SMOOTHIE + MEHU + SHOTTI

Tickle Your Fancy

En edes muista milloin viimeksi olisin syönyt kiinteää aamiaista! Aloitan päiväni lähes poikkeuksetta smoothiella, mehulla tai molemmilla! Mikäli aamulla on yhtään enempää aikaa, valitsen ehdottomasti tuon jälkimmäisen vaihtoehdon.

Uusin tulokas on inkiväärishotti, tai oikeastaan huitaisen näitä useamman (johtunee tosta maailman pienimmästä shottilasista, mutta kun en halua juoda sitä mistään muusta! :D). Tämä välillä jopa korvaa kahvin. Inkiväärishotin hotkaiseminen päästämättä "PPPAUWWWW" -ääntä ei sitten btw mitenkään ole mahdollista :D Koko elimistö herää henkiin tämän jälkeen. Rakastan sitä fiilistä!

 

Mustaherukkasmoothie (2 isoa annosta)

 • 200g mustaherukoita
 • loraus innocent mango-passion smoothiejuomaa
 • pieni banaani
 • 2 avocadoa
 • iso pala lehtikaalia
 • chia -siemeniä
 • hamppuproteiinia

 

Appelsiini-greippimehu (2 isoa annosta)

 • 3 appelsiinia
 • 2 greippiä

 

Inkiväärishotti (4 annosta)

 • Iso pala inkivääriä
 • puolikas omena

 

Mikäli jollekkin tuossa smoothiereseptissä Innocent -smoothiejuoma kuulosti vieraalta, niin pieni selvennys. Näitä aikaisemmin pelkästään lasipulloissa nähtyjä juomia on tullut myös litran purkkeihin (klik)!! Noissa ei tosiaan ole mitään lisättyä, pelkkää hedelmää. Ihan mahtava makeutuslisä smoothieen. Törmäsin näihin itsekin vasta viikonloppuna ruokakaupassa!

Ps. Inkiväärishotin pystyy helposti tekemään mehun jälkeen pesemättä konetta. Eli samalla vaivalla! Tai sitten tekee ison määrän valmiiksi jääkaappiin ja hörppii siitä :)

 

T. Sara

Kommentit

Rosa (Ei varmistettu) http://rolssi.blogspot.com

Heti kun saan mehulingon kotiutettua - lähtee nämä ja kaikki muutkin ihanat mehut ja shotit testaukseen! En malta odottaaaaa !!! Inkiväärishotti kuulostaa juuri niin ihanalta aamunaloittajalta, kun se varmasti myös todellisuudessa on!

saratickle
Tickle Your Fancy

Wippii!! :) Jes kyllä ne ovat!

Ines (Ei varmistettu) http://myrunwayoflife.blogspot.com

Hei, tosta hamppuproteiinista tuli mieleen, että miksi käytät juuri sitä? Tai käytätkö jotain muitakin "kasviperäisiä" protskuja (vai miten se sanotaan :D)? Kuten herneproteiinia tai riisiproteiinia....? Itselläni olisi tarkoitus ostaa nyt joku protsku, mutta haluaisin valita jonkun mahdollisimman luonnonmukaisen jauheen.

saratickle
Tickle Your Fancy

Ei oo mitään syytä miksen käyttäisi jotain muuta kasviperäistä. Tää on musta kiva luonnollinen lisä korvaamaan esim rahkaa smoothiessa! :)

iisa (Ei varmistettu)

Mäkin juon paljon smoothieita ja hedelmiä, useita päivässä... kunnes aloin pohtimaan monta hedelmää oikeasti on terveellistä syödä päivässä. Nopeesti googletin ja selvis että 4 ois hyvä yläraja. Säikähdin tätä ja rajoitin kolmeen / päivä :D hedelmissähän on hyvin paljon säilytysaineita... joo ja sokeria. mietin vain miten mun vatsa tai koko keho reagoi lopulta siihen. Huolettaako sua yhtään että söisit liikaa hedelmiä, vai syötkö kaiken luomuna? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

höpö höpö, liikaa kun alkaa kelaamaan niin pää sekoaa. Me tarvitaan vitamiineja pimeässä talvessa. Tosin smoothieissa kannattaa ehdottomasti hyödyntää marjoja! Yksi aamusuosikkini on sitruuna-porkkana-inkivääri, jonka esim tänään join. Toimii parhaiten just luomuporkkanoilla! Mä ajattelen asian niin, että urheilen paljon, joten tarvitsen myös energiaa ja välipaloja. Ja mieluiten hankin tuon energian luonnollista kautta, esim just itse puristetuista mehuista. Käytän luomua jonkun verran, mutta en kaikessa.

PampulaS (Ei varmistettu) http://lainavaatteissa.blogspot.fi/

Itse olen kovan luokan smoothien juoja. Jos epäilyttää hedelmien ravintosisältö niin vinkkaan, että luomuhedelmissä on enemmän ravintoarvoa kuin näissä halvemmissa tavan hedelmissä. Kaikkea ei tietenkään tarvitse luomuna ostaa jos ei lompakko anna myöten, mutta korvaa vaikka ne kasvikunnan tuotteet joita syöt eniten, luomuna.
Esimerkiksi tavallinen ei luomu banaani on jalostettu jo niin pitkälle, että se sisältää enemmän sokeria, mutta vähemmän ravintoaineita, mutta luomubanskulle ei ole tehty mitään, ravintoarvot ovat siis paremmat. :)

Hyvät jatkot!

Henna (Ei varmistettu)

Hei! Oon miettiny oman mehustimen ostoo jo aika kauan, aloin sit vaa miettiä et onko sulla jotain kirjaa mistä oot kattonu noita reseptejä vai improvisoitko sitä mukaan kun teet? Jos on joku kirja mitä osaisit suositella niin olisin hyvin kiitollinen! :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä itseasiassa ostin alennusmyynneistä yhden kirjan, tosin en ole muuta kun nappaillu inspiraatiota ylipäätään siihen mitä kaikkea voisi mehustaa ja millaisia makupareja kirja suosittelee. Eli käytännössä aika omalla mielikuvituksella/jääkaapin sisällöllä likutaan. Mutta toki voi tehdä tarkasti ohjeidenkin mukaan mikäli arvelluttaa :) Tää mun kirja oli Sara Lewisin Mehubaari, superinspiroivia kuvia ja kivaa faktatietoa!

Sofia Siponen (Ei varmistettu)

Hei mietin millainen mehulinko sulla on käytössä? Oon hankkimassa itelle sellaista, ja mietin onko sellasesta viidenkympin lingosta mihinkään? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mulla on philipsin kone, jotain 160e taisi olla hintaa! En ole tämän alan asiantuntija, mutten kyllä itse ostais viidenkympin samanlaista linkoa.

Tähän kannattaa todellakin panostaa, sillä säilyy varmasti elämän läpi.

Linkoja on ilmeisesti aika paljon erilaisia, eripuolilta täytettäviä ja sellaisia, jolla puristetaan itse. Näissä taitaa olla hintaeroja! En ole tosin hirveän hyvin perehtynyt! :)

Kommentoi