Tee asioita, joista nautit = voi hyvin

Tickle Your Fancy

 

Kun selaan blogihistoriaani törmään useisiin kirjoituksiin, joissa hehkutan sitä, kuinka jokaisen pitäisi ehdottomasti harrastaa säännöllistä liikuntaa ja tätä kautta parantaa hyvinvointiaan. Viimeisen vuoden aikana, mielenkiintoisten keskustelujen myötä, mielipiteeni on hieman päivittynyt.

Ihmiset ovat erilaisia ja sitä on itse tällaisena pesunkestävänä urheiluhulluna hieman sokeutunut. Ei liikunta välttämättä sovi kaikille. Eivät kaikki siitä nauti. Toiset kokevat hyvinvointia silloin kun lukevat tieteiskirjallisuutta, toiset musiikkia soittaessaan ja toiset taas hikitreenin jälkeen. Toiset ehkä jokaisessa edellä mainitussa. Fakta on, että lihaskunto pysyy yllä hyötyliikunnallakin, kuten kävelemällä ja pyöräilemällä paikasta A paikkaan B tai kantamalla kauppakassit kotiin.

Mutta se mitä voin suositella on kokeilu. Jos et ole vielä innostunut liikunnasta, testaa jonkin aikaa niitä liikuntamuotoja, jotka sinua voisivat kiinnostaa. Mikäli 1-2 kuukauden kokeilun jälkeen homma ei edelleenkään nappaa, jätä se suosiolla siihen! Maailma on pullollaan harrastuksia, muitakin kuin urheilullisia sellaisia :)

 

top & pants Gina Tricot // sweatshirt Urban A // sneakers Nike

 

Pictures: Elisa Lepistö

xx Sara

Kommentit

nakedtruth
naked truth

vau, upeita kuvia! (muutama sydänsilmäemoji tähän)

saratickle
Tickle Your Fancy

Iso kiitos Elisalle!! :)

Giassilina (Ei varmistettu)

Toi on niin totta, kiitos kun kirjotit asiasta! Mä en oo ikinä saanu minkäänlaisia endorfiineja liikunnasta ja en kestä kun ihmiset kuittaa sen sanomalla, että en ole vaan treenannut tarpeeksi kovaa. Aina olisi pitänyt yrittää kovemmin, olla isommat painot, tehdä enemmän toistoja. Oma vika kun ei saa ylitsepursuavaa onnellisuuden tunnetta, olet huono. Mitäpä jos se onkin ihan geeneistä kiinni? Mun veli on nimittäin ihan samanlainen. Oon lapsesta asti harrastanut liikuntaa, mutta ei se tarkota, että tekisin sitä innosta puhkuen. Joku saattaa kommentoida etten oo vaan löytänyt mun lajia. Entä kun oon kokeillut kaikki yleisurheilulajit, tennistä, tanssin eri muotoja, savatea, kuntosalia, ryhmäliikuntoja, joogaa, pilatesta, juoksua, pyöräilyä, sirkusakroa, purjehdusta. Tottakai pitää kokeilla, eihän sitä muuten tiedä, onko sitä omaa lajia. Mutta pitäis myös ymmärtää, että joku on kokeillut, eikä vaan silti ihan oikeasti mahdu siihen urheilua rakastavien muottiin, johon tänä päivänä kaikkien pitäisi mahtua. Mä haluan liikkua, mutta haluan tehdä sen sillon kun siltä tuntuu. Kävin maanantaina salilla pitkästä aikaa ja päätin, että teen siellä just sitä mitä haluan ja just niin kauan kun haluan. Jos en saa hyvää fiilistä askelkyykyistä tai burpeesta niin miks mun tarttis tehdä niitä. Usein oon itekin liian ankara itelleni ja väkisin painan jotain treeniohjelmaa vaikka oikeesti olisin varmasti paremmassa kunnossa kun tekisin mitä haluan enkä ahdistuis aina kun ajattelen, että tänäänkin pitäis mennä salille tekemään tätä mistä en pidä ja mistä ei tuu hyvä olo. Tottakai joskus pitää työntää itteään mukavuusalueen ulkopuolellekin, mutta ei kaiken liikunnan pitäis olla pelkästään sitä.

