Riiviö-Saran karkottajat

Tickle Your Fancy

*Kaupallinen yhteistyö: Elovena

 

Siihen aikaan kun omaksuin säännöllisen ruokavalion, aloin kantamaan välipalapatukoita mukanani joka paikassa. Piilotin niitä ponnareiden tapaan käyttölaukkuihini, salikassiini, viikonloppulaukkuuni, jopa untuvatakin taskusta löytyy vakiona yksi (varoitus: kuten ponanreilla, myös välipalapatukoilla on tapana kadota, varastoa pitää siis päivittää ponnareitakin tiuhemmin! :D) Kun edellisestä ruokailusta lähenee kolme tuntia, on minun saatava suuhuni jotain.

Säännöllinen energiansaanti on tapani pitää kroppa tyytyväisenä. Kun vältytään liian pitkiltä ruokailutauoilta, vältytään myös iltanapostelulta, makeanhimolta, vatsan turpoamiselta ja päänsäryltä. Äiti aina kertoo siitä kuinka nuorempana nälän yllättäessä minusta kuoriutui varsinainen riiviö. Vielä teini-iässäkin nälkä oli se yleisin syy kiukutteluun ja itkukohtauksiin. Nykyään nälkä näkyy hiljaisuutena. Hymy hyytyy ja vastauslauseeni ovat korkeintaan yhden sanan mittaisia. Kun edetään tiettyyn pisteeseen, puskee teini-iän riiviö-sara pintaan ja saatan alkaa heittelemään ärsyttäviä kommentteja... :D

Sopivasta ruokailurytmistä on siis näköjään meikäläisen kohdalla syytä pitää huolta jo ihan pelkästään identiteetin takia. Syön aamupalan, lounaan ja illallisen lisäksi päivittäin noin 3-4 välipalaa. Lähes poikkeuksetta välipalana on smoothie, hedelmä, vihannes tai välipalapatukka. Näistä jälkimmäinen on ehdottomasti kätevin vaihtoehto silloin, kun olen liikkeessä. 

Mitä minä sitten välipalapatukaltani vaadin? Se on ravitseva, ei sisällä lisättyä sokeria, sopivan kokoinen, gluteeniton ja hyvänmakuinen. Voitte siis kuvitella, että innostuin kun kuulin Elovenan uusista raakapatukoista, joka täyttää vaatimuslistaltani kaikki kohdat. Mauista suosikkini on mansikka-vadelma!

Patukat ovat kulkeneet viime viikkojen aikana mukana niin kaupungilla, lentokoneessa, junassa, automatkoilla, elokuvissa kuin luennoillakin. Haluan vielä painottaa, että välipalapatukat eivät missään nimessä ole ateriankorvike, vaan nimenomaan keino pitää verensokeri tasaisena ennen seuraavaa ateriaa :)

 

xx Sara

Kommentit

JenniV

Haha ostin just kanssa eilen yhden mansikka-vadelman itselleni evääksi pitkälle luennolle. Pitäähän tämmöisiä aina testata! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Jes, luentoeväät on parhaita! Vitsi mä rakastan raakapatukoitaaaaa! 

Balle (Ei varmistettu)

Tiedän että tämä on kaupallinen postaus ja kaupasta saatavat valmistuotteet ovatkin välillä ihan näppäriä kiireessä, mutta mikset tekisi osan välipalapatukoista myös itse? Se ei ole todellakaan vaikeaa tai aikaa vievää :) Omiini olen laittanut erilaisia siemeniä&pähkinöitä, maapähkinävoita ja kookosrasvaa. Moni kovasti treenaava saattaa laittaa myös esim. jotain proteiinijauhetta joukkoon.

saratickle
Tickle Your Fancy

Miksipä ei! Tämmösiä välipaloja oon kyllä valmistellut joskus kotosalla, mutten vielä koskaan roudaillut niitä mihinkään. Koostumuksesta tulee monesti sen verran kostea, että oon nähny järkeväksi pitää ne kotipaloina :) 

sinii (Ei varmistettu)

Täällä ilmoittautuu yksi äkäpussi nälän yllättäessä. Poikaystävä välillä huomautteleekin, että pitäisikös kenties syödä jotakin... Ja mieli kohentuu hetkessä :DD Aivan turhista jutuista tulee äksyiltyä nälkäisenä ja jälkeen päin vain kummastelee että olipa taas järkevää:D Minulla myös suunnilleen aina 3h välit, välillä vähemmän ja välillä taas venyy hieman.. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe kuulostaa tutulta. Yhessä vaiheessa mulla oli vielä tapana loukkaantua (perus :D), jos joku kommentoi, että pitäisköhän sun sara syödä jotain niin piristyisit. Nykyään pystyn vaan nyökyttelemään päätä :D

Sofiaaa. (Ei varmistettu) http://sofia-emilia.blogspot.fi/

Mun on ehkä nyt ihan pakko kokeilla noita ens kauppareissun yhteydessä!
Oon aiemmin testannut Elovenan tuotteita ja ollut tyytyväinen. Noi on vaan niin kätsyjä napata mukaan ja haukata nälän yllättäessä. Usein oon vaan huomannut niiden jääneen jonnekin pöydille kiireen yllättäessä, hups:'D

saratickle
Tickle Your Fancy

Joo ne pitää hyvissä ajoin jo tunkea kaikkiin mahdollisiin laukkuihin ja taskuihin! :D

