Suomi on best

Tickle Your Fancy

Reilu vuosi takaperin, tyttöjeniltaa siskollani viettäessämme, meillä meni hermot. Syy siihen oli meidän suomalaisten.

Elämme lama-aikaa, valtion velka on suurempi kuin koskaan ja kaikesta leikataan. Ja mitä me teemme? Levitämme kamalaa suomikuvaa maailmalla. Mollaamme rakasta kotimaatamme siellä missä ikinä liikummekaan. Keskitymme loskaan, kylmyyteen, pimeyteen, alkoholin suurkuluttajiin ja juroihin yksilöihin, kun voisimme ylistää luontoa, järvimaisemaa, rauhallisuutta, värikästä syksyä, valoisia kesiä, kirpeitä kevätpakkasia ja rehtejä suomalaisia. Pidämme huolen, ettei yksikään turisti vahingossakaan vaan eksy tähän maahan. Ja mikäli turisteja kotimaassamme näemme, ihmettelemme, että mitä ihmettä he oikein tekevät Suomessa?!

Aihe kolahti kovaa, sillä tajusin myös itse syyllistyneeni tähän. Kun turisti kysyy kotimaastani marraskuisella Aasian lomamatkalla, on kylmyys ja pimeys luonnollisesti ne ensimmäiset mielessä olevat asiat. Mutta entä jos en keskittyisikään siihen synkimpään aikaan vuodesta? Entä jos mainitsisinkin lumesta, Lapin tuntureista, hiihtämisestä ja ylistäisin myös edessä häämöttävää kesää?

Siskon luona käydyn keskustelun jälkeen päätettiin, että nyt riittää. Perustettiin oikein oma whatsapp-kanava ja ryhdyttiin Suomi-ambassadoreiksi. Puolentoista vuoden aikana joka ikisellä reissullani olen ylistänyt uusille tyypeille Suomea. Jakanut reissuvinkkejä ja houkutellut ihmisiä kylään. Jakanut jopa numeroani ja pyytänyt soittamaan, jos tulee kylään. Puhuttuani luonnosta ja kotikaupungistani Helsingistä, lähes poikkeuksetta vastaus on kuulunut, että "aijaa, mä oon luullut jotain ihan muuta".

 Seuraavan kerran kun joku kysyy sinulta kotimaastasi, mieti kahdesti mitä vastaat.

Pictures: Annika Ollila

xx Sara

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan huippu kirjotus ja niiin täyttä asiaa!!! <3

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos!! :)

PetraT (Ei varmistettu) http://aheartyvibe.tumblr.com

Niin totta! Itse nyt ulkomailla asuessa oon vasta tajunnut miten hyvin meillä on asiat Suomessa. Monet muut ylistää aina kotimaataan, mutta suomalaiset on aina kovin vaisuja. Itsekään en aikaisemmin osannut tuoda esille niitä suomalaisia hyviä juttuja. Nyt sen sijaan kyllä löytyy, kun kysytään: luonto, vuodenajat, tasokkaat koulut ja yliopistot, sosiaaliturva ja työehdot yms. Ihana blogi sulla, on tullut seurailtua jo pitkän aikaa :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Me ollaan niin kovin vaatimattomia ja rehellisiä, että pitää avata joka helkkarin marraskuinen loskakuu, ettei vaan vahingossakaan anneta epärehellistä kuvaa kotimaastamme. Tuskimpa filippiniläiset heidän sadekaudestaan puhuu kun markkinoivat kotimaataan tai nicaragualaiset mainitse ensimmäisenä tuulisesta kaudesta kun kävely kaduilla on suunnilleen haastavaa rajujen tuulenpuuskien takia.

Meillä on asiat hyvin täällä. Ihan oikeasti.

