Tänään nauratti: 5 x blogiklassikko

Tickle Your Fancy

 

Huutonaurua on jatkunut nyt kaksi päivää, eikä loppua näy. Päädyttiin Elisan ja Annikan kanssa lueskelemaan toimistolla vanhoja postauksiamme. Miten liikuttavia ollaankaan oltu :D Teille, jotka olette lukeneet blogeja hieman vähemmän aikaa, niin 5-8 vuotta sitten postaukset olivat tyyppiä kaikki mitä vaan keksit, kuvaa se. Mitä enemmän kuvia, ja mitä hajanaisempi sisältö, sitä parempi postaus. 

Löydettiin ruokapäiväkirjoja, joita oltiin kuvitettu googlesta löydetyillä mainoskuvilla (esim ruokapäiväkirjassa "jogurtti" ei riittänyt, vaan siitä piti olla kuva) ja sovituskoppikuvia, joissa kokeiltiin kaupan vaatteita ja kyseltiin lukijoilta mielipiteitä. Voittajaksi, yhteisellä päätöksellä suoriutui kuitenkin Elisan gif-kuvin havainnollistettu treenipostaus!!!

 

 

Vanhojen blogisisältöjen klassikkoilmiöt tulevat tässä: 

 

1) Hämmentävät aiherajaukset - kaikki mahdollinen yhteen postaukseen

Hyvänä esimerkkinä toimii bilepostaus, johon on kuvattu alotteluja ja baari-illan tapahtumia. Mutta tämähän ei suinkaan jää tähän. Postauksen loppuun on nimittäin lyöty vielä googlesta ladattu lenkkarikuva ja viikon liikuntapäiväkirja, näppärää!

 

2) Otsikot, jotka ovat biisin sanoja

Hyvästi googleystävällisyys, parempi vaan pitää jännitystä yllä. Koskaan ei tiedä mitä biisin sanoja sisältävän otsikon alta ilmestyy (todennäköisesti jotain mieletöntä...). Ps. Pitbull näyttää olleen kova sana: How can she be so hot yet be so cold to me & Oh my gosh so in love 

 

3) Otsikot, jotka ovat vaan todella hämmentäviä

Olen sanaton. Hyvin, hyvin hämmentävää: No kyllä tällä nyt yhen Alejandron saa Mut eiks Doris oo miehen nimi, eiku olikse Boris

 

4) Sovituskoppikuvat

Koska miksei?! Ulkopuolella jonottavat sovittajat arvostavat myös suuresti tätä lauantai-iltapäivänä toteutettua kuvaussessiota. Sitä paitsi, kauppa on pullollaan kivoja erilaisia vaatekappaleita, joita voi näissä H&M:n (inva)sovituskopissa napatuissa asukuvissa hyödyntää!

 

5) Ostospostaukset

Reissuilta oli turha palata blogin pariin ilman the ostospostausta. Tai no, sama koski kyllä ihan kaikkea muutakin ostelua. Jos jotain oli ostanut, oli se syytä esitellä blogissa. Myös se uusi hiuslakkapullo. Ja parhaimmillaan uudet alusvaatteetkin.

 

Pictures: Kaisa Turunen

 

dress Zalando (here*)

shirt Gina Tricot (similar here*)

sandals Zalando (here*)

sunnies, Ray-Ban (here*)

(*adlink)

 

Tuleeko teillä mieleen mitään klassikkoilmiöitä liittyen old school blogimaailmaan? Blogeissa pyörineitä haasteita tms? Täällä muistui heti yksi: vanha kunnon käsilaukun sisältö -haaste  :D

 

xx Sara

Kommentit

Iiiiines (Ei varmistettu)

:Dddddddd määää kuolen.
Hämmentävintä tässä on se, että muistin esimerkiksi ton dorisboris-otsikon ja sun nahkashortsit jostain 2010-vuodelta. Mites ois vaikka oma elämä...

saratickle
Tickle Your Fancy

:DDD eikäää!!! hahahahah 

Siiri (Ei varmistettu)

Mulla tuli tänään ihan randomilla mieleen sun ja Jannin entisestä yhteisestä blogista postaus, jossa teillä oli joku tyyliin 10 euroa ja teidän piti sillä rahalla ostaa kaupasta ruokatarvikkeet illaksi. :DDD Paras (ja hyvällä tavalla hajottavin) postaus ikinä!

saratickle
Tickle Your Fancy

hahahAAAA ei vitsi, mä nii muistan ton! :D Siis kuinka kingi postausidea. Tollasen videon vois tyyliin toteuttaa nytkin :D

Joskus blogiuran alussa käytin otsikoissa AINA jonkin biisin sanoja (eikä ne koskaan edes liittyneet niihin postauksiin), enkä todellakaan ollut niihin aikoihin ainoa :-D Myös ostospostauksia on tullut tehtyä monia, vaikka blogin teemana on muuten ollut valokuvaus...

