STAYCATION - Lomaviikonloppu Helsingissä

Tickle Your Fancy

*Radisson Seaside tarjosi meille hotelliyöpymisen

 

Puhuin jo alkukesänä turistiviikonlopusta Helsingissä. Olisipa ihan viettää kokonainen viikonloppu turistin silmin. Selailla tripadvisorista suosituksia, illallistaa uusissa ravintoloissa ja kävellä vaan ympäriinsä. Käydä vanhoissa kirjakaupoissa ja pysähtyä valkoviinille keskellä päivää. Nähdä tuttu miljöö uusin silmin.

Yle kirjoitti keväällä kiinnostavan jutun Staycation:sta, eli "Stay Vacationista". Nykyään nimittäin yhä useampi ei lähdekään lomalle ulkomaille tai toiseen kaupunkiin, vaan viettää sen omilla kotikulmillaan rentoutuen ja paikallisia palveluita hyödyntäen. 

Tästä lähti ajatus meidän syyskuun äiti ja tytär -viikonlopulle. Tänä vuonna ei nimittäin matkustettaisiinkaan Tukholmaan tai Tallinnaan, vaan yövyttäisiinkin hotellissa omassa asuinkaupungissamme! Varattiin kahdeksi yöksi tuplasängyin varusteltu huone tutusta Radisson Blu Seasidesta ja vaihdettiin hetkessä lomamoodiin!

 

Radisson Blu Seaside

Green Hippo Cafe

Ravintola Pontus

 

Mitä kaikkea me sitten turistiviikonlopun aikana tehtiin?

Ensinnäkin käveltiin kaikkialle ja pyörittiin asuinalueilla, joissa harvemmin tulee liikuttua. Pysähdeltiin jatkuvasti ihastelemaan rakennuksia ja näyteikkunoita. Nautittiin aurinkoisesta syysilmasta ja kierrettiin sellaisia putiikkeja, joissa ei usein tule käytyä. Oltiin varattu pöydät valmiiksi niin, ettei tarvinut stressata ruokapaikoista. Pakohuonekin buukattiin etukäteen. 

Mentiin ajoissa nukkumaan ja herättiin hieman tavallista myöhemmin. Varattiin hotellihuoneeseen kasvonaamioita ja suklaata. Hengattiin niin pitkään kyplytakeissa ja aamutohveleissa kuin suinkin pystyttiin. Käytiin treenaamassa ja aamusaunassakin. Istuttiin molempina aamuina toista tuntia ihanalla hotelliaamiaisella.

 

RAVINTOLAT

 

Yes Yes Yes - Kasvisravintola, täynnä herkkuja ja hyviä drinkkejä! Sisustukseltaan ehkäpä Helsingin upein ja hyväntuulisin ravintola!

Pontus - tunnelmallinen italialaisravintola Kapteeninkadulla. Erinomainen palvelu! 

Taqueria El Rey - Helsingin ehdottomasti paras Meksikolainen löytyy Vuorimiehenkadulta!

Green Hippo Cafe - Uusi smoothie bowleja ja avokadoleipiä tarjoava terveyskahvila Fredan torilla.

 

 

KAUPAT

 

Beam Store - Pieni, tyylikäs vaatekauppa Erottajalla. Erinomainen valikoima scandibrändejä sekä naisille, että miehille!

Urban A - Aivan ihana kauppa Fredan torin kupeessa. Edustettuna löytyy mm. Samsoe & Samsoe, Totême, By Malene Birger ja Stylein.

Samuji - Suomalaissuunnittelijan upea, tyylikäs myymälä! Sopiva sekoitus klassisia vaatemalleja ja kiinnostavia printtejä!

DOTS - Fredrikinkadun helmi! Myymälästä löytyy mm. muhkeita laatuneuleita ja ihania kynttilöitä.

Mia Design - yksi sisustuskauppa lemppareistani Helsingissä! 

Nide Kirjakauppa - ihana kirjakauppa Fredrikinkadulla! 

Papershop - Aivan ihastuttava putiikki, josta löytyy mm. kortteja, kalentereita, vihkoja ja julisteita.

R/H Studio - Leikkisiä printtejä, ihania värejä! Ja mikä parasta, tämä vaatemerkki on suomalainen!

 

 

AKTIVITEETIT

 

Kävelylenkki Katajanokalla

Airplane-Pakohuone

Haahuilua Eirassa

Mamma Mia -leffa 

Aamutreeni hotellin alakerran Easy Fit -salilla

Iltasauna + aamusauna

Tutustumiskierros Hietaniemen kauppahalliin

Afrikantähti-skabat hotellin aulassa

 

Papershop

Urban A

Samuji

Yes Yes Yes

Mia Design

Taqueria El Rey

Radisson Seaside

 

Hitsi mikä lomaviikonloppu! Tänäaamuna oli suorastaan pieni lomalta paluu ahdistus :D

Pssst. Ihanat tyypit Radisson Blu Seasidelta halusivat ilahduttaa teitä pienellä tarjouksella! Majoitus tässä 1-6 hlön huoneessa (2 x King size sänky, sis aamiaiset kaikille) 125€ huone. Varattavissa TÄÄLLÄ koodilla FAMILY. Voimassa 12.-21.10. 2018.

 

 

xx Sara

Kommentit

Hooo (Ei varmistettu)

Hauska ajatus viettää viikonloppu kotikulmilla, täytyisi itsekin testata. Random kysymys, mitä vanhempasi ovat ammatiltaan? Minua kiinnostaa ihmisten taustat ja ammatit ylipäätään ja se miten vanhempien työ vaikuttaa lasten ammatinvalintaan. Onko vanhempiesi ammatteilla ollut vaikutusta sinun opiskeluun/ammatinvalintaan?

saratickle
Tickle Your Fancy

Suosittelen, oli hurjan kivaa! :)

Meidän perheessä/lähisuvussa ei ole yrittäjiä, eikä oikeastaan omaan alaani liittyviä ammatteja. Mun isä on ollut pankinjohtajana ja nykyään hän tekee hommia asianajaja, ja äiti taas on tehnyt hommia kouluterveydenhoitajana ja nykyään hän on neuvolassa.

Sisko ja veli ovat lähteneet isän jalanjäljille. Meikäläinen sen sijaan on vedellyt ihan omia polkuja, heh.

pamikyltsi
pamikyltsi

Itsekin olen yrittänyt saada houkuteltua jonkun kaverin viettämään kanssani tuollaisen turistiviikonlopun! Vielä en ole onnistunut, mutta tästä sainkin hyvän idean poikaystävän syntymäpäiviä varten... Ja tällaisia vinkkipostauksia kotimaan kaupunkeihin vain enemmän! Varsinkin kaupat otin talteen, sillää alkaa perus ketjukaupat kyllästyttämään. Ihanaa viikkoa sulle :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi miten kiva kuulla! Kiitos hurjasti :)

Ja ihan mielettömän hyvä idea synttäriylläriksi!

Pritchitts (Ei varmistettu) https://pritchitts.fi/

Kauniit kuvat! Itsekin olen suunnitellut jotain samanlaista reissua kaverin kans, Helsinki kuulosta hyvältä.

Kommentoi