Sohvapohdintaa: COSY vai LAZY?

Tickle Your Fancy

*Yhteistyössä: Hakola

 

Istun ensimmäisessä kuvassa näkyvällä sohvalla Hakolan Fredrikinkadun myymälässä ja kuuntelen merkin luovan johtajan ja kolmannen polven huonekalurittäjän, Annaleenan tarinaa. Hän kertoo minulle siitä kuinka kotimaisen huonekaluyrityksen Hakolan tie alkoi. Ja siitä kuinka hän muutama vuosi sitten päätyi perheyrityksensä keulaan jatkamaan Paappansa perustamaa yritystä. Tarina on niin kiinnostava, etten haluaisi sen loppuvan lainkaan. Esitänkin lisäkysymyksiä toisensa perään.

Hakolan juuret ylettyvät 1960-luvun Jurvaan, jossa Annaleenan Paappa, Eero teki päätöksen: hän myi lehmänsä, muutti navetan verstaaksi ja alkoi tehdä huonekaluja monien muiden jurvalaisten tapaan. Historiaan mahtui lama jos toinenkin, mutta kaikesta selvittiin. Huonekaluja valmistetaan edelleen ja tällä hetkellä pyyhkii varsin hyvin. Hakolan huonekaluja tuli alkuvuodesta myyntiin Stockmannillekin.

 

Hakola, Fredrikinkatu 28

Cosy (vas) // Lazy (oik)

 

Tutustuin Hakolaan viime vuonna kun bongasin samettisohvan tutulta pr-toimistolta. Sohva oli kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen. Sopivan spesiaali ja laadukas. Tarpeeksi syvä, muttei liian raskaan näköinen. Sittemmin kuulin enemmän sohvan kotimaisesta valmistajasta ja vakuutuin entisestään. 

Etsittiin jo tuohon aikaan ensiasuntoamme ja oltiin sovittu, että tehdään uuteen kotiimme pitkäaikaisia hankintoja ja suositaan erityisesti kotimaisia valmistajia. Hakolan sohva olisi sekä arvojen, että ulkonäön osalta nappivalinta uuteen kotiimme. 

 

Lazy

Filippa-sohva (vas)

 

Hakolan sohvaan me lopulta päädyttiin. Ainoastaan yksi kysymys oli enää ratkaisematta: Cosy vai Lazy

Muotoilu sohvissa on hyvin samankaltainen. Molemmissa sohvamalleissa on irroitettavat, konepesun kestävät päälliset. Lazy on näistä kahdesta se suurempi, tämä näkyy niin leveydessä kuin syvyydessä.

Me päädyttiin pohdinojen ja mittailujen jälkeen Lazy-sohvaan. Tismalleen samaan malliin, joka itse asiassa toimistoltammekin löytyy! Kankaaksi valittiin tummanvihreä velvet. Innolla odotan miltä tämä sohva tulee näyttämään meidän olkkarissa!

 

 

 

xx Sara

Kommentit

Marjutt (Ei varmistettu)

Hienoa että Hakola on noussut täältä pienestä kylästä suurempaan tietoisuuteen! Voin vain kuvitella miten ihana lopputulos on, varsinkin kun uskalsitte ottaa tuollasen värin!

saratickle
Tickle Your Fancy

No niin on minustakin, ihan mahtava juttu! :)

Kiitti! Saa nähdä miten asettuu olkkariin, ainakin sopii lattiaan tosi hyvin! :)

Linda (Ei varmistettu)

Hakolan sohvat ovat upeita! Itse päätyisin varmaan Lazy -sohvaan joko samettikankaalla tai tuolla konjakinruskealla nahalla.

saratickle
Tickle Your Fancy

Samaa mieltä! Ja jep, juuri noiden välillä pohdiskeltiin. Molemmat varmasti ihan kymppi valinta :)

Annijeee (Ei varmistettu)

Ihan sama suosikkisohva mullakin! Oon haaveillut jo pitkään Hakolan Lazysta. Mahtuu hyvin useampikin tyyppi löhöilemään, mutta kuitenkin ulkonäkö on skarppi ja ajattoman tyylikäs!

saratickle
Tickle Your Fancy

Kerrassaan täydellinen kuvaus!

Vierailija (Ei varmistettu)

Htcollectionin AIR!

saratickle
Tickle Your Fancy

Tosi samanhenkinen! Ja älyttömän kiva tuo Airkin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Paljonko saitte sohvasta alennusta? :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Yhteistyökorvauset on aina minun ja asiakkaan välisiä. Haluan kunnioittaa asiakkaan toiveita, enkä huutele palkkioitani julkisesti :)

Tämä yhteistyö kuuluu samaan joukkioon, vaikkei raha omistajaa vaihdakaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kätevää!

Miimu334 (Ei varmistettu)

Tuleekohan yhteistyöstä alennuskoodia? ;)

saratickle
Tickle Your Fancy

No kuule, alekoodia ei tullut tällä kertaa mieleenkään kysyä, mutta minäpä teen sen samantien! :)

FANNII (Ei varmistettu)

Täälläkin olisi yksi, joka laittaisi Hakolalle tilauksen sisään, jos tulisi alekoodia tarjolle ;)

kike123 (Ei varmistettu)

Täälläkin olisi yksi, joka laittaisi heti sohvan tilaukseen, jos alekoodi olisi tarjolla!
Kovassa pohdinnassa juurikin tuo sama Lazy Velvet vihreänä.
Onko sohva muuten miten mukava? :)

EL (Ei varmistettu)

Täällä sama homma, sohva (hieman isompi lazy) lähtee siltä istumalta tilaukseen, jos alekoodi tulee :) :)

Thebs (Ei varmistettu) Http://Outlandishblog.com

Ihanaa, että avasit firman historiaa, rakastan tarinoita brändien takaa! Taustatarinat tekevät brändistä aina jotenkin konkreettisemman ja "kotoisamman" :)
Tuo lazy-malli ei kyllä yhtään miellytä silmää, mutta cosy-vaihtoehto sitäkin enemmän. Taidankin käydä ensi viikolla lähemmin tutustumassa kun pääsen taas koto-Suomeen käymään.

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä oon tismalleen samaa mieltä! Ja täytyy sanoa, että Hakolan tarina on vielä jotenkin erityisen hieno: aito ja inhimillinen :) Tulee tosi hyvä mieli tämän brändin menestymisestä!

Käy ihmeessä, Cosy on ihan hurjan kiva malli!

Solinja (Ei varmistettu)

Pakko tulla huikkaamaan, että marssin Hakolaan HETI VÄLITTÖMÄSTI, kun alekoodi napsahtaa ruutuun. Nimim. Muuttoelämää jäljellä kaksi viikkoa, harkintakykyni jäi vanhaan asuntoon

Hipsu (Ei varmistettu)

Kerroppa Hakolalle, että täällä on monta valmista ostajaa jos alekoodia irtoaa! :D

EP (Ei varmistettu)

Ja taallakin olis viela yks tilaaja. Mutta vaikuttais, etta koodia ei oo tulossa :(

VH (Ei varmistettu)

Haaveilemme mieheni kanssa Hakolan sohvasta, ja painimme nyt päätöksen kanssa että olisiko Cosy vai Lazy parempi. Itselleni lyhyempänä Cosy olisi parempi, mutta miehelleni sopisi Lazy paremmin koska hän on pidempi :D Olisi ihana kuulla mielipiteesi omasta valinnastanne! Onko Lazy ollut teillä miten kestävä: kankaan kuluma, tyynyjen kestävyys eli onko selkä- tai istuintyynyt yhtä ”kimmoiset” kuin ostaessa?

Kommentoi