Ehkä eniten noissa postauksissa pysäytti se, miten paljon sun tyyli (ja kirjoitustyyli!!) on muuttunut. Huikeaa kehitystä!

saratickle
Tickle Your Fancy

haha good old days! :D <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Apua. Parjaan usein salaa mielessäni blogien maneerisuutta ja kliseitä, mutta esim. toi ostopostaus jossa on 10 jotain Bershkan rytkyä kyllä muistuttaa et asiat on olleet vahvan nousujohteisia onneksi. :D

Itelleni tulee mieleen, kun jokainen blogi oli täynnä kuvia Ben&amp;Jerry'sin jätskeistä ja muumimukeista. Ja sit tietysti se havainnollistava kuva kuvalta selostus jokaisesta päivän käänteestä! Tiettyä kotikutoista kosketuspintaa ehkä kaipaa takasin blogeihin mut ei näin, ei näin.

saratickle
Tickle Your Fancy

hahha sanoppas muuta! :D Oli muuten näitä kommentteja lukiessa tosi mielenkiintoista huomata kuinka moni toivoi juurikin tuota vanhaa kotikutoista kosketuspintaa takaisin!

Starbucks, Ben&Jerry ja mitä näitä oli, haha!

Kriselda
Kriselda

Apua! Ihana toi sun 2010-look! Niin söpö!!! 

saratickle
Tickle Your Fancy

hahhahhha

ooomppu (Ei varmistettu)

Omistan samanlaisen paidan sattumalta ja on tosi kivaa nähdä aina miten olet sitä yhdistellyt! Varsinkin kun mulla oli aluksi vaikeuksia saada sitä toimimaan minkään kanssa :D näistä olen saanut inspistä (ja paidan vihdoin käyttöön XD), kiitos!

saratickle
Tickle Your Fancy

jeii, tosi kiva kuulla! :)

Erica Karppinen (Ei varmistettu) http://ericakarppinen.blogspot.fi

Eikä!! Milleköhän ilmiöille me muutaman vuoden päästä nauretaan :D

saratickle
Tickle Your Fancy

No se just! :D

Tanyaaaa (Ei varmistettu)

Heh! Tämän hetkinen blogi sopii mulle paljon paremmin. :) onkohan muilla hidastuneet tosi paljon nää sivut? Vai onko vika mun vehkeissä. :) toisaalta moni muu sivusto toimii oikein hyvin.

Iide (Ei varmistettu)

Mulla on ollut tarkotus jo kauan aikaa tulla sanomaan, kuinka mun läppärillä nää sivut toimii tosi huonosti. Kuvat latautuu tosi hitaasti ja hiiren rullalla sivun alasvierittäminen toimii ihan miten sattuu. Koitat tyyliin yhden kuvan verran rullata alaspäin, niin sivu jääkin rullaamaan kuoleman hitaasti ties kuinka pitkälle alaspäin. Millään muilla sivuilla ei ole ollut vastaavia ongelmia ja näin puhelimella luettaessa ei myöskään ole ongelmia.

Roosaaa (Ei varmistettu)

Hei mullakin on ollut ongelmia tän selatessa postauksia. Jo pidemmän aikaa ja koskien kaikkia lukemiani Lilyn blogeja. Jo ennen ja nyt jälkeenkin sen alustan/sivupohjan muuttumisen tms mistä yksi päivä Sara postauksessa mainitsit. Juuri tuo alaspäin selaaminen on todella hidasta, menee sentin alaspäin vaivatta ja sitten jumahtaa paikoilleen... Eli sivu ei liiku sujuvasti. Minä tosin luen puhelimella (iphone). Muuten kaikki all good :)

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä uskoisin, että tää johtuu uuteen sivustoon siirtymisestä, mikä tapahtui siis kolme päivää sitten. Sivustolla menee hetki tottua uuteen alustaan. Tekstit keskittyvät vähän viiveellä ja tää hidastaa latautumista!

