Stockholm marathon 10 days: juoksu kulkee

Tickle Your Fancy

Kymmenen päivää?? Älkää nyt naurattako! En voi uskoa, että maraton on oikeesti jo ensviikolla?! Kävin eilen kolmen lepo/venyttelypäivän jälkeen heittämässä 20km:n lenkin ja vitsi miten juoksu rullasikaan hyvin. Tuntuu, että viimeaimeaikoina nivelet on kiljunu, jalat on ollu ihan tukossa ja lenkkeily on ollu yhtä tuskaa, vaikka oon hölkkäilly tosi hissukseen. Lepo tekee ihmeitä. Muistakaa ja malttakaa levätä ja venytellä, mä en aina muista.

Nyt taas hyvillä mielillä kohti Tukholmaa! Tästä lähtee kunnon tankkausvaihe ja vähintään viikon treenilepo ennen kesäkuun ensimmäistä. 42,2km alle 4h, MENEE!!

nimikkotossut

Oon tässä kelaillu että mitähän sitä laittais päälle maratonille. Eiköhän sortsit ja joku rennon pirteä toppi toimi tänäkin vuonna! :)

Vasta bongaamaani nettiurheilukauppaan, Sportamoreen oli tullut uusia kivoja juttuja! Meikä on kyllä niin heikkona edullisiin ja värikkäisiin urheilukamoihin. Alla oleviin tuotteisiin pääset TÄÄLTÄ (huom. ei toimituskuluja)

 

sis. mainoslinkin

 

Ne sanoo, että sateen jälkeen on parasta juosta, koska ilma on niin happirikasta. Meitsi vannoo silti auringon nimeen, siitä tulee vaan niin paras fiilis! Miten teillä? Millainen on paras lenkkikeli?

 

T.Sara

Kommentit

Zammm (Ei varmistettu)

Kyllä mä puollan d-vitamiinirikkaimman kelin puolesta. Vaikka sateen jälkeen siellä rannikolla saattaa ilma olla hetken verran hapekasta. Liian hapekasta? *burp*

Zammm (Ei varmistettu)

Kyllä mä puollan d-vitamiinirikkaimman kelin puolesta. Vaikka sateen jälkeen siellä rannikolla saattaa ilma olla hetken verran hapekasta. Liian hapekasta? *burp*

xxnanna (Ei varmistettu)

Moni sanoo, ettei ennen maratonia kannattaisi liiaksi pitää treenitaukoa, ettei kropasta katoa rutiini. Eli ennemmin vaan vähän downgreidaa rankkuusastetta, semmosia tuntumalenkkejä ja -puntteja!
Kuumalla en tykkää juosta, kesällä lenkit siirtyy iltamyöhään jos helteet iskee. Sateen jälkeen/sateella kulkee kieltämättä pirun hyvin :)
Turun puolikas eessä reilun kk päästä, jaiks! Tavoitteeksi hilattuna kesy ja kaikkea muuta kuin realistinen 1:50 alitus.

fiilistelijä (Ei varmistettu)

Kyllä se on niin että tihkusateessa tai just sateen jälkeen on mukavinta juosta :) Kun tosiaan sitä happee tuntuu riittävän ja ilma tuntuu mukavan raikkaalta koko lenkin ajan! Aurinkoisella kelillä on mun mielestä kurja, kun tulee niin törkeen kuuma ja joutuu ottaa juotavaa mukaan tai rupee oikeesti harkitteen suihkulähteitä ja ojanpohjia :D Mutta on aurinkoisessa kelissä myös toi fiilispuolikin! Ihan sama mutta kun mennään juokseen ni ei sitä keli estä kyl :)

vilhard (Ei varmistettu)

mä olin just sunnuntaina köpiksen maratonilla. ekat kaks tuntia satoi ihan kaatamalla. ei mitään järkeä, mutta se tais olla kyllä silti parempi sää ku se lauantain helle, mikä siellä oli. et mieluummi vähäse vettä ku paljon aurinkoa! mut iha nappireissu! lauantaina gumball-autot ja bileet ja sunnuntaina maratoni. mut näin tukholman ja köpiksen juosseena ni se tukholma on ehkä kivempi juosta. niiku reitin ja järjestelyjen puolesta. tsemppii sara siihe sillalle ;) ekalla kierroksella se ei tunnu miltään mutta tokalla se alkaa jo tuntuu pahalta :D

Tiiaaaaaa (Ei varmistettu)

Toi sportamoreen on kyllä pakko tsekata!
Ja mulla oikeestaa vaihtelee toi lenkkeily sää juttu iha fiiliksen mukaan. :D Joskus on kiva juosta sateen jälkeen ja joskus aurinkoisena päivänä!