Kiitos ihana<3

aavikolla (Ei varmistettu) http://aavikkomutsi.blogspot.com

Etäämmältä sen vasta tajuaa, miten hyvin Suomessa asiat ovatkaan. Itse juuri Suomen raikkaaseen kesään kaipailen aavikkoilmastosta, jossa lämpöä on lähemmäs 50 ja ulkotekemiset ovat vähissä...

saratickle
Tickle Your Fancy

Voin vaan kuvitella! 

EricaK
EricaK

Ihan totta!! Kaikkien kenellä on siihen mahdollisuus pitäisi mennä ulos kuplastaan ja nähdä maailmaa, osaisivat arvostaa Suomen hienouksia. Ja sitten keskittyä niihin maailmassa OIKEASTI vallitseviin ongelmiin :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Näin juuri!

vilmisssss (Ei varmistettu)

Aivan totta!! Suomi on hieno paikka elää, täällä on asiat hyvin. Mun mielestä ois ikävää elää vaan kesästä seuraavaan, rakastan sitä että meillä on neljä vuodenaikaa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Mäkin rakastan sitä!!

Elli---- (Ei varmistettu)

Jokaisella ulkomaan reissulla tajuaa kuinka hieno maa meillä on. Turvallinen, hyvä julkinen terveydenhuolto, koulutusmahdollisuudet, sosiaalietuudet, demokratia.

saratickle
Tickle Your Fancy

Tärkeitä jokainen! Ja jo pelkästään tuo eka on jo ihan mielettömän hieno juttu.

Luontokuvaajat (Ei varmistettu)
saratickle
Tickle Your Fancy

Oh yes!!

XYXY (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Mä olen asunut toisella puolella maailmaa jo seitsemisen vuotta ja mietin välillä että onkohan mulla vähän romantisoitu kuva Suomesta, kun aina mietin miten ihana se loppupeleissä on. Helppo huudella, kun käy kotona vain kerran-pari vuodessa, mutta on se vaan hyvä maa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Musta tuntuu, että ulkomailla ne oman kotimaan hyvät puolet vaan tulevat esiin. Kaikki on niin itsestäänselvää täällä. Meillä on hieno maa, jota pitäisi kaikkien alkaa arvostamaan NYT!

suomisöps (Ei varmistettu)

Oon ollut viime kuukaudet ulkomailla ja oon jotenkin alkanut nähdä Suomen turistin silmin. Meillä on niiiin paljon kaikkea mitä voisi näyttää ja mihin voisi viedä Suomeen vierailulle tulevaa kaveria! :) Tosi monet kyselee että eikö oo kauheen kylmä ja pimee ja onko kesää ollenkaan. Oon vastannut että on kylmä ja pimeä, mutta oikeilla vaatteilla ja asenteella se ei oo niin paha kun voisi kuvitella ja että kylmällä säällä ilma on superkaunis, ja että pimeydessä on myös omanlaistaan tunnelmaa. Suomen kesää nyt tietty oon sit hehkuttanut maasta taivaisiin :D (suomalaisella aika vaatimattomalla tyylillä varmastikin tosin... edelleen voi siis skarpata!) ja vaikken varsinaisesti mitään koti-ikävää vielä podekaan, niin kavereiden kesäkuvat sun muut on melkein viiltäneet sydäntä kauneudellaan ja ihanuudellaan! &lt;3 hyvä postaus!

saratickle
Tickle Your Fancy

Ihana asenne! Mäkin oon tehnyt listoja paikoista, joihin ulkomaalaisia tuttuja veisin! Tää alkaa olemaan jo aika pitkä :D

qwertyberty (Ei varmistettu)

Suomalaiset on vaan perseestä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Liian vaatimattomia (ja vähän liian rehellisiä) me vaan ollaan!

