Shoppailuopas Tallinnaan

Tickle Your Fancy

*Kaupallisessa yhteistyössä Tallink Silja & Indiedays

Vietettiin Annikan kanssa mahtava keskiviikkopäivä Tallinnassa alennusmyyntejä koluten, vanhan kaupungin kujia vaellellen ja aurinkoisilla terasseilla istuskellen. Kuten aiemmassa postauksessa jo mainitsinkin, tulee Tallinnassa vierailtua aivan liian harvoin, vaikka tänne pääsee kahdessa tunnissa. Tallink Superstarilla & Starilla kahden tunnin vuoroja lähtee molemmista päistä vielä kuusi päivässä, eli aikatauluongelmaa ei ainakaan pitäisi olla.

Lähdettiin 10.30 ja tultiin 19.30 laivalla takaisin. Seitsemän tuntia Tallinnassa oli juuri sopiva mitta päiväreissulle. Ehdittiin sopivasti vielä ostamaan Super Alkosta kesän festarijuomat ennen Suomeen paluuta. Kiire + kärryt tuottivat tosin oli ongelmia täällä Suomen päässä :D Miksi niiden piti levitä juuri hektisimmässä vaiheessa, niin nöyryyttävää!!

Juhannuksen jälkeiset alet oli päällä täälläkin. Shoppailuajoitus oli siis oikein mainio ja löydettiinkin kivoja alejuttuja molemmat. Yllätyttiin myös pariinkin otteeseen, Tallinnaan oli nimittäin ilmestynyt uusia kauppoja! Yks niistä vielä omia suosikkejani, jota Suomestakaan ei löydy!

Tässä siis mun omat shoppailuvinkkini päiväretkelle Tallinnan keskustaan:

 

Rotermanni

Laivalta keskustaan päin kävellessä, tämä alue tulee oikeastaan ensimmäisenä vastaan. Korttelista löytyy tuttuja vaateketjuja kuten Bershka, Pull & Bear, Stradivarius ja Springfield. Keskellä Rotermannia löytyy ulkoilmabaari, jota ei voi olla huomaamatta. Täällä on aina pakko pysähtyä kuuntelemaan lepposaa musiikkia ja nauttimaan drinkit säkkituoleilla!

 

Postimaja Keskus

Ostoskeskus sijaitsee Viru keskuksen ja Rotermannin välissä. Keskuksesta löytyy H&M ja New Yorker. Viime Tallinna vierailustani on kulunut vuosi, eikä näitä kauppoja silloin vielä ollut!

 

Viru keskus

Tallinnan suurin ostoskeskus sijaitsee Postimaja keskusta vastapäätä. Kauppakeskuksesta löytyy mm. Zara, Nike, Mango, Aldo, ABC King ja (taas yllätyin) River Island?! En todellakaan tiennyt tätä!

 

Vanha kaupunki

Lounaspaikka kannattaa ehdottomasti etsiä vanhasta kaupungista! Ravintoloiden terasseja on valtavasti. Päätettiin syödä gourmet hampparit Clayhillsissä, sen verran maittavalta näytti muiden annokset. Ravintola sijaitsee vanhan kaupungin torin holleilla. Oli muuten älyttömän hyvää!

Vanhasta kaupungista löytyy muutama vaatekauppakin. Ketjuista tunnetuimmat Lindex ja Jack & Jones.

 

Tallink Siljan sivuilta löytyy lisää vinkkejä Tallinnan päiväreissulle. Ilmoituksia ja vinkkejä kannattaa seurata myös Tallink Suomen Facebookista.

 

 

T.Sara

Kommentit

Rokka (Ei varmistettu)

Eikös tuo Rocca al Mare ole siellä eläintarhan huitteilla parinkymmenen minuutin bussimatkan päässä? Viru-keskuksen ja Rotermannin väliss on se lasinen Solaris, jonka liikkeistä en tiedä, mutta onko tosiaan keskustassa jossain New Yorker?

saratickle
Tickle Your Fancy

Eikä sori, mä typoilin, menee sekaisin kun aiemmin New Yorker oli ainoastaan tuolla! Tarkotin Postimaja keskusta, joka sijaitsee ihan keskustassa. Sieltä löytyy New Yorker :)

Rokka (Ei varmistettu)

OK! Kiitos tiedosta, olen just varaamassa reissuja kaikki uudet paikat kiinnostaa. Tai eihän tuo nyt mikään silleen uusi.. mutta uusi siellä ;) keskustassa siis.

saratickle
Tickle Your Fancy

Jes! :) Ja ehdottomasti kannattaa käydä tsekkaamassa se Brandy & Melville, josta joku tässä just vihjasikin. Ainakin Barcelonan kaupan perusteella tosta tuli ihan mun suosikkeja!