Lyytii (Ei varmistettu)

MITEN saat pysymään tollasen rennon nutturatupsun juoksulenkillä kiinni? (oletan, ettei nää olis mitään lavastettuja kuvia, vaan oikeesti lenkkireleet ja -hiukset :D) oma ponnari/nutturani valahtaa aina, tuntuu että se pitää hirttää kourallisella ponnareita.

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

hahaa kyllä mä tolla juoksin :D pitää olla vaan hyv, tkeva ponnari niin sillä menee!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

toi on kyllä niin totta! vaihtelee välillä :) hei tsekkaa ihmeessä!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

heeei mahtavaa kuulla! joo kuumalla 42 ei oo ihan sitä iiseintä (viime HCM elokuussa) :D kiitos tsempistä, haha toka kierros ei kyllä varmasti tuu olee iisi!!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

haha joo kunnon heltillä joutuu kyllä suunnittelee reitin juomapisteiden kautta ja varaamaa rahaa messiin jos iskee kamala jano! mutta silti mä diggaan siitä :D sadejuoksussa on kyllä oma fiiliksensä myös! :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

mä en usko että mun juoksurutiini unohtuu tossa viikossa:D Jotain treeniä kyllä joo, mutta juoksussa säästelen! Perus hölkkävauhdissa sitä lepoa ei ees huomaa, mutta heti kun heittää 12km/h ja pitmpää lenkkiä, toi lepo kyllä palkitsee. Hei tsemppiä hurjasti puolikkaalle!! Ylitä ittes!:)

hansupp (Ei varmistettu)

Onks toi sportamore luotettava nettikauppa?? siis kun löysin sieltä äsken yhet aivan ihanat juoksukengät, mutta äiti epäröi vielä tilaamisen kanssa kun se suhtautuu aina vähä varauksella nettishoppailuun niin tarviin vedenpitäviä perusteita ! :D ja hei paljon tsemppiä maratooniin

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

haha liian hapekasta meitsillekki, seo d-vitamiinia!!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

just tilasin ja eilen tuli himaan kasa lippiksiä, lonkkari ja siskolle lenkkarit! Tää meni ainaki mutkattomasti ja tulivat tohon vastapäätä olevaan valintataloon :) Mun kokemuksella ainakin suosittelen!

eltsuli (Ei varmistettu)

Mää oon kans tilannu, ja koon ollessa väärä palautuskin suju helposti! suosittelen siis ;)

jautsijau (Ei varmistettu)

Ei hitsit kun noi treenivaatteet on niin ihania :D varsinki kaikki niken shortsit näyttää aina niin kivoilta! Mun mielestä ihanin aika lenkkeilylle on sellanen ihanan viilee kesäilta (ilman kärpäsiä tai muita ötököitä!) jollon kuitenki tarkenee topilla ja shortseilla :) Sillon tuntuu että jaksais vaikka kuinka! Ja toinen kiva on talvi-illat kun on kunnon tähtitaivas :) en ymmärrä miks jotkut ihmiset käyttää talvea tekosyynä olla menemättä lenkille, kun itse tykkään niin kovasti lenkkeillä talvellakin!

Zuzanne (Ei varmistettu)

Vaikka fiilistelenkin aina aurinkoa, niin kesällä paras lenkkikeli on ehdottomasti vesisade! Muut vetäytyy sisälle piiloon sateelta, niin minä lähden lenkille! Se vaan niin iskee!
Tsempit sinne, hyvin se menee! :)

kysymyskysymys (Ei varmistettu)

Ootko käyny itiksessä lähipäivinä? Aivankuin olisin nähnyt sut siellä,mutta menin lukkoon ni katoin vaa ja mietin ootko se sinä..:D

http://joinedthecult.blogspot.fi/ - Miksu (Ei varmistettu)

No hyi helvetti ku kuulostaa karseelta tuo maraton! Ja vielä alle neljään tuntiin! Aikamoinen rautapohatta saat olla jos tollasia lähet repimään, itestä ei oo kyl maratoonariks ei! Tsemiä vaan sulle ihan kauheesti tuohon, ylpeä saat olla jo noista sun harkkalenkeistä!

Kalliorunner (Ei varmistettu)

Mä fiilistelen aina aurinkoa ja ihanaa lämpöä, mutta mm. tänään kävin tihkusateessa lenkillä ja oli kyllä UPEETA!! Raikas ilma, viilentävä tihku ja muut (ne vähäiset) ulkoilijat ja lenkkeilijät, joita tulee vastaan luo fiilistä
.
Musta on ihan mahtavaa, että jotkut ihmiset lähtee ulos vaikka sataa ja vielä nauttivat siitä!! Sadesää näyttää ulkoa kurjalta, mutta oikeasti ei ole sitä ollenkaan, jos on oikeat varusteet :) Itse ainakin saan hurjasti positiivistä energiaa, jos uhmaan koiranilmaa ja lähden ulos juoksemaan!!!

