistettu) http://nooratoivo.fi/

Olin kans Cangussa. Tuli Old man's ja kumppanit tutuiksi :D Ite haluan kanssa nimenomaan tohon Asenteen järkkäämälle setillä mennä. Tein Asenteen tyyppien kanssa pientä yhteistyötä kans leirillä omassa blogissa ja Instassa ja siellä on niin hyviä tyyppejä tekemässä duunia että jo ihan senkin takia haluaa mennä sinne niiden leirille :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ai että! Ihanaa :)

Onneksi musitat aina välissä PUHUA https://www.lily.fi/blogit/tickle-your-fancy/kun-matkustaminen-ei-tunnu-...
siitä kuinka ikävää on kun ilmastolämpenee ja kaikkee
ja siis tokihan sitä https://www.lily.fi/blogit/tickle-your-fancy/ekologisuushaaste-askel-ker... kannattaa ottaa askel kerrallaan ..
koska viimeisen puolen vuoden lennot
Roomaan
Lontooseen
Sveitsiin
Sloveniaan
Tokioon
Kööpenhaminaan
(unohtuiko jotain)
Olin ihan vaan pakollisia joita ei olisi millään voinut jättää välistä.
Pikaisesti katsottuna pelkästään noilla lennoilla tulee päästöjä 5680 kg CO2 eli noin 284 naudanlihakiloa. Sehän on sitten parin vuoden kasvissyönnillä kuitattu ne ongelmat. Problem solved.

Ja onneksi voi tilata smoothien ilman pilliä niin maailma pelastuu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun mielestä vähän ikävään sävyyn ja typerästi kirjoitettu kommentti, mutta tottahan tuo on. Jollain tasolla oon pettyny yksittäisenä ihmisenä sun käytökseen, vaikka tietenkin oon sulle vaan osa kasvotonta massaa, ja se on ihan okei. Vaikutat vaan niin tiedostavalle ja fiksulle persoonalle ja silti vain puhut hyvien asioiden puolesta, mut teet päinvastoin.

Matkustelu on aina ihana uus kokemus, vaikka kohde ois tuttu, joten ymmärrän sua siltä osin ihan täysin. Totta kai sulle kuten kenelle tahansa suokin lomaa ja uusia kokemuksia, kun on ensin työllä kerryttänyt rahat niihin.

Olisi silti mielenkiintoista lukea sulta uudemman kerran ajatuksia yllä linkattuihin postauksiin liittyne. Ajatteletko yhä samoin? Vai onko lomakuume menny ekologisuuden edelle? Aikaa ehtiny vähän kuitenki jo kulua, mut esim lentoja ollu silti välis useampi. Uskon nimittäin, et moni ois mun tavoin kiinnostunut lukemaan niitä, jos vaan haluat niistä kirjoittaa. :)

(Älä julkaise tätä kommenttia, jos tuntuu hyökkäävälle tai inhottavalle, ei kuitenkaa oo tarkotus olla sellainen.)

saratickle
Tickle Your Fancy

Tää on erinomainen esimerkki siitä miksi aiheesta vieraannutaan ja mielummin suljetaan silmät kun aletaan toimiin. Tässä sulle vinkki tulevaisuuteen: syyllistäminen ei toimi tässä asiassa, se vaan kasvattaa rakoa :) 

Tältä kasaamaltasi listalta oon onnistunut yhdistämään pari reissua ja selvinnyt näin yksillä lennoilla. 80% on sellaisia työreissuja, joista aivan oikein, en olisi voinut kieltäytyä. Suurimmasta osasta on myös kirjoitettu sopparit vuoden 2017, tai jopa 2016 puolella, jolloin en ollut vielä omaan ekologisuuskäyttäytymiseeni puuttunut.

Samaan listaan voisit kirjata reissut ja duunitarjoukset, joista olen tämän vuoden puolella kieltäytynyt, koska niihin liittyy turhaa lentämistä tai ne edustavat muuten epäekologisia valintoja. Lista on 6 kertaa pidempi.

Ja ehkäpä myös reissut, joissa lentämisen olen korvannut junalla. Niitäkin on kasaantunut.

Ekologisuus on paljon muutakin kuin lentäminen. Se on vaihtoehtoisia tapoja toimia ihan kaikessa. Mielestäni on väärin ajatella, että ne, jotka työnsä takia joutuvat silloin tällöin lentämään, eivät ole oikeutettuja toimimaan ekologisesti muilla elämän alueilla. Siinä mielestäni piileekin koko homman ydin: "kun nyt lensin duunireissun Pariisiin, niin eiköhän pistetä läskiksi kaikki muukin". 

Tsemppiä sulle viikkoon! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Arvasin, että tulisit saamaan tämän postauksen jälkeen paskaa niskaan - ja aivan suotta! Blogistasi Sara huomaa että olet pohtinut ekologisuutta ja kestävämpää kulutusta tarkemmin, ja mikä tärkeintä, tehnyt parannuksia asian suhteen!

Myönnän, että alkuvuodesta lopetin hetkeksi blogisi seuraamisen, sillä harmikseni blogistasi jäi jollain tavalla epäaito kuva. Itse koin, että blogisi huiteli jossain ihan omassa sfäärissään, eikä siinä ollut enää mitään tarttumapintaa tai samaistuttavaa. Jossain vaiheessa suunta kuitenkin muuttui, ja syvällisemmistä postauksistasi huomasi että olit kokenut herätyksen asian suhteen.

Nyt olen taas palannut blogisi pariin, sillä se ihana Sara bloginsa kanssa on taas täällä! :) Joten haluan toivottaa ihanaa Balin reissua näin etukäteen - olet sen ansainnut!

R1 (Ei varmistettu)

Heippa! Ollaan myös lähdössä Balille suurinpiirtein samoihin aikoihin! Lennot ja kaikki ostettuna, alkoi vain jännittämään nuo Indonesiassa viimeaikoina sattuneet monet maanjäristykset, tsunamit ja tulivuoren purkaukset. Ootko itse pohtinut näitä juttuja? Itse olen välillä kahden vaiheilla kohteen vaihtamisesta, mutta toisaalta en haluaisi antaa pelolle valtaa. Tietysti myös harmittaisi vaihtaa kohdetta kun tätä on jo pitkään suunniteltu!

Kiitos jos vastailet! :)

Kommentoi