Someton joulu

Tickle Your Fancy

Annoin tänä vuonna itselleni joululahjan nimeltä someloma. Tai lakko, miten sen nyt ottaa. Puhelin oli pois päältä ja läppärikin kiinni lähes koko joulun ajan. Ei Instagramin selailua, ei bogeja, ei Facebookkia eikä Snapchattia. Läheiset ihmiset ympärillä. Muuta ei tarvittu.

Mietin äsken lenkillä ollessani (huom. someloma oli mennyt siihen pisteeseen, että olin unohtanut ottaa puhelimeni mukaan lenkille), että miksi tämä joulu on tuntunut niin erilaiselta. Neljän päivän loma sosiaalisesta mediasta vaikutti minuun ja rentoutumiseeni vahvemmin kuin osasin kuvitellakkaan.

Vaikka kyse ei nyt välttämättä pahimman luokan riippuvuudesta olekkaan, on puhelimeni mukana ihan kaikkialla. Se on illallispöydässä siinä lautasen vieressä, tv:tä katsoessa sohvalla, julkisissa istuessani kädessäni ja viimeinen asia, jota katson ennen nukahtamista. Jopa saunatauoilla saatan kurkata kylpytakin taskussa olevaa puhelintani. Ja miksi? Hyvä kysymys. Siitä on vain tullut tapa. 

Tavallisena arkena tai yksin ollessani all good, mutta ongelma nousee esiin silloin kun puhelin vie keskittymiseni muiden seurassa ollessani. Tulen näin jälkikäteen suorastaan vihaiseksi itselleni. 

Tein sopimuksen itseni kanssa: enemmän hetkessä elämistä. Jatkossa kun vietän aikaa läheisteni kanssa, ei minun tarvitse jatkuvasti vilkuilla puhelintani tai ylipäätään kantaa sitä mukanani ympäri kämppää. Tieto mikä siihen tulee ei katoa siitä mihinkään. Puhelimen näytön voi aivan hyvin tarkistaa myöhemminkin. 

Nyt puhelin kiinni, kotitekoista pitsaa nenän eteen ja leffan kimppuun. Ihanaa sunnuntai-iltaa! :)

Pictures: Ella Elers

xx Sara

Kommentit

Ninne (Ei varmistettu)

Todella hyvä idea pitää välillä somelomaa! Täytyy kokeilla itsekin sopivan hetken tullessa... Ja tosiaan olisihan se fiksua jättää välillä puhelin kotiin tullessakin tiettyyn paikkaan ja tarkistaa se vain oikeasti tarpeen tullen tai sen soidessa.

Mistä tuo ihana paitasi on hankittu?

saratickle
Tickle Your Fancy

Oon kanssasi ihan samaa mieltä :) Tää on 2handiä, mutta alkujaan J.Crewn. Voisi kuvitella, että samanlaisia cashmere neuleita löytyy heiltä edelleen :)

Emmi / Me Time (Ei varmistettu) http://www.metimeemmi.com

Arvostan! Itsekin huomaan, kuinka ärsyttävä tapa puhelimen vilkuilu on. Voisin siis tehdä jonkun tähän liittyvän uudenvuoden lupauksen - kiitos ideasta :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Sehän olisi ihan mahtava! :)

Sofiaaa. (Ei varmistettu) http://sofia-emilia.blogspot.fi/

Ihan älyttömän hyvä idea, vois itsekin yrittää toteuttaa!:) Puhelin tuntuu vaan kulkevan jatkuvalla syötöllä mukana, kuin olis juurtunut käteen.
Välillä tosin oon pitänyt siitä ns. "lomaa" ja sen jälkeen huomaan, etten edes paljon sitä käytä. Tulee tunne et "kuinka tätä nyt oikeen käytettiinkään?" :´D mutta useimmiten se on joka paikassa mukana.

saratickle
Tickle Your Fancy

Tiedän mitä tarkotat! Oon ite karsinut joitakin appeja ja pitänyt just ihan tietoisia taukoja luurista!

Poppi (Ei varmistettu)

Käytätkö maitoa kahvissa? Entä ylipäätään?

saratickle
Tickle Your Fancy

Kahvissa käytän nykyään oikeastaan kauramaitoa! Jos käytän maitoa, niin laktoosittomana :)

roosamariaaa (Ei varmistettu) http://rosalias-inspirations.blogspot.fipot.fi

Hei ihan sairaan hyvä idea! Lähtee kyllä kokeiluun mullakin ihan jokapäiväisessä elämässä !

saratickle
Tickle Your Fancy

Loistavaa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei mistä on tuo kuvissa näkyvä supernätti kaulakoru peräisin? :) Kauniita kuvia ja ajatuksistakin olen kyllä samaa mieltä. Jotenkin siitä puhelimesta tulee käden jatke. Itseänikään ei sinänsä niin paljon haittaa jos tapan aikaa itsekseni tuijottamalla puhelinta, mutta kun on seuraa niin tuntuu tosi tyhmältä vaan tuijottaa puhelinta vaikka ne ihmiset on vieressä!

saratickle
Tickle Your Fancy

No juurikin näin! Koru sellasesta nettikaupasta kun Syster P! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mistä tuo ihana alustoppi/rintsikat!? Näyttää just täydellisiltä.

Kommentoi