Anniip (Ei varmistettu)

Hei Sara! Ekaks oot iha huippu ja ihana ja oikeesti mun esikuva näissä urheilujutuissa, ihailen sua tosi paljon ihmisenä!
Ja sen takia mua hävettääki vähän kysyy ihan tyhmiä kysymyksiä, mut menkööt...
Eli ku tossa sun juoksuvideo 3:sessa puhuit että lenkkeilyn seuraks pitäs olla salitreeniä. Niin onko se välttämätöntä kehityksen kannalta? onko mahollista kasvattaa lihaksii ja kuntoo ja kehittyy vaan juoksemisella? itellä rahatilanne niin huono, että ei oo mahollista mihinkään salikorttiin ja kuopiossa on muutenki ihan törkeet hinnat....
Sit ku moni puhuu siitä, kuinka pitkiä lenkkejä tekevät ajallisesti, nii mites sä, teetkö niinku vaikka tunnin lenkkejä vai mielummin vaikka 15km lenkkejä? Kumpi on susta parempi?
Terveisin ihan uuno kaikissa näissä urheilujutuissa, mutta nyt yhtäkkii säiden parantuessa oon taas innostunu mun lenkkikengistä, jota on ollu kaapissa varmaa jonku vuoden...

Anniip (Ei varmistettu)

Ja sit tuli vielä jatkokysymys mieleen tossa ku käväsin lenkillä että osaatko sanoo että mistä vois johtua, kun heti kun lähen juoksemaan, niin mun pohkeet kipeytyy tosi paljon. Tai tuntuu et ne menee ihan jumiin heti joka ikinen kerta? Ja mikä siihe auttas :/ Ja kans et voiko johtuu juoksutyylistä tai jostai ku mulla lonkat on alkanu kipeytyy kanssa?

ninaxb (Ei varmistettu)

Tihkusateessa, tai heti sateen jälkeen on kyl mun mielestä paras juosta. Jostaki syystä sillon tuntuu olevan eniten energiaa ja vähemmän ihmisiä liiketeessä tukkimassa tiet ;) Hyvä piristys muuten niin harmaisiin sadepäiviin.

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

jee:)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

toi on kyllä totta! Eilen mentiin sumussa ja oli aika siistiä kyllä! ihan hiljainen kaupunki, raitis ilma eikä ketään missään :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

heey! ihana kuulla että oot tsekkaillu videoita ja innostunu juoksusta :) lenkkeily o naika ykspuolista treeniä loppujen lopuksi eli se kerran kaks viikossa salitreeni tai lihaskuntojumppa tms olisi hyvä lihaskunnon kannalta! Aina ei tarvi liittyä salille, vaan kotona voi myös treenata! Tsekkaappa myös vaikkapa noi mun tekemät "kotitreenivideot" niissä on jotain vinkkejä. Netistä varmasti löytyy myös lihaskunto treenivideoita kotiin :) Mä juoksen yleensä tiettyjä lenkkejä, jotka on tietyn pitusia, en hirveesti kiinnitä noihin aikoihin tai matkoihin huomiota. Semmonen 1h-2h lenkki juoksufiiliksen mukaan on meikäläiselle sopiva :) välillä on taas kiva lähteä ihan lepposalle lyhyelle hölkälle tai kävelylle!

pohkeiden kipeytymisen syy voi johtua kengistä, juoksualustasta (hiekka on monille asfalttia parempi!) tai esim lämmittelyn puuttumisesta. Kantii alkuun vaikka kävellä ja sitten lähteä hissukseen juoksemaan, jotta lihakset ehtii lämmetä. Oon huomannu myös, että jos kylmälä ilmalla lähtee sortseissa juoksemaan, mulla on jalat ihan jumissa. Eli tarpeeksi päälle jos on vilakka ilma! :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

oi kuulostaa hyvältä! Mäki tykkään kyllä niistä rauhallisista talvi-illoista kun ei tuule! :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

vesisateessa on kyllä oma tunnelma, oot ihan oikeessa! :)

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

haha kyllä kävin pari päivää sitten!! :D

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

ei se herkuinta puuhaa olekkaan, etenkään 30km:n jälkeen, mutta itsensä ylittämisestä tulee niin mieletön fiilis, että se on sen arvoista! :) kiitos!

Tickle Your Fancy Sara (Ei varmistettu)

joo ihan sama homma! eilen kävin sadejuoksulla ja ol ikyllä siistiä! Freshi meininki. Kesäsin on kyllä jees kun ei tuu niin kylmä! :)

jeenäinsut (Ei varmistettu)

Hui,no olitpas kaunis myös iha IRL :)

Kommentoi