hanne_tasteofhoney

Iso sydän tähän! Yhdyn XYXY:n kommenttiin: ulkomailla kolme vuotta asuttuani mulla on enemmänkin käynyt niin, että Suomi-muistot ovat ehkä todellisuutta ruusuisempia :) Mutta mikäs siinä toisaalta! Täällä on kaunis vehreä luonto, hyvä sosiaaliturva, loistava koulu- ja päiväkotijärjestelmä, paljon korkeatasoista kulttuuria... Olen varmasti kotipuolessa jo kyllästyttänyt työkaverit ja lähipiirin ihmiset Suomi-hehkutuksillani, mutta minkäs sille voi. Joskus on mentävä kauas nähdäkseen lähelle... Ei sitä Suomessa asuessa ymmärtänyt puoliakaan siitä, miten hieno maa meillä oikeasti on. 

saratickle
Tickle Your Fancy

hehe ihana! "Joskus on mentävä kauas nähdäkseen lähelle...", tää lause on niin totta kun olla ja voi!

Kisulainen (Ei varmistettu)

Tää on niin totta! Ihana rakas Suomi, onneksi viimeiseen 10 vuoteen ei oo tullu mollattua. Olin pari viikkoa takaperin Kyproksella ja eräs kreikkalainen kysyi, onko Suomessa nyt talvi.... Siis kreikkalainen luulee että euroopassa on samaan aikaan talvi?!?!?!??! Kesäkuussa?? Täytyy myös muistaa että Suomi ei välttämättä ole maa mihin hirveästi maantiedontunneilla (jos sellaisia kouluissa [jos koulujakaan] edes on) perehdytä. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Omg! Eiköhän jatketa suomisanoman levittämistä!

Lilja U. (Ei varmistettu) http://www.styleinterrupted.blogspot.com

Ihanan virkistävää ajattelua! Itse olen kyllästynyt ainaiseen jaaritteluun suomalaisesten englannin ääntämisestä. Millä kansalla ei ole aksenttia, kun he puhuvat vieraista kieltä? Miettikääpä, miltä kuulostaa, kun ruotsalaiset, ranskalaiset tai intialaiset puhuvat englantia. En usko, että he jaksavat kauhistella mediassa asti omaa tapaansa ääntää.

saratickle
Tickle Your Fancy

Eikä! Toi on myös yks asia, josta mun piti mainita, mutta unohtui näköjään! Siis älä, oot niin oikeessa! Se on nimeltään aksentti ja se on täysin ok!! Mitä ihmettä, kehen me oikein itseämme verrataan? Britteihin?

suomisöps (Ei varmistettu)

Jep ja tämä!! Ei muuta kun ralliaksentti kunniaan :D &lt;3

somewhere

Jes! Juuri näin. Ihanaa että näin moni on huomannut ja alkanut muuttaa asiaa. Suomalaisista ja Suomesta kuulee yllättävän paljon negatiivisia asioita, meiltä itseltämme! Tuo aksenttiasia oli hyvä huomio - kaikilla on jokin aksentti eikä sitä pitäisi häpeillä. Askentti tekee puheesta personaallista, ja lisäksi esim. ranskalaiset ovat usein ylpeitä aksentistaan ja tiedän ranskalaisia jotka vuosienkin jälkeen haluavat pitää aksentistaan kiinni - tämä on aika ihana ajatus, että pitää tavallaan tällä tavalla juuristaan kiinni.

Olen alkanut myös hehkuttaa ja suositella sekä kesiä että talvia Suomessa, ja moni innostuukin sitten kuulemaan lisää. Melko moni on sanonut haaveilleensa jossain vaiheessa Suomessa käymisestä. :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Jeii mahtavaa! Hienoja pointteja! Mä alan pitämään kiinni mun aksentista ja korostan sitä tästä eteenpäin kahta kovemmin!

Go Suomi!