iisakk (Ei varmistettu)

hei tiedättekö onko Brandy Melvilleä siellä enää? Oon ettiny infoa mutta se on vähä 50/50

Vra (Ei varmistettu)

Tallina on kyllä ihana päiväretkipaikka! :)
Yhtä vaatepaikkaa et maininnut: Brandy Melville! Näittekö sen? Se on kyllä aika oudossa paikassa, itsekin törmäsin siihen viime reissulla ihan sattumalta. Pieni kuin mikä kanssa :-D
Yksi ravintolavinkkini on vanhan kaupungin laidalla sijaitseva African Kitceh, ihan mielettömän hyvää (ja halpaa) afrikkalaista ruokaa ja ihana rento meininki! :)

Vra (Ei varmistettu)

***African Kitchen

saratickle
Tickle Your Fancy

QUE!! No en todellakaan tiennyt! Voi mikä moka, toi on ihan vaatekauppasuosikkejani! :D No hyvä tietää jatkossa.

Oi African Kitchen kuulostaa jo näillä puheilla mun seuraavalta suosikilta! Ehkä pakko käydä kesällä vielä uudestaan Tallinnassa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

onko brandy melville vanhassa kaupungissa?

heli (Ei varmistettu)

Hei! Jos saan hieman korjata Rocca al Mare ei sijaitse Tallinnan keskustassa, vaan hieman kauempana Paldiski Maanteella. Rotermannin ja Viru keskuksen välissä kyllä sijaitsee eräs suhteellisen pieni, ja aika uudehko "kauppakeskus", jota varmaankin tarkoitit? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Jees, näin juuri. Yhdistin New Yorkerin sinne vanhaan Rocca al Mareen. Korjattu! :)

K (Ei varmistettu)

Viru ei ole Tallinnan suurin ostoskeskus, kuten tekstissäki kirjoitit, vaan Rocca Al Mare :)

Nnn (Ei varmistettu)

Oliks tää mainos postaus tai mulle jäi ihan semmonen kuva mut silti asia ei tuu tarpeeks selvästi esille?

saratickle
Tickle Your Fancy

No kun luet ensimmäisen lauseen niin pitäis selvitä! En tiedä voiko tätä selkeämmin enää kirjottaakaan :)

Aapo (Ei varmistettu)

Onpas erittäin hauskaa ja hämmentävää törmätä omaan kuvaansa täällä. Hassuja yhteensattumia on maailma täynnä. Olen siis tuo kylttimies. Kai annoit meille rahaa?

saratickle
Tickle Your Fancy

Hah! Loistavaa! Ikävä kyllä mä keskityin vaan kuvaamaan ja kuuntelemaan teidän J.Karjalaisen tulkintaa :S Ens kerralla kolikkoa tulee!

Tuomas (Ei varmistettu)

Tässä seikkailumiesten kitaristi. Olet kyllä niin komean kuvan napannut että laittaisin sen mieluusti omiin SOME-palveluihin, jos vain sallitte!

saratickle
Tickle Your Fancy

Tottahan toki :)

moon (Ei varmistettu)

"Tallinnan suurin ostoskeskus sijaitsee Rocca al Marea vastapäätä. " hmm, mielestäni missään Rocca al Maren lähellä ei ole yhtäkään ostoskeskusta, siellähän on vaan eläintarha!?

saratickle
Tickle Your Fancy

Jees mulla meni ostoskeskukset sekasin ja vastailinkin aiheesta jo ekoihin kommentteihin :)

Laura (Ei varmistettu)

Niin siis hetkinen, missä sijaitsee se suurin ostoskeskus missä on mm Nike ja River Island? Siellä kaukana Rocca Al Maren lähellä vaiko keskustassa?

saratickle
Tickle Your Fancy

keskustassa :)

Jenni (Ei varmistettu)

"Tallinnan suurin ostoskeskus sijaitsee Rocca al Marea vastapäätä." Rocca al maren vasta päätä sijaitsee vain eläin tarha ja rocca al mare on se suurin ostoskeskus tallinnassa. Viru keskus on se mitä varmaan tarkoitit ja se sijitsee roccasta kaukana, on tainut tapahtua pieni erehdys. :)

äl (Ei varmistettu)

millä objektiivilla noi on kuvattu? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

25mm. Oikeastaan kuvaan tällä hetkellä pelkästään sillä! :)

Tommi (Ei varmistettu) http://www.kristiine.com

Yksi kiva kauppakeskus on Kristiine keskus (www.kristiine.com), joka on vajaat 1,5 km vanhankaupungin eteläpäästä. Se on lisäksi sopivasti matkan varrella Rocca al Maareen.

Kommentoi