 

Ines (Ei varmistettu) http://myrunwayoflife.blogspot.com

Ihanaa! :-D

Oon kyllä lukenut sun blogia tooodella kauan, ihan niistä ajoista asti kun kirjoititte Jannin kanssa yhdessä (mikä olikaan sen blogin nimi...). Ihania flashbackeja!! Esim tuo 2-linkin (laulunsanaotsikon) takana komeileva asukuva, jossa sulla on harmaa "college"hame (vai mikä lie onkaan) herättää paljon tunteita. Etsin ja lopulta löysinkin jostain samanlaisen kun ihastuin siihen niin sun päällä silloin :D Taitaa olla tuolla kaapissa yhä edelleen...?!

Ja sun blogi on kyllä edelleen ihan lemppari. :-) Mukavaa viikonloppua &lt;3

saratickle
Tickle Your Fancy

haha mahtavaa!! Blogin nimi oli Labels or Love (inspired by Fergie....) :D

Kiitos ihan hurjasti, tämä lämmittää <3

Emmaemma (Ei varmistettu)

:DDDDD tuo "bilepostaus" oli ihan mahtava, ei päätä eikä häntää... :'D

saratickle
Tickle Your Fancy

BEST!!! :D

Jmav (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida, että blogisi kehitys on ollut huomattavaa ja blogi alkaa hienoine kuvineen ja näppärine teksteineen olla täydellinen. Jopa siihen asti, että lopetin blogisi aktiivisen seuraamisen kuukausi takaperin. Harmillista, että tietynlainen aitous on kadonnut kokonaan ja blogi on nyt yksi muiden joukossa. Mutta hyvää jatkoa ja kiitos hauskoista postauksista, joita olen saanut lukea!

saratickle
Tickle Your Fancy

Tosi harmillista kuulla. Mä kun taas uskon vahvasti siihen, että täältä blogista välittyy edelleen aito minä. Seitsemässä vuodessa parikymppisestä kreisistä sekoilijasta on kasvanut vähän vähemmän kreisi sekoilija. Mä en ole enää se sama tyyppi mitä 7 vuotta sitten, ja se näkyy myös blogisisällössä. Toki suosion kasvu ja ikä ovat aikaansaaneet sen, etten myöskään enää paljasta täällä kaikkea mahdollista.

Koen, että visuaalinen ilme on hiottu laadukkaammaksi, mutta oma aito persoonani välittyy edelleen. Tämä on tällä hetkellä just mun näköinen blogi :)

Etanaellilelli (Ei varmistettu)

Oonko ainoa joka kaipaisi vanhoja kunnon ostospostauksia? Nykyään ne on korvaantunu "sain yhteistyökumppanilta" postauksilta jotka ei ainakaan mulle nappaa!

saratickle
Tickle Your Fancy

Mä en koskaan mainosta blogissa tuotteita, joiden takana en voi aidosti seistä. Tuotteet, joita vaatebrändeiltä saan, ovat kaikki sellaisia, jotka valitsen itse. Jos tekisin yhteistyökumppaneilta saamistani tuotteista "ostospostauksen", olisivat tuotteet sellaisia, jotka myös voisin itse myös ostaa :)

SEK (Ei varmistettu)

"5-8 vuotta sitten postaukset olivat tyyppiä kaikki mitä vaan keksit, kuvaa se. Mitä enemmän kuvia, ja mitä hajanaisempi sisältö, sitä parempi postaus."

Pakko tähän kommentoida, että näin sen toivoisin edelleen olevan. Nykyään blogeja ei enää jaksa lukea kun kaikki ovat samanlaisia: ylimuokatut kuvat ja täydelliseksi hiottu teksti. Sellainen aitous jotenkin puuttuu.

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos mielipiteestäsi! Tosi mielenkiintoista kuulla myös tällaista kantaa! :) Itse näen visuaalisen kehityksen ja "täydelliseksi hiotut tekstit" pelkästään positiivisena. Itse en koe, että aitous kärsisi, jos blogista tulee laadukkaampi. 

Hennnna (Ei varmistettu)

Hauskoja, tosin mä en jaksanut katsoa kaikkia linkkejä vaikka teki mieli, niin hidas on sivu mullakin selata.. Mukavaa viikonloppua :-)

Sinii (Ei varmistettu)

Huomaa kyllä selvää positiivista kehitystä niin kirjoittamisessa kuin kuvissakin :) Muistan kun aina jonkun reissun jälkeen lukijat kovasti kyselivät ostospostausta ja tosiaan KAIKKI esiteltiin, kuvattiin, kerrottiin :D Ja eihän se vaate pääse oikeuksiinsa henkarissa :))
Postaustoiveen jos saa heittää: uusia Miksi-oivalluksia :D

Ninne (Ei varmistettu)

Voisin yhtyä muutamiin muihin kommentteihin siinä, että tietynlaista aitoutta tulee kyllä kaivattua nykyblogeista todella paljon.