Aivan totta! Suomi on paras. <3 Lisää suomehehkutusta, perkele! :D

saratickle
Tickle Your Fancy

No perkele!! :D <3

iinotshka (Ei varmistettu) http://urban-photograph.blogspot.fi/

Moikka ! Tää postaus osu niiin nappiin ! Vietin viime vuoden Australiassa ja rupesin miettimään ihan samaa juttua, miksi sitä aina pitää mollata vaikka Suomi oikeastaan on aika ihana maa.. Ja tosta listasta minkä mainitsit ylempänä, paikkoja minne veisit ulkomaalaisen kaverin, siitä olisi kiva kuulla lisää vaikka kokonaisen postauksenkin verran ! Voisi olla mielenkiintoista monelle suomalaisillekin, varmasti tulisi paikkoja missä ei ole ennen käynyt. ite oon ollut vähän pulassa, kun koittanut keksiä kivoja mestoja minne niitä aussikavereita sitten viedä ! Eli jeee postaustoive oli tässä :)
Ja lopuksi vielä että sun blogi on ihan_mahtava, ollu ykkösblogi jo pitkään ! Kuvat upeita ja aiheet mielenkiintosia :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Hei miten hyvä idea. Tää pitää tuunata postauskuntoon! :)

Kiitos tuhannesti sinne <3

Vierailija (Ei varmistettu) https://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/05/taas-tanaankin.html

En ole tullut edes miettineeksi asiaa, ihania oivalluksia ollut teillä! Kiva fiilis näissä kuvissa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Voi kiitti isla :)

Nelppa (Ei varmistettu)

Totta jokainen sana! Itse oon lähössä Malesiaan syksyllä vaihtoon ja aion kyllä levittää positiivista mielikuvaa Suomesta ja suomalaisista. :) Vaikka niitä juroja suomalaisia löytyy, on heidän seassa mitä sydämellisimpiä ihmisiä myös! Uskon arvostavani omaa rakasta kotimaatani vielä enemmän vaihtoni jälkeen. Ja Suomen kesä, sehän nyt on vaan kaikista parasta maailmassa! &lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

Jeiii! Sana leviämään! :) Ja oot ihan oikeessa, täällä on aika mielettömiä tyyppejä ja paikkoja!

Jonna / Lempipaikkojani (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/

Kyllä se vaan niin on, että kannattaa keskittyä näkemään ja huomaamaan niitä hyviä puolia. Sillä niitähän piisaa, jokaisessa maassa ja jokaisessa ihmisessä. Mutta kannattaa myös muistaa, että joskus saattaa suomalaistenkin mielikuva jostain maasta/kansasta olla aika väärä. Jos Suomea muualla usein pidetään pimeänä ikuisen talven ja itsemurhien luvattuna maana, niin ehkäpä ne suomalaistenkaan vastaavat mielipiteet muista maista eivät perustu aina tosiasioihin. Tässä kokoamani listaus siitä mitä saksalaiset Suoemsta tietävät. Kaunis luonto on kyllä listalla aika korkealla eli ainakin saksalaiset arvostavat Suomen luontoa. http://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/02/26/mita-saksalaiset-aja...

saratickle
Tickle Your Fancy

Haaa! Ihan mahtava tuo tekemäsi lista!

Ja erittäin hyvä pointti! Tehdään paljon oletuksia muutaman kommentin tai lukemamme julkaisun perusteella!

Anni1234 (Ei varmistettu)

Mä arvostan suomessa puhdasta luontoa, turvallisuutta, ja sitä että voi luottaa asioiden hoituvan niinkuin on sovittu. Toisaalta muista kulttuureista kaipaan sellaista rentoutta ihmisten kohtaamiseen. Toki olen matkustellut vaan niissä kohteissa joissa turismi on elinkeino :)
Oon välillä miettinyt onko sellainen itsensä vähättely osaamisessa (esim vieraan kielen puhuminen) vaan suomalainen tapa vai kokeeko muissakin kulttuureissa ihmiset niin :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Samaa oon pohtinut minäkin! Musta tuntuu, että se epävarmuus jotenkin korostuu erityisesti meissä suomalaisissa.

