SUOMI 100 - sel­viy­ty­mis­ta­ri­nas­ta me­nes­tys­ta­ri­nak­si

Tickle Your Fancy

 

Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä ylepeyttä mitä tunnen isänmaatani kohtaan. 

Kuten Antti Kaikkonen eilisessä eduskunnan 100-vuotisjuhlaistunnossa pitämässään puheessaan totesi: sel­viy­ty­mis­ta­ri­nas­ta me­nes­tys­ta­ri­nak­si.

Sadassa vuodessa Suomi on noussut kehitysmaasta maa­il­man etu­ri­vin val­ti­oi­den jouk­koon, ja se jos jokin on inspiroivaa. Kovalla työllä ja lujalla yhteishengellä on 100:ssa vuodessa aikaansaatu aivan uskomaton muodonmuutos, mistä olen esi-isilleni ikuisesti kiitollinen.

 

 

Suomi on kotimaani. Rehellinen, turvallinen, kannustava. Pieni ja pippurinen valtio, yksi kauneimmista koko maailmassa.

Ulkomailla kotimaasta puhuessani kuulijoiden suut loksahtavat monesti auki: Ilmainen yliopisto? Ilmainen terveydenhuolto? Maassamme on hurjan paljon hyvää, mutta paljon on vielä tehtävää. Tämä menestystarina tulee jatkumaan. 

Tänään pistetään parasta ylle ja kohotetaan malja kotimaallemme. Paljon onnea rakas Suomi 100!

 

Pictures: Kaisa Turunen // edit by me

 

Bubbleroom dress

 

xx Sara

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Koulutusta ja terveydenhuoltoa ajetaan alas juhlan kunniaksi...

paulahelena
ALUAP

Miten hieno mekko ja kuvat ja sinä! Ja Suomi<3

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos <3

Tässättt (Ei varmistettu)

Ilmaista terveydenhuoltoa täällä ei kyllä ole. On joitakin maksuttomia palveluja, mutta ihan perus TK ja sairaalahoito maksaa nekin, joten en puhuisi ilmaisesta...

DOM (Ei varmistettu)

Jos potilas joutuu maksamaan isosta leikkauksesta 200-300€ polikliniikka- ja vuodeosastomaksuja kun operaation todellinen hinta on 20000-160000€, niin kyllä minusta silloin voidaan puhua ilmaisesta terveydenhuollosta. Nyrjäytäpä nilkkasi ja hoidata se ensiavussa, saat 16 euron laskun. Nyrjäytä nilkkasi USA:ssa ilman vakuutusta, niin lasku on $12000, vähintään.

Elluro (Ei varmistettu)

Niin no, miten sen sitten ottaa. Äitini on ollut nyt paljon sairaana. Häntä on tutkittu, leikattu, kuvattu (monesti), on lähetetty eri sairaaloihin tutkittavaksi jne tässä nyt viimeisen puoli vuotta. Hän on maksanut näistä kaikista muutaman sata euroa. Tällä hetkellä käy syöpähoidoissa, joissa yhden pahoinvointipillerin hinta on yli 1000 e ja hän maksaa 1,4 e. Piikittää lääkettä itseensä ja yhden piikin hinta 1400 e, maksaa siitä 1-2 e. Sai 250 euron avustuksen peruukkiin ja listaa voisi vain jatkaa. Että kyllä mä sanoisin, että terveydenhuolto on ilmaista. Ja tietenkin toivon, että niin jatkuukin.

Elluro (Ei varmistettu)

Niin ja se piti vielä mainita, että hän ottaa esimerkiksi tollasen pahoinvointotabletin ennen jokaista syöpähoitoa, hoitokertoja on 16. Eli pelkistä tableteista tulisi se 16000. Hän maksaa n. 20 e.

Elluro (Ei varmistettu)

Niin ja se piti vielä mainita, että hän ottaa esimerkiksi tollasen pahoinvointotabletin ennen jokaista syöpähoitoa, hoitokertoja on 16. Eli pelkistä tableteista tulisi se 16000. Hän maksaa n. 20 e.

DOM_edelleen (Ei varmistettu)

Isänmaallista, nyyh.

Et taida olla vielä 29 täyttänyt, miten olisi armeijan käyminen? Pitäisi tulla vänskän natsat ihan heittämällä.

Kommentoi