saratickle
Tickle Your Fancy

Kiitos kommentistasi!! :) Mahtavaa, kun oot kokeillut eri lajeja ja tiedostat mitä et halua tehdä. Joo sanotaan, että välillä on hyvä treenata epämukavuusalueella jne, mutta mun mielestä sillon kun sulla ei ole sen kummallisempia tavotteita liikunnan suhteen (kuin pysyä terveenä) ja treenaat ehkäpä pari kertaa viikossa, se voi yhtä hyvin olla mukavaakin.

http://www.lily.fi/blogit/toimitus/ilouutinen-treenata-voi-aina-samalla-tavalla tässä esimerkki! :)

Emssu (Ei varmistettu)

Toi on kyllä niin totta! Joskus pari vuotta sitten tuskailin, että pitäis liikkua, mutta salilla hikoileminen (mikä tuntu sillon ja edelleenki olevan muodissa) ei kiinnosta yhtään, eikä kyllä perinteiset futikset yms.
Sitten sattuman kautta löysin amerikkalaisen jalkapallon, en sillon vielä ois voinu uskoa, että MINÄ harrastaisin amerikkalaista jalkapalloa. Mutta kyllä, 1,5vuotta lajia takana. Se on antanu niin paljon, en ennen ois voinu kuvitellakkaan miten kivaa joku urheilu voi olla.

saratickle
Tickle Your Fancy

Musta on jotenkin jännä miten salilla käymisestä on tullut niin vallitseva liikuntamuoto. Okei, laitteissa hyppiminen ei ole aikasidonnaista, mutta väitän että moni siellä käyvä saisi enemmän irti jostain toisesta lajista. Mahtavaa, että oot löytäny sun jutun! Ihan huippua! :)

Hanna T (Ei varmistettu)

Ihana sara<3 itse nautin liikunnasta, mutta ehdoton ykkönen itelleni on aina ollut kirjat ja lukeminen, saan siitö sen flown minkä jotkut saa liikunnasta tai toiset vaikka maalaamisesta. Mulla on aina kirja kesken, en kestä ellei olisi :D

saratickle
Tickle Your Fancy

Oijoi!!! :) Mullakin on kirja aina kesken, usea itseasiassa, koska kyllästyn niihin monesti :D

kaizaaw (Ei varmistettu)

Heippa! Halusin kysäistä, että mistä mahtaa olla seuraavan Somersby-postauksen punainen kukka bodysi/toppisi tai mikä onkaan? Se on aivan upea!!

saratickle
Tickle Your Fancy

Body on H&M:n mallistoa :)

rondawashere

Amen! Itsellä liikunta on tiivis osa omaa arkea, mutta siihen rinnalle olen ajatellut ottaa syksyksi uuden harrastuksen: arabian alkeet kansalaisopistossa. Oon aika täpinöissäni :) 

saratickle
Tickle Your Fancy

Kuulostaa ihan huikealta!!!

muhku (Ei varmistettu)

HEeiiii huikee postaus ja kiva kuulla just tommosen urheiluhullun suusta. Ite myönnän joo että urheilun jälkeen on parempi olo sun muuta mutta esim salilla käyntiä vihaan ja sieltä tuun vaan kiukkusempana ulos vaikka treenaan täysillä joten oon sen jättäny pois. Nautin tanssista ja kävelystä ja juoksua en vihaa niin pitkään ku meen oman jaksamisen mukaan enkä väkisin. Joku painotreeni pitäis kyllä löytää että sais ryhdin kondikseen mutta en oo vielä keksiny mikä, mutta sali se ei oo. Mutta pointti on että hyötyliikuntaa ja tanssia lukuunottamatta oma urheilu tapahtuu vain ja ainoastaan kunnossa pysymisen takia (henkinen ja fyysinen), ei siksi että pitäisin siitä.

Kommentoi