AjN (Ei varmistettu)

Juurikin näin!! Mahtavaa, että olet levittämässä Suomesta hauskoja, kauniita ja ainutlaatuisia juttuja - niitä riittää, kun vaan muistaa keskittyä positiivisiin juttuihin ja katsoa asioita joskus hieman eri kulmista, kuin mihin on ehkä tottunut. Itse innostun ainakin ihan joka vuosi uudestaan vuodenajoista ja siitä, kuinka sitä muka voi vuodessa aina unohtaa, että ainiin, kevät/kesä/syksy/talvi on näin upea. Ja Suomen luonto! Ja ihmiset; suurimmaksi osaksi aitoja, rehellisiä, auttavaisia, älykkäitä, ystävällisiä ja sympaattisia. (Ja ihana asu, ihana sinä!)

saratickle
Tickle Your Fancy

Vitsi miten positiivinen kommentti! Ihailtava asenne :) Iso kiitos sinulle!

Eiköhän jatketa hyvien juttujen levittämistä :)

lottass (Ei varmistettu)

tää on ihan just näin! mua on kanssa jo kauan aikaa häirinny sellanen vähättelevä asenne ja etenkin se, että mulla itselläni taitaa olla joskus samanlainen suhtautuminen Suomeen. jotenka lähden tähän kyllä oitis mukaan. ;)

saratickle
Tickle Your Fancy

Sanos muuta! Vähättelyllä ja negismeiningillä kun on tapana tarttua, ja pahoin pelkään, että oon itsekin ollut joskus edesauttamassa sen leviämistä. Mutta nyt on suunta toinen!

Leiallday
LAY ALL DAY

Ääk no just näin, hyvä Sara! Reissun alussa pari ranskalaista kundia sanoi että en vaikuta suomalaiselta tai edes skandinaavilta koska nauroin ja hymyilin enemmän kuin heidän muut tapaamansa skandit?! Iski aika kovaa että miiiitä se porukka meistä oikein miettii. Sen jälkeen olen hymyillyt varmaan vielä kahta kovemmin ja levittänyt mahdollisimman positiivista Suomikuvaa. Näyttänyt kuvia kesäpurjehduksista saaristomerellä, googlannut kaikista siisteimmät revontuli-koirareki-tunturikuvat talvesta ja näyttänyt visit Finlandin videoita Helsingin valoisista kesäöistä. Kertonut suomalaisten rehellisyydestä ja korkeasta työmoraalista. Ja omasta suosikistani jonka mollaamista en pysty käsittämään: ilmaisesta kouluruoasta ja superhalvasta korkeakouluruoasta. :D Suomi on suorastaan best. Vaikka sieltä lähdinkin. <3

saratickle
Tickle Your Fancy

Ooh ihana sinä! Just näin <3

memmmi (Ei varmistettu)

True dat!! Oon itekin monesti valitellut Suomesta ja miten täällä on muka niin kovin ikävää, vaikka oikeesti ei ees ole. Totta kai jotkut asiat on sellaisia, joiden ehkä haluaisi olevan erilailla, mutta eipä vastaavasti myös niissä muissa maissa on jotain omia pielessä olevia juttujaan. Kaiken kaikkiaan Suomi on ihana ja se oikea koti on täällä. Rakastan Suomen luontoa, vesistöjä, sitä kun asiat yleensä toimii suhteellisin hyvin, koulutusmahdollisuuksia... Ja on ne vaihtuvat vuodenajatkin ihan kivoja, vaikka kunnon pakkanen ja toisaalta myös kunnon helle ei niitä ihan lemppareimpia olekaan :D

saratickle
Tickle Your Fancy

No niiiimpä!! <3 Kaikki ei voi kuitenkaan olla koskaan täydellisesti. Mielummin mä otan muutaman kylmemmän kuun kuin sen turvattomuuden

Nius from Tampere

Ihanaa että joku kirjoittaa näin! Oon niin samaa mieltä! Tää on ihana maa. Meidän pitää vaan nähdä tää kaikki ja toinen toisemme täällä rakkauden ja terveen ylpeyden silmin :) 

Pages

Kommentoi