Marikak (Ei varmistettu)

Me ollaan poikaystävän kanssa molemmat aika hiljasia, jos nälkä pääsee liian kovaks.. okei, myönnetään, mulla mukaan saattaa tulla myös mököttämistä ja herkästi ärsyyntymistä.. :D mua aina huvittaa, jos tilanne on päässy siihen, että molemmilla on nälkä ja yritetään kokata yhessä ahtaassa keittiössä molemmat tuppisuuna ja äksyjä kommentteja vaan sillon tällön :D mut sit ku saa ruokaa nii kaikki on taas paljo paremmin!

saratickle
Tickle Your Fancy

hahahah kuulostaapa jotenkin tosi tutulta tämä :DD

mell (Ei varmistettu)

Hehhe, pitäis ehkä itekki kokeilla. Syön nimittäin 3-4 ateriaa päivässä. Välillä tosi pahoja ruokahimo-kohtauksia, mut muuten tunnen kyllä selviäväni just hyvin ja syön aina ku on nälkä! :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Nää on tosi yksilöllisiä. Jotkut saattavat hyvinkin pärjätä pitemmillä tauoilla! :) Mutta säännöllisestä ruokailusta tuskin ainakaan haittaa ole. 

varattunimi (Ei varmistettu)

Hei, et ole edelleenkään vastannut IS:n artikkelia ja "oikeita töitä" koskevan postauksen kommentteihin, vaikka niin sanoit tekeväsi jo viikonloppuna. En oikein hiffaa, miksi varta vasten luvata tekevänsä jotain, vaikkei aio.

Kiinnostaa nimittäin erittäin paljon mitä kommentteihin vastaat, mun mielestä siellä oli erittäin hyviä pointteja sun tekstille. Nyt kun olet jättänyt kommentteihin vastaamatta, tuntuu, että postaus oli vain tarkoitettu omaksi kiukunpurkaukseksesi ja "totuuden"julistukseksi, ei vuoropuhelulle :(

saratickle
Tickle Your Fancy

Kommentteja tuli niin jäätävä määrä, että näin parhaimmaksi kirjoittaa kokonaisen postauksen vastaukseksi, sen sijaan, että vastaisin jokaiselle erikseen. Tämän julkaisen todennäköisesti lähipäivinä :)

Ei todellakaan ollut tarkoitettu kiukun purkaamiseksi, keskusteluahan on syntynyt jo tosi paljon kommenttiboksissa ja muissakin blogeissa :) Hyvä, että asiasta puhutaan. 

Anspa (Ei varmistettu)

Vitsi mäki rakastan raakapatukoita! Maistoin viime viikolla sitä Elovenan kaakaopatukkaa ja hyvää oli. Ainoo mikä noissa mietityttää oli toi sokerin määrä. Vaikkei se lisättyä ookkaan ni luonnostaankin tais olla yli 60%.

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä tykkään myös! En oo koskaan ymmärtänyt sokereiden kyttäämistä tällaisissa kohdissa. Jos raaka-aineissa sitä on luonnostaan, niin minkäs teet. Kuuntelin just pari päivää sitten kun joku tilitti kuinka mangososeessa (100% soseutettua mangoa, ei mitään muuta) oli niin paljon sokeria. Haloo, se on mango, siinä nyt vaan on sokeria! :D

Eveliina Pyykönen
ELIIA

Hei bongasinkin näitä vähän aikaa sitten S-marketista ja yllätyin kuin "hyvää tavaraa" nää oli. Positiivinen yllätys todellakin! Mut ah, kaikkein lempparein välipala-/raakapatukka on kyllä kookos Rawbite, suosittelen! Ja Roo'barit on kanssa maukkaita.

Musta tuntuu, et kassaneidit kyllä tietää, kun joku on nälkäkiukkuunsa välipalaa ostamassa, siinon vaan se yks patukka liukuhihnalla... Muuta, ei.
 

saratickle
Tickle Your Fancy

 

hahaha ne niin tietää! :D OIH, KOOKOS ON SIKAJEES!!

 

 

Hanna Maria
Hanna Maria

Siis onko nää tosiaan raakaruokaa? Ei sisällä yli 45c kuumennettuja ainesosia tai lisäaineita yms? No sit vois kyllä kiinnostaa!

saratickle
Tickle Your Fancy

oh yess! :)

miffa.s (Ei varmistettu) http://www.miffas.com

Heheh, täällä kans yks pahemman luoka nälkäkiukuttelija. Liikaa kun kuluu aikaa edellisestä safkasta niin kaikki on huonosti, loukkaannun millon mistäkin ja päästelen suusta sen verran tylyjä kommentteja, että nykyään yritän vaan olla hiljaa kunnes ruoka tulee eteen :D Omassa kaveriporukassa se nälkäkänkkis tunnetaan nimellä ruokamenkat :)
Nyt Jamaikalle muuton jälkeen on kyllä tapahtunut joku hämmentävä muutos, ja pystyn helposti elellä tuntikausia ilman ruokaa eikä kiukkukohtauksia oo näkynyt. Ehkä se on tää lämmin ilmasto, ei vaan jotenkin tee mieli ruokaa. Sinäänsä ateriarytmistä olis kyllä ihan fiksua pitää kiinni ees jossain määrin, että pitäs ehkä vähän tsempata välipalojen kanssa...

Kommentoi