SNOUKKAMIMMIN HISTORIA

Tickle Your Fancy

Se on hassua, miten laskettelu jakaa ihmisiä. Toiset osaavat, toiset taas eivät koskaan edes kokeilleet. Ja hassuinta tässä on se, että asiasta ei juuri sen kummemmin puhuta. En osaa edes kaikista ystävistäni varmuudella sanoa kumpaan ryhmään he kuuluvat!!

Minulle lyötiin sukset jalkaan jo ihan nappulana. Asuin lapsuuteni Lahdessa, ja Messilä sijaitsi kivenheiton päässä. Joka hiihtoloma tehtiin vielä legendaarisia isit ja tyttäret reissuja (kaksi isää ja kolme tyttöä) Lappiin, Åreen ja Alpeille. Muistan edelleen kuinka kova pala oli skipata vanhojenristeily mokoman Itävallan laskettelureissun takia (:D).

Jossain vaiheessa, kesken kovinta snoukkabuumia sukset vaihtuivat laudaksi ja sen jälkeen onkin menty sillä. Åren viikonloppuvisiitin perusteella on kyllä sanottava, että kyllä se vaan niin kuulkaa on, sukset on uusi lauta. Meidän suomijengi kuului siihen minimaalisen pieneen vähemmistöön, joka valui rinteitä alas jalat samalla alustalla.

Nykyään, kun laskemaan pääsee harvemmin, koko touhu tuntuu ainutlaatuisen pyhältä. Ja jännittävältä. Parhaimmillaanhan tämä menee niin, että joku kova biisi korviin soimaan ja pari kilometriä nonstop laskua lumen kimaltaessa ja auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta. Siinä samalla pääsee vielä ihastelemaan maisemia ja hapottamaan reisiä (Y). Ja mikäli onnellinen loppu halutaan, päättyy lasku tietysti aurinkoiselle terassille ja minttukaakao nenän eteen! :D

Ollaan tyypillisesti heitetty porukalla pari reissua talvessa astetta pohjoisempaan. Tänä vuonna reissuja tuleekin kolme, joista kaksi häämöttää vielä edessä päin :) Toinenpa vielä ihan muutaman päivän päässä!

Heti tämän kuvan ottamisen jälkeen roikuttiin muuten köysistä moottorikelkan perässä. Täysiä ylämäkeä puuterilumessa. Now how cool was that!! :D

Laskupäivä ei ole laskupäivä ilman gulassikeittoa

 

Snowboarding. Simply the best winter activity on earth!! We had an amazing weekend in Åre. But there will be more. Next weekend we're gonna pack our boards and drive to north here in Finland. Can't wait! :)

Pictures: Me & Annika

T. Sara

Kommentit

Laura (Ei varmistettu)

Ei liity postaukseen mitenkään, mutta mitkä ravintolat on sun lemppareita Helsingissä? Lounas/päivällinen, mikä vaan :) Kuolaan aina sun ruokakuvia niin ajattelin, jos saisi jotain vinkkiä!

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe noo ainakin Sandro, Skifferi, Bar9, Cholo, Presto on hyviä! :)

Roosa (Ei varmistettu) http://rosalias-inspirations.blogspot.com

Mitä ihmettä, onko lauta tosiaan vähemmistönä tuolla Suomen ulkopuolella? :-D hassua, en ole yhtään ennen ajatellut asiaa.. ja aivan ihania kuvia susta, näytät niin onneliselta :-)

saratickle
Tickle Your Fancy

No kyllä näin on! :D En minäkään!

Ihana sinä, kiitos :) Varsin onnellinen minä oonki ku saan teiltä tämmösiä kommentteja!!! :)

anniina (Ei varmistettu) http://anniinanir.blogspot.com

joo mä kuulun just niihin jotka ei osaa laskee ja oon hyvin katkera siitä. ala-asteella oli maailman cooleinta laskee kaikki illat läheisessä laskettelukeskuksessa ja kaikilla tuntui olevan kausikortit paitsi mulla :---( oon kyllä kokeillut, mutta ei oo mun juttu. harmi, noi kuvatkin näyttää niin ihanilta että olis varmasti oikein mukavaa ulkoilua :-)

saratickle
Tickle Your Fancy

Voihan räkä! Sun pitää kokeilla vielä uudestaan, ja oikeella säällä!! :)

Giassi (Ei varmistettu)

Mä alotin kanssa laskettulun jo heti 2-vuotiaana. 15-vuotiaana vaihdoin lautaan, koska se oli cool, mutta myös sen takia, että sain molempiin polviini aina rasitusvamman kolmen laskettelupäivän jälkeen. Laudalla rasitus on jotenkin erilaista eikä kipuja tullut. 2 vuotta sitten vaihdoin taas takaisin suksiin, koska ne vaan on aina ollut mun juttu. Kivuista viis, lautani myin viime viikolla eteenpäin! Jo kivuthan ei siis tosiaan mun laskulomia muutenkaan pilaa, kahdesti oon viettänyt lomaviikkoni rinteessä käsi kipsissä (käsi murtunut jo ennen sinne mäkeen pääsyä siis :D). Siinä ainut murhe on aina ollut se, että muut pääsee päivän päätteeksi saunaan, mutta kipsin kanssa pääsee vaan muovipussi kädessä suihkuun :D

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe ihana tyyppi! Kunnon asenne mimmi, kipsillä rinteessä ja kivuista viis! :D

ina (Ei varmistettu) http://inaupstairs.blogspot.fi/

Laskettelu on kyllä huippua ja toivon joskus pääseväni alpeille laskemaan :) Åressa käytiin perheen kanssa tiuhaan silloin kun olin nuorempi ja oli lomia. Good old days...

Ainoa mikä minun laskujani haittaa on liian kova pakkanen, sillä kasvoni iho on super herkkä ja paleltuu liian helposti kovassa viimassa ja kylmässä, yhh.

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi alpit on kyllä yks iso sydän. Ja Japaniin ois niin makeeta päästä myös!!

Sama täällä, joutuu rasvaamaan niin pirusti!

Janette (Ei varmistettu)

Pakko myöntää, että en oo ikinä lasketellut.. :D Mutta nää kuvat kyllä saa innostumaan lajista :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Kokeilemaan mars! :)

memmi (Ei varmistettu)

Joo meikätyttö on tainnu peräti kaks kertaa laskee elämänsä aikana :D Ja molemmilla kerroilla olin vielä ala-asteella, että tota juu.. Oon aina halunnu kokeilla lautaa, mutta on jostain syystä jäänyt. Enkä tiiä uskallanko edes enää, nuorena oli helppoa kun ei jaksanut pelätä kaatumisia sun muita :D

P (Ei varmistettu)

Vitsi mä en oo koskaan ollu missään muualla kun suomessa laskettelemassa ja ois niiiin siistiä päästä johonkin åreen tai alpeille <3 Mäkin oon alottanut laskettelun jo pienenä ja onneks alotin koska se vaan on ihan mahtavaa. Ihania kuvia susta!

Kommentoi