Viimeisen päälle huolitellut ja stailatut kuvat ovat toki kauniita, mutta tuntuvat usein niin irrallisilta tosielämästä että niihin on vaikea samaistua tai muutoin löytää minkäänlaista kosketuspintaa. Mielestäni postaukset ovat myös vuosien kuluessa muuttuneet huomattavasti tylsemmiksi sitä mukaa mitä ammattimaisemmaksi bloggaaminen on mennyt. Itse luen nykyään lähinnä ne postaukset jotka ovat pidempiä mielipidetekstejä tai jotka käsittelevät selkeästi itselleni jotain mielenkiintoista asiaa. Muut klikkaan automaattisesti bloglovinissa luetuiksi, koska en jaksa kuluttaa aikaani siihen, että "luen" postauksen jossa on ehkä kymmenen lausetta ja hirveä määrä kuvia. Näihin lukeutuvat lähes kaikki yhteistyöpostaukset ja lyhyemmät pikakuulumiset. Blogien todellinen sisältö on mielestäni valitettavasti väistynyt äärimmäisen visuaalisuuden tavoittelun tieltä. Itse henkilökohtaisesti selaan mieluummin instagramia silloin kun kaipaan visuaalista sisältöä ja luen blogeja kun kaipaan oikeasti laadukasta sisältöä, luettavaa, jota nykyblogivirrassa tuntuu olevan vain murto-osa. Ajoittain tuntuu, että nykyinen blogimeininki vastaa ennemminkin bloggaajien omia mieltymyksiä kuin lukijoiden toiveita.

Toisaalta paremmalla otsikoinnilla jne., jotka itsekin mainitsit on helpompi erottaa blogivirrasta ne oikeasti itseä kiinnostavat postaukset ja skipata suorilta ne jotka tietää itselle turhiksi.

pihlaa (Ei varmistettu)

Itse oon aika samoilla linjoilla, vaikka tästä blogista pidänkin. Mun mielestä on ehdottomasti kivempaa kattoa nykyisiä laadukkaita kuvia niiden viiden vuoden takaisten sijaan, (puhun siis yleisesti blogeista, ei nimenomaan tästä) mutta kaipaan sitä, että ne kuvat ois silti jotenkin aidommin siitä päivästä, hetkestä. Nimenomaan mitä yllä sanottiin, kosketuspintaa on vaikea löytää sen näköisistä kuvista, jotka voisivat yhtä hyvin olla Trendin tai vastaavan sivuilta. Hirveen monessa blogissa asukuvat on erikseen stailattuja asuja, joita ei oikeesti ole sellasenaan ehkä edes pidetty, ja niitä on varta vasten menty johonkin kuvaamaan. Niitä sovituskoppikuvia en ehkä kaipaa sentään, mutta jotain sellasta "tässämäoonkotitalonedessä"-asukuvameininkiä!
Mua myös kiinnostaa enemmän mielipidetekstit ja toisaalta tosi aidot asiat jokapäiväsestä elämästä, ja yhteistyöpostaukset skippaan poikkeuksetta. Tässä blogissa persoona mun mielestä kuitenkin välittyy enemmän kuin monessa. Ja mieletön tyyli (ja tukka&lt;3)!

_N (Ei varmistettu)

Hahaha aivan ihania, mutta silti niin kamalia postauksia :D Itsekin olen seurannut sun (ja Jannin) matkaa jo ihan sieltä Labels or Love ajoilta. SIIS ONNEKSI postaukset ei oo enää tuota luokaa mitä tuolloin! Kyllä minusta ainakin on paljo kivempi selata sivustoa jossa kuvat ovat laadukkaita ja teksti selkeää.. Tosin jonkinlaista kosketusta itsekin kaipaisin ns. arkielämään blogikirjoituksissa :)

Mutta palatakseni postauksen aiheeseen niin kyllä tämä käännös englanniksi, postauksessa ''How can she be so hot, yet be so cold to me'', vie kaikki pisteet kotiin Translation: Today I'm wearing this and listening this :) I love love the song!, oikesti mitää :DDD

Ps. semmonen postaus olis kiva, jossa esittelet näitä vuosien takaisia tyylejä, kommentoit niihin omat tämän hetkiset mielipiteet ja LISÄKSI sen, että omistatko ko. vaatekappaleet vielä vai mitä niille on tapahtunut